Dålig dag

Ingen bebis här än men en riktigt dålig dag däremot. Har känt mig så arg och framförallt ledsen över minsta lilla sen igår och just nu har jag ingen lust för något alls. Så det kommer vara lungt på bloggen tills jag känner mig mer glad.

Packar om bebisens BB-väska

Packade bebisens BB-väska för några veckor sen och idag tänkte jag gå igenom den då jag glömt totalt vad jag packat ner. Så nu sitter jag på golvet i barnrummet och går igenom väskan, slutar med att jag väljer om kläder till bebisen på nytt. Tycker även det är svårt att vet hur mycket man ska ha med också så packar lite blandat. Det som får följa med är kort- och långärmade bodys som alla är omlott, pyjamasar med och utan fötter, tunnare byxor med och utan fötter samt ett par lite tjockare byxor utan fötter, mössor, strumpor, en gallerfilt samt snuttisar. Det känns som detta blir bra och kanske är mycket att ta med men det gör inte mig något. :)

Är det något ni tycker saknas som borde vara med?

Vecka 40

Bebis
Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut.
 
 
 

Du
Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Lycka till!
 
 
Såhär känner jag
Känns helt overkligt att man kommit till denna vecka som bebis är beräknad. Har dock inga känningar av något, inga sammandragningar eller förvärkar, ingen jobbig värk, ingen slempropp som gått, ingenting. Men vem vet, förlossningen startar kanske bara rätt som det är. :) 
Idag har bebis skruvat sig neråt har det känts som och har gjort ont och ilat lite då hon rört sig men detta gick över efter ett tag. Kanske sjunker hon ännu längre ner nu och fixerar sig. Hoppas vi på iallafall. :)
Tror även hon vänt på sig inåt med sina fötter mot min rygg den här veckan. För jag får inga sparkar ut mot sidan längre som tidigare men jag känner hur hon lixom bökar runt med kroppen och trycker ut med rumpan runt navelområdet. :)Blir så lack

Åh jag blir galen! Precis utanför våran lägenhet så använder de våran fina gräsplätt som plats att ställa massa skit på som de har till att bygga om ute med. Visst det kan ju vara okej men det är inte ens utanför oss de bygger om utan utanför andra lägenheter längre bort. Blev först lite besviken på att de förstörde våran fina gräsplätt men nu när de kör runt med sina traktorer och grävmaskiner mellan kl 22-23 på kvällen och håller på och gör massa ljud ifrån sig så börjar jag bli riktigt lack alltså. Även om jag inte ska upp tidigt så finns det andra som ska det och att somna till detta oljud varken roligt eller lätt. Igår vid 21 tiden hade de tex lämnat en traktor och en grävmaskin ståendes med motorn igång på båda jättelänge utan att ens någon satt i dem. Varför? Känns ju helt onödigt. ;( Kanske borde slå en signal till hyresvärden om detta och gnälla lite och se om det verkligen ska vara såhär. :PNär kommer bebis? Listan

Börjar bli dags att stryka lite datum på listan nu när man börjar nära sig BF.
Spännande och se om någon har rätt! :)

21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm)
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)
 
 
 

Magen vecka 39

Vecka 39 (38+5)

 

Mysfika

Har under dagen haft min nära vän Amelia här på fika. Det är så mysigt att bara sitta och prata ikapp vad som hänt sen sist man sågs. Just nu sitter jag som vanligt framför ett avsnitt av gossip girl och väntar på att både maten ska bli klar och att F ska komma hem från jobbet. Denna väntan varje dag är så dryg tycker jag, tiden går så himla långsamt. :P

Inget nytt, eller inga känningar rättare sagt att något skulle vara på G finns inte. Bebis tittar nog inte ut än på ett tag som det känns just nu. Har bara känt lite molande värk till och från under de senaste veckorna men inget mer än det. Hoppas att det börjar hända saker snart. Är så otålig! :)

Ensiffrigt

Idag är det nytt tiotal i nedräkningen till BF, sista tiotalet dessutom. Idag börjar den ensiffriga nedräkningen och det är just nu 9 dagar kvar till beräknat datum. Känns jättekonstigt att dagen man väntat på i 9 månader är redan nästa vecka. Tror fortfarande att vi kommer passera den dagen och några dagar till innan hon tittar ut. :)


Graviditetskontroll vecka 39

Idag var det dags för sista besöket hos barnmorskan innan beräknat datum. Kändes riktigt bra och allt såg även bra ut. Ligger fortfarande precis mitt i kurvan och bebis mådde bra där inne. BM sa även att bebis kändes normaltstor mellan hennes händer när hon kände och det känns riktigt skönt. Nästa besök är den 9 Juli om bebis inte tittat ut innan dess dvs, då bokar vi tid för igångsättning och jag kunde få hinnsvepning om jag ville. Spännande! :)

