Dags för dop!

Då var dagen här och det är dags för dop!
Alice kände för att vakna kl 06 idag, 1 och ½ timme tidigare än vanligt, lagom passade. Bara bita ihop och gå upp, dock ligger vi kvar i stora sängen och myser och gympar lite. Alice verkar vara påväg att hitta sina små fossingar dessutom, hon ligger här på rygg och håller ena foten i ena handen och snutten i andra handen. Sötunge! :)

Igår hade vi en riktigt rolig men också väldigt jobbig dag, känns i ryggen och benen idag. Alla dessa dopförberdedelser tar på krafterna. Det tog ca 12 för oss att hinna med allt och då hade i även barnvakt och behövde inte passa Alice under denna tid. Hann knappt med att äta något hellet. Gjorde bla det sista av bakningen, så som frostingen på bakverk och tårtdekorationen. De tre tårtorna tog säkert 4-5 timmar att göra klart dessutom. Dukningen tog några timmar den med pga ommöblering och en mindre glad (övertrött) Alice. Men vi blev klara sent igårkväll och idag är det bara lite smått som ska fixas. Skönt! :)


Återkommer om någon/några dagar med mer bilder. :)

Kall morgon

Vakande upp till en riktigt kall lägenhet idag. Det är nog dags att höja värmen i elementen lite mer. Såg även att det var ett par minusgrader utomhus. Brr! Ja nu är väl vintern här.
Här hemma ligger vi just nu i sängen och myser, har precis hämtat en utvilad och pratig Alice från sitt rum. Hon ligger här på mage och leker med sina mjukis leksaker väldigt koncentrerat och snart ska vi gå upp för att kika förbi öppna förskolan. :)
(Bild från igår)

Idag har vi även planerat att handla det sista inför dopet och även få och hämta nyckel till lokalen till dopfikat. Tänk att det snart är dags, nyss var det ju 2 månader kvar.
Igår försökte jag mig på att göra marsipanrosor, och aldrig mer! Haha. Himla svårt att få de fina. Stansade även ut vanliga blommor och blad att dekorera tårtorna med och har kvar att göra hennes namn, datum och kvistar. Ska nog försöka mig på det ikväll så jag har det gjort. Borde även göra tårtbottnarna och frysa in men vi har sån liten frys så får se hur jag gör. :P

Vända sig

Det är så mysigt varje gång skruttan lär sig något nytt, fantastiskt hur de utvecklas under detta första år.

Igår lärde Alice sig att vända sig från rygg till mage, från mage till rygg har hon gjort ett tag men hon lixom tippar över men det räknas det med tycker jag! Nu om dagarna ligger hon på täcket och rullar runt, hon verkar tycka det är störtkul att vända sig och gör det hela tiden i princip. Iallafall tills hon blir trött och börjar gnälla.
Hon har kämpat någon vecka cirka med att vända sig men det var alltid en arm ivägen så det inte gick, så vi gick k och väntade på att det skulle hända. Och helt plötsligt så hände det. Hon börjar bli stor nu, samtidigt som jag vet att hon kommer lära sig nya saker med tiden så känns det som att hon alltid kommer vara såhär liten och go. :)


Idag har vi fortsatt med att försöka sova själv, det får framåt men inte så fort kanske. Om dagarna sover hon i sin säng och jag behöver inte vagga henne utan bara buffa på rumpan. Natten till idag gick även bra den med, hon sov 8,5 timme i sträck innan hon gnällde för hon tippat över på mage. Sen sov hon någon timme till i sin säng och 1 timme i våran. När det går såhär bra så känns det himla skönt och det känns inte som jag är tvungen att vagga henne tills hon är tonåring! :)

Första natten i eget rum

Skulle skriva ett inlägg tidigare idag men det försvann. Nu har jag tid att skriva igen, dock kommer jag inte igång allt jag skrev. Mitt minne har blivit mindre bra sen Alice kom. :P Antar att jag inte lägger mindre viktiga saker på hjärnan.

