Outfit

Slänger upp en bild här också. För er som är nyfikna. :)


Trevlig kväll alla!

25års fest

Anledningen till att det var tyst här på bloggen igår var för att vi hade besök av Alive mormor. Supermysigt att få besök då vi inte träffas så ofta, kanske en gång i månaden. Medans mamma (min) busade med Alice så passa jag på att städa och diska och röja lite. Skönt att få det gjort nu inför helgen.

Vad händer i helgen då?
Ikväll står det 25års fest på schemat. En av mina allra närmaste vänner fyllde nu i januari och ikväll ska det firas, jag sitter just nu på bussen påväg till henne. Ska hjälpa till med lite förberedelser och göra mig iordning där, precis som när vi var yngre, lite nostalgi. Ska bli så kul!

Igårkväll vände jag nästan upp och ner på min garderob. Provade klänning efter klänning men inget passade, inte så att de är för små men jag tyckte jag är för vuxen för dem. haha! Vet inte hur jag ska förklara annars.
Så jag körde på mitt safecard, en svart pennkjol! Då var ju bara nästa problem att hitta en tröja eller blus att ha till och efter många om och men så valde jag tillslut en. Hittade srrumpbyxor och pumps och till det nya smycken och handväska. Vilket ilandsproblem va? men det blev bra trots allt! ;)

Får se om jag lyckas få en bild med allt på under kvällen, har lovat några en så kanske dyker den upp här med.

Fått sova ut

Nog fick jag sova idag medans alice sov. 2 och 1/2 timme fick jag sova till och med och det behövdes verkligen. Nu känner jag mig lite mer utvilad och på bättre humör, blir lätt grinig när jag är trött och framförallt lite hungrig (idag är det fastedag).

Vi somnade runt 11.40 men vaknade av att alice gnällde/grät efter 35 minuter och jag kände mig besviken över att hon valde att sova så kort just denna dag när jag för en gångs skull också ville sova. Men hon somnade om och jag med, skönt!
Däremot ringde det på dörren 10 minuter efter vi somnade om och då började Alice gnälla igen och jag kände hur arg jag blev på de som ringde på dörren och förstörde. Nu kommer hon ju aldrig somna om igen MEN det gjorde hon, och jag med. haha :P


Vi vaknade igen nästan 2 timmar senare vid kl 14.20 och åh så skönt! Alice var nöjd i sin säng och lekte så jag passade på att göra mig iordning. Vi ska nämligen ner på stan och göra lite ärrenden och äta middag med F.



Såhär glada är vi idag efter att fått sova ut :)

Prick 7.30

Precis som killen sa i telefonen igår så knacka det på dörren prick kl 7.30 imorse och våran nya spis var här. Det tog honom max 20 minuter att fixa klart, jag trodde det skulle ta mycket längre tid men han har väl gjort det hur många gånger som helst innan antar jag. :)



Nu står den iallafall på plats och det ska bli spännande och se vilka kastruller och stekpannor som funkar på spisen. Nästan så jag inte vill använda spisen för att inte repa den, haha.

Nu sitter Alice och jag i soffan och myser och har inga planer på annat idag. Har ännu en tröttdag, funderar på varför jag är så trött. Kan det kanske vara för jag precis haft "den där" veckan i månaden och järnvärdet är längre? Nåja när Alice somnar efter lunch sen så ska nog jag med sova en stund. :)

Ny kokbok

Har precis lämnat Alice på förskolan och nu väntar sista jobbdagen för denna vecka.Känns så skönt för jag har varit så trött denna vecka. Dock blir det ingen sovmorgon imorgon på min lediga dag. Fick precis ett samtal att vi ska få en spis levererad och installerad kl 7.30 imorgonbitti. Jag som hoppades på att få sova liiiite längre, men kanske på fredag då.


Igår fick jag hem en bok, en kokbok rättare sagt, till mina fastedagar. När man bara ska äta 500 kcal så har man inte allt för mycket att välja på men denna bok har en hel del recept. Den är indelad i frukost/mellis och middagar och de i sin tur är indelade i kategorier med antalet kalorier. Tex. Middag 100 kalorier, eller frukost 200 kalorier.

Eftersom jag fick boken igår har jag inte hunnit prova något recept men har hittat en hel del som verkar goda. Recepten är enkla och snabba så man slipper stå och laga mat länge. Många av dem är för 4 portioner och går dessutom bra att frysa in så det finns färdigt när fastedagen kommer. Bara plocka fram, tina och äta.
Även om många recept är för fastedagarna så finns en hel del som är lite högra kaloriantal på, den som har mest har 557 kcal. Så den är jättebra även de andra dagarna när man ska äta mer men ändå inte lika mycket som man äter vanligtvis. Detta ska bli spännande!

Boken jag köpte heter: "Succémetoden 5:2, Enkla, snabba recepte för fastedagar"

Ett inlägg från 2012

Hittade precis ett gammalt inlägg på bloggen från Januari 2012. Hela 3 år sen! 
Då höll jag också på att gå ner i vikt och mäta cm osv, det gick jättebra den gången och jag kommer ihåg hur nöjd jag kände mig över hur kroppen såg ut då. Så det får mig mer taggad att fixa detta inför sommaren. 

De här måtten hade jag då:
04/01- 2012
83,0 cm    (Vid naveln)
99,5 cm    (Höft/rumpa)
56,5 cm    (Lår)
60,6 kg     (02/01-12)

Måtten från denna vecka ser ut såhär:
26/01 - 2015
71,0 cm    (Midjan)
84,5 cm    (Vid naveln)
99,0 cm    (Höft/rumpa)
57,0 cm    (Lår)
61,5 kg     (Igår)

Jag är nere på i princip samma mått och vikt som 9 månader innan graviditeten.(Gick upp några kilon igen under sommaren innan jag blev gravid dock :P) Känns helt sjukt, trodde aldrig jag skulle lyckas med att få bort centimeterna. Trodde inte jag var i närheten egentligen. Kanske är det för att jag fortfarande har en degmage efter graviditeten och känner mig större än vad jag är.. Jag vet inte. Men det känns så bra!! :P 

5:2

Gick extra tidigt idag för att hinna göra mig och Alice iordning inför dagen, och jag är såååå trött just nu. Jag skulle ha ett möte (som inte blev av för min del) och Alice skulle till förskolan tidigare av den anledningen. Men eftersom det inte blev av lämnade jag Alice nu vid den tiden hon brukar gå istället och jag är fortfarande kvar hemma och äter lunch, om man nu kan kalla det för det. Äter en måltidsbar från Nutrilett. 

Förra måndagen började jag med 5:2 diet, känner att jag vill tappa några kilon innan sommaren. Har redan gått ner alla gravidkilon men har lite till jag vill få bort. Hittills har det gått jättebra, Fastedagarna är de jobbiga tycker jag, de andra dagarna är inte så jobbiga. De ser nästan ut som dagarna innan 5:2 bara att jag skippar kolhydrater helt nu, vilket är ganska skönt.
Räknar kalorier göra jag också, för att hålla kolla så att det inte blir för mycket men inte heller för lite, jag ska ju inte svälta mig själv. Dock skriver jag inte ner hur mycket jag ätit (vilket jag gjort innan) utan har det i huvudet och är inte så noga med att det ska vara prick 500 kcal på fastedagarna. Ibland kan det vara runt 450 och ibland kan det vara 550. Allt jämnar ut sig i slutänden. 

Som sagt har det gått jättebra än så länge, första veckan tappar man mycket vätska och kilon försvinner ett efter ett. Är dock beredd på att det kan stanna upp också, det brukar det alltid göra förr eller senare. När jag kört nån månad kan jag lägga in hur resultatet ser ut. Ska bli spännande, tycker jag.. ;P

Skulle gärna lägga mig och sova, men snart är det dags för jobb!
 
