Vecka 36

Bebis
Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. En del kvinnor kan uppleva att bebisen är mer stilla nu än tidigare men fosterrörelserna ska inte avta. Det ska inte vara stilla i magen, prata med din barnmorska om du känner dig orolig. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.


Du
Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.
 
 
Såhär känner jag
Nu börjar det verkligen närma sig, om 5 veckor har vi passerat BF och och prick 2 veckor räknas hon som färdig. Tänkt vad snabbt tiden har gått, känns som det var nyss man plussade ju. :)
Nu börjar jag tycka att det är jobbigt att vara gravid, är varm och svullen och känner att jag inte har mycket alls att ha på mig längre. Längtar tills hon kommer ut nu, även om jag vill att hon kommer runt BF så hoppas jag lite att hon kommer tidigare också. Längtar även till hösten och att få börja träna. ;P
Rörelserna har blivit mer lugna, det är mest bök nu och inte sparkar. Hickas görs det flera gånger om dagen och hela magen skumpar när det sätter igång. Mysigt att kolla på och en väldigt lustig känsla. :)


Magen vecka 35

Vecka 35 (34+5)



Äntligen ledig

Nu är jag äntligen klar med sista inlämningsuppgiften. Den tog sin tid men nu är den klar och inskickad. Nu är det bara vänta på svar och hoppas att jag blir godkänd. Nu är jag därmed ledig fram tills bebis tittar ut för då blir det ju full rulle. Ska ägna denna lediga tid åt mig och F samt åt att förbereda klart inför bebis ankomst. Tänkte börja med att packa klart BB-väskorna så de står redo för man vet ju aldrig dessa veckor. :)

Just nu sitter jag nyduschad i fåtöljen och ska smörja in mig och magen i lotion och olja. Känner mig så himla torr. Väntar även på att Greys Anatomi ska börja, kvällens avsnitt är säsongens sista och verkar så spännande!

Senare ikväll kommer jag att lägga upp en magbild för denna vecka. Så håll utkik efter det. :)

God morgon

Tittar in och säger godmorgon, eller god förmiddag kanske. Vaknade för en stund sen av att F kom in i sovrummet gav mig en puss och sa Hejdå. Hade helt glömt bort att han skulle iväg på en grej i skolan idag. Märkt att jag börjat glömma bort en del saker nu senaste tiden. Glömmer bort att vi t.ex varit och handlat eller dylikt och kan bli tjurig att det inte har blivit gjort, fast alla varor ligger i kylen och skafferiet. Är det det här som de menar med gravidhjärna? :P haha

Just nu ligger jag kvar i sängen och lyssnar på regnet som typ öser ner utanför. Ska strax orka mig upp och äta lite frukost innan det är dags att ta tag i inlämningsuppgiften som jag kämpar med fortfarande. Dock är sängen väldigt skön just nu och skulle gärna ligga kvar ett tag till. ;)


Kvällssol

Åh jag älskar när solen ligger på rakt in genom fönstret i sovrummet. Vi har bara sol i sovrummet mellan kl 05-07 på morgonen samt såhär på kvällskvisten. Kvällssol är ju något alldeles extra med kan jag tycka. Så nu ska jag ligga pp sängen och njuta av ljuset samt göra lite på min inlämningsuppgift som jag har kvar. :)


Graviditetskontroll vecka 35

Var hos BM idag på kontroll. Allt såg jättefint och bra ut och det känns jätteskönt. Har nämligen tyckt att magen är liten och inte växer men den är så stor den ska vara. :) Järnvärdet har börjat öka vilket jag inte trodde eftersom jag känt mig trött men det är nog bara för jag är trött helt enkelt. Bebis har sjunkit ner ännu mer i bäckenet och är lite ruckbar. Undra om hon har fixerat sig tills nästa besök som är om 2 veckor ca. Ska bli spännande att se.
Nu är det inte många besök kvar. 2 stycken innan BF och ett besök några dagar efter BF om bebis inte hunnit titta ut tills dess. Då får jag även en tid för igångsättning isåfall. Tänk att hon snart är här!  :)
 

15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5kg. 
06/5 - (31+3) Blodtryck: 100/60, SF-mått: 30, Hjärtslag 140, Järn: 107, + 16 kg. Huvudet ner - rörlig.
28/5 - (34+4) Blodtryck: 110/55, SF-mått: 32, Hjärtslag 150, Järn: 113, + 18 kg. Huvudet ner - ruckbar.
10/6 - (36+3) Nästa kontroll.
24/6 - (38+3) 
09/7 - (40+4) 

 
 
 
 

En sån där period

Kikar in för att säga att jag fortfarande lever och att bebis är kvar i magen.

Har fått en sån där period där allt känns så tråkigt och trist och bloggen blir lidande.Hoppas jag snart finner motivation och ork till allt igen. Just nu vill jag bara att bebis ska komma men det får dröja några veckor till iallafall. Är trött på att vara gravid, att vara stor och tung och inte orka något alls. Att vara gravid var inte så roligt som jag hade föreställt mig och inte heller någon dans på rosor även om det är hur mysigt som helst med rörelser i magen (sålänge de inte gör ont). Nu vill jag bara att tiden ska gå och att det ska bli Julimånad och att bebis ska titta ut.
Ikväll ska vi på storföreläsning, den andra och sista för våran del. Den kommer handla om BB, tiden efter förlossningen och amning. Ska bli väldigt intressant även om jag hellre vill mysa ner mig i soffan och göra absolut ingenting. Det får jag göra när vi kommer hem istället. :P

Hoppas ni haft en bättre start på denna vecka! :)

Boa för bebis

Denna lördag har hittills spenderats i barnrummet för det mesta. Har bäddat spjälsängen och satt dit en text på huvudgaveln så nu står den redo och klar och väntar på bebis. Fattas bara en sänghimmel över, som förhoppningsvis kommer upp i slutet av veckan som kommer. Kommer bli såå mysigt! :)
Har sorterat in alla grejer, som köpts in under resans gång, i korgarna som stått tomma i skötbordet och väntat. Har även kollat igenom alla tavlor och hyllor som ska upp, nu ska jag och F bara bestämmas vart de ska sitta. :)

 
Har börjat packa BB-väskorna lite smått men det är så svårt att veta vad som ska med och hur mycket som ska med. Jag känner lite att bättre att ta med för mycket än för lite men samtidigt ska man ju inte överdriva. Har en lista som jag utgår ifrån som jag hittat här på nätet som jag sett många andra bloggar också använder sig av så jag tror det är en bra lista. Kan lägga upp den någon dag om någon är nyfiken. :)

Nu ska jag fortsätta boa lite till innan det är dags för middag. :)

Tankar om graviditeten och bebis

Tänk att man redan har kommit till vecka 35 och tänk att hon snart är här. Känns helt overkligt för mig fortfarande. Det känns som om det var igår man kissade på första stickan som visade positivt. Jag vägrade tro att vi hade lyckats men efter ca 10 test till och ett digitalt clearblue test så började det smått sjunka in. Kommer ihåg dagen jag kissade på det digitala testet och fick se "2-3v Gravid", kröp ner i sängen tätt intill F och berättade vad stickan visade och vi var helt mållösa och de tankar man hade var "shit vi ska få barn". Dock kändes allt så långt bort just då, det var ju flera månader tills bebisen skulle komma och oj vad tid det skulle ta tills dess. Jag kunde knappt vänta och var otålig många gånger kommer jag ihåg.

Nu sitter man här, 6 veckor ifrån BF och känner att man knappt hinner med för att det går så fort. Ibland kommer tanken att vilja backa tiden någon vecka eller två upp så man kan få mer tid att förbereda sig och hemmet, det känns fortfarande så overkligt att tiden snart är inne. Men så som vi har längtat och snart får vi äntligen träffa henne. :)Funderar ofta på hur hon kan tänkas se ut, vem av oss hon är lik, om hon kommer få mörk kalufs som jag hade när jag föddes. Funderar även på hur hon kommer vara som bebis, vilken personlighet temperament osv. Det finns så mycket man vill veta och är nyfiken på, som vi kommer få svar på med tiden. :)

Alltså shit, tänk att det ligger en ca 45 cm lång bebis i min mage. En riktigt bebis, och vår alldeles egna. Inte någon annans lilla bebis utan en som är helt våran egen! För mig känns det lite som att någon ska komma och ge oss en bebis på sjukhuset, har lite svårt att verkligen förstå att det faktiskt är en riktig bebis i magen, som bökar runt och har sig. Som jag kommer att föda.