Nåja. Det jag tänkte berätta om var att Alice sov i sitt eget rum över natten för första gången natten till idag. Det gick så himla bra, kan inte begära bättre.
Vi försöker få in rutin när vi leker lite, byter till nattblöja och pyjamas, hon får mat och sen leker vi lite till innan jag lägger ner henne sin säng. Försöker även få henne att gilla snuttisen, så att hon ska kunna somna på egen hand om på nätterna.
Vi har även en babyvakt så vi kan höra henne om nätterna även om vi har dörrarna öppna.

Natten gick som sagt väldigt bra, det enda som tar tid och är lite jobbigt är själva nattningen, hon är van att somna vaggandes i min famn och inte i sängen.
Alice somnade iallafall vid kl 21 och vakna inte fören kl 04 första gången. Och då vaknar hon inte direkt utan gnällde lite. Jag gick och tittade till och gav henne nappen. Hon somnade om och började gnälla nästa gång vid kl 07. Då hade hon lyckats åka sig ner längst ner i spjälsängen och hamnat halvt på magen. Jag flytta upp henne och hon sov ca 30 minuter till. Vid 07.30 hörde jag hur det började spraka och låta i babyvakten, kollade till henne och fick se världens mest nöjda, utvilade och glada tös som låg med babyvakten i händerna och lekte. Att komma in och möta det där ansiktet som bara lyser upp när hon ser sin mamma, mig, värmer så himla mycket i mammahjärtat. :)

Alice sov 7 timmar i sträck utan att vakna för första gången och det kändes så skönt. Innan har hon vaknat titt som sätt under natten och ofta inte kunnat somna om. Jag tror och är rätt säker på att det berodde på F och mig. Att det låter och snarkas när vi sover och vi väcker henne. I och med det så väckte hon oss och det blev lite och dålig sömn för alla.
Jag ville vänta med att flytta in henne i get rum tills hon blev lite större och kunde vända sig ordentligt men nu känns det som vi gjorde rätt val, hon klara att sova själv jättebra och är trygg i sin säng. Alla här hemma har varit utvilade och på bra humör.



Just nu sover hon i sin säng igen för natten, hoppas denna natt blir lika bra. Peppar peppar! :)

Dålig app

Fy vad jag hatar blogg.se appen. Skriver ett långt inlägg och sen råkar komma åt tillbakaknappen och allt försvinner. Fy vad trött man blir. Nåja bara börja om antar jag...

Restaurangbesök

Idag har hela familjen varit på utflykt. Vi blev nämligen bjudna på restaurang av F's mormor som fyller år, även F's mamma och morbrors fru fyller år nu under de kommande dagarna så det blev kalas för alla. Alice var så himla duktig under hela besöket. Hon var vaken och på bra humör och satt med och pratade lite grann hon också. Det är inte första gången vi är på restaurang men det var däremot första gången hon var med i ett större sällskap. Vi var sammanlagt 10 vuxna och 2 barn (med alice) vilket kanske inte är så stort egentligen men för henne var det nog det. Maten och efterrätten var riktigt god och sällskapet trevligt.
Vi valde att gå hem istället för att ta bussen och det tog oss kanske drygt en timme att gå. Under tiden sov Alice gott i vagnen. Väl hemma har hon hållt igång och pratat och busat. Efter sista kvällsmålet somnade hon som en stock och det förvånade mig inte det minsta. Skönt att hon för en gångs skull somnade utan att skrika och vara ledsen. Det är annars vad hon brukar göra när vi ska natta henne. Väldigt frustrerande så skönt att få en lugn kväll. :)

Idag är även Alice 4 månader, tänk vad tiden går fort! :)



Beautiful for moms & safe for babies!

För några dagar sen så tog jag del av ett erbjudande som jag hittade på en blogg jag läser. Det erbjudandet gav mig 25% rabatt på alla halsband med bitring från lillabebben.se. Dessutom fick jag med ett bitvänligt armband i slumpad färg med på köpet, vilket idag visade sig bli ett rosa armband. :) 
Halsbandet jag valde är vitskimmrande och det syns inte alls att det är i silikon utan ser väldigt verkligt ut. Ser himla fint ut när man har det på sig och är som sagt bitvänligt för bebisen, hur bra är inte det?!
Nu återstår det att se om Alice kommer vilja tugga på dessa eller om hon ska tugga på allt annat som inte är lika bitvänligt. :)

 

Meningen med livet!

 

Allt pyssel klart!

