Projekt Katt-Bur

Idag har det planerats massa inför projekt Katt-Bur som vi ska göra snart här hemma. Har mätt allt som ska mätas, räknat hur mycket trä vi ska köpa, hur långa träbitarna ska vara och vad allt kommer kosta. Det blir en hel del virke att köpa om jag räknat rätt blir det mellan 45-50 meter. Sjukt att det kan gå åt så mycket men det kommer bli fint och mysigt när det är klart. :D Ska även inreda med lite olika krukor och lyktor oså. Vi kommer även köpa nya utemöbler och en balkongmatta :)

Vi kommer göra ramar som vi ska montera ihop med varandra och även ramar som tak. Nätet vi ska ha är rådjursnät som är starkt och vädertåligt. Nätet är svart och kommer nog smälta in i fasadens färger vilket är bra.

Imorgon blir det förhoppningsvis en sväng till byggmax efter jag slutat praktiken och förutom virket är det skruvar och vinkeljärn som ska köpas. Vi måste även hitta häftnitar att fästa nätet med. Undra vart man hittar det, Biltema kanske? :)


Och nu blir det sängen om en liten stund. Godnatt! :)

Solnedgång

Sov gött som fasen på soffan kan jag lova, i lite mer än en timme tror jag. Är fortfarande trött men har lite sovmorgon imorgon iallafall, ska vara på US kl 11.00, för vi fick vara med i den där studien jag nämnde MEN jag kommer inte säga vad det handlar om här på bloggen, det får ni ta med mig om ni träffar mig, men vi får 3000 för det och det är inte illa. ;)



Tog ett kort på den fina solnedgången som vi hade idag, påminner om sommaren 2010. :)




Förresten så ska vi dra igång projekt Katt-Bur snart.
Ska med andra ord näta in balkongen åt katterna :)
(bilden är från någon månad tbx, vi har ingen snö här just nu!)



Om en liten stund blir det sängen, ska bli skönt att sova mer! Godnatt! ;)


Soffa<3

Nu ska jag vila på soffan en stund, älskar det. Soffan är bästa stället att sova på på dagen. ;) Sen blir det kniven mot strupen och mys! <3 :)

Morgonmys

Ligger på sängen och gosse med katterna just nu medan jag väntar på att tiden ska gå så jag kan börja traska till bussen. :) fy för att det snöar lite här idag, vill ha våååår utan snö ju :( Nåja det kommer väl Snart förhoppningsvis.

Baka!

Ikväll har vi bakat lite frallor då vi inte hade något bröd hemma och Felix ville ha till sin matlåda imorgon. :) Det fick bli små runda frallor med pizza krydda ovanpå, det är sååå gott tycker jag, sen hade vi inget annat att ha på dom endå. :)

Det enda man behöver är:
Vatten
Olja
Salt
Jäst
Vetemjöl

Ägg (pensling)
Krydda/frön


Bullarna blev super bra och goda, vi smakade såklart på dom nu ikväll som lite kvällsmat.
Och såklart lite yogurt med frukt i till frallan. Mumma! :)



Nu blir det sängen, har ju praktik imorgon. Här snöar det förresten, såååå typiskt nu när man trodde att våren äntligen var här och man kunde börja lägga undan vinterkläder. Men icke! :/

Nåja Godnatt på er! :)


1200

Till frukost idag blev det fruktyogurt med lite extra jordgubbs- och ananasbitar i. Det är så supergott så det finns knappt. Blev även en knäcke med tacoköttfärs, majs och lite taco sås till det. Någon måste ju äta upp resterna så jag offrade mig. :D



Går ju på diet just nu som jag tidigare nämnt, det är inte superspeciell diet utan jag ska bara äta runt 1200 kcal om dagen, det är lite svårt att hålla det men oftast går det bra, om jag äter så lite så tapper jag 1 kg i veckan ungefär. Idag vägde jag 59,7 och har 55 som mål och enligt appen på mobilen så kommer det ta ca 5-6 veckor att nå det målet. Det är lite lagom tycker jag. Dessutom så äter jag vanlig mat fast i mindre mängd bara istället för att bara köra på sallad och frukt. Och det funkar finemangt faktiskt. Så såhär ligger det till för den som undrar. :)