Åh ikväll går det runt så mycket tankar i mitt huvud och dessa är några av dem. Kanske just för att vi är så pass nära nu. Kanske för att vi idag skrev på papper om faderskap som gjorde detta ännu mer verkligt. Mysigt och spännande är det i vilket fall. :)

Nu ska jag och F mysa ner oss i soffan och bara va. Njuta av den tiden vi har nu när det bara är vi två. :)
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig fredagkväll!!!

Vecka 35

Bebis
Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du
Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.
 
 
Såhär känner jag
Märker verkligen att det börjar bli trångt i magen, känner tryck precis överallt och senaste dagarna har det varit mycket uppåt mot revbenen. Jag har börjat bli sådär jättetrött igen som jag var ett tag, detta fast jag äter järntabletter varje dag. Just nu mår jag faktiskt riktigt bra om man bortser från dessa gravidkrämpor, njuter av att vara gravid fast jag längtar som sjutton tills hon är ute. 
Känner mig mer och mer nervös för varje dag som går, fortfarande inte över förlossningen utan över hur tiden efteråt kommer se ut. Är så nyfiken och förväntansfull över liten med, vem hon är. :)
Nu är det inte alls många veckor kvar till hon kommer. Redan om ca 3 veckor så är hon färdig och får och kan komma precis när hon vill. :)


Dålig start

Usch jag är helt slut idag känner jag. Dagen började inte så bra, haft mensvärk och molvärk mellan kl 5 och 10 ca som gjorde ont. Vaknade av smärtan ett antal gånger och magen blev samtidigt hård ett par gånger. Efter ett varmt bad i förmiddags så släppt det och sen dess har jag bara haft lite molvärk till och från. Var först orolig att det skulle vara något på gång men är lugnare nu när det lagt sig men kommer det igen så ringer jag förlossningen tänkte jag.

Detta har gjort att jag inte sovit så bra och har varit så himla trött hela dagen. Har även prov imorgon och måste plugga men att få in sakerna i huvudet är inte det lättaste just nu. Åt middag och la mig i sängen för att plugga men det blev en längre powernap istället. Oh som jag har sovit, det behövdes verkligen. Idag har det även regnat och varit dåligt väder hela dagen så det var en härlig känsla att vakna upp och se en blå himmel med några enstaka vit moln nyss. :)


Barnvagnen är hämtad

Igår på förmiddagen ringde de från Babyproffsen och sa att våran barnvagn hade kommit och frågade om de skulle montera ihop den åt oss. Självklart tyckte vi och idag åkte vi ut och hämtade hem den. Den skulle kommit nästa vecka hade de sagt så jag är väldigt glad att den kom en vecka tidigare. Är så himla nöjd över vårat val. Den är såå fin och skön att köra. Skötväskan med stjärnor som egentligen är en vanlig väska kommer från stadium som jag köpte för halva reapriset för ett bra tag sen och idag köpte jag även en vikbar skötbädd att ha i skötväskan så nu är även den klar. :)


Nu längtar vi som sjutton efter bebis och att få provköra vagnen ute med bebis i, så spännande! :)

Receptet på Tacogratäng

Tänkte att jag skulle lägga upp receptet på tacogratängen som jag gjorde igår då jag fick en förfrågning om detta igårkväll. :) Jag hittade receptet på en sida för ett bra tag sen men kommer inte ihåg vilken. Har även gjort om det lite så det passar våran smak. :)

Tacogratäng
6 pers.

