Projekt näta in balkongen - KLART!

Idag har vi jobbat som bara den med balkongen. Nu är innätningen äntligen färdig och uppmonterad. Började på dagen med att nita fast nätet i alla ramar, på vissa var det inte mycket som behövdes nätas utan bara någon av sidorna. Dock hade vi en ram som inte hade nät alls och det var väl den som tog tid i stort sätt men vi hade var sin häftpistol och nitade från var sin sida och möttes i mitten. Gick kanonbra och snabbt.  Svärföräldrarna kom nu på kvällen och hjälpte oss att montera ihop hela bygget. Det krävdes många armar för att få allt bra och att inte tappa ner något. Det hade ju inte varit så skoj alls. Dock tappa jag ner en trasa när jag torkade av där ute tidigare idag. Vågar inte hämta den heller, usch vad pinsamt!!! :( 


Hur vi gjorde: Vi mätte som sagt hela balkonen först och satte oss och räknade på hur många ramar vi villa ha samt hur långa och breda alla ramar skulle vara. Eftersom vi hade ramar sen innan nu så behövde vi inte bygga helt nya utan bara korta av dessa till rätt längd. Ingen ram var för liten utan alla var för långa och breda i stort sätt vilket gynnade oss väldigt väl.
När vi mätt och räknat klart (detta var första gången vi byggde) så åkte vi till byggmax och köpte virke. Det vi användt oss av är vanligt 4,5 x 4,5 cm / 2x2 tum träbitar och sågade till dem på plats till rätta längden så vi slapp göra det hemma. Vi köpte även med oss vinkeljärn ochoch skruv och byggde ihop ramarna med dessa senare. Väl hemma var det bara skruva ihop ram efter ram. Till denna balkong gick det åt 8 st ramar, dock kunde två av dessa byggas ihop till en stor ram men det orkade vi inte göra så vi skruvade helt enkelt ihop dessa bara. 
Nu är det dags att näta ramarna och nätet vi har är vanligt katt/rådjursnät som vi beställde från villaprodukter.se för inte så många hundralappar. Kommer inte ihåg hur många meter vi köpte totalt men säkert runt 10-12 x 2 meter. Detta nät är bara nita fast med en häftpistol, hur enkelt som helst och om några nitar in går i helt så var det bara hamra i dem efteråt, smidigt. 
När alla ramar var klara så är var det dags att montera ihop det hela på balkongen. Började på ena sidan och gick vägen runt. Ramarna skruvade vi ihop med varandra med vanliga långa skruvar på 7-8 cm. När alla sidor är på plats är det dags för taket. Här la vi en ram i taget ovanpå sidoramarna och skruvade fast de i dem också. Eftersom man inte har en ram mot väggen där dörren sitter så satte vi en lång balk mellan sido ramarna så att raket kunde ha något att ligga på och bli stabilt. Denna balk var 4,5 x 9 cm i bredd. Här behövde vi vara minst 3 st peronsen som hjälptes åt att hålla allt på plats så ingen ramlade ner, gick smidigt även om jag kände att min mage var lite mer ivägen än vanligt. ;) Och efter vi monterat färdigt är det alltså klart, inte så jättesvårt enligt mig, men många håller nog kanske inte med. :)

 

Resultatet av innätningen blev så himla bra. Förstår inte hur vi lyckades en andra gång att räkna rätt cm på alla ramar och att det passade ihop så bra som det gjorde. Är väldigt nöjd och katterna blir väl det med så småningom. De fick vara ute en kort stund nyss men burrade upp pälsen och ville snabbt in i värmen igen, fjantiga som de är. ;) Det blir nog roligare för dem imorgon när det är soligt och varmare. Nu ska vi bara städa där ute och köpa en matta att lägga ut. När det blir vet jag inte riktigt men förhoppningsvis såsmåningom. :)


Här kommer lite bilder på resultatet dessutom.

Har ni några frågor så ställ gärna, hjälper gärna till med tips osv om någon har innätning i tankarna.




Hur funkar det att sola under den där? Man ser inte ut som en kassler i nät sen?

Svar: Det funkar faktiskt bättre än det kan tänkas tro. Eftersom solen hela tiden rör på sig så blir inte "skuggan" från nätet på samma ställe då man får hela tiden sol på hela sig. Sen så har nätet riktigt smala trådar och sitter så pass högt så man kan knappt se denna skugga som blir. :)
dottir.webblogg.se

2013-04-24 // 16:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback