Äntligen helg

Idag har vi haft jobb hela dagen och efter det en sväng till city gross. Sen är det helt plötsligt kväll och det blev bums i säng för Alice när vi kom hem och vi föräldrar slog oss ner i soffan med mat från pizzerian. Nu väntar lite ost och kex och fler avsnitt av nån av alla serier vi kollar på. :)



Trevlig fredag och helg! :)

Det här med madrass till barnsäng

Jag vet inte riktigt vilka som läser min blogg, (skriv gärna en kommentar om ni vill om vem ni är:)) men jag hoppas att någon eller några av er vet svar på mina funderingar. Det handlar om madrasser till barn. Alice morfar håller på att snickra ihop en säng åt henne som hon ska byta till såsmåningom. Den har måtten 200x80 och jag har börjat kika lite efter madrass till den på IKEA. Dock kommer jag inte fram till nått bra utan insåg snabbt att det fanns en del olika. Jag kollade främst på resårmadrass och när det gäller fasthet så fanns de i mjuk, medelfast och fast. Kollade sen lite grann på madrass som är till växasängar men de delas ju i 3 delar vilket jag inte vet om det funkar så bra i hennes nya säng. Isåfall måste en ribbotten köpas, tror jag?!

Så nu till mina frågor!
Vad har ni för madrasser till era barn? Vilken fasthet ska barnens madrass ha? Är madrasser till växasängar mer anpassade för barn än vad vanliga är? Ska man ha bäddmadrass till barn? Vad är helt enkelt bäst?

Många frågor och jag hoppas någon kan svara. :)


Här är en sneakpeak på hennes säng. :)

Stövelberoende

Idag har Alice och jag inte gjort något alls hittills. Byggt med duplo, kollat på barnprogram, jagat varandra i lägenheten, och myst. Dock blev jag väldigt frustrerad då hon inte ville äta lunchen jag lagade idag. Så hon fick en macka, orkade inte bråka mer med henne. Hon lyssnar ändå inte. :P haha

Alice har fått nått slags beroende, hon bara MÅSTE ha på sig sina stövlar. Hon går runt i dem hela dagarna här hemma. Tar vi dem ifrån henne så blir hon jättearg och skriker och stora krokodil tårar sprutar. Lika bra att låta henne ha sina stövlar men det blir lite bråk vid blöjbyten osv.

 
Nu ligger hon iallafall i sin säng och jag har slagit mig ner vid skrivbordet men en macka. Det får bli min lunch idag. Ska söka några jobb idag tänkte jag, jag har knappt börjat jobba som timvik men tycker redan inte om det. Det här med att bokas och aldrig veta vilken dag man kommer jobba, eller om man ens får jobba nått en vecka. Jag vill ha fasta tider men jag har väl valt fel yrke för det. Suck.. Men nåndag ska jag väl ha tur och få ett bra jobb om inte annat så kommer jag förmodligen plugga vidare nångång i framtiden.

Så trött

Denna vecka började med jobb. Just nu är jag så sjukt trött och har nu bäddat ner mig, så jag får skriva mer imorgon. Imorgon kommer Alice och jag vara hemma hela dagen tillsammans. Ska bli mys! :)

Hörs imorgon. Godnatt på er!

Nya sängkläder

För ett tag sen köpte jag tyg på IKEA som jag tänkte sy sängkläder av till Alice. Nu har jag äntligen sytt klart, 3 örngott och 1 påslakan. Det skulle bli två påslakan men räknade helt fel på hur mycket tyg som behövdes, så det andra påslakanet får dröja. Typiskt mig ibland. 
Tyget heter Rosali och fanns i flera olika färger och mönster. Jag valde rosa med röda prickar, blå med röda prickar och blått med rödrosa rosor. Ett örngott i varje färg och ett påslakan i blå med rosor, sen skulle det bli ett rosa påslakan med. Är ingen hejare på att sy men är faktiskt riktigt nöjd över hur de blev. Kul med lite nytt! Så här om dagen när jag bäddade rent i hennes säng så fick det bli de nysydda sängkläderna. :)
 
 

Vårjacka

När vi var i Malmö passade jag på att gå in på ZARA, jag hade kollat in en våra jacka på hemsidan som jag blev väldigt förtjust i. När vi kollade på den i affären blev jag ännu mer fäst vid den och vi funderade inte allt för mycket på om vi skulle köpa den eller inte. Supersöt och precis lagom nu till våren. Den är dessutom vändbar så man kan växla lite beroende på hur man vill matcha med kläderna hon har under.