Du behöver:
1 kg potatis
600g Nötfärs
1 påse med tacokrydda
2 gula lökar
1 röd paprika
1 burk majs
3 msk chilisås
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk socker
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm vitlökspulver
3-4 dl riven ost
Krossade tacochips

Gör så här:
Skala och skiva potatisen, hacka lök och paprika och bryn lätt, bryn köttfärsen tillsammans med löken och paprikan och blanda sedan i tacokrydda och chilisås.

Blanda mjölk, vispgrädde, salt, peppar, socker och vitlökspulver i en stor kastrull och lägg i potatisen. Låt koka upp och sjuda sakta på svag värme ca 3-5 minuter.

Häll hälften av potatisblandning i en smörjd ugnsform och lägg sedan över köttfärsen. Strö över burkmajs över köttfärsen och avsluta med resten av potatisblandningen. Strö sist över riven ost (och krossade tacochips om man vill).

Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i 20-30 minuter tills den fått en gyllenbrun yta. Känn med en gaffel om gratängen känns färdig.

Servera med grönsallad, tacochips och/eller majs.

 

När kommer bebis?

F och jag har pratat lite grann om när vi tror att bebis bestämmer sig för att titta ut samt hur mycket bebis kan tänkas väga och hur lång hon kommer vara. Jag tycker det är så spännande att fundera över detta. :)

Tänkte nu att det kunde vara kul att låta alla som vill få vara med och gissa när de tror bebisen kommer 
Så nu har ni läsare eran chans att säga vad ni tror. ;)


Vi har BF den 4 Juli och det väntas en flicka.

1 Juli: Amelia - 3280g, 48 cm
4 Juli: F - 3500g, 50 cm
5 Juli: Åsa - 3200g, 50 cm
6 Juli: Blivande Mormor - 3600g, 50 cm
9 Juli: Jag - 3640g, 50 cm
11 Juli: Nina3470g, 49 cm

 


Skriv era namn samt längd, vikt och datum som ni gissar på.. Så fyller jag på listan efter hand som ni gissar! :)




Vet inte om det är till hjälp men blivande mamma och pappa var såhär stora när de föddes:

Mamma - ca 3600g, 50 cm. Föddes 14 dagar innan BF.
Pappa - ca 3200g, 50 cm. Föddes 2 dagar efter BF.       


Början på storkok, typ

Har inte börjat med något direkt storkok än MEN jag har börjat frysa in maten som blivit över från middagar och luncher. Gör alltid mat för minst 4 portioner fast vi är två. Igår frös jag in lite köttgryta med pasta samt köttfärssås med pasta. Idag blev det en av mina favoriter, tacogratäng med potatis. Dessa matlådor frös jag in "ougnade" eller vad man ska säga och det i aluminiumformar för att senare bara slänga in dessa i ugnen den dagen man är sugen. Jättesmidigt tycker jag. :) Ska göra fler matlådor med denna rätt då jag har några formar över, men inte idag. Idag blev det totalt 3 formar varav 2 med 2 portioner i varje som ska frysas in och 1 form med 3 portioner som just nu är i ugnen och blir kvällens middag. :)


Vecka 10 - 34

Har suttit och fixat lite med bilder för varje vecka. Sist jag la upp en sådan här var det från vecka 10 - 25.
Nu har jag utökat den till vecka 34 som är veckan jag är i nu och först ut är även en bild från vecka 6.
Precis i början när magen började svullna. Kul att se skillnaden! :) 


VECKA 6


Magen vecka 34

Kanske bara är jag men känns som magen inte växer så mycket nu för tiden. :P

Vecka 34 (33+4)

Storhandla inför storkok

Idag så spenderade vi dagen med att storhandla lite ingredienser till vårat storkok som vi ska göra innan bebis kommer. Jag känner att jag vill få det gjort så snart som möjligt fast det är 1 och 1\2 månad kvar till hon kommer. Har en hel del som ska fixas under dessa sista veckor så lika bra att få detta gjort nu redan.Här hemma har vi precis ätit middag och jag sitter dödstrött i fåtöljen framför tvn. Skulle kunna gå och sova utan problem nu, fy alltså. Funderar dock på att vila ögonen en kort stund bara, det gör nog inget. ;)


Vecka 34

Bebis
Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.


