Gott nytt år!

Idag åkte jag och F hem till mamma för att fira nyår. Just nu sitter vi och fikar för fullt med lite släkt och väntar in tolvslaget, snart är det dags. Detta kommer bli ett underbart år för oss, speciellt i sommar då vår efterlängtade bebis kommer! :)

Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton och ett mycket bra kommande år! :)


Magen vecka 14

Tänkte att jag skulle börja lägga upp magbild från och med den här veckan. Magen har börjat puta nu så varför inte! :)
 
 
Vecka 14 (13+1)
Såklart gjorde jag en bild där man ser skillnaden med 4 veckors mellanrum. :)
Morgonbilder allihop.
 

Bort med Julen

Haft en mindre kul natt, började med att jag var tvungen att gå på toa jättetidigt(som vanligt) sen har resten av morgonen varit jobbig. Inte kunnat sova vidare ordentligt, drömt massa konstigt, mådde illa och haft ont i nedre delen av magen (inte i livmodern) sen igår efter jag hade varit på stan. Enligt 1177 som jag ringde till igår så skulle jag avvakta så det är det jag gör just nu och det mesta av värken har gått över som tur är.

Annars här hemma idag så plockar vi för fullt och städar, det tar ju sin tid då jag inte känner mig supersnabb längre när jag gör saker. Huvudsaken är väl att det går framåt iallafall. Håller just nu på att möblera om i köket bland alla hushållsmaskiner och är inte så vidare nöjd alls med resultatet men det är bättre än innan så jag får väl nöja mig, för stunden. ;)

Ska även plocka bort alla julsaker, i år har jag faktiskt blivit riktigt trött på julen tidigt. Brukar annars tycka om allt pynt, ljuslyktor och ljusstakar men i år blir jag bara trött och irriterad när jag ser de. Så nu vill jag får bort allt med julen och göra iordning hemmet ordentligt istället! :)



Dagens Mammainköp

Kan börja med att tipsa om att H&M har en hel del kläder på rea just nu! ;)
 
Hittade mammabyxor minsann, köpte med mig två par hem. Ett från rean och ett par vanliga mamma jeans. De från rean är i storlek 40?? medans de vanliga jeansen är i storlek 36 men de är lika stora storleksmässigt. Tur att jag inte beställde hem byxorna istället.  De som jag köpte på rea är lite chinos liknande men såå himla sköna, speciellt mudden. Så jag ska faktiskt ner på stan inom snar framtid och byta jeansen jag köpte till ett par likadana sånna här byxor fast i annan färg. Känns skönt med ett par byxor som jag kan ha ordentligt som magen får plats i! :)



Såhär ser de ut för er som är nyfikna. Kosta BARA 100 kr! :)
 

Byxjakt!

En sväng på stan skulle vara något känner jag fast jag egentligen inte orkar men jag måste verkligen ha nya byxor! Magen får knappt plats i mina byxor längre och mjukisar känns sådär att springa runt i när man ska iväg någonstans. Så med H&M i sikte så ger jag och F oss ner på stan strax. Fick ett presentkort på H&M i julklapp som kommer komma väl till hands idag. Hoppas inte mammakläderna är slut nu bara med tanke på all rea!! ;)


Såhär ser min nödlösning ut idag! Inte så vackert men men. ;)


Ett barn blir till . Dagboken

Fick boken "Ett barn blir till . Dagboken" av min mamma i julklapp och sitter just nu och kollar igenom den och fyller i alla de veckor som har varit och det är en hel del att komma ihåg. Det känns som det var igår man testade positivt men samtidigt känns det som det var evigheter sen när jag ska försöka minnas saker.
 
Boken är iallafall en himla mysig bok att fylla i och anteckna vecka för vecka hur man mår och lite annat som kan vara kul att komma ihåg. Man får tips och fakta om olika saker och boken innehåller helt otroliga bilder. Från och med vecka 11 så finns det även plats att klistra in bilder på magen för varje vecka. I slutet så finns det plats att skriva om förlossningen samt ett antal sidor där man kan sätta in bilder på den nyfödda bebisen. 
 
 
Denna bok är jag väldigt glad över och kan rekommendera den till er andra som väntar smått.
Kul att komma ihåg hur graviditeten var och senare jämföra när/om man väntar fler barn. :)
 
 

Vecka 14

Bebis
Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.


Du
Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt.Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.



Så här känner jag 
Magen har börjat synas mer och mer och har inte kunnat ha många av mina vanliga jeans ett tag, förutom 2 par. Dags att köpa mammabyxor nu kanske? Illamåendet finns kvar, vissa dagar mer än andra och mest på morgonen. Har inte reagerat på lukter som triggat igång illamåendet och samma med mat förutom kyckling som jag har svårt för att äta. All frukt går hem, känns som jag inte gör annat än att äta frukt om dagarna. Är hungrig hela tiden känns det som, 1 timme efter måltid börjar magen kurra som om man varit utan mat en halv dag. Även börjat få ont i höft och ryggslut, men annars är allt hyffsat.
 
 
 

Bebis ♥

Kände att det nog är dags att släppa 'bomben' även här på bloggen med för er som inte har mig på Facebook.
Det är nämligen så att jag och F väntar bebis till sommaren. Är enligt ultraljudet beräknad till den 4 Juli. :) ♥
 
Knytet i vecka 12+0.
 
Den allra främsta anledning till att jag tog en paus härifrån var att jag inte mått alls bra och framförallt inte haft ork till att skriva här. Men nu kommer det bli ändring på det för detta kommer from nu bli en gravidblogg med allt om graviditeten och vad det innebär samt alla tankar och känslor inför vad som komma skall! :)