Hur söt är den inte?! :)
 

Tiden går fort!

Har haft mycket och göra sista tiden. För en vecka sen åkte hela familje till Malmö och var där hela helgen. Jättetrevligt men Alice mage var bråkig och hon har haft ont och jobbigt. Hemresan var allt annat än kul måste jag nog säga. Stackarn hade ont och tårarna rann. Hon somnade och vaknade till och från av att det gjorde ont. Trots detta var det är jättemysig minisemester. :)
 
Nu i veckan har det stått jobb och lek på schemat. Jobbade måndag och tisdag, onsdag var vi hemma och igår var vi i träsgårdsföreningen med en annan mamma och hennes flicka. Skönt att komma ut och bra att vi passade på igår när solen sken. För idag är det inget roligt väder alls. Det snöar iallafall inte som tur är.

 
Nu i helgen har vi inget planerat faktiskt, inte nästa heller vad jag vet. Känns ganska skönt. Trodde vi var helt uppbokade framöver men tydligen inte dessa två helger. Vi ska göra absolut ingenting om jag får bestämma. Bara vara! 
Ikväll ska vi laga lite tacos har vi bestämt, fram tills dess hinner vi med en hel del lek och lite mellis. Kanske ska vi städa lite. Så tänker jag varje gång och jag städar lite men det är lika stökigt några timmar senare igen. Så ibland får det faktiskt bara va. 



 

20 mars 2015

Idag rockar vi sockorna här hemma! Imorgon är det World Down Syndrom Day men idag tjuvstartas det för att alla på skolor och jobb ska kunna vara med. Idag hyllar vi allas olikheter. Annorlunda är bra, annorlunda är roligt! :)

Men vi här hemma bär idag även vitt för alla som förlorat sitt/sina barn.
Barn som fått lämna denna jord alldeles för tidigt. ♥

Sjukstuga

Här hemma har vi sjukstuga. Alice har feber till och från och är snorig. Hoppas det går över till i helgen då vi ska åka och hälsa på Felix släkt i Malmö. Sett fram mot den resan länge så det är så typiskt att bli sjuk nu. Alice hinner knappt bli frisk just nu innan det bryter ut igen. Tycker så synd om henne. Nu längtar vi till sommaren och att alla baciller försvinner.

Idag på förmiddagen har vi lekt, jättemycket har vi lekt. Med dockor och i köket. Jag gjorde även iordning Alice prinsesstält som hon fick i julklapp av sin fadder. Innan har vi haft en poll med bolhavsbollar i tältet men nu tog jag ut allt och la in ett täcke och massa kuddar så det blev en myskoja istället. Där inne har vi suttit och läst lite böcker idag, jättemysigt när solen dessutom lyser in i tältet. :)

Nu har nog snart Alice somnat. Vi åt nyss lunch sen la jag henne i sängen och stängde till dörren så den står på glänt. Vi har börjat natta henne så. Att vi är precis utanför rummet istället för att ligga därinne på golvet och det har gått förvånansvärt bra. Inga direkta protester om vi inte blir knäpptysta, då gnäller hon lite och undrar var vi är. Men är vi utanför i köket och diskar, lagar mat eller liknande så ligger hon där inne nöjd och somnar efter en stund. Skönt! :)


En helg i Skåne

Vilken helg jag har haft! Det har varit så skönt att gå komma iväg och bara fått vara Stefanie ett tag. Här hemma har det gått jättebra. Alice blev dock sjuk och haft feber under helgen och blev hemma från förskolan igår och även idag. Just nu sitter vi och kollar på nicke nyfiken och myser. Jag ska jobba i eftermiddag och F jobbar hemma idag, han har äntligen fått en dator så han har möjlighet att jobba hemma om det skulle behövas. Kanon tycker jag!

Vad har vi gjort i helgen då?
Jag kom fram sent på kvällen till Malmö, sen bar det av till Trelleborg. Vi köpte med oss mat på vägen och åt hemma sen. Några, kanske lite för många glas vin drack vi under kvällen och klockan sprang iväg långt in på natten. Blir väl så när man har mycket att prata om och ta igen.


