Lågkalori pizza

Igår lyxade vi till det lite och gjorde hemmagjord pizza. Denna gång gjorde vi inte degen själva eller köpte färdig deg. Istället köpte vi mini tortillas och hade som botten. Det blev riktigt gott faktiskt måste jag säga. Jag är inte jätteförtjust i degen i vanliga fall ändå, vill åt allt det smarriga ovanpå så dessa bröd passa mig bra. :)
Vad som mer är bra är att det inte alls är mycket kalorier per bröd, och beroende på vad man har på kan man faktiskt få en god pizza med lite kalorier.

Vi köpte våra bröd från Santa Maria, det märket har även pizzabröd men de har jag inte provat än. Jag hade på chilisås, lök, tomat, rökt skinka, ananas och Light ost på mina pizzor och per styck så blev det endast 175 kcal. Jag åt två stycken till middag och det blev sammanlagt 350 kcal, det är ju nästan ingenting. Jag själv tycker det är lite för att vara pizza, vill inte veta hur mycket det är i samma mängd pizzeriapizza. :P

Så tips till er som vill ha pizza men inte vill äta onyttigt, prova tortillabröd som botten. :)
1 månad

En hel vecka har gått nu och ganska snabbt med ändå. Har haft en hel del besök här hemma så det är väl därför. Alice har fått massa presenter av alla besökande, jättefina kläder rättare sagt. :) Idag är Alice en månad, hon har utvecklats så mycket på dessa 4 och ½ vecka.

I tisdags var vi hos BVC och hon vägde 4,7 kg och var 54,8 cm. Hon har vuxit en hel del med andra ord. Nu ler hon för fullt när man pratar med henne och ibland kan hon gurgla lite som "prat". Hon följer även med blicken och det är så mysigt när man får kontakt med henne och får lite tillbaka. :)Nu äter hon nästan bara ersättning, ammar henne någon gång om dagen bara, och hon har även börjat ta nappen bättre och bättre nu. Detta efter ett bra tips från BVC, hade en annan sköterska än ordinarie och hon berättade om hur Alice lättare kunde vänja sig vid nappen. Riktigt skönt för nu behöver jag inte sitta med bröstet i hennes mun dygnet runt som napp. :)

Allt går sakta men säkert framåt känns det som och vissa dagar är jobbigare än andra. Vi tar varje dag som den kommer och har inga rutiner än. Dagarna styrs av Alice och det äts och sovs när hon vill och tillåter .
När började ni läsare som har barn få in lite rutiner? :)

Glömt nämna

Jag glömde nämna i förra inlägget att jag även kommer att träna också och inte bara fokusera på maten. Vill bygga upp kroppen igen, så gott det går iallafall. Planerar att kunna börja gå promenader med vagnen så småningom men just nu funkar inte det med fröken snuttig, hon vaknar snabbt och vill till bröstet och ligga där länge. Ikväll beställde jag även en bok som jag hört mycket bra om, nämligen Olga Rönnbergs Träning för nyblivna mammor. Hoppas den kommer nu under veckan och att jag kan börja om en vecka med den. Har väntat så länge på att få börja träna och äntligen är det dags! :)


Dags att ta tag

Nu känner jag att det är dags att ta tag i vikten och maten. Har tappat ca hälften av gravidkilona och har en bit kvar tills jag är nere på min inskrivningsvikt och efter det min målvikt. Denna vecka har jag börjat tänka mer på vad jag stoppar i mig om dagarna och hur mycket. Ikväll skaffade jag även appen Shape Up, där man fyller vad man ätit och ser hur mycket kaloriintag man ligger på. För mig funkar det bra att göra såhär och hålla koll, men vet att vissa inte tycker man ska behöva räkna osv. Helt upp till var och en. :)

Just nu står jag på 74 kg och målet är att gå ner till ca 60 kg på 28 veckor. Har satt mitt delmål vid nyår och det på 65 kg. Det är drygt ett halvt kilo i veckan som ska bort och det känns ganska lagom tycker jag. Behöver inte dra ner så mycket på kalorier då. :)
Har inte hakat upp mig så mycket på själva vikten egentligen, utan kommer gå på hur kroppen ser ut mer tror jag, det är viktigare känner jag. Kanske är jag nöjd vid 65 kg redan eller så kanske jag känner att jag vid 60 kg skulle kunna tappa 1-2 kilo till. Det får tiden avgöra men det känns skönt att ha ett delmål och mål att sträva efter iallafall. :)
Kommer börja uppdatera då och då hur det går, kanske inte varje vecka men kanske varannan iallafall. :)

Skinroller

Jag önskade mig en Skinroller i present av F och idag fick jag en. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad efter ett par veckors användning. Önskade mig även en flaska bio-oil att smörja med efteråt. :)För er som är nyfikna på vad Skinroller är så kan jag berätta att det är ett verktyg, en hudroller som man rollar med över bristningarna(i mitt fall) och det i sin tur gör dem mindre synliga. Den tar inte bort dem utan de kommer alltid finns där men de kommer förhoppningsvis inte synas lika mycket efter.
Här kommer ett litet utdrag från deras hemsida:

"Med hjälp av 540 små mikronålar så stimuleras både hudens kollagenproduktion och återskapandet av nya hudceller. Redan efter ett par behandlingar kommer du se din hud återfå sin spänst och lystar efter vidare behandling minskning av både rynkor och ärr. En hudroller är även ett perfekt verktyg för att motverka och förebygga bland annat celluliter, bristningar och håravfall. Hudroller funkar lika bra hos kvinnor som hos män."

www.skinroller.se är adressen om ni vill läsa mer om detta verktyg och även se före- och efterbilder. :)

Helt overkligt

Åh jag håller på att skriva förlossningsberättelsen men det tar lite tid. Kan inte skriva så ofta eller länge så det blir bara lite i taget. Men det är på gång så håll ut ni som väntar! ;) Dagarna här hemma består av mat var 3e timme och sov och mys där mellan. Har inga som helst rutiner än så länge utan tar dagen precis som den kommer. F började jobba idag, känns lite läskigt att vara hemma helt själv med Alice, även om jag är säker på att det kommer gå utmärkt. Dock kommer det inte hända så mycket alls här hemma då lilla fröken bara vill sova i min famn. Det är tur jag har netflix att roa mig med på dagarna. ;) Kollade igenom lite bilder på mobilen nyss, och såg sista magbilden jag tog, dagen innan hon föddes. Känns så overkligt att magen var så pass stor. Känns även konstigt att hon har legat där inne. Helt overkligt.


Rund och go

I tisdags var vi på BVC för första gången. Vi lyckades även ta första vagnpromenaden utan skrik dit, kändes riktigt bra att komma ut utan att ha ångest för att hon ska skrika. Vi hann gå dit och efteråt så somnade hon i vagnen igen och vi hann till o med handla på vägen hem. Detta gjorde att jag fick mer ork och tålamod och mår så mycket bättre. Innan har hon bara viljat ligga vid bröstet och jag har känt mig låst och det har känts som att jag skulle bryta ihop flera gånger. Men nu kan jag njuta av dagarna mer även om jag är trött som bara den. Så lite som en promenad, vare sig det är 5-10 min eller längre så gör det verkligen stor skillnad. :)

Alice har nu gått upp en hel del och kommit förbi sin födelsevikt, hon tappade ju 13% av vikten innan det började vända och det har varit en hel del att gå upp. Vi ger ersättning nu var 3-4 timme och ammar bara när jag orkar och vill. Detta har gjort henne gott och nu väger hon 3950 g och är 53,9 cm lång. Hon har blivit så rund och go och ser inte längre ut som en precis precis nykläckt bebis. :)

Idag ska Alice mormor och morbröder komma på besök. Mormor har hon träffat innan men inte morbröderna så det ska bli riktigt kul. Vi har tagit det ganska lungt med besök än så länge eftersom amningen har strulat och vi inte riktigt kommit iordning här hemma. Men nu börjar det känns okej att folk tittar in, sålänge det bara är några få åt gången. :) Från och med nästa vecka så får det gärna komma folk på besök, F börjar nämligen jobba på måndag och jag blir helt själv hemma med Alice. Känner att det kan vara skönt att ha lite besök även om det bara är en kort stund. :)