Nu bär det iväg!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig valborg! :)

Här bär det nu iväg till mamma och familjen. Ska bli mysigt då vi inte ses så ofta nu för tiden pga avståndet även om vi hörs nästan varje dag via telefon eller dator. :)


Magen vecka 31

 Dags för bild på kulan igen, tycker det står ganska still nu faktiskt, eller så är jag hemmablind. :P
Små strimmor har även börjat dyka upp en bit under naveln, svårt att se på dessa bilder dock.

Vecka 31 (30+3)

Riktigt dålig natt

Vilken natt/morgon jag haft. Sovit jättedåligt känner jag, inte för att någon natt är direkt bra. Upp och kissa mitt i natten, vakna av att ena katten skulle kraffsa sönder kattlådan, sen av att de sågade någonting utanför oss(sov med fönstret lite öppet) och sen har ena katten sovit på mitt täcke hela natten. Jag har vaknat vet inte hur många gånger av att inte kunna dra täcket över mig pga honom. Varje gång har jag kört iväg honom men har har envisat sig med att komma tillbaka och lägga sig på samma ställe. Han skulle tydligen minsann sova där, knäppot.

Har äntligen orkat mig upp nu fast jag är jättetrött och ska strax börja packa en väska. Senare idag bär det iväg hem till min mamma och familj för lite Valborgfirande. Ska bli mys. :)


Tankar om vattenavgång

Läste precis en av de bloggar jag följer där den tjejens vatten gått och det är dags för bebis att komma nu. Så spännande!! Nu längtar jag bara ännu mer till min förlossning och till att snuttan ska titta ut. Funderar väldigt mycket på hur det kommer starta för mig, om det börjar med värkar eller om vattnet går. Även när det kommer sätta igång, om det blir innan BF eller om vi kommer gå över tiden och hur länge isåfall. Längtar verkligen jättemycket! :)

Har också tänkt en del på OM vattnet går på natten när man ligger i sängen så känns det ju sådär att det kommer på madrassen. Så jag har bäddat min sida av sängen, redan nu faktiskt, med ett slags skydd liknande som plastad frotté. Detta skydd är även ganska stort vilket är bra tror jag, även om jag inte vet hur mycket vatten som kommer. Bäddade dit skyddet sist när jag bytte sängkläder och där kommer det få vara tills det är dags med. Kanske tidigt men man vet ju aldrig när det sätter igång. Better safe than sorry. :)


Ang blöjdilemmat

Har fått så mycket bra kommentarer och tips ang blöjfrågan. Tackar så himla mycket för allas svar. :)

Jag/vi har bestämt oss för att köpa och har nu även köpt iallafall 1 paket av minsta storleken av både Libero och Pampers. Detta för att prova oss fram och se just vilken som kommer passa våran bebis bäst. Det är så himla olika vad alla tycker har jag märkt och vad som passar deras barn. Vi funderar även på om vi ska köpa hem ett paket av storlek 2 också så att det finns hemma men då är ju frågan från vilket märke man ska köpa. Men samtidigt så tänker jag att vi måste ju handla mat/frukost osv så då måste någon av oss ändå till affären och kan köpa det paketet då. Vi har iallafall blöjor nu så vi klarar oss de första dagarna och det är nog det viktigaste. Sen ska vi även ha med blöjor till BB för de står bara för ett begränsad antal stycken tydligen. 

Så tänkte ställa en fråga till er som fått era barn på förlossningen antingen här i Linköping eller i Norrköping:

Hur många blöjor får man av dem på BB och hur många ska man packa ner i BB-väskan?
Samt vet ni hur det är med bindor, får man fri tillgång till dem eller är det begränsat antal också?


Beslutsångest

Åh jag har sån beslutsångest för tillfället.. Har längtat som en tok efter en ny mobil och inte vilken som helst heller för den delen. Precis nu släpps den nya Galaxy S4 och det är den jag väntat länge på.. och nu är den äntligen här. Det kliar som sjutton i fingrarna, vill så gärna klicka hem den men samtidigt så vet jag att jag egentligen inte behöver någon ny mobil. Den jag har funkar ju kanon...just nu..