På lördagen var vi jättesega men åkte till Emporia i Malmö för lite shopping och en god lunch. Åt på Vapiano, och oh så god pasta! Det stället kan jag verkligen rekommendera för er som gillar pasta. Hemma sen så tog vi en madrass och la på golvet framför tvn och satte igång en film men det slutade med en powernap istället. Sen lagade jag lite mat på kvällen och vi var bara hemma och hängde. En lugn kväll.
I en park i Trelleborg fanns det massa fåglar och dit gick vi varje morgon för att mata dem. Så avslappnande faktiskt. Det var som terapi typ, man blir lugn och glad. Iallafall jag, tyckte det var supermysigt. Finns det sånt i Linköping tro? :)







På söndagen gjorde vi en utflykt till Smygehuk, så långt söderut man kan komma i sverige. Det var så soligt och fint i söndags men det blåste en hel del där vid havet. Jag tycker det luktar så gott vid havet med, påminner om resorna till mina farföräldrar på Island.
En till sväng på Emporia blev det då vi inte orkade så mycket dagen innan. Vi shoppade lite och sen lunchade och denna gång blev det sushi, för min del, jag har nyligen vågat prova och det är ju faktiskt gott!
Hem och bara vara en stund innan vi bestämde oss för att vi åker och bowlar ikväll. Bokade två timmar bowling så vi i lugn och ro kunde spela. Vi beställde även in mat och pausade från bowlingen. En fantastisk dag verkligen.






Igår morse bar det av hemåt igen. Åkte även nu snälltåget men det var lite behagligare när det var ljust ute. Hann med en hel del dessa dagar och nu har jag nya krafter. Det är synd att det inte kan bli så ofta bara. Men jag är helt kär i Skåne och skulle tänka mig att flytta dit. Vem vet, kanske om några år om jag lyckas övertala F. ;)

Då bär det iväg!

Just nu sitter jag på tåget till Malmö, åker med "snälltåget" vilket jag antagligen inte kommer boka i första hand igen. Visst billigare men sunkigt typ, lite ljus färg skulle göra mycket i vagnarna. Nu ser de ut att vara från ett antal 10tal år tillbaka med mörkt trä och mörkrött tyg på väggarna och det luktar fis och fet mat. Det känns billigt med andra ord. Nåja det är lungt just nu, och jag har ett eluttag brevid mig så jag överlever dessa 3 timmar. Glömde ta med en bok så får surfa istället antar jag.

Vad ska vi göra ikväll? Öppna en flaska vin eller två (har köpt med mitt favorit vin dessutom, Ecologica Berlina, ett sött ekologiskt vitt vin) och bara vara. Snacka om allt mellan himmel och jord och allt därtill. Klyschigt men bäst!
Sånt här behöver vi, kvällar utan inga måsten, bara njuta! :)



Bättre dag

Denna dag började bättre än igår. Alice vaknade 7.30 och var lite gnällig men inte som igår. Idag har vi lekt, kollat på barnprogram och ätit frukost och fruktmellis utan några sura miner. Hoppas det fortsätter sähär resten av dagen och även i helgen. :P


Ikväll tar jag tåget till Malmö och hälsar på en av mina närmaste vänner. Ska bli så roligt och även skönt att komma hemifrån. I helgen får jag vara bara Stefanie och inte mamma. Jag tror sånt behövs ibland! Lätt att glömma bort sig själv när man har barn och fullt upp hemma.

Bråk och skrik

Fy sjutton vilken dag vi har haft idag. Alice vakna kl 06.45 vilket hon aldrig gjort innan typ och vaknade dessutom på fel sida. En riktigt gnällig Alice hämtade vi in till våran säng men hon vägra slumra lite till, istället var det skrik och gnäll. Så det bara bara gå upp... suck.

Hela dagen har varit bråk och skrik. Jag har flera gånger rytit ifrån fast jag vet att man inte ska. Men när man ståt ut med en arg och skrikig Alice som slåss, välter och kastar saker, ignorerar allt man säger, då tar tålamodet slut. Hon sov bra efter lunch och jag fick samla energi för eftermiddagen men det dröjde inte länge innan vi var i samma jobbiga situation igen. Arg mamma arg dotter. Jag kommer slita av mig allt hår snart....