Idag funderade vi på att gå en promenad och kolla upp spåret som ligger i närheten av oss, det är tänkt att vi ska börja springa oså i sommar och då kan det vara bra att veta vart man ska. Men det blåser massa ute vilket gjort att jag tappat lusten helt, dessutom är det ingen sol så det är säkert kallt ute. Får se hur det blir, antingen det eller städa här hemma. :)


Hoppas alla haft en trevlig helg!

H&M

Blev en sväng ner på H&M idag, skulle kolla på den där skjortan jag hittade men ångrade mig efter att ha fått två kommentarer att man såg ut som en sjuksköterska i den. :D Köpte istället ett par jeansshort och en svart kjol. :) Kommer bli skönt att ha i sommar tror jag och dessutom fina till fest. :)


Kjolen ser lite konstig ut på bilden men ska ta en bild när jag har den på mig istället ;)


Det jag letar efter nu är ett par jeggings och ett par 
fina strumpbyxor att ha under kjolen på fester eller dylikt. 
Ska kolla genom affärerna nästa vecka på måndag tror jag om jag orkar. :)


Nu tar jag helg!

Äntligen helg! Fasen va skönt men gud vad fort veckorna går alltså. Känns som det var här om dagen som jag önskade alla en trevlig helg men det är en vecka sen redan. Jag har inget emot att det går fort, jag har hela våren, sommaren och hösten planerad och ser fram emot varenda grej! :) Känns så skönt att ha allt planerat och klart och inget ska få förstöra detta nu. :D Det enda jag ska göra är att hitta en arbetsgivare nu. :)

Just nu är jag påväg hem, sitter på bussen såklart, än har cykeln inte börjat användas. :) Ikväll blir det tacos och senare våfflor och glass med jordgubbar & ananas. :) Lyxar till det lite nu när det endå är helg, går dock på diet sen några dagar tillbaka men idag får det bli ett undantag! :) OM ca 6 veckor har jag nått min målvikt. ;) Får väl skriva ett inlägg om dieten oså i helgen. :)

Får önska alla en trevlig fredagskväll!!! :)

Rekryteringsmässa

Ikväll var det en rekryteringsmässa på AF som jag hjälpte till att fixa oså inför, Amelia kom även dit och så fort jag slutade så gick vi runt lite och kollade vad några av dem hade att erbjuda, dock var det inget som passade oss direkt tror jag men godiset var gott iallafall. :D

Vi drog tidigare från mässan och gick till MacDonalds för att käka lite, fyyy så gott men onyttigt det är alltså. Efter det gick vi till H&M och kollade kläder och smink, jag köpte trosor för den som vill veta. ;) Sen hittade jag även en lång skjorta med snörning i midjan (figursydd dessutom ;)) som jag blev sugen på att köpa, det var 2 för 1 så man får ju en extra på köpet. Ska sova på saken och se imorgon om man kommer hem med lite nya kläder. :)

Hade en super trevlig kväll verkligen! :) ♥

 



Nu blir det att se klart på nya Narnia filmen, fixa lunch sen sova! Najti :)

Lunch!