15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5kg. 
06/5 - (31+3) Blodtryck: 100/60, SF-mått: 30, Hjärtslag 140, Järn: 107, + 16 kg. Huvudet ner - rörlig.
28/5 - (34+4) Blodtryck: 110/55, SF-mått: 32, Hjärtslag 150, Järn: 113, + 18 kg. Huvudet ner - ruckbar.
10/6 - (36+3) Blodtryck: 110/60, SF-mått: 34, Hjärtslag 145, Järn: ---- , + 19,5kg. Huvudet ner- ruckbar.
24/6 - (38+3) Blodtryck: 105/65, SF-mått: 35, Hjärtslag 140, Järn: ---- , +20,5 kg. Huvudet ner- ruckbar.
09/7 - (40+4)  Nästa besök - (Om bebis inte kommit innan dess - hinnsvepning och tidsbokning för igångsättning)

 
 
 

Underbar helg men ingen bebis

Här har det inte kommit någon bebis än. Har haft massa att göra och varit riktigt trött så har inte bloggat något alls sen i fredags. :)

Midsommar var alldeles underbara med massa god mat och efterrätter tillsammans med nära och kära. Vädret var helt okej, inget ösregn som vi trodde skulle komma utan solen tittade fram då och då. :)
Det enda negativa var alla mina "nära döden upplevelser" med alla spindlar ute på landet. Jag har sådan fruktansvärd fobi för spindlar och när vi skulle vila igår märker jag att en riktigt stor kolsvart spindel kryper på mig. Sån panik man fick alltså, helt sjukt. Det var faktiskt skönt att komma hem igårkväll! :)Idag så har vi spenderat halva dagen med att storhandla på Maxi och springa på IKEA och lite andra affärer. Fick med oss en hel del fint hem och mina fötter är helt öma nu efteråt kan jag lova. Kan ju alltid hoppas att denna dag triggar igång något så bebis tittar ut snart, men det är nog inte så troligt alls.
Köpte även någraom stycken ananas idag som jag tänkt käka på kvällarna. Skadar ju inte att prova tänker jag, dessutom är det riktigt gott. ;)

Glad midsommar!

Just nu är jag och F ute på landet med hans föräldrar och farföräldrar. Har precis gått en promenad och plockat lite blommor och nu ligger jag och vilar, efter en kort natt och denna promenad blev jag väldigt trött kan jag lova. Snart blir det iallafall lite käk och vad man har längtat efter färskpotatis och sill och allt som hör till. Blir hungrig bara jag tänker på det. ;) Det enda som kunde varit bättre idag är vädret, mulet och kommer lite droppar då och då. Men detta är väl det typiska midsommarvädret, eller hur? ;P

Önskar alla er läsare en himla glad midsommar! :)

Vecka 39

Bebis
Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Din bebis väger omkring 3,5 och 3,7 kg och är ungefär 48 till 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.
 
 

Du
Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.
 
 
Såhär känner jag
Känner mig inte superstor, inte så som jag trodde att jag skulle känna innan jag blev gravid. Visst höggravid känner man ju sig men inte riktigt när det gäller storleken på magen, den känns precis lagom stor. :)
Är så förväntansfull över förlossningen nu och längtar dit, vill så gärna träffa vårat lilla knyte. :)
Nätterna är det som är värst nu, kan inte alls klaga på dagarna fast jag är lite trött då men det känns som det är pga av nätterna. Kan inte sova ordentligt, vaknar och måste på toa ett antal ggr per natt, sen gör foglossningen att jag itne kan sova på samma sida under en längre period och jag vaknar varje gång jag vänder på mig. Får även sån fruktansvärd halsbränna när jag ska sova eller mitt i natten, men oftast bara om jag ligger på höger sida, och att bara sova på vänster sida funkar inte alls med foglossningen. Känner mig utmattad och trött varje morgon när jag går upp. Men snart är det över, iallafall halsbränna och smärtan, förhoppningsvis. ;)95 %

Dagen man väntat på i 9 månader börjar nära sig ordentligt nu. Frågan är bara om liten tittar ut innan eller efter beräknat datum. ;)

När kommer bebis?

Uppdaterar listan lite efter att ha fått in fler gissningar på när bebis kommer. Ni läsare får också gissa naturligtvis! :)


Vi har BF den 4 Juli och det väntas en flicka.