Säkerhetskopiering

Fick upp ett jätteträligt meddelande på datorn om att hårddisken är trasig och att jag skulle säkerthetskopiera det jag har på datorn så detta kommer jag ägna mig åt en liten stund nu. Sen medan jag ändå är i farten tänkte jag passa på att spara över alla bilder från mobilen till min bärbara hårddisk. Fick även meddelande på mobilen här om dagen om att det knappt finns plats kvar. Jag är inte så duktigt på det där med att lägga över från mobilen till dator/hårddisk. Tyckte det var supersmidigt att ha allt på mobilen. :P

Hylla till barnrummet

Idag blev det en sväng på IKEA. F behövde en ny kontorsstol då hans förra gått sönder och det var egentligen därför vi åkte dit. Men jag hittade lite annat där som fick följa med hem. Bland annat en hylla till barnrummet med knoppar/krokar under. Det blev en vit söt med två ugglor på hyllan som jag tänkte kommer passa bra in i rummet. Längtar till det är dags att ställa allt tillrätta och hänga upp tavlor och skruva upp himmelsängen, mobil och hyllan osv. Kommer bli så mysigt när det blir klart och det är nog dags snart med. Är ju inte alls många veckor/dagar kvar nu till bebis är beräknad. :)


Blöjfråga

Slänger upp en fråga såhär på förmiddagen ang blöjor, Det finns ju en hel djungel av blöjmärken märkte jag igår..

Ni som har barn sen innan/precis fått bebis;
Vilka blöjor tycker ni är bäst till nyfödda? 
Hur många paket ska man köpa innan om man vill göra det?

Ni som inte har fått era små än;
Kommer ni köpa något paket innan eller köper ni när ni kommer hem från BB?
Vilka kommer ni köpa och varför?  


Igår var vi som sagt i affären. Tanken var att storhandla och handla inför bebisens ankomst och blöjor stod på listan. Nu märkte vi att de hade en lång lång hylla med olika blöjmärken. Vi hade tänkt att vi skulle köpa ett paket att ha hemma när vi kommer hem från BB, så att vi slipper springa runt i affärer den dagen. Men väl i affären så kunde vi inte bestämma oss för vilka som verkade bäst och det slutade med att vi inte köpte med oss något paket hem. Har suttit och läst på forum och det är väldigt blandade åsikter märker jag. Vet att det såklart är svårt att veta vilken blöja som kommer passa våran bebis bäst men vill gärna höra era åsikter om de olika märkena. :)

Vecka 31

Bebis
Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.
 

Du
Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Din viktuppgång kan ligga kring 9 till 12 kg. Varje graviditet är unik, du kan ha gått upp mer eller mindre. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.
 
 
Såhär känner jag
Känner mig tung och stor nu, att inte ha så mycket kläder som passar gör inte saken bättre heller. Magen växer sakta men säkert, och fröken där inne bökar hårdare nu om dagarna än innan. Ibland är det inte alls skönt och gör ganksa ont. Hon ligger i stort sätt jämt på höger sida av magen (min höger) och det är även där, på sidan av magen, som man känner att det kommer en fot eller liknande ibland.
Den senaste veckan har jag blivit så himla mycket tröttare än vanligt och har nu även börjat äta järntillskott och hoppas på att det ska bli bättre. Förutom detta så mår jag hyffsat bra.
Är nu spänd inför förlossningen och ser fram emot den dagen konstigt nog. Är även nyfiken på tiden efter, hur allt kommer att bli med bebis, hur  vardagen kommer se ut, hur kroppen förändras osv. :)


Nu är det även nytt tiotal i nedräkningen igen, 69 dagar kvar. Shit vad tiden går snabbt!! 
Igår var det exakt 10 veckor / 70 dagar / 25 % kvar till BF. :)
 

Högsta värmen

Att vakna efter 5-6 timmars sömn av att det är sjukt varmt i sovrummet är ingen hit kan jag lova. Gick till fönstret för att öppna det och kommer emot elementet med låret. Trodde seriöst jag skulle bränna av hud, elementet stod nämligen på högsta värme. Inte konstigt att det är så varmt där inne då. Det som däremot är konstigt är att jag stängt av precis alla element för några veckor sen och ingen av oss har satt igång dem igen. Väldigt skumt. :S
Nu ligger jag ute på soffan och tänkte försöka somna om men jag är fortfarande varm och sen ska de såklart köra med byggmaskiner precis utanför fönstret. Får nog sova en stund senare idag istället. Blir så grinig av för lite sömn bara.. >_<


"Gardinerna" har kommit

Jag skrev om ett par gardiner för ett tag sen, ett par rödaktiga med ugglor på. Inlägget om detta hittar ni HÄR!

Fick hem paketet igår men det visade sig att de bara såldes i 1-pack, vilket inte stod i artikelbeskrivningen så nu sitter jag med bara en gardinlängd här hemma. Själva gardinen är jättefin och jag tänker behålla den. Däremot är den väldigt bred, 140 cm rättare sagt och det är dubbelt så brett än alla andra gardiner här hemma förutom i vardagsrummet där vi har stora fönster. Så nu är planen att jag ska dela gardinen på mitten så det blir två längder. Eftersom fönstret i barnrummet är ett vanligt fönster och inte så stort så tänker jag att det ska gå bra. Skulle det däremot varit ett stort fönster så skulle jag beställt en längd till. Dessutom kommer man se ugglorna och mönstret bättre om det är smalare längder. :)

 