Gjorde ju sallad till lunchen idag.
Den blev så grymt god så ska göra mer idag tror jag tills imorgon. (:



Dessutom brände jag mig som fasen på våffeljärnet igår,
satan vad ont det gjorde och märket efter det blev ju inte så snyggt det heller. :D


Sova tidigt ;)

Igår blev det inget här på bloggen för jag var så sjukt trött, det var lungt på praktiken och man går runt och blir slö och trött. Jag somnade redan 20.30 i soffan och vid kl 22 så la jag mig i sängen och fortsatte sova. Kan lova att jag var utvilad iallafall imorse. Vilket var superskönt, ska nog lägga mig tidigare ikväll med för imorgon är det mässa på AF som jag ska stanna kvar på. Får se om fröken Amelia kommer dit dessutom. :)

Just nu sitter jag och kollar på Sveriges mästerkock, Gud vad jag hatar honom som varit nära på att åka ut flera gånger, och hans adamsäpple som man stör sig på hela tiden. Usch ja men han åkte ut!!! YES!!!! :D. Har även käkat våfflor och sen gjort matlåda, blev sallad med tomat, gurka, majs, rivna morötter med ost, kassler, kräftstjärtar och ägg :) Fick idén från en färdigsallad i affärn faktiskt ;) och en god dressing till det! Smaskens!!! :)

Nu ska jag kolla en stund på Greys Anatomy sen sova! Godnatt!

Nystartsjobb

Nu har jag rätt till nystartsjobb fick jag reda på idag, det innebär att en arbetsgivare kan 'anställa' mig och få pengar för det och jag får en vanlig full lön. Man får lika långt nystartsjobb som man varit arbetslös men max 1år, när man är mellan 20 och 26 år. Så just nu har jag rätt till ca 7 månader :) hade tänkt att fixa ett sånt jobb i augusti när jag samlat ihop till ett helt år. :) Nackdelen är att jag inte får sommarjobba då, man får nämligen inte varit anställd för då försvinner de månader jag har nu. Men jag får ha praktik under den tiden. :) Får ja nystartsjobb i juli/augusti blir det asbra för då blir det som vi planerat här hemma. Så idag fick jag tillbaka hoppet lite som jag inte haft under de senaste veckorna. Härligt va?! :)

Färga håret!

Igår var vi uppe hos Sofia en sväng. Shit vad jag längtar till jag får barn nu, synd bara att det kommer dröja för min del. Det kommer inte alls bli som det var planerat. Så trött på alla falska förhoppningar jag får hela tiden. Fy fan vad jag längtar säger jag bara. :(

Nåja, idag har min kära mor färgat mitt hår. Sitter just nu med håret inlindat i en handduk, ska snart föna håret och då får man se om det blev bra eller inte. :) Slänger kanske in en bild på frillan när jag fixat till den oså. :) Ikväll åker vi hem till Linköping igen och ser vad våra katter hittat på medan vi varit borta, ska även söka en hög med jobb och hoppas på det bästa. :)

Imorgon blir det iallafall praktik, ska bli skoj!! :)

Bloggfri helg!

Som rubriken lyder kommer det bli en bloggfri helg förmodligen! :) Kanske lägger in någon liten uppdatering ikväll eller imorgon. ^^ Idag åker nämligen jag och älsk till Kisa och stannar tills imorgon. :) Ikväll ska vi träffa Sofia och Markus och barnen en stund dessutom. Ska bli mycket trevligt! :)

Cash

Har krypt ner i sängen och tänkte sova nu, även om det är tidigt. Är så trött och tyckte att det var bättre att lägga sig än sova på soffan några timmar sen lägga sig. Så det får bli en kort uppdatering, har egentligen inget att skriva direkt. Varit på praktiken oså bara, tänkte tvätta men inga lediga kvällstider förens nästa onsdag så fick bli på lördag kl 07-12 istället, härligt va??? ;) Ska dessutom åka till Kisa på lördag och träffa Sofia med familj på kvällen, ska äntligen få träffa hennes lille Noel. :) Spännande!

Annars så är allt prima och bra, vi ska anmäla oss till en studie och tjäna lite cash dessutom. OM vi får vara med så berättar jag vad det är gör någon studie. ;) Men nu blir det att försöka sova, kommer inte vara så svårt. ;) Godnatt alla!!!!!!

Onsdag!