Fixar med planeringen inför dopet för fullt nu om dagarna medan Alice sover. Allt pyssel jag hållt på med är klart nu och likaså även vagnarna och placeringskorten som jag fick hem här om dagen. Det som är kvar nu är att baka klart och välja psalmer och såklart duka. Men det blir inte fören kvällen innan. :)
 
 

Skjortorna klara

Idag tog Alice och jag en tripp ner på stan för att handla lite grejer till pysslet inför dopet. Behövde satinband att göra rosetter med till dopskjortorna bland annat. Köpte även med mig lite julpyssel hem så nu har jag att göra om kvällarna.
Vi stannade även till på Åhléns för att kika lite på deras utbud av barnkläder. Slutade med att jag hittade två riktigt söta klänningar och ett par byxor som fick följa med hem. De har en del fina kläder där men det är Kappahls Newbie kollektion som är min största favorit. :)


Suttit hela kvällen med dopskjortorna och nu är de äntligen klara. Vilken pill det har varit att göra dem, mycket att vika, limma, skriva och sen göra rosetter att limma dit. F hjälpte till lite med att vika här om dagen så det gick snabbare. Tycker skjortorna blev söta och är mycket nöjd över resultatet. Nu väntar jag på paket med dekorationerna som jag beställde igår. Där i finns det små askar som kommer vara nästa projekt att pyssla ihop. :)


Alice sover sen kl 20.30 och nu ska jag strax krypa ner i sängen så jag också får lite sömn. Alice vill komma över till våran säng runt kl 06-07. Inte helt uppskattat när man är trött och hon viftar med sina armar och sparkas med benen, blir inte så mycket sömn för min del då. Hon har även börjat snurra runt när hon ligger på ryggen, så jag har vaknat ett par gånger och haft hennes fötter upp mot mitt ansikte. Knasunge! :)

Dekorationer

Var förbi kyrkan idag för att kolla hur det såg ut i lokalen som vi ska ha dopfikat i. En liten mysig lokal var det och borden var i princip som jag hade hoppats på. Långa med många stolar. Var rädd att det skulle vara runda bord, gillar inte riktigt det nämligen. Så ikväll har jag äntligen beställt hem dekorationer till dopet, bordsdekorationer rättare sagt. Ljushållare är även klara och står och väntar. Kommer bli riktigt fint och mysigt, hoppas jag! I mitt huvud så är det de iallafall. Haha! :)

Annars idag var vi på öppna förskolan. Var där ganska tidigt och stannade till en stund innan de stängde. Skönt att komma iväg lite. Idag hann vi till sångstunden dessutom. Den har vi alltid missat annars eller kommit mitt i. Alice tyckte det var störtkul så den ska vi hinna till flera gånger. :)

Just nu ligger hon och sussar för fullt inne i vaggan, det är så otroligt skönt nu när hon kan sova själv om dagarna även om hon fortfarande somnar i min famn och jag får lägga ner henne i vagga/säng. Har nog inte skrivit ut det på bloggen men Alice sover två pass under dagarna, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Både de passen sover hon antingen i vaggan i vårat sovrum. eller spjälsängen i hennes rum, och helt själv. Får gå in ibland och sätta i nappen och buffa lite på rumpan men inte så ofta. Trodde aldrig att jag skulle få såhär fria händer, hade ställt in mig på att hon skulle sova i min famn tills hon blev tonåring. Men tji fick jag, och fortare än jag trodde. :)


Pyssel inför dopet

Det blir inte mycket tid för bloggande nu för tiden. Har så mycket att göra om dagarna och när Alice väl sover så slappar jag om jag inte gör hushållssysslor. Senaste dagarna har jag börjat pyssla inför Alice dop. Hittills har jag gjort några ljushållare och nu sitter jag och viker dopskjortor för fullt. Det himla kul att pyssla, speciellt när resultatet blir fint. För ett tag sen så gjorde jag även inbjudningskort och skickade iväg. :) Började baka lite smått till dopet idag med. Har tänkt att ha flera olika sorters bakverk att bjuda på och alla i miniformat så att man kan plocka lite av varje. Ska även försöka mig på att göra tårtorna till dopet med, hoppas det blir bra bara. :)