Inget som passar

Jag behöver verkligen ett par nya byxor, de jag har börjar bli lite tajta känner jag. Så idag åkte F och jag ner på stan för att leta lite kläder. Han hittade en del fint till sig själv och jag hittade absolut inte ett skit till mig. H&M har seriöst inte mycket fint alls tycker jag. Jag tänkte att om jag inte hittar byxor kanske jag iallafall kan hitta några längre linnen som jag kan ha till leggins. Men nej, ingenting fanns det. Absolut ingenting. Är så besviken och känner mig så tjock och ful just nu som knappt har nått att ha på mig. Vill ha på mig mina gamla fina kläder igen men det lär ju dröja. :/

Om ni kommer ihåg så beställde jag ju även kläder från asos, fick hem de för ett tag sen men byxorna var en storlek för små och tröjorna en storlek för stora. Så nu ska jag sälja kläderna tänkte jag. Kommer gå lite back på det men bättre det än att de ligger och tar plats här hemma och aldrig kommer till användning. >.<

Biverkningar av järntabletter

Som ni vet så började jag med järntabletterna/Niferex idag och hade ställt in mig på att drabbas av förstoppning som är en av biverkningarna man hör mycket om. Men istället så ligger jag i sängen med världens magknip/kramp som kommer i omgångar och är samtidigt illamående, kallsvettas och det bubblar och låter från hela magen. Detta hade jag inte alls förväntat mig. Mår riktigt dåligt, det här är bra mycket värre än tröttheten jag klagat på. Usch hoppas det blir bättre ju längre jag äter dessa, annars står jag nog inte ute. :S

Ni som äter järntillskott, vilken sort äter ni och hur mår ni av dem?


Lång sovmorgon

Nu verkar bloggappen funka igen. Peppar peppar att det fortsätter att funka.

Här hemma ligger vi just nu kvar i sängen och drar oss. Har inte bråttom upp alls och vi får väl passa på nu när vi kan innan bebis kommer. Sen blir det nog inte lång sovmorgon så ofta. :)

Ska gå upp om en liten liten stund och äta frukost tänkte jag. Magen kurrar på för fullt men får inte äta fören efter 10. Detta pga av järntabletten som man skulle ta på tom mage ca en timme innan frukost. Som tur är så är det inte lång tid kvar nu. Vad resten av dagen bjuder på vet jag inte än, antagligen mycket vila och lite plugg. :P


Denna eviga trötthet

Har som ni vet varit så fruktansvärt trött de senaste dagarna och idag(tisdag) var inget undantag. Så jag ringde BM idag för att rådfråga. Hon sa att alla värden såg bra ut men att jag skulle börja äta järntabletter och prova om det blev bättre samt promenare lite varje dag och vila mycket. Så ska försöka vila så mycket jag bara kan nu. Hoppas verkligen att tabletterna kommer hjälpa lite grann så jag orkar ta tag i skolarbetet nu sista tiden. 

Idag tog jag och F en promenad ute i blåsten, kan ju säga att promenade inte blev långvarig. Innan vi gick hem så tog vi en sväng förbi apoteket för att köpa järntabletterna, Niferex, som BM rekomenderade. Ska börja med dem imorgonbitti innan frukosten tänkte jag. Väl hemma så la jag mig för att vila och sov i några timmar. Var väldigt behövligt kan jag lova och jag väcktes av att F kom in och sa att middagen var klar. Min underbara F, är så lycklig att jag har honom. :)

Nu ska jag strax sova, blev sent idag, antagligen för jag sov så pass länge under dagen. ;P

Magen vecka 30

Ingen stor växtspurt än, undrar om det ens kommer någon. :)

Vecka 30 (29+4)

Funderingar på BB-väskan

Nu har jag ännu en sån där dag då jag bara vill gå och sova hela tiden. Är så fruktansvärt trött och tänkte ringa BM idag men får gör det imorgon istället, det är ju inte bråttom direkt. Ska försöka få lite skolarbete gjort idag, men känns som det kommer gå sådär. Fy vad jag är trött på skolan just nu, tur att jag bara behöver stå ut en månad till. Ska bli skönt att bara gå hemma och vänta på bebis sen. 

Har även börjat funderar på BB-väskan lite smått, vad som skall packas med i den. Ska kolla runt vad andra haft med sig och se om någon har en lista de delar med sig. Nu är det ju 10 veckor kvar och kanske inte dags att packa väskan än men kan vara skönt att ha listan iallafall och sen börja packa om några veckor. Man vet ju inte om bebis tänkt att titta ut tidigare än beräknat. Då kan det vara skönt att ha väskan klar så man slipper ställa sig och packa då. :)




Tråkiga saker blir lockande

Vad trött jag blir på blogg.se appen. Nu har den slutat funka helt för mig vilket gör att det blir färre inlägg. Jag sitter inte så mycket här vid datorn längre utan försöker göra det mesta genom mobilen, det är ju så smidigt och sen har man ju alla bilder där med dessutom. Får se om appen börjar funka snart igen. Förstår inte varför de inte utvecklar den och får den bättre. Nåja...

