Förlossningsberättelse Del 1

Här kommer första delen på min förlossningsberättelse. :)


Lördag 13/7

F och jag bestämmer oss för att åka på en utflykt med svärföräldrarna till Bergs slussar och äta lite glass och njuta av vädret. Vi promenerade ganska mycket och doppade även fötterna i vattnet. Innan vi åkte hem så satt vi och åt lite glass och kollade ut mot båtarna. När vi suttit en stund börjar jag känna av sammandragningar och de kommer ganska regelbundet men visste inte hur många minuter mellan det var.
När vi satte oss i bilen så började jag klocka dessa och de höll sig i 30-50 sekunder och kom med 5-8 minuters mellanrum. Dessa förvärkar höll i sig hela kvällen och var ganska kraftiga men inte så att det gjorde ont. Under kvällen så blev de mer regelbundna och kom med 3-6 minuters mellanrum men runt kl 00 så började de bli glesare och vi gick och la oss.
Kände mig väldigt förväntansfull och nervös kommer jag ihåg. Nu är det på gång!

Söndag 14/7
Vaknar av en smärtsam värk nångång vid kl 04-05 och började klocka de kommande värkarna. Först var det 9 minuter mellan och senare 7 minuter mellan och det började även göra ont. Tog två alvedon och även en dusch för att se om det onda släppte vilket det inte gjorde. Framåt förmiddagen blev värkarna glesare igen och kom med ca 20 minuters mellanrum istället. Såhär fortsätter det under resten av dagen och kvällen.

Bestämde mig för att springa/gå snabbt i trapporna under en längre period för att få igång värkarbetet igen men utan framgång. Besviken slutade jag klocka värkarna vid kl 21.
Ringde förlossningen strax innan kl 00 för det gjorde riktigt ont men värkarna inte var så regelbundna. De bad mig ta alvedon och värma vetekudden och sen försöka sova lite, vilket jag gjorde och somnade sen tillslut.

Måndag 15/7
Sov fram till kl 04, då gjorde det riktigt ont. Satt på sängkanten och grät för att jag hade ont och var så trött och utmattad. F ringde förlossningen åt mig som sa att de inte kunde göra så mycket åt smärtan men att vi fick komma in på undersökning om vi ville.
Avvaktade med att åka in och vid kl 05 tog jag en lång varm dusch och gick efter det och la mig igen för att försöka sova lite till.

Vid kl 09 så åkte vi in för en undersökning, hade vid det tillfället så fruktansvärt ont.
På förlossningen kopplades jag upp med ctg osv. Bebis mådde alldeles utmärkt och värkarna kom var 5 minut. De kollade hur öppen jag var och det visade sig vara 2 cm.
Blev lite besviken för att jag hade varit öppen 2 cm sen jag var på sista kontrollen hos BM den 9 Juli.
Fick med mig ett par citodon hem för smärtlindring. Svärföräldrarna skjutsade oss till statiol för att handla lite att äta och skjutsade efter det F till jobbet och mig hem så jag kunde sova lite.
Lyckades sova ett par timmar och citodonen hjälpte ganska bra.

 Vid kl 16 kom F hem från jobbet och köpte med sig pizza på vägen hem. Jag tog två nya citodon vid den tiden, de var även de sista tabletterna jag hade kvar. Blev nojig inför kvällen, att jag inte hade några kvar till när jag skulle sova. Hur ska det gå tänkte jag.
Vi satt och kollade på serier under resten av eftermiddagen och kvällen och jag hade en hel del ont men klockade inte värkarna.

Vid kl 22 hade jag fruktansvärt ont igen så vi ringde förlossningen igen och fick komma in för att få mer smärtstillande. Väl inne på förlossningen fick jag ett gäng nya tabletter och de gjorde även en undersökning för att kolla hur öppen jag var.
Denna gång var jag öppen 3 cm så alla värkar hade börjat göra någon nytta. Vi åkte hem och väl hemma tog jag nya citodon och vi kollade på ett avsnitt av en serie innan vi la oss för att sova runt kl 00.

 

Tisdag 16/7
Kunde inte somna och citodonen hjälpte inte alls. Låg och vred mig i sängen fram och tillbaka och andades igenom varje värk. Vid kl 01 så grät jag av smärta ännu en gång. Visste inte vart jag skulle ta vägen när varje värk kom. Jag gick in i badrummet och stod lutad över tvättmaskinen och gungade fram och tillbaka med höften samtidigt som jag andades igenom värkarna och grät.
F ringde förlossnignen och pratade lite med dem och gav luren sedan till mig. Pratade med samma BM som hade undersökt mig tidigare under måndagskvällen. Hon sa att jag var välkommen in och att jag skulle försöka äta lite innan vi åkte.
Fick i mig en macka medan F packade det sista i väskorna och vi väntade på våran skjuts. Under tiden vi väntade så stod jag i hallen lutad över byrån och gungade med höfterna och fortsatte andas igenom varje värk och tog en tugga av mackan när värken slutat. Värkarna kom nu med 5 minuters mellanrum och gjorde riktigt vidrigt ont. Denna smärta går inte att föreställa sig........Fortsättning följer.....
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback