Bröllop

Nu har jag varit borta härifrån igen i några dagar. Anledning till detta är bröllop, inte mitt utan min bästa väns bröllop som jag fick äran att vara tärna på. Det har varit några dagar med en del förberedelser och igår var dags för den stora dagen. Dagen var helt underbar, fint väder, vacker ceremoni och brudparet var så vackra tillsammans.
Önskar de all lycka i världen. ♥
 
Nu kan jag inte låta bli att drömma mig bort till min stora dag, och åh vad jag längtar nu. Dock får det dröja ett tag till, krävs ju lång planering och en drös med pengar. Men en dag så, tills dess får jag drömma lite till. :)

Antagen

Vi har sökt förskola för Alice till hösten. I slutet av september tänkte vi skulle passa bra. Dock har vi sökt en friskola/en privat, så det finns ingen garanti på att hon får en plats inom 4 månader som det finns inom kommunen. Vi får helt enkelt avvakta och se. Hon kan såklart få en plats på en kommunal förskola och behålla platsen i kön till den privata men det känns sådär att sätta henne på en förskola sen flytta henne senare. 

Eftersom vi inte vet hur det bli i höst med förskola osv så kan jag inte söka jobb heller. Om jag får jobb men hon inte någon förskoleplats, hur blir det då? Inte bra iallafall. Så jag har funderat mycket på studier fram och tillbaka. Är sugen på att börja plugga men samtidigt så vill jag inte. Ifall det blir ett syskon till Alice inom en ganska snar framtid så vill jag inte vara tvungen att pausa studierna. 

Ett ämne som man behöver till ett par utbildningar är Matematik B, som idag heter Matematik 2a/2b/2c. Så jag sökte denna kurs till hösten bara för att ha den ifall att. Idag när jag loggade in för att kika hur det går med ansökan möts jag av svaret på det var "Antagen". Så nu vet jag vad jag kommer göra under hösten, vare sig Alice är hemma med mig, eller på förskolan och jag söker jobb. Känns skönt att veta något om hur hösten kommer bli. :)

 

Vad hände?

Idag blir det att passa på att slänga i lite färg i håret medans Alice sover. I helgen ska jag på bröllop, rättare sagt ska jag bara brudtärna på ett bröllop. Ska bli så himla kul! Innan dess vill jag gärna fixa till håret, så det får bli idag. Var hos frissan och klippte mig förra veckan dessutom. :)


Vad hände precis med vädret här? nyss var det soligt..




Ny header

Äntligen har jag gjort en ny header, det var dags för länge sen men har inte haft tiden eller lusten att stätta mig ner och försöka. Idag så passade jag dock på, nu när Alice sover så har jag massa tid. Hon har sovit 3 timmar när jag tänker efter så ska nog väcka henne efter detta inlägg.
Jag har iallafall klippt och klistrat ihop en ny header med lite bilder från hennes första år, och mitt första som mamma. Vilken resa det har varit! En resa med både mysiga stunder men även ett gäng riktigt jobbiga. Att vara förälder är inte så lätt alla gånger som man kan tro. Nåja en dag kanske jag vågar skriva om dessa jobbiga stunder men inte idag. :)

Vad tycker ni? Blev den bra? :)

Ser ni den inte högst upp på sidan, tryck F5

Även lite bilder från Tropicariumet fick komma med. :)

Kalaset i bilder

Här kommer lite bilder på kalasen som var i helgen. Jag har valt att bara lägga upp korten där inte några av gästerna är med, detta för jag inte vet vilka som vill synas och inte. Så lika bra att låta bli så ingen tar illa upp. Det kommer komma mer bilder snart, och dessa med Alice på, så håll utkik! :)

 

Kalashelgen över

Nu är kalashelgen över och vi föräldrar är dödströtta. Vi har haft fullt upp från morgon till kväll sen i fredags och knappt hunnit pusta ut känns det som. Igårkväll stod jag tex och kokade rabarbersaft inför dagens kalas. Jag är helt slut just nu och känner hur ögonlocken gärna skulle slå ihop en det är lite för tidigt för att sova nu, till skillnad från Alice så sover jag inte 12 timmar per natt tråkigt nog.