Idag så sitter jag med skolarbeten, börja känna stressen att inte hinna klart i tid komma smygande fast jag har en månad på mig att bli klar och jag har egentligen inte alls mycket kvar att göra heller. Men motivationen finns inte just nu och jag har svårt att koncentrera mig på arbetet. Tråkiga saker som att städa eller rensa garderober och förråd blir helt plötsligt mycket mer lockande att göra..allt för att slippa skolarbete. :P 



Dukpyssel

I förmiddags innan vi började att näta in balkongen så satt jag ensam hemma och hade väl inget roligt att göra. Rotade lite i en garderob och hittade en bit tyg som jag klippte till och gjorde till en lång duk/löpare att ha på matbordet. Den blev riktigt bra och fin, om man inte kollar nära på den. :P haha. 
Är iallafall nöjd och tycker den passar in riktigt bra där på bordet. Har lite likadant tyg över så ska försöka sy en till duk till antingen balkongbordet eller soffbordet. Detta får bli någon dag när jag har mer tid och ork.

Resten av denna kväll kommer spenderas i soffan med min älskade F och vår lilla fröken i magen och bara va. Är helt slut efter denna dag och tänker inte lyfta ett finger mer förens imorgon. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg! :) 

 

Projekt näta in balkongen - KLART!

Idag har vi jobbat som bara den med balkongen. Nu är innätningen äntligen färdig och uppmonterad. Började på dagen med att nita fast nätet i alla ramar, på vissa var det inte mycket som behövdes nätas utan bara någon av sidorna. Dock hade vi en ram som inte hade nät alls och det var väl den som tog tid i stort sätt men vi hade var sin häftpistol och nitade från var sin sida och möttes i mitten. Gick kanonbra och snabbt.  Svärföräldrarna kom nu på kvällen och hjälpte oss att montera ihop hela bygget. Det krävdes många armar för att få allt bra och att inte tappa ner något. Det hade ju inte varit så skoj alls. Dock tappa jag ner en trasa när jag torkade av där ute tidigare idag. Vågar inte hämta den heller, usch vad pinsamt!!! :( 


Hur vi gjorde: Vi mätte som sagt hela balkonen först och satte oss och räknade på hur många ramar vi villa ha samt hur långa och breda alla ramar skulle vara. Eftersom vi hade ramar sen innan nu så behövde vi inte bygga helt nya utan bara korta av dessa till rätt längd. Ingen ram var för liten utan alla var för långa och breda i stort sätt vilket gynnade oss väldigt väl.
När vi mätt och räknat klart (detta var första gången vi byggde) så åkte vi till byggmax och köpte virke. Det vi användt oss av är vanligt 4,5 x 4,5 cm / 2x2 tum träbitar och sågade till dem på plats till rätta längden så vi slapp göra det hemma. Vi köpte även med oss vinkeljärn ochoch skruv och byggde ihop ramarna med dessa senare. Väl hemma var det bara skruva ihop ram efter ram. Till denna balkong gick det åt 8 st ramar, dock kunde två av dessa byggas ihop till en stor ram men det orkade vi inte göra så vi skruvade helt enkelt ihop dessa bara. 
Nu är det dags att näta ramarna och nätet vi har är vanligt katt/rådjursnät som vi beställde från villaprodukter.se för inte så många hundralappar. Kommer inte ihåg hur många meter vi köpte totalt men säkert runt 10-12 x 2 meter. Detta nät är bara nita fast med en häftpistol, hur enkelt som helst och om några nitar in går i helt så var det bara hamra i dem efteråt, smidigt. 
När alla ramar var klara så är var det dags att montera ihop det hela på balkongen. Började på ena sidan och gick vägen runt. Ramarna skruvade vi ihop med varandra med vanliga långa skruvar på 7-8 cm. När alla sidor är på plats är det dags för taket. Här la vi en ram i taget ovanpå sidoramarna och skruvade fast de i dem också. Eftersom man inte har en ram mot väggen där dörren sitter så satte vi en lång balk mellan sido ramarna så att raket kunde ha något att ligga på och bli stabilt. Denna balk var 4,5 x 9 cm i bredd. Här behövde vi vara minst 3 st peronsen som hjälptes åt att hålla allt på plats så ingen ramlade ner, gick smidigt även om jag kände att min mage var lite mer ivägen än vanligt. ;) Och efter vi monterat färdigt är det alltså klart, inte så jättesvårt enligt mig, men många håller nog kanske inte med. :)

 

Resultatet av innätningen blev så himla bra. Förstår inte hur vi lyckades en andra gång att räkna rätt cm på alla ramar och att det passade ihop så bra som det gjorde. Är väldigt nöjd och katterna blir väl det med så småningom. De fick vara ute en kort stund nyss men burrade upp pälsen och ville snabbt in i värmen igen, fjantiga som de är. ;) Det blir nog roligare för dem imorgon när det är soligt och varmare. Nu ska vi bara städa där ute och köpa en matta att lägga ut. När det blir vet jag inte riktigt men förhoppningsvis såsmåningom. :)


Här kommer lite bilder på resultatet dessutom.