Du
Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.
 
 
Såhär känner jag
Börjar verkligen känna av att bebisen trycker upp mot lungor och magsäcken. Har svårt att ta djupa andetag ibland och att äta lika mycket som förut är inte att tänka på. Blir mätt jättesnabbt, vilken kanske är bra men jag blir även hungrig snabbt igen. Bristningarna tittar fram mer och mer, de senaste har satt sig på magen men jag försöker tänka positivt om dessa. De hör ju ändå till och jag får något underbart och fint för det så det är det värt! :)
Nu när värmen kommit så känner jag mig väldigt stor och svullen, att ha på sig tajta kläder är ingen hit alls och det enda tajta jag kan ha är leggings i stort sätt. Byxor har jag börjat skippa helt nu, inte en chans att jag ens försöker dra på mig ett par. ;)

Har inte börjat känna några förvärkar än och sammandragningarna jag fick för några veckor sen har inte kommit fler gånger. Är inte så nervös över själva förlossningen utan känner att jag är i goda händer där hos barnmorskorna och läkarna. Tänker däremot mer på hur det kommer sätta igång, om jag kommer bli skickad till förlossningen i norrköping och hur tiden efteråt kommer bli, samt hur kroppen kommer bli efteråt. Är verkligen inte orolig vilket är otroligt skönt utan mest tankesprid och nyfiken. Det är väl något med det här att inte riktigt veta vad som kommer hända och ske. :)


Babygunga och sitter i ett

Idag kom våra föräldrar förbi på lite fika och träffades för första gången. Gick kanonbra och var supertrevligt. Det var lite på tiden nu kände vi. :)Mamma och G hade köpt med sig en liten present till oss, eller till bebisen rättare sagt. En babygunga och babysitter i ett. Har önskat mig just denna och den är så fin tycker jag. Hoppas liten också kommer tycka om den bara. :)Gungan har 6 olika hastighetslägen och även vaggvisor och musik med timer. Babysittern har vibration i 2 hastighetslägen. På gungan finns det en leksaksbåge och på sittern finns en bricka med två leksaksfigurer. När själva sittern är monterad på gungan (vilket i övrigt är väldigt lätt att på- och avmontera) kan man välja att ha den i sittande läge eller vinkla den till liggande och såklart finns det sele/bälte. Den har verkligen massa smarta funktioner och kanonbra att det är två i ett med. Hoppas verkligen fröken gillar denna minst lika mycket som jag gör. ;)

Att sträcka vaderna

Hittills på nätterna har jag vaknat till när jag varit påväg att sträcka vaderna. Har varje gång lyckats förhindra det med genom att vinkla fötterna neråt med tårna typ. Men inte imorse, fy sjutton alltså vad ont det gör att sträcka vaderna. Innan jag blev gravid så kunde det hända då och då och jag hade glömt hur ont det verkligen gör. Just nu ligger jag kvar i sängen och har fortfarande ont när jag rör på fötterna och vill inte alls gå upp. Vet att det kommer göra så sjukt mycket mer ont om jag ställer mig upp och börjar gå. Men är nog illa tvungen då vi får besök om några timmar och det är inte städat här hemma. ;P

Dessa favoritdagar

Haft mycket att göra idag. Gillar verkligen sånna här dagar när det händer mycket. Och vilket fint väder det har varit idag, helt otroligt va?!
 