Idag var det en seg dag på praktiken, hände inte så mycket och det blev mycket att bara stå och glo, sen var det en otrevlig typ där som inte alls ville lyssna och var riktigt otrevlig. Nåja finns ju folk till allt. Efter jag slutat handlade jag lite grejer på Hemköp sen var det bara att åka hem. Väl hemma så la jag mig på soffan och somnade såklart och vaknade inte förens Felix kom hem.

Åt lite för en stund sen och nu kollar jag på Greys som har säsongs premiär idag och myser med min älsklingstisse. Efter programmet så blir det att duscha sen göra sig iordning för sängen. :)

SUPERTRÖTT

Idag är jag grymt trött men har endå orkat laga mat och diskat och kört två diskmaskiner, ska när som fylla den 3e för jag orkar inte ta resten för hand, inte idag iallafall. :D

Imorgon ska jag kolla om det finns någon tvättid, vi har ett berg med kläder i sovrummet just nu, så det kanske är dags. :D

Resten av kvällen blir att spendera framför tvn faktiskt och bara mysa, Felix sitter och pluggar till en tenta så han är instängd i sovrummet just nu och ett tag till. ;)

Röd curry

Idag har jag faktiskt varit duktig och städat oså i hela lägeheten. Känns verkligen skönt nu efteråt. Har även tvättat lite sängkläder tills ikväll och sen så fick mitt duntäcke hamna i garderoben då jag kände att det var dags att byta till ett vanligt täcke nu. :)

Till middag idag blev det lite kinamat, det är så grymt gott alltså även att det är starkt. ;) Älskar verkligen röd curry i maten. Nåja, har nyss duschat och nu blir det film, snacks och mys. :) ♥

Söndag

Haft en ganska trist helg, har varit ensam hemma och inte gjort ett skit typ. Så trist att han måste gå till skolan på helgerna och plugga i flera timmar sen komma hem och sova....

I fredags så blev det myskväll iallafall en stund med godis framför en film, sen la vi oss, båda var väl trötta antar jag och orkade inte vara vakna länge, jag somnade dock på soffan. ;D

Igår så skulle jag städa men jag har ingen ork just nu, känner att allt är så meningslöst just nu. Tog ett varmt bad istället och sen blev det att kolla på tv hela dagen och fixa disk och laga mat, och vad fick man för det? ..inget..

Nu sitter jag framför tvn igen och har nyss druckit en varma koppen. Känner som igår och får se om jag orkar städa idag eller inte. Känns som jag gör allt här hemma fast det är jag som går upp tidigast och kommer hem sist. Känns inte så vidare kul.


Nåja, Hoppas alla haft en bättre helg!

Välkommen till Världen!

Praktiken gick galant idag med, trivs verkligen där, synd att det inte finns möjligthet till anställning bara. Får iallafall erfarenhet och mycket bra meriter och referenser vilket är bra :) Jag är seg med mina inlägg för jag är så trött om dagarna och orkar faktiskt inte starta datorn. Ska väl bättra mig snart. ;)

Ikväll har jag bara suttit hemma själv hela kvällen för sambon är hos några kompisar, fan alltså jag är så trött på att inte känna någon här som jag kan umgås med. Det är inte speciellt lätt att hitta någon att umgås med som är runt samma ålder och liknande intressen. De växer inte på träden här utanför direkt. Vill därför börja plugga så man lär känna någon men samtidigt vill jag vänta. Får se hur det blir. Nu blir det iallafall sängen, upp tidigt imorgon och duscha! :)



Idag fick även Sofia sin efterlängtade lille pojk.
Noel kom till världen kl 16.36 och så underbart söt.
♥ Grattis igen hjärtat! ♥

Kvinno- och fettisdagen

Idag är det ju som de flesta vet kvinnodagen, inte för att jag firar den men kul att veta och ni som inte visste det, vet det nu. ;) Dessutom är det ju fettisdagen idag och då käkar man ju semlor och det är precis vad vi gjort ikväll :D Det var faktiskt riktigt gott, men jag har svårt att äta så mycket gräde på en gång. :)