Har ni några frågor så ställ gärna, hjälper gärna till med tips osv om någon har innätning i tankarna.



My babys beat

Igårkväll så kom jag att tänka på att det skulle vara kul att kunna lyssna på bebisens hjärtslag via mobilen. Kommer inte ihåg hur jag kom att börja tänka på det men jag började iallafall googla och det fanns faktiskt allt appar till mobilen som är gjorda för just att lyssna på hjärtslagen. De fungerar på samma sätt som ett angelsound men jag var väldigt skeptisk ändå. Alla apparna kostade att köpa och recensionerna var blandade. Men jag tänka att fasen 30 kr är ju ingenting ifall jag kan få lyssna på bebisens hjärtslag så jag letade upp den jag tyckte verkade bäst och laddade ner och installerade den.

Jag satt med appen ett bra tag igårkväll och försökte hitta vart bebisen låg och sökte efter hjärtljud men det gick inte. Tänkte sen att jag kanske måste lägga mig ner på rygg istället för det gör man ju hos BM. La mig på sängen istället och det tog inte många försök innan jag hittade snuttans hjärtslag, väldigt tydliga dessutom! Kunde tom höra ett dovt pulserande från navelsträngen. Helt otroligt måste jag säga. Fantastiskt mysigt att ligga och lyssna på det. :)

Appen heter mybabysbeat och kostade strax under 30 kr som sagt. Helt klart värt varenda krona och det måste vara den bästa köpta app jag har. Man kan tom spela in ljudet och skicka till sin mail eller liknande. Är så glad att jag hittade appen. Den är kanon om man inte har råd eller inte vill lägga flera hundra på ett angelsound. Den finns i appstore, vet dock inte om den finns till android. Men ett tips till iallafall er med iphone, och förhoppningsvis ni med andriod också. :)


Vecka 30

Bebis
Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.
 

Du
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.
 
 
Såhär känner jag
Börjar bli trångt i magen, känner bara sparkar ibland men mest så trycks och bökas det ut mot sidorna vilket ibland kan kännas ganska obehagligt. Övrigt mår jag faktiskt helt okej, har ingen värk längre vid revbenen eller någon annanstans med för den delen, känt mig lite trött senaste dagarnar bara. Längtar tills bebis kommer ut för just nu känns det ganska jobbigt att vara gravid, det är lite tungt, vikten ökar och bristningarna kommer mer och mer. Saknar min kropp från innan graviditeten nu vilket gör mig väldigt peppad till att börja med träningen i höst.
 

Tänk att det bara är 10 veckor och 6 dagar kvar till BF!

Ingen ork

Usch jag vet inte vad som hänt. Är så himla trött om dagarna och har ingen ork att göra någonting alls, ingen lust heller för den delen men det beror väl på orken. Har i princip legat i soffan hela dagen nästan, tvättade och strök lite barnkläder tidigare idag samt vek ner det i byrån annars ingenting. F ska iväg med några vänner på kravall strax så jag blir ensam hemma ikväll. Undra vad man ska hitta på för kul, antagligen ingenting. Blir nog en tidig kväll för min del. :)


Snart klart

Idag har jag varit så himla trött enda sen jag vaknade imorse. Känner mig helt slut och har viljat gå och lägga mig flera gånger. Men idag tog vi tag i innätningen av balkongen igen. Det stod still när jag var sjuk och sen har det regnat ett antal dagar så här ju inte hänt så mycket tills idag. Nu är iallafall alla ramar bygda, det som är kvar är bara nita fast nätet i ramarna och sen bygga ihop allt. På fredag öppnar även bauhaus här i stan så ska dit och köpa en matta till balkongen och kanske slår till med lite nya utemöbler med. Ska bli mysigt att få det klart och kunna sitta ute och njuta när det är varmt sen. :)


Magen vecka 29

Händer inte så mycket från vecka till vecka men nån lite skillnade är det nog,
förutom bristningarna som jag märkte igår på höften. ;P

Vecka 29 (28+5) 

Gardiner

Sitter och letar efter gardiner till barnrummet. Hittar absolut inga som skulle kunna passa där inne. Har vita väggar med lite blad mönster i beige färg och sen en ljus ljus grön fondtapet på ena väggen. Vet inte riktigt om jag ska köra på någon riktigt färgglad gardin eller om jag ska köra någon genomskinlig ljus, lite lantig sådär. Hittade en jättesöt rödaktig med ugglor på som jag fastnade för men den känns så skrikig på något sätt, eller vad tycker ni? Sen är frågan om man ska ha långa längder till golvet eller korta som på bilden?

 

Nytt tiotal

Nytt tiotal idag, 79 dagar kvar. Nedräkningen går så himla fort måste jag säga. Är lika förvånad varje gång att det inte alls är lång tid kvar tills bebis är beräknad. Det mesta är klart nu inför ankomsten men ändå känns det lite nervöst. Hur kommer själva vardagen se ut sen? Det är tur att man har dessa 9-10 månader på sig att förbereda både hemmet och även sig själv på vad som komma skall. :) Är även nyfiken på när det sätter igång och vilken dag hon kommer. Om det blir tidigare än BF eller om man får gå över tiden. Spännande är det iallafall. :)


Var är solen och värmen?

Vilket trist väder det är ute. Jag som hade hoppats på sol och värme men det verkar inte riktigt som att det kommer komma på några dagar. Visst har det blivit varmare här men var är den efterlängtade solen? Vill ju ha riktig vår nu. Första dagen det regnade istället för att snöa så tyckte jag det var så skönt, var så trött på denna eländiga snön och regnet var nästan lite efterlängtat men nu räcker det. :P
F och jag hade tänkt att vi skulle vara ute och bygga på innätningen nu denna vecka när jag äntligen fått tillbaka krafterna men det får nog vänta lite till. Tills dess spenderar jag mina dagar inne med de skolarbeten som är kvar.

Hur är vädret hos er?

Tavla till snuttans rum

Här om dagen så pysslade jag lite med en tavla till snuttans rum. Kände att det kunde vara kul att rita något och sätta upp på väggen. Så jag hittade ett tjockt stort papper och började skissa lite. Jag tycker ugglor är så söta, vilket jag vet att många andra även tycker. Det är något speciellt med ugglor. ;)
Tog mig en dag att göra klart bilden och det svåraste var väl att göra ögonen och att sedan välja färger. Nu efteråt är jag himla nöjd med resultatet och det fattas bara en ram. Hade faktiskt glömt hur roligt det var att rita. Inte gjort det på flera flera år. Så förhoppningsvis blir det mer framöver, om jag har tid. :)

Såhär blev tavlan:


Nya möbler

Idag hämtade vi lite nya möbler till lägenheten. Hittade två billiga och jättefina fåtöljer med fotpall på en bloppissida på facebook . Kanonbra sida verkligen, så är ni inte med i någon bloppissida på facebook för just eran stad så gå med i en. Man kan hitta många fynd! :)

Ena fåtöljen ska vara i barnrummet så jag kan sitta och amma där i lugn och ro när jag känner för det. Nu finns det dock ingen plats där inne för fåtöljen så ska försöka hitta en plats åt den någonstans i lägenheten så länge. Den andra fåtöljen ska stå i vardagsrummet brevid soffan. Blev kanonbra efter lite ommöblering. När man möblerar om lite och/eller får in nya möbler i rummen så känns det så mysigt på nått sätt. Nästan som ett helt nytt rum. :)


Graviditetskontroll vecka 29

Idag var det dags för kontroll igen. Tycker det är mysigt att gå till BM och kolla att allt står rätt till och även att få höra litens hjärtslag. Allt såg bra ut idag förutom att järnvärdet har sjunkit lite till, men inga järntabletter än. Har kvar 'resultat' från förra kontrollen så man kan se hur det förändrats. :)


15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5kg. 
06/5 - (31+3) Nästa besök



Vecka 29

Bebis
Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.
 

Du
Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.
 
 
Såhär känner jag
Bebisen bökar runt för fullt och jag tycker själv att jag känner att det blivit mindre plats där inne. Kan känna en fot eller hand som sparkar/trycker ut ibland och hela magen rör på sig när det bökas runt. Känner i princip som vid förra veckan, det känns tyngre men inte så farligt mycket än.Fått lite bristningar på ena låret, känns ovant att se sånna på min egen kropp. Undra om det kommer några på magen också?
Värken vid revbenet på höger sida har börjat försvinna mer och mer vilket är så himla skönt och jag hoppas inte den kommer tillbaka. Har inte heller känt så mycket mer av värk på vänster sida. Peppar Peppar!! Livmodern växer som den ska, har ett SF-mått på 27 cm vilket blir mitt i kurvan, känns jättebra. Får se om magen får någon växtspurt de närmaste veckorna med. :)
 

Magen vecka 28

Magen känns inte stor alls, kanske för jag ätit jättedåligt senaste dagarna? Eller kanske för att snuttan ligger på ett annat sätt nu? Innan kände jag bara sparkar neråt under naveln men senaste veckan om inte mer så har jag i princip bara känt sparkar strax under revbenen på höger sida, ibland på vänstar. Höger sida verkar vara favoritstället att sparka på, och oj vad det möbleras om ibland. ;)