 

Speciell lämning på förskolan

Kikar inte lite snabbt innan jag ska iväg till jobbet. Lämningen idag på förskolan var ganska speciell måste jag säga. Som jag tidigare sagt så har hon varit ledsen i början men att det nu går bättre och hon gråter inte så ofta.  Men idag då..
Alice var lite avvaktande precis när vi kom in i rummet där barnen lekte. De skulle precis ha samling och sjunga lite innan lunchen. Alice älskar ju musik och tycker nog sångstunden är superkul. Jag sa till henne "nu ska ni sitta i ringen och sjunga lite" och hon tvekade inte med att sätta sig tillsammans med de andra barnen. 

När jag sedan skulle pussa henne och säga att "mamma ska gå och jobba och kommer hämtar dig senare, ha det så bra idag. Hej då!" Så hann jag väl halvvägs i meningen sen putta hon bort mig och vifta att jag skulle gå utan att ens kolla på mig. Snopet ställde jag mig upp och sa "Hej då Alice och vinkade till henne" men inte tittade hon på mig för det. Hon skulle ju faktiskt sjunga och ha roligt nu, har  ju inte tid med mamma då!!! 

Hon slutar aldrig förvåna oss. Nåja det märks ju att hon trivs där iallafall och jag kunde gå därifrån med ett leende på läpparna och småskratta för mig själv. Tokunge! :)

Ny jobbvecka

Då var det måndag igen och dags för en ny jobbvecka för föräldrarna och dags för förskola för Alice. Alice trivs jättebra på sin förskola och vi är så nöjda med vårat val. I början var hon ledsen vi lämningen ett tag men nu går det bättre, lite ledsna miner efter våran långa julledighet dock. Nu för tiden vill hon knappt följa med hem vilket känns jättebra.
 
Hon börjar kl 10.40 oftast och hämtas 17.10. Hon skulle egentligen börja mycket senare eftersom jag inte börjar jobba förens 12.30 men det skulle bli mitt i hennes sovpass då, så hon får börja innan lunchen vilket funkar bra. Det är kul att se hur bra hon trivs på förskolan och hur trygg hon känner sig. Var så nojig innan hon börja, hon är ju så liten fortfarande tycker jag. ;)
 
Jag själv började jobba i Oktober förra året på en öppen dagverksamhet för demenssjuka och trivs så bra där. Fick ett vikariat som sträcker sig till sista Janurai i år men får förmodligen jobba in i Februari. Vet bara hur de kommande två veckorna ser ut.Jag jobbar dock inte så mycket, 4 timmar 3 dagar i veckan, 30% med andra ord. Det har varit lite lagom att börja med tycker jag men nu vill jag gå upp i procent. Så håller tummarna att det dyker upp något vikariat eller behov av timvikarie inom kort. :)
 
 
Alice brås på sina föräldrar, speciellt sin mamma. Lika morgontrötta båda två. :)

Ännu en vecka

Då var ännu en vecka slut. Samtidigt som veckorna springer iväg tycker jag tiden går fasligt sakta. Kollar jag till gändelser i framtiden känns de så långt bort men tänker jag bakåt i tiden har allt gått så fort. Undra varför det blir så.

Här hemma har det inte hänt alls mycket idag. Jag håller just nu på att natta Alice och ligger inne på mattan i hennes rum. Tidigare idag var jag och shoppade med en nära vän. Jag köpte inte så mycket till mig själv denna gång dock utan det var skönt att bara få komma iväg och bara vara Stefanie en stund. Vi behöver ju vara oss själv ibland med anser jag. Jag är ju jag fortfarande även om jag är mamma också.

Hade för övrigt bokat tid i tvättstugan för att tvätta vå rat bäddmadrassöverdag som är gigantiskt, iaf vad jag trodde. Men vad jag inte visst var att den kunde delas i två delar och kunde då tvättas i våran egna tvättmaskin, hur bra som helst ju!! Så skönt att slippa gå upp och ner med all tvätt, har inte användt tvättstugan på lääänge nu, typ 3 år. Vet heller inte hur fräscha de är. Såg att det satt en lapp där i tvättstugan om att städningen var extremt dålig. :/

Nu hör jag hur Alice börjar snarka så ska smyga ut och förmodligen få hänga lite tvätt. God kväll!