Annars idag så har jag inte gjort så mycket, har varit på praktiken oså bara. Det är kul men lite segt bara då jag mest känner mig som ett fån och inte vet vad jag ska göra alltid. Men det lär jag väl mig snart. Dock har jag ångest varje kväll om att jobba/ha praktik. Jag vill verkligen inte det, vill vara hemma och ta hand om hemmet och barn osv senare, kanske jobba halvtid. Vet att det inte kommer hända men kommer önska och hoppas iallafall. Jobba är verkligen inte min grej. ;P



Här är byrån som vi byggde igår, Visst blev det fint ;)
Det är inte helt klart än, det ska in lite korgar och lite grejer ovanpå det.
Just nu står det bara papper och tvättmedel oså där. ;P

Praktik på AF!

Idag började jag praktiken och det gick riktigt bra, alla är sååå snälla mot mig där så det inte är sant. Ska bli kul att se om jag kommer trivas och stanna tre månader eller om jag hittar något annat som kan leda till jobb sen. Fick iallafall gå runt och kolla hur alla gjorde sen hämta och sortera post. Fick gå på ett vägledningsseminarum som var jätte intressant faktisk och gav väldigt mycket eftersom jag ska börja plugga om inte så länge. Fick veta massa bra inför och liknande. :) Sen resten av dagen fick jag kolla på undervåningen och kolla lite och efter det börja sortera papper som jag ska fortsätta med imorgon. :)

När jag kom hem så började jag montera byrån medans jag ändå var pigg. Det gick faktiskt jättebra och jag fick hjälpa av Felix. Byrån som jag tidigare nämnt i förra inlägget passade grymt bra in i badrummet. Fyllde byrån med allt som låg i den tillfälliga byrån som var en banankartong. ;P Allt fick plats riktigt bra och tre lådor var precis lagom. Bilder på den kommer som sagt senare:)


Nu sitter jag och kollar på en unge i minuten, åh det är såå spännande alltså.
Fy vad jag längtar tills jag får en liten plutt. Kommer bli så underbart. :D

Kullenbyrå :)

Nu har jag verkligen inte glömt bort bloggen utan inte riktigt haft tid eller ork för att starta laptopen och det är jobbigt att skriva långa inlägg på mobilen. Tänkte bara skriva lite om vad som hänt sen sist.

I torsdags som ni vet så åkte jag till Kisa och på fredagen firade vi Goran (mammas sambo), handlade en tårta och lite sånt till kvällen och vi lagade Taco på kvällen, det var en trevlig kväll faktiskt. :)

På lördagen så var jag hemma hos mamma och tog det lugnt, sen på eftermiddagen så traskade jag iväg till Sofia och hälsade på henne en stund innan det var dags att åka hem. Snart får hon bebis, tycker det är såå spännande och ska bli kul att få se den lille fisen när h*n kommer ut :) Jag längtar massa, det är väl för jag inte får någon egen på ett tag. >_>

Igår var Felix och jag på IKEA och kollade runt lite, det tog ett braaaa tag innan vi bestämde oss för byrån som jag förslog, det som gjorde att vi bestämde oss var dock att den andra som vi tänkte köpa inte fick plats under handfaten. Vi köpte en Kullen byrå, svartbrun, som passar mycket bra in i badrummet. Kan lägga in en bild senare men tills dess kan jag visa vilken byrå det var. Fin va?! :)


Sen morgon

Hade fullt upp igår så kunde inte skriva något här. Igår var jag på AF och pratade, ska börja ha praktik hos dom på måndag nämligen och det känns väl helt okej, hade hoppats på att det skulle finnas möjlighet för timvik hos dom men det finns det inte så känner att jag kanske ska hitta något annat som leder till timvik.