Vecka 28 (27+5)
 

Tillbaka, förhoppningsvis

Nu är jag tillbaka, hoppas jag. Det värsta av förkylningen har gått över och jag har nu bara lite snuva och en del hosta att stå ut med. Men med hjälp av citronte med mjölk och massa honung och halstabletter så går det faktiskt ann. Började bli riktigt trött på att spendera varje dag i soffan eller sängen, även fast jag inte haft ork och har varit tvungen att vila upp mig så känns det som jag slöast bort dagar på att bara vila när jag kunde gjort annat. Idag så har jag iallafall orkat mig upp efter att ha sovit riktigt okej under natten och på schemat idag så har jag inget speciellt inplanerat men ska väl försöka ta tag i lite skolarbete och börja pyssla med en tavla till barnrummet. :)


Kollade min graviditetsapp i förmiddags och tänk att det bara återstår 30 % av graviditeten. HELT otroligt måste jag säga, det närmar sig ju med stormsteg nu och jag kan knappt vänta på att snuttan ska titta ut. Är inte alls nervös inför förlossningen utan ser faktiskt lite fram emot den. Detta kommer gå fort. Imorgon är det ju även dags för ny vecka. Lite senare kommer jag lägga upp en magbild, från igår. Lyckades faktiskt ta en igår när jag hade lite ork. :)
 

Så trött

Är så trött på att vara sjuk nu, även on det bara varat i några dagar. Det enda positiva är att feber har gått ner och jag slipper ta panodiler var 6e timme. Men nu har jag istället fått en sån jobbig hosta så jag vet inte vad. Torr/rethosta konstant, kli i hals och gom och totalt täppt i näsan. Jag orkar verkligen inte mer nu, kan inte sova alls varken på natten eller dagen. Kanske borde ringa vårdcentralen men de hjälper inte, och jag orkar inte med att hålla på att slussas runt igen. Ska iallafall till BM på fredag åtminstone.

Har inte haft enda dag utan värk eller sjukdom på flera veckor nu. Önskar mig en dag som frisk och kry och kunna få njuta... :(

Ber om ursäkt för detta klagoinlägg..


Ingen höjdare

Började må mer dåligt igår eftermiddag och la mig tidigt på kvällen för jag verkligen inte orkade vara vaken. Så 22.30 tog jag alvedon och myste ner mig i sängen. Natten har varit hemsk, vaknat varannan timme ca av att jag varit frusen eller tyckt att det varit bastu i sovrummet. Att åka på en ordentlig förkylning när man är gravid är ingen höjdare. Att ta sig upp ur sängen på natten för att gå på toa samtidigt som man har en stor magen var redan jobbigt och att göra det samtidigt som man har ont i alla leder osv pga feber är nog en av de värsta sakerna jag varit med om. Fy. Men sen 07, efter mer alvedon så har febern hållit sig en aning nere men börjar komma krypande nu igen känns det som.

Så denna dag spenderar jag i soffan framför tvn. Magbilden får dröja någon dag eller två till, för just nu orkar jag inte. :/


Någon vecka till

Spenderat första delen av dagen till att såga, skruva osv med innätningen tillsammans med F, det är inte alls så mycket kvar nu känns det som. När vi är klara med allt skruvande och sågande så ska vi dock nita fast nätet på nytt så det är sträckt och fint samt ställa allt på plats och skruva ihop det. Någon vecka till så är det klart sen. :)

Idag känner jag mig lite sådär, börjar få lite ont i halsen och den känns tjock. Tror att det är en förkylning på väg, hoppas det inte blir så jobbig bara. Usch, det räcker med alla gravidkrämpor. :P

Vecka 28

Bebis
Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.
 

Du
Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.
 
 
Såhär känner jag
Börjar tycka att det känns tungt nu. Blir ofta slut snabbt om jag gör någonting och att ta på skor, eller plocka hemma är inte lika lätt längre. Att vara gravid är verkligen ingen dans på rosor. Bebisen bökar runt riktigt ordentligt och hela magen rör på sig dessa stunder, känner även sparkar uppåt nu även om det inte är ofta. Magens hud kan ibland kännas helt spänd kan jag tycka. Märklig känsla. 