Stunden vi gick ut till lekparken (för att få henne glad) ska vi inte ens prata om. Grannarna måste tro att jag torterar henne så som hon skrek när vi skulle gå in. Så jag tog henne under armen och halvsprang hemåt. Har ingen lust att gå ut med henne själv igen. Undra vad folk tror.. :/

Nu nattar F henne just nu och jag slöar på soffan. Är så trött i huvudet just nu och utmattad av denna dag. Verkar som hon är i någon trotsfas, kan de få sån fas så tisigt som 18 månader? Jag måste bättra mitt tålamod känner jag, det tar slut för fort.

Ska nog packa det sista ingör morgondagen ikväll. Ska bli skönt att få lite egentid i helgen. Hoppas bara morgondagen är lite gladare och att F får en lugn helg med henne. Ikväll ska vi även kolla på sista Hobbit, äta gott och bara va! Vi tar en torsdagsmysdag eftersom jag inte är hemma i helgen. :)




Kvällssyssla

Detta gör jag ikväll:
 
 
Jag var iväg och köpte lite färg till håret idag, har inte orkat färga bort min fula utväxt men nu var det dags. Vill ju dessutom vara fin nu framöver när vi har en del resor inplanerade. Den första bär iväg på fredag. Då åker jag till en av mina närmaste vänner och stannar där hela helgen. Alice är hemma och får lite egentid med pappa. :) 

Kroppsmått Mars

För ett tag sen började jag med 5:2 och började även träna. Det funkade ett tag men sen blev Alice sjuk, vi föräldrar blev smådåliga och allt blev ur balans så tog en paus. Jag trodde jag skulle gått upp nått kilo under denna paustid då det varit mycket onyttigt och mycket mat. Men inte! Är så lättad.
Idag passade jag även på att ta mått eftersom jag inte gjort det på över en månad. Visst har det gett resultat också även fast vi slappade lite. Nu har jag till och med gått om måtten jag har från 2012, dessa är dock innan jag tappade några kilon det året. Men ändå!  Jag har nog skrivit det förr men gör det igen, jag trodde aldrig jag skulle ha mindre mått än de jag hade innan graviditeten! :)

Nu denna vecka har vi kört igång igen. Jag räknar dock inte kalorier nu utan kör på med mycket grönt och en del kött. Inga kolhydrater i form av pasta, ris och bröd. Nu kör vi ett sista ryck innan sommaren! 


04/01- 2012
83,0 cm    (Vid naveln)
99,5 cm    (Höft/rumpa)
56,5 cm    (Lår)
60,6 kg     (02/01-12)


26/01 - 2015
71,0 cm    (Midjan)
84,5 cm    (Vid naveln)
99,0 cm    (Höft/rumpa)
57,0 cm    (Lår)
61,5 kg     (Igår)


Idag 04/03 - 2015
71,0 cm    (Midjan)
82,0 cm    (Vid naveln)
97,0 cm    (Höft/rumpa)
56,0 cm    (Lår)
59,8 kg     (Idag)

 

Solsken och fågelkvitter

Nu är Mars här! Så fort detta år gått hittills. Dolen lysser och fåglarna kvittar här utanför våra fönster. Man blir så glad, iallafall blir jag det av sånt.

Här hemma vaknade vi för en dryg timme sen. Har inte hunnit så mycket mer än att äta frukost och kollat på barnkanalen. Nu är Alice i full gång med att leka i sitt kök. Jag blir bjuden på det ena och det andra medans jag skriver här.
Idag väntar förskola för Alice och jobb för mig. I onsdags tog mitt vikariat slut men behövs några måndagar under mars och april. Lite men bättre än inget är det iallafall, får försöka tänka positivt. Imorgon ska jag iväg på "möte" med en samordnare ang jobb, hoppas på det bästa. Vi får hålla tummarna!
Tills jag får mer jobb kommer Alice gå på förskolan mån-ons för att inte tappa. Att bara va där en dag skulle inte göra så mycket nytta för henne då det bara är några få timmar det handlar om. Nu kommer hon få gå 15 timmar tillsvidare och det känns bra. :)

Hoppas ni med har en solig och fin dag :)