Det har varit en jättemysig helg och riktigt kul att få träffa släkt till både mig och F. Alice var väldigt blyg i början och har suttit som en igel i antingen min eller Fs famn. Efter ett tag så släppte det blyga och hon har pratat och staplat runt ordentligt. Hon tyckte dock inte alls om tårta och åt istället vattenmelon i mängder och mariekex. :)


Alice fick många fina och roliga presenter, allt som hon behöver och önskat sig i princip. Nu återstår bara frågan hur allt ska få plats i hennes rum. Det får bli veckans projekt.
Bilder från kalaset kommer jag förmodligen lägga ut imorgon. Ikväll har jag bestämt mig för att inte göra ett dugg mer än att ligga här på soffan. Är helt slutkörd. Hoppas ni haft en mysig helg också! :)

Kalaspyssel inför helgen

I helgen kommer vi ha två stora kalas för all den närmaste släkten. Jag har inte hunnit pyssla så mycket inför dessa kalas än och idag är det verkligen hög tid att ta tag i det kände jag. Dock valde Alice att sova 45 minuter istället för 2-3 timmar som hon brukar så jag hann inte alls mycket, inte heller nu efteråt då hon är på världens sämsta humör. Suck, hoppas humöret vänder snart.
Det lilla som pysslades idag var glasen och saftflaskorna, inget märkvärdigt bara lite sött sådär. Ikväll ska det kokas saft, blir första gången jag försöker mig på det så jag hoppas det även blir gott. :)

En egen liten hörna

Igår på Tropicariumet så hittade jag denna söta klädeshängare, som fick följa med hem. Jag tänkte att det är dags nu när liten blivit stor att hon med får en plats i hallen där hennes saker kan få hänga. Hade en vägg där den passade in jättebra och där har hon nu sin hörna. Just nu kanske hon inte bryr sig allt för mycket, det roligaste är att plocka med skorna ändå tycker hon. Kanske ska man snickra ihop en liten skohylla till hennes små dojjor också. :)

 

Våran stora 1 åring

Igår fyllde Alice 1 år. Tänk så fort tiden har gått, känns som det inte var länge sen man låg på BB och sniffade på en nyfödd liten bebis. En bebis som skulle komma att växa upp till det sprudlande energiknippe hon är idag. Inga lugna stunder här hemma nu för tiden. I förrgår började hon även stapla iväg på egna ben, lagom till 1års dagen. :)
Dagen spenderades i Kolmården på Tropicariumet, där vi vuxna nog var mer intresserade av djuren än vad Alice var. Hon hade fullt upp med att träna på att gå, dock hållandes i mammas eller pappas hand. Efteråt somnade hon som en stock och vi tog en utflykt till Söderköping och åt god mat och senare glass. Inte ens här hade Alice tid att äta glass, för hon skulle minsan gå! 
Det är nästan det ända vi gör om dagarna, går, fram o tillbaka. Om hon inte går själv så går hon tillsammans med mig eller sin pappa. Vill inte vi gå så blir det arga miner. Ska bli skönt när hon kan stapla runt själv helt på egen hand. :)
I eftermiddag ska vi ha det första kalaset, av totalt 3 stycken som det är planerat just nu. Alice gammelfarmor och gammelfarfar (min farmor och farfar) är här på besök från Island. De och hennes morfar ska kika förbi senare i eftermiddag och fira Alice. Första tårtan har även köpts och det blir första gången Alice kommer få smaka också.  :)
 
Jag har tänkt tillbaka jättemycket på vad som hände de här dagarna för ett år sedan, tiden runt förlossningen. Hur det började, vilka känslor som fanns, och tiden på BB. Känns så overkligt på nått sätt men samtidigt så fantastiskt.
Ni vet väl om att jag skrev en förlossningsberättelse?
Har ni inte läst den eller vill läsa igen så finns Del 1 och Del 2 här att läsa. :)