Ett och ett halvt år

I fredags förra veckan blev våran lilla dam 18 månader. Det är inte klokt hur fort tiden har gått. Vad hände? Var det inte precis nyss hon kom? Jag har svårt att förstå att det verkligen gått så långt tid, samtidigt har jag svårt att se hur en vardag såg utan innan hon kom. Ibland när jag tänker tillbaka till en viss dag då Alice låg i magen eller jag kanske t.o.m inte än var gravid ännu, så funderar jag länge på vart vi gjorde av Alice den dagen för hon var ju tex inte med på den utflykten eller den resan. Att hon är med i vårat liv och vardag är så självklart och en vardag utan henne finns inte. Intressant hur man förändras som människa när man blir förälder, speciellt när det gäller prioriteringar, tankesätt och känslor. :)


Hur ser det ut för oss och Alice nu vid 18 månader då? 

• Alice sover 13 timmar per natt, från ca 19-08 oftast, gjort sen 10 månaders ålder .  
• Sover ca 40-90 minuter de dagar hon sover på dagen.
• Sover i spjälsäng i sitt rum, (jag nojjar inför den dagen hon får för sig att klättra över.)
• Är en aning liten i maten (tycker jag) men energin finns och vikten går uppåt. 
• Har 16 tänder, och tycker att tandborstning är blä.
• Kan hoppa, springa och älskar att dansa.
• Kan säga ca 7-8 ord och några djurläten. Ordet TITTA! och OJ används JÄMT!  
• Nickar för Ja och skakar på huvudet för Nej.
• Tycker väldigt mycket om förskolan och vill ibland inte följa med hem.
• Är inte så mycket för att gå utan får åka vagn. Springer dock gärna åt motsatt håll.
• Har en Alfons Åbergfas, ska läsa Alfonsböcker och kolla på Alfonsfilmer.
• Är snål med pussar och kramar. (Hon tycker säkert att mamma och pappa bara tjatar!)
ÄLSKAR väskor och liknande man kan bära runt på, även "klä ut sig" är roligt.
• Är inte så mycket för att leka med andra barn i samma ålder, men gillar större barn.
• Spexar och gör till sig, 
• Är en riktig liten mammagris! :)

 
 

 
 



Uppe i varv

Passar på att skriva lite medans jag försköker få Alice att somna, vilket inte går så bra. F hade försökt i minst 30-40 minuter innan jag bytte av honom. Vi har haft besök nu på förmiddagen av Alice farmor och farfar, samt hennes gammelfarfar och gammelfarmor. Jättemysigt!

Alice blir helt tokig när vi får besök och gör sig till, ska spexa och visa upp alla sina konster som hon aldrig visar annars. Antar att hon har svårt att varva ner nu efter besöket och att det är därför hon inte somnar. Eller så har en sån dag där hon helt enkelt inte vill sova, de kommer ibland och är ganska påfrestande för oss sega föräldrar. Skulle vi ha samma energi skulle det inte vara några problem. ;)

Hur söver/nattar vi Alice kan kanske vara spännande och veta? Det är inte så speciellt faktiskt, vi lägger henne i sin säng och lägger oss själv på mattan mitt i rummet med en kudde och väntar på att hon ska somna. Passar på att plugga körkort i en app, kollar FB och instagram, läsa bloggar och nu även blogga själv. Ibland kan man hinna med en hel del men oftast går det fort.

Nu verkar hon faktiskt ha somnat, tog väl 10 min from att jag bytte av F, så jag ska strax smyga ut. :)


Från gårdagens lek i snön.

Börja blogga igen?!

Man kanske skulle ta och börja skriva här igen. Måste säga att jag saknar bloggandet lite. Ibland känner jag att jag har så mycket jag vill berätta och skriva om. :)

Vad tycker ni?
Vad vill ni att jag ska skriva om isåfall?!