21 Juni: Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm),
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma och morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm)

 


Skriv erat namn och datum som ni gissar på (längd, vikt om ni vill).. Så fyller jag på listan efter hand som ni gissar! :)

 Vet inte om det är till hjälp men blivande mamma och pappa var såhär stora när de föddes:

Mamma - ca 3600g, 50 cm. Föddes 14 dagar innan BF.
Pappa - ca 3200g, 50 cm. Föddes 2 dagar efter BF.       Magen vecka 38

Här kommer lite bilder på magen från tidigare idag. Händer ju ingenting dessa veckor tycker jag. Är dock glad att magen inte är/blev så stor. Skönt att fortfarande kunna göra saker som plocka grejer från golvet osv. Fast det är lite svårt att få med hela magen på kort när man tar själv, speciellt framifrån. ;)

Vecka 38 (37+5)

 

Fifteen days

Känns helt sjukt att det är 15 dagar kvar till beräknat, lite drygt 2 veckor bara. Vart försvann tiden egentligen? Nu tror jag dock att hon inte tittar ut innan beräknat utan snarare nån vecka senare, minst. :PNu börjar jag känna lite nervös inför vad som komma skall. Är absolut inte rädd utan nervös, mest för att jag inte vet hur allt kommer bli antar jag. Har ju aldrig varit med om något liknande tidigare, men jag är så förväntansfull och kan knappt vänta. Vill att allt ska ske nu men försöker njuta av de sista veckorna samtidigt, men det är svårt. :) Samtidigt som tiden går fort som tusan och man knappt hinner med så känns det som att det sniglar sig fram för varje minut som går. Snart är ju dock väntan slut och jag vet att om 4 och 1/2 vecka senast (om bebis inte tittat ut innan) så är vi på förlossningen eller BB och det känns kusligt nära. Fy vad jag längtar nu! :)

Tryck nedåt

Förra veckan hade jag några dagar då jag kände som ett väldans tryck nedåt och det kändes som att bebisen lixom borrade sig nedåt. Varje gång hon rörde på sig så kunde det göra så fruktansvärt ont. Detta gick över och har inte känt så på hela helgen enda tills alldeles nyss. Fy vad det trycker nedåt och gör ont så fort hon vrider och rör på sig just nu, helt galet. Känns verkligen som att det är massa knivar som hugger och skär. Idag är det även mer tryck och smärta än någon av de andra dagarna förra veckan. Hoppas på att det är liten som fixerar sig nu och det ska bli spännande att se nästa måndag om det stämmer eller vad detta kan bero på. :)


En dag av lathet

Idag ska jag göra absolut ingenting har jag tänkt. Förra veckan hade jag så mycket att göra så jag unnar mig en dag av lathet idag. Sitter just nu framför ett avsnitt av gossip girl med två bitar tårta från kalaset i en skål. Riktigt mumsigt nu när det stått och dragit åt sig. ;)
Gipsavgjutningen klar

Nu är gipsavgjutningen gjord och den blev faktiskt bra. Det var mycket svårare än jag trodde och det var tur att F hjälpte mig. Eller han gjorde det mesta rättare sagt så den blev såhär fin tack vara honom. :)

Det tog en stund att göra själva avgjutningen och riktigt kladdigt var det med. Efteråt satt jag i ca 40 minuter med den på magen och lät den torka. Kollade på Gossip Girl under tiden det torkade så det gick fort. Innan vi började så klippte vi gipset i 20-40 cm långa bitar och la dem i en hög och sen klädde vi in mig i massa plastfolie så att inte gipset skulle fastna på min fjuniga mage. ;) 

Jag fixade till kanterna efteråt och la på lite extra gipsbindor för att förstärka på de ställen som behövde det. Det som är kvar nu är att göra hål till snöre eller ståltråden på insidan så vi kan hänga upp den på väggen. Ska även köpa ett brett satinband, förmodligen i rosa färg, och fästa det under brösten och sen göra en rosett. :)


Rekommenderar verkligen alla gravida att göra detta, det blir ett sånt sött och fint minne av graviditeten. :)Gipsavgjutning

Idag tänkte vi försöka oss på att göra en gipsavgjutning av magen. Känns kul att ha ett minne av hur magen var när den var som störst, även om den kanske kommer växa lite till efter detta. :) Köpte ett sånt där färdigt set på Panduro och det har stått här hemma och väntat ett bra tag nu. Eftersom jag är i vecka 38 nu och bebis kan komma i stort sätt vilken dag som helst framöver så känns det dumt att chansa och vänta ännu längre så today is the day. Mer bilder och resultatet kommer senare när allt är klart så håll utkik. :)