Nu blir det nytt tiotal i nedräkningen, 89 dagar kvar till BF, drygt 3 månader återstår. :)


Ny vecka :)

Eftersom jag bloggar via min app så kommer det dröja lite med inlägg tills ikväll eller imorgon. Appen funkar inte alls ibland och det är jobbigt att göra långa inlägg via mobilen. Men ikväll åker jag hemåt och får tillgång till min dator. :)

Idag gick vi in i vecka 28. Ännu en vecka som bara sprungit iväg. Nu närmar det sig riktigt fort, bara 90 dagar kvar och jag kan knappt vänta! Ska försöka göra ett inlägg ikväll om vad som händer denna vecka med bebis och mig. :)


Landet

Igår åkte jag hem till en vän som bor ute på landet. Det var riktigt skönt att komma ifrån storstaden. Även om det bara var för någon dag och lixom bara va. Guldvärt! Innan vi åkte så tog vi en sväng på IKEA oså för en shopping runda. Väl hemma hos henne åt vi lite middag, väntade in en vän och sen gick ut och myste med deras får och de alldeles nykläckta lammen. Så himla bedårande, så hjärtat smälte. Resten av kvällen tillbringades inne med lite gott och pratade om allt mellan himmel och jord. :)
Innan jag åkte därifrån idag så var vi hos fåren igen, denna gång inne i inhägnaden och det hade kommit några fler lamm under natten och morgonen. Även några av tackorna ville ha lite mys och kärlek. Helt otroligt, skulle aldrig tro att får var sånna kelgrisar till djur. :)

Nu sitter jag hemma hos mamma och familjen. Vi har precis ätit middag och nu ska vi bara slappa resten av kvällen om jag får bestämma. Blir så lätt trött i kroppen nu för tiden när jag hållt igång och gjort saker om dagarna. :)


Mer smärta?!

Ni vet ju att jag haft ont vid revbensbågen på höger sida i ett antal veckor. Nu sen några dagar har jag känt av samma värk fast svagt på vänster sida också men idag är det som värst och gör förbannat(ursäkta) ont. Hoppas det inte kommer bli lika mycket värk som på höger för då vet jag inte vad jag ska ta mig till. Har försökt ligga och vila ett tag inne på sängen men kan nu varken ligga på höger eller vänster sida för att det gör såå ont och är illa tvungen att ligga på rygg, vilket inte känns bra! Förstår inte varför denna smärta måste komma men jag förstår att det är pga av graviditeten och att livmodern växer och trycker på. Är trött på att ha ont och längtar som sjutton till sommaren och till att inte vara gravid längre. Känner att jag inte alls kan njuta så mycket av graviditeten som jag vill och egentligen ska för just nu är det bara smärtsamt. Känns så tråkigt och orättvist! :/


Balkongstäd

Spenderat förmiddagen till att städa ute på balkongen. Sopat bort all mossa, grus och skräp som legat där sen lång tid tillbaka samt plockat iordning de saker som står där ute. Ramarna ska fixas under helgen och nästa vecka, sen ska en stor balkongmatta köpas och vi tänkte även kika lite på nya utemöbler.
Ska bli så otroligt skönt att få ordning på balkongen så man kan sitta där i solen och njuta och även öppna upp och vädra lite. Just nu är det t.ex 27-28 grader i vardagsrummet och då har vi öppna fönster och en fläkt igång. Vill inte veta hur varmt det kommer vara i sommar. :P


Sista tredjedelen

Nu är det bara 1 tredjedel kvar av graviditeten, om man räknar procent.
Dock vet jag inte riktigt när trimester 3 börjar, hittar bara olika svar på den frågan hela tiden. Enligt appen jag har är det i vecka 28+0 men vissa säger att det är när man har prick 3 månader kvar, vilket för mig blir denna vecka, på torsdag 4/4. Vissa säger även att tredje trimstern börjar när man gått in i sista tredjedelen, vilket för mig blir idag. Vet inte riktigt vilken jag ska följa. Hur räknar ni andra? :)


Vaggan

När det gäller möbler till bebis så hade vi byggt ihop allt utom vaggan som min kära mamma köpt åt bebis. Så idag efter en stunds pluggande tog jag och F tag i att bygga ihop den. Tänkte egentligen vänta några veckor till men äsch tänkte jag. Blir mer verkligt att det är en bebis på väg känner jag dessutom och nu kan jag kolla på den och dagdrömma om bebis och sommar och allt som hör till. Att bädda den (och spjälsängen med för den delen) får nog vänta några veckor till, om jag kan hålla mig ifrån det! Har nämligen två katter som gillar att sova på alla ställen som är förbjudna. ;)

Just nu står vaggan i sovrummet, där den även ska stå senare också men den står inte brevid sängen än, det blir för trångt och jag har redan problem med att ta mig upp ur sängen nu så vill helst inte ha vaggan där med. Räcker med en stor mage som är ivägen. ;)

Magen vecka 27

Dröjt lite med magbild denna vecka. Har helt enkelt haft mycket att göra och glömt bort att ta någon bild. :)
Idag känns magen ganska liten, om man jämför med förra veckan, och då har jag ändå ätit frukost när denna bilden togs. Tycker även att magen inte växer mycket överhuvudtaget just nu. :P

Vecka 27 (26+3)