Igår efter AF när jag kom hem somnade jag på soffan, var så sjukt trött efter att ha gått upp tidigt och tidigare kommer det bli på måndag. När jag vaknade sen så fixade jag lite att äta sen samla ihop allt som skulle packas ner i väskan. Åkte nämligen till Kisa igår och ska stanna här till imorgon tror jag :)

Igår kväll satt jag faktiskt och spelade hela kvällen med mina bröder, nördig som jag är :D Skitkul var det iallfall och skrattade så jag tjöt. La mig skitsent och vaknade alldeles nyss faktiskt och är supertrött fortfarande, fick bli en sen morgon idag. :)

Idag fyller Goran år så vi ska fira honom ikväll, :) annars får jag se vad som händer. Vill träffa min raring Sofia med, får se om hon har tid imorgon. Snart är det bebisdags för henne, såååå spännnande tycker jag. :D


Nu ska jag äta lite och göra mig iordning :)

Makaronipudding ;)

Ja ni, vad har jag gjort idag? Idag har jag städat hela lägenheten. Om jag ska rabbla upp allt så har jag dammsugit alla rum & soffan & klösträdet, moppat, dammat, plockat, burit upp grejer på vinden, diskat berget i köket, tvättat och nyss lagat mat. ;)

Det är inte klokt hur ofta man behöver städa egentligen, jag försöker iallafall städa en gång i veckan men det går ju sådär. Blivit lat av att bara sitta hemma men idag kände jag att det var dags igen. :) Så nu är hemmet strålande fint och har lagat makaronipudding som det ska njutas av om en liten stund. :)

För er som varit ute kanske ni tänkte på att solen var grymt nice idag, jag passade på att ta en paus i allt städande och satte mig ute på balkongen med en varma koppen och njöt av det fina vädret. Synd att mina troll inte kunde få följa med ut. Bara för det så har jag tänkt börja köpa grejer inför innätningen av balkongen. Börjar snart bli dags för det. :)



Här kommer lite härliga bilder från idag :)



Har saknat solen så enormt, nu känns det verkligen som att våren är här! :)



Lösenordsskyddat


Halv åtta hos mig

Såg ni på halv åtta hos mig ikväll?! Usch jag blir så sur alltså.

Det är med en kvinna som går på någon diet så hon äter inte kolhydrater för 5 öre alltså och petade bara i maten ikväll. Varför är man med om man inte kan äta maten som serveras? Hur tänker man då? Hur ska hon kunna ge rättvist med poäng för maten han lagade. Ne fy sånt här tycker jag inte om, tycker faktiskt man kan göra ett undantag i 3 dagar om man nu ska vara med i sånt här program.

Vet att det är många fler än jag som reagerat på detta. Vad tycker ni?!

Judys Domstol

Fy vad jag är seg idag, orkar inte riktigt städa som jag hade tänkt. Har lite ont i ryggen och magen fortfarande och är på lite dåligt humör och hungrig men vet inte vad jag är sugen på att äta. Det är ingen bra kombination det här. :P

Just nu sitter jag och kollar på Judys Domstol. Det är ju bara för roligt. De stämmer varandra över de minsta anledningarna som t.ex att den ena kastade luft på den andra. Vilket folk det finns alltså som tjurar över småsaker och inte kan lösa det på vuxet vis. Undra om det är på riktigt eller inte. Vilket fall som är det underhållande tycker jag. :D

Praktik på AF?!

Idag ringde de från arbetsförmedlingen om praktiken jag väntat på att de ska höra av sig om. De vill att jag ska komma dit och prata på torsdag morgon oså. Spännande verkligen. Själva praktiken är faktiskt på AF, och man får göra lättare administrativa sysslor. Hoppas jag får praktiken och att det är en chans att få anställning där efteråt. Känns så bra idag verkligen, både pga att de ringde men även av lite andra anledningar. :)

Idag blir det nog att städa lägenheten tror jag, är hemma själv till kl 21 typ eller något liknande så har lååång tid på mig. :) Blir nog dessutom att laga mat och kolla på någon film och mysa med kissarna i soffan. Love it! ♥ :)