Nytt tiotal

Idag är det är nu en gång nytt tiotal i nedräkningen. Bara 19 dagar kvar till beräknat nu.
Ska bli spännande att se när hon kommer. :)

Lyckat kalas

Oj vad vi har haft fullt upp idag. Började dagen med att städa, plocka och duka inför kalaset. Jag gjorde även klart tårtorna i förmiddags och de blev så lyckade. Fick massa beröm för både hur de smaka och hur de såg ut. Känns riktigt kul att det uppskattades. :)
Kl 15 började kalaset och vi blev rätt många. Dagen bjöd på mycket prat och skratt och det var särskilt kul att träffa alla som bor längre bort och man inte träffar så ofta. Kalaset höll på rätt länge och det blev så sent att vi inte orkade laga någon mat idag.

Just nu sitter vi i vardagsrummet och har precis ätit lite middag från pizzerian. Jag sitter i fåtöljen med fötterna i högläge, kan lova att de är lagom svullna just nu. Började svullna massa igår och idag har det inte varit bättre. Ser väldigt speciellt och roligt ut. Mindre roligt att de gör ont dock. :P
Har även en del molande värk i nedre delen av magen, precis som mensvärk skulle jag beskriva det. Vissa stunder mycket och andra lite mindre. Enligt BM så är det normalt men man börjar ju genast fundera om det kan vara nått tecken på att något kommer hända inom de närmaste veckorna. :)
 

Tårtbakning

Idag bakas det tårtor och dukas här hemma inför morgondagens kalas. Min älskade F fyller 25 år idag och imorgon kommer nära och kära hit på fika. Ska bli riktigt mysigt. :)
Ska göra två stora tårtor och en mindre tårtbakelse till en liten grabb som inte tål ägg. Tycker det är riktigt kul att baka och det är tråkigt att jag inte gör det oftare, men det är ju inte sådär jättenyttigt heller. Bild på hur bakningen blev kommer senare. :)
 
 
Jag har även köpt lite blommor och slagit in paketen klart som nu står och väntar.
Ska laga någon god middag om en liten stund så det blir klart tills F kommer hem från jobbet.

Vecka 38

Bebis
Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.
 

Du
Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.
 
 
Såhär känner jag
Börjat känna lite molande värk senaste veckan och känt en tryckande känsla neråt samt att det gör sjuktont när den känslan kommer. Har även börjat få riktigt ont i fogarna på nätterna och att vända sig gör så himla ont så det finns knappt, ibland undrar jag hur jag ska stå ut. :/ Annars utöver det så är det fortfarande bra, längtar efter bebisen massor nu. :) Bebisens rörelser har blivit mindre och mindre sparkiga och istället mer tryckande och bökande.

Nu är det bara 20 dagar kvar till beräknat datum.

Känna av fixering?

Sen i förrgår har jag känt sånt tryck nedåt ett par gånger om dagarna och haft en känsla som kan beskrivas med att det känns som om fröken skruvar ner sig i bäckenet. Denna känsla gör även riktigt ont, som om det är knivar som hugger till. Jag är väldigt säker på att det inte är pga foglossningen för det är en helt annan känsla än detta, så har börjat fundera på om det kan vara för att hon sjunker ner och fixerar sig? Vet dock inte om man kan känna det. Någon som känner igen det jag beskriver? Även haft molande värk till och från under senaste veckan. Hoppas att dagen D börjar närma sig snart och att hon kommer runt beräknat datum. Det är trots allt bara mindre än 3 veckor kvar tills dess, rättare sagt 20 dagar. :)

En del att stå i

Idag har jag spenderat dagen hemma hos familjen. Mamma och jag började med att åka till min moster och fika ett bra tag precis när jag kom fram med bussen, innan vi åkte hemåt till resten av familjen och åt middag. Har varit riktigt mysigt att träffa familjen igen, det blir ju inte så ofta och jag blir så glad av att de blir glada av att se mig. :)

Nu sitter jag hemma i Linköping igen och väntar på att F ska komma hem, han har jobbat sent idag då hans jobb hade ordnat nått evenemang nu på kvällen. När han väl är hemma ska vi till affären tänkte jag och storhandla inför lördag. Har en hel del att stå i imorgon och jag funderar på hur vi ska hinna med allt. :)
Magen vecka 37

Dags för denna veckas magbilder. Hade egentligen tänkt att ta bilderna igår men glömde helt bort de. Så tog några bilder nyss och såhär ser magen ut ikväll. Inte så jättegigantisk (enligt mig), vilket är skönt för jag kan fortfarande plocka och greja hemma utan att den är ivägen jättemycket.  :)

Vecka 37 (36+5)

Som ni ser har jag blivit lite zebrarandig på magen senaste tiden. ;P
 

Städ- och fixardag

Här hemma är det städ- och fixardag idag, dels för att få saker gjort innan bebis kommer men också för att F fyller 25 på fredag och vi ska ha kalas här hemma på lördag. Idag så passar jag på att putsa alla fönster innan bebisen kommer för det kommer inte bli av senare känner jag. Dock har jag fått vänta med att göra detta till F kommit hem från jobbet för att jag inte kan vända fönsterna själv då de är så himla sega, samt för att det kan finnas spindlar och jag tycker inte alls om dessa. ;) Har bara nåra enstaka fönster kvar som jag ska försöka hinna med ikväll för imorgon blir det inte så mycket tid till att fixa här hemma. Ska nämligen åka och hälsa på hos min mamma och moster över dagen och på kvällen ska F och jag äta ute. :)
Har även dammsugit hela lägenheten idag. Jag dammsög vardagsrummet och barnrummet och robotdammsugaren fick ta resten av lägenheten själv. Himla smidigt måste jag säga, ångrar fortfarande inte en sekund av att vi köpte den. :) Snart ska vi hämta upp stolar och bord från förrådet tills på lördag och börja förbereda lite smått. 

Färdigutbildad och pendlande känslor

Igår fick jag svar från skolan. Lite sent men bättre sent än aldrig antar jag. Jag är nu godkänd i sista kursen också och därmed klar för denna termin men även färdigutbildad undersköterska inom äldrevården. Känns jätteskönt att ha det klart nu måste jag säga. Jag skulle egentligen varit färdigutbildad inom sjukvården med men det var ju den där praktiken som jag inte kunde göra som ligger efter och släpar men det gör inget känner jag sålänge jag åtminstone har en utbildning/inriktning. :)

Nu kan jag slappna av helt och ta en dag i taget tills bebisen kommer. Till det här med när jag vill att bebis kommer så pendlar det väldigt mycket. Ibland vill jag bara att hon ska titta ut nu för att jag längtar, som här om dagen. Men också för att jag är trött på dessa gravidkrämpor som att inte få sova pga smärta från foglossningen, behöva gå på toa 3-4 ggr per natt och denna halsbränna som kommer ibland, senare dagarna väldigt ofta Samtidigt som jag vill att hon ska titta ut nu så känner jag också att hon gärna får stanna till beräknat för att växa på sig lite och det är ju mysigt med alla dessa stunder av bökade, hackande och när hon tränar lungorna. Känns som att man kommer sakna rörelserna och magen sen. :/
Hon kommer ju trots allt när hon kommer och jag kan inte påverka det så mycket vad jag vet. När hon/kroppen är redo så sätter det igång och jag vet att om max 5 och 1/2 vecka har vi garanterat henne i famnen vilket känns helt otroligt. Men förhoppningsvis tittar hon ut lite innan. ;)

Nu blir det iallafall lite frukost och något/några avsnitt Gossip Girl. :)

Denna väntan

Idag har jag haft en sån där dag då jag bara längtar efter bebis som sjutton. Vill att hon ska titta ut nu snart och få ha henne i famnen istället för i magen. På de forum jag skriver så verkar det som om några kommer få bebis innan månadens slut och några av de bloggare jag följer har även fått sina små bebisar idag. Allt detta får mig att längta något så enormt och samtidigt har jag en känsla av att jag kommer gå över tiden med ca 1 vecka. Känns inte alls lockande att gå över tiden faktiskt, och vem tycker det egentligen.
Känner mig nere och grinig för att jag måste vänta även fast jag vet att det lika gärna kan hända om 1 vecka som om 5 veckor. Otålig är ett bra beskrivande ord just nu och jag vill inte än tänka på hur man kommer känna dagarna innan BF och framförallt dagar efter om bebis inte tittat ut eller man inte har några känningar av att det är på G. Åh denna eländiga väntan alltså.... Bebis kom ut snart!!

Graviditetskontroll vecka 37

Idag var det återigen dags för besök hos barnmorskan. Allt såg jättebra ut med både mig och bebisen. Hon hade lite svårt att avgöra om bebisen vänt sig först eller om den låg kvar med huvudet neråt så fick göra ett ultraljud för att se om huvudet fortfarande låg neråt, vilket det även gjorde. Nu är det bara ett besök kvar innan beräknat datum, känns lite pirrigt faktiskt. På det sista besöket, som är efter beräknat datum så kommer hon boka in en tid för igångsättning vilket kommer bli senast den 19 Juli, och även göra en hinnsvepning om jag vill. :)

15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5kg. 
06/5 - (31+3) Blodtryck: 100/60, SF-mått: 30, Hjärtslag 140, Järn: 107, + 16 kg. Huvudet ner - rörlig.
28/5 - (34+4) Blodtryck: 110/55, SF-mått: 32, Hjärtslag 150, Järn: 113, + 18 kg. Huvudet ner - ruckbar.
10/6 - (36+3) Blodtryck: 110/60, SF-mått: 34, Hjärtslag 145, Järn: ---- , + 19,5kg. Huvudet ner- ruckbar.
24/6 - (38+3) Nästa besök.
09/7 - (40+4) 

 
Denna värme

Varit lite dåligt med bloggande från min sida igår och idag som ni märkt.
Har inte gjort så mycket mer än att spenderat tid med F nu medan han är ledig på helgerna. :)
Idag satt vi t.ex ute på balkongen i var sin fåtölj hela förmiddagen och solade lite medan jag läste och han kollade på serier på netflix bredvid. Har varit riktigt skönt väder idag men jag blir så varm snabbt, efter en dusch blir det dock behagligt igen. På tal om värme så har jag hållit på att svettas ihjäl varje kväll senaste dagarna när vi lagt oss och ska sova. Vi har fönstret öppet på glänt så det ska komma in svalt men hjälper inte. Slutar med att man sitter i badrummet och spolar händer och armar med kallvatten och har igång bordsfläkten på nattduksbordet. Usch för när det blir så varmt alltså. :S


Myskväll

Här hemma har vi ätit oss mätta och glada efter den goda middagen och nu myst ner oss i soffan. Har köpt lite gott att äta och ska kolla på Jack the giant slayer tänkte vi. Hoppas ni andra får en trevlig och mysig kväll ni med. :)

Perfekt fredagsmiddag

Idag har det verkligen varit varmt måste jag säga. Klarade inte av att sitta ute så länge i förmiddags utan gick in en stund efter inlägget jag skrev om tidsfördriv i förmiddags . Började må lite dåligt av värmen, typ illamående eller hur man ska beskriva det. Var även genomvarm fast jag satt med bara benen solen. Gick istället in och tog av mig de kläder jag hade på mig och la mig på sängen i sovrummet, som är det svalaste rummet i lägenheten. Slutade med att jag somnade och sov i ca 2 timmar. Hur skönt som helst. :) Nu sitter jag och väntar på att F ska komma hem från jobbet. Han skulle även ta mig sig lite asiatisk take away hem till middag ikväll. Väldigt smidigt att det ligger en asiatisk restaurang i samma byggnad som hans jobb. Perfekt att ta hem som fredagsmat. :)

Vecka 37

Bebis
Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.


Du
Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.
 
 
Såhär känner jag
Det är i princip som förra veckan skulle jag säga. Känner mig stor oså men lider inte jättemycket av det förutom att det ofta blir samma kläder för att mindre o mindre kläder börjar passa för att magen växer. Dock tycker jag det inte händer så mycket mer med magen storleksmässigt, vilket kan vara lite skönt. Kan tex fortfarande plocka upp saker från golv oså utan att tycka det är hemskt jobbigt. Otymplig med magen kan jag dock känna mig när jag ska ta mig upp från sängen, soffan eller golvet. ;)
Tänk att det snart är dags för bebis att titta ut med, känns fortfarande helt overkligt. Om 1 vecka är hon "färdig" och får gärna komma när hon vill efter det. Vi längtar efter henne nått så enormt. :)

Tidsfördriv i väntan

Sitter just nu ute på balkongen lite halvt i solen och njuter av det fina sommarvädret. Otroligt vad fint och varmt det ärliga. Detta har jag saknat. :) Eftersom jag är klar med studierna så har jag inget direkt att göra hemma medan jag är hemma och väntar så tänkte börja ta tag i läsandet igen. Denna gång fick det bli den omtalade boken "femtio nyanser av honom " efter att ha blivit omtyckt av flera vänner. Köpte boken för länge sen men har inte börjat läsa den förens nu. Har ställt ut ena fåtöljen här på balkongen och sitter nu här o läser. :)


4 veckor

Idag är det 4 veckor kvar till beräknat datum. Blir så himla chockad varje gång jag kollar appen och ser hur lite tid det egentligen är kvar. Längtar som en tok tills dess. Man vet egentligen inte när hon tittar ut nu. Kan ju bli om 1 dag eller 1 vecka men också om 6 veckor.

Spännande att se när hon kommer vilja titta ut och också hur förlossningen kommer starta. :)

Efter besöket hos frisören

Det är så himla skönt att gå till frisören och komma hem med ett fint hår. Idag var jag ju hos min och satt där mellan kl 9 och 12. Vi slingade håret och färgade utväxten och klippte upp det en hel del. Avfärgningen till slingorna tog ganska rejält på håret, speciellt på topparna som varit blekta och avfärgade sen för 1 och ½ år sedan så hon fick klippa upp håret lite extra. Men hellre det än att ha ett trasigt hår. Jag blev helnöjd med resultatet och ser fram emot att komma så nära min egen hårfärg som det bara går så småningom. :)

Hade ingen bra före-bild på håret, detta var den "bästa" jag hade. Men man ser att det är mycket ljusare iallafall. :)Idag skulle jag även fixa ett ID-kort och hade bokat tid hos polisen för det. Det jag inte visste var att jag inte fick göra ID-kort hos dem eftersom de har nationella ID-kort och för att göra ett sånt hos dem måste man vara svensk. Lagom typiskt nu när mamma och bror åkt hit för att hjälpa mig med detta. Så det blev inget leg gjort idag men ska göra det hos skatteverket senare i veckan istället, där går det för det är ett vanligt ID-kort som de gör.

När kommer bebis?

Uppdaterar listan lite efter att ha fått in fler gissningar från F's familj. Ni läsare får också gärna gissa om ni är sugna.


Vi har BF den 4 Juli och det väntas en flicka.

1 Juli: Amelia - 3280g, 48 cm,
_____Blivande farfar,
4 Juli: F - 3500g, 50 cm
5 Juli: Åsa - 3200g, 50 cm,  
_____Blivande faster,
6 Juli: Blivande Mormor - 3600g, 50 cm
9 Juli: Jag - 3640g, 50 cm,
_____Blivande farmor,
11 Juli: Nina - 3470g, 49 cm

 


Skriv era namn samt längd, vikt och datum som ni gissar på.. Så fyller jag på listan efter hand som ni gissar! :)Vet inte om det är till hjälp men blivande mamma och pappa var såhär stora när de föddes:

Mamma - ca 3600g, 50 cm. Föddes 14 dagar innan BF.
Pappa - ca 3200g, 50 cm. Föddes 2 dagar efter BF.       

Kronans droghandel babybox

Idag hämtade jag ut en babybox från kronans droghandel.
Denna box får man genom att anmäla sig på deras hemsida,
dock måste man vara Coop medmera medlem också.

Boxen innehåller:

Till bebis:
1 paket våtservetter från kronan,
1 flaska Bamse dusch&shampoo,
1 provtub Bepanthen salva,
1 prov på shampoo och bodywash från Weleda baby,
1 provflaska skin care oil,
1 provtub protective diaper cream,
1 badleksak, (alla dessa tre sistnämnda från Sebamed baby.)
 
Till mamma:
1 prov Björn Axen repair shampoo,
1 prov Björn Axen repair balsam,
1 prov body lotion från Weleda,
1 tidning från Vi föräldrar
samt en massa rabattcheckar på olika produkter hos kronans droghandel.


Hos frissan

Sitter just nu hos frissan och väntar på min tur. Ska bli spännande att se hur resultatet kommer bli.
Inte blir det värre än innan iallafall. Just nu ser mitt hår hemskt ut. ;)

Magen vecka 36

Slänger in en magbild för denna vecka. 
Idag är det även bara 30 dagar kvar tills bebis är beräknad, tänk så fort tiden går. :)

Vecka 36 (35+4)

Skämma bort mig själv

Har precis ätit en väldigt efterlängtad frukost. Har köpt hem bröd som man gräddar i ugnen i några minuter som är himmelskt goda. Blir precis som nybakta frallor. Dessa med hemmagjord plommonmarmelad är inte dumt att starta dagen med. :)

Idag har jag även ringt och bokat både tid för att färga håret och klippa det. Känns som det är dags att ta tag i håret nu. Har inte riktigt orkat att färga det själv och sen min frisör slutade så har jag dessutom bara skjutit på att klippa håret. Så nu tänkte jag skämma bort mig själv och bokade 3 timmar hos frisörsalongen på onsdag förmiddag. Ska bli riktigt skönt att få håret fint igen. :) Bokade även tid för att göra ett nytt ID-kort, även detta på onsdag, efter jag fixat håret så jag blir fin på kortet. ;D haha.
Mitt ID-kort gick ut för 1 och 1/2 vecka sen så jag måste ha med någon som kan legitimera mig. Tänkte först använda passet men kom senare fram till att jag har ett helt annat personnummer i det för att det är isländskt så det är inte giltigt som legitimation, lagom typiskt. F började jobba idag så han kan inte heller följa med mig så min kära mor kommer förbi och hjälper mig fast det är en bit att åka. Underbar. :)


Bebis tränar på att andas

Satt i fåtöljen tidigare för en stund sen med magen i vädret och såg att den började guppa/skumpa lite. Det var inte för att bebisen bökade runt och inte heller pga av hicka för jag kände i stort sätt ingenting. Skulle säkert inte märkt det om jag haft tröja på mig. Googlade lite och kom fram till att det är bebisen som tränar på att andas där inne i magen. Bebisar andas ju in vatten för att träna lungorna tills de kommer ut. Hur mysigt som helst tycker jag och det var så kul att kolla på och att lägga handen på magen och känna. Att jag vet att det är detta är för att det syns bara där hon har ryggen. Fötterna är nämligen under revbenen på min andra/högra sida, så det är inte de som sparkas eller dylikt. :)

Försökte filma men det var väldigt svårt att få med så att det syns bra och tydligt, det blir ju inte riktigt som när man ser det med egna ögon tyvärr. Ska försöka få ett bättre klipp på det men nu får detta duga. Man ser bäst i början och i slutet hur det rör sig smått upp och ner. Jag höll andan och tog enstaka djupa andetag för att det skulle synas mer. Bebis flyttade även lite på sig samtidigt som detta filmades. :)
Hoppas det går att se iallafall. :) 

Bättre idag

Igår efter maten började jag må bättre som tur var och kände att jag inte behövde ringa förlossningen. Nu är jag mest trött i både huvudet och kroppen. Har även gjort mitt för idag tror jag. Tog tag i diskberget i köket, satte igång en diskmaskin och tvättmaskin och blev nyss klar med att städa och torka ur kylskåpet. Ska snart hänga upp det nytvättade och sen parkera mig i soffan för resten av dagen. Känns skönt att ha fått lite gjort idag iallafall fast man känner sig helt trött. :)

Konstig känsla

Åkte tidigt ner på stan idag med F för en liten shoppingrunda. Började på Espresso House för en frukost, jag är även beroende av deras is Chai, så himla god! Efter det tog vi en snabb runda genom de affärer vi planerat att gå i för att komma hem skapligt i tid för att ha hela dagen till annat. Vi hittade det vi skulle och jag fick med mig en hel del fint hem, bl.a två 3/4 byxor i mjukistyg, lite makeup och underkläder och ett amningslinne att packa ner i BB-väskan.

När vi hade gått i alla affärer och var på väg till bussen började jag dock känna mig konstig. Hade haft tungt att andas i affärerna under dagen men tänkte att bebis tryckte mot lungorna. Vi satte oss och väntade på en bänk och jag hade fortfarande samma konstiga känsla i kroppen. Vid oss var det en marknad där de sålde frukt och grönt och jag blev himla sugen på vindruvor så vi ställde oss upp och började gå dit. När vi gått några steg så började jag känna mig yr och det svartnade för ögonen gång på gång samtidigt som benen kändes svaga. Greppa tag i F ifall jag skulle dra omkull för det kändes som att jag skulle svimma vilken sekund som helst. Läskig känsla som sjutton. Vi köpte ingen frukt utan åkte hem istället för jag måddes verkligen inte bra och kände mig lixom frånvarande på något sätt. Väl hemma la jag mig iallafall och vilade och det blev bättre efter en stund. 

Nu känner jag mig fortfarande yr och seg i huvudet och har kvar den där konstiga känslan i kroppen, dock inget svartnande för ögonen eller så. Ska strax äta lite middag och se om det är bättre efter det annars får jag nog slå en signal till förlossningen och se vad de tycker. 

 

Härlig gårdag

Igår hade jag helt fullt upp och hann inte med bloggen. Var och besökte gymnasieskolan som jag gick i för några år sen. Det programmet jag gick ska läggas ner och de hade ordnat en liten fest för alla de som gått inriktningen och bjöd på mat och tårta. Det visades massa bilder från åren som gått och ordnades lite lekar för de som ville vara med. Jag och några från min gamla klass samlades lite innan och gick och käkade tillsammans och pratade ikapp om vad vi gjort under de 3 åren som gått sen studenten. Tiden har gått så otroligt fort alltså. Gårdagen var himla trevlig och kul måste jag säga. Lätt värt den långa resan, tog 2 timmar dit och sen 2 timmar hem. Kan lova att jag var dödstrött när jag klev in genom ytterdörren sent igårkväll. :)