Min dag började med skolan, var där och gjorde ett prov. Det näst sista för terminen rättare sagt och det gick faktiskt väldigt bra. Blir förvånad varje gång jag går därifrån och känner att det gick kanon. Nu har jag bara en kurs kvar och en vecka på mig att hinna, känner mig en aning stressad. Det är så typiskt mig att skjuta upp allt till slutet. Nåja på tisdag är det iallafall prov i den kursen. sen är det bara en inlämningsuppgift kvar. Det ska hinnas känner jag. :)
 
Efter skolan blev det en sväng ner på stan för en lunch med en så himla trevlig tjej som jag mötte på ett forum, hon väntar också en liten knodd i Juli. Tiden bara flög iväg kändes det som och jag hoppas det blir av snart igen. Så kul och skönt att prata med någon som är på samma ställe i livet. :)
 
Väl hemma idag blev det slappa en stund innan jag och F gjorde lite middag. Imorgon ska våra föräldrar komma över på fika så vi har stått och bakat nu på kvällskvisten. Blev kladdiga chocolate chip cookies (som vi ska smaska på ikväll också) samt minismulpajer som jag frös in istället för att grädda. Väldigt smidigt att bara ta ut dem när man får besök och slänga in i ugnen då istället så de blir krispiga och goda. :)
 
Nu får det bli någon timmes fredagsmys innan jag säger godnatt, är dödstrött. :)

 

Tiden går för fort

Kollade min gravidapp nyss och insåg att det är dags för nytt tiotal igen i nedräkningen. Idag är det 49 dagar kvar bara, eller 7 veckor till BF!! Helt sjukt vad tiden går fort nu. Snart är ju bebis här!! Känns väldigt konstigt måste jag säga, känner mig redo men samtidigt inte, det har gått för fort. Har ju fortfarande en del som ska fixas innan, bl.a. hämta vagnen som blir om 1-2 veckor. :)

Magen vecka 33

Blev inga bilder igår heller men nu har jag tagit ett par. Dock i slutet på veckan men ändå. :)

vecka 33 (32+6)

Morgonmys


Mysig gravidfika

Igårkväll vara jag på gravidfika med ett gäng väldigt trevliga tjejer jag träffat på ett forum. Dessa tjejer ska med ha bebis i sommar. Var riktigt trevligt och kul att höra hur alla upplevt sina graviditeter hittills och allas tankar om vad som ska komma. Jag är väl lite blyg av mig och vet inte riktigt vad jag ska säga och berätta alla gånger men det släpper väl med tiden som alla andra gånger. Ser väldigt mycket fram mot nästa fika. :)Just nu ligger jag i sängen och myser med min skruttis och fröken bökar runt i magen samtidigt. Ska strax gå upp och äta frukost sen blir det plugg hela dagen fram till ikväll då vi ska på bio. :)
Tänkte hinna med att ta en magbild också för det hade jag totalt glömt bort. :)

Föreläsning

Igårkväll var vi på den första storföreläsningen för gravida som landstinget här i Linköping ordnar. Ämnet de tog upp var förlossningen och smärtlindring, allt från ställningar till vad man ska göra, när man ska ringa osv och även de alla smärtlindringarna som finns här. Jag tycker det att föreläsningen var himla bra och intressant och de BM som föreläste var kanon. :) Vi båda fick med oss massa bra information och mer kött på benen så nu känns det riktigt bra inför förlossningen. Nästa föreläsning är om ca 2 veckor och kommer handla om tiden efter förlossningen, BB och amning. Ser väldigt mycket fram emot den också. :)
 

BIO bokad

Bokade alldels nyss BIO-biljetter till mig och F. Nya Star Trek hade premiär för inte så många dagar sen och det blir även den filmen vi kommer se denna gång. Sist vi var på bio köpte vi var sitt rabattkort som gör att man kan gå för halva priset på 4 st filmer måndag - torsdag, vilket är hur bra som helst tycker jag! Så istället för att 230 (varav 10 kr reservationsavgift) så betalar vi endast 120 kr för bådas biljetter. Som hittat!
Så ett tips till alla er som kan gå på bio på vardagarna: Köpt ett rabattkort och gå och se massa film! :)


Vad tycker ni?!

Ibland får jag sån bloggtorka och vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det känns lite tråkigt för jag tycker det är kul att skriva och dela med mig här på bloggen och vill hålla igång den hela tiden. Så nu tänkte jag höra med er läsare: 

Är det något ni vill att jag ska skriva om / skriva mer om?

 :)

Ommöblering

Här hemma håller vi på att möblera om idag. Har nämligen flyttat ut min skrivbord från det blivande barnrummet och ställt in det i arbetsrummet, äntligen! :P Har precis fått skrivbordet på rätt plats i rummet nu och ska börja ställa i ordning sakerna här inne strax. Ska även ställa i ordning möblerna i barnrummet uynder kommande veckan så att det snart blir klart där också. Ska bli roligt & mysigt att få inreda barnrummet klart och sen ta tag i projekt "Arbetsrum".  :)

Kli i fingrarna

Igår kunde jag inte hålla mig längre, kliade så dant i fingrarna. Vet att mobilen jag har nu funkar bra men har längtat efter denna länge nu. Så jag klickade hem den nya Galaxy som en tidig födelsedagspresent och samtidigt förlängde mitt abonnemang i 2 år till. Valde att köpa den nu för att jag bara kan förlänga mitt abonnemang medan jag går i skolan, eftersom det bara är Mecenat som har kvar detta abonnemang för studenter. Telia har tagit bort det helt annars. Nu väntar jag spänt på att få hem mobilen. Har dock läst att appen för blogg.se för android ska va ännu sämre än för iphone, hur kan det vara möjligt? var min första tanke. :P haha


Vecka 33

Bebis
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.


Du
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.
 
 
Såhär känner jag
Känner mig stor och tung ofta, är otroligt varm av mig med om dagarna och nätterna. Att ha kläder på sig är ingen hit alls, känner mig som en stoppad korv bara. Äter fortfarande niferex och är inte lika trött om dagarna längre men kl 23 somnar jag utan problem på kvällen. Känner mig lite tråkig pga det, speciellt nu på helgerna. ;)
Har börjat få mer ont i framfogen på nätterna nu, ont som tusan när jag ska resa mig från sängen och även när jag vänder på mig.  
Ang vikten så har den ökat lite snabbt kan jag tycka men enligt BM så har den ökat bra och att det inte var något fel eller att hon oroar sig över det. Jag äter ju bra oså, kan ju inte äta stora portioner heller längre så det är bara fortsätta som vanligt. :) Lite bristningar har även börjat titta fram på magen nu, snett under naveln på varje sida. 

Aj aj aj

Fy vilken smärta jag har i fogen i blygdbenet!! Haft så himla ont hela natten och det är nog pga gårdagen, det måste det ju väl vara? Vad annars kan det vara?
Att vända sig i sängen på nätterna gör så himla ont och tar en stund för jag måste göra det väldigt lungt och sakta. Men värst är nog ändå när man ska resa sig upp från liggande till sittande och sen resa sig för att gå till toan t.ex. AJ AJ AJ säger jag bara, sån hemsk smärta! :(
Har ett extra täcke som jag rullar ihop till en "korv" och även en extra kudde i sängen. Dessa lägger jag mellan knäna och benen under natten för att det inte ska göra ont. Vilket det heller inte gör, sålänge jag ligger helt stilla. Men så fort jag börjar röra på mig kommer smärtan.

Har ni något tips på vad man kan göra för att underlätta mer?


Dagens äventyr

Idag har det varit ganska lungt här på bloggen från min sida. Har verkligen haft fullt upp idag. För att göra en väldigt lång historia om dagen kort så:

Dagen började med en shoppingrunda med en av mina närmaste vänner. Hittade ett och annat som fick följa med hem. Bl.a. en jättefin maxiklänning i ett tunt och luftigt bomullstyg. Magen har gott om plats att växa i dessutom och kommer även dölja degmagen efter förlossningen. Denna klänning kommer användas väldigt flitigt nu i sommar och jag funderar faktiskt på att köpa en till fast i en annan färg. De hade en korallröd som jag tyckte om med. :)

Efter shoppingrundan så var jag på en föreläsning på mvc om bäckenbottenövningar mm. Såkallad "knipskola" som en barnmorska hade döpt det till. Allt som gicks igenom hade jag dock redan hört när jag var hos sjukgymnasten tidigare i år så det kändes som bortkastad tid tyvärr. Väl hemma sen blev det lite sen lunch och sen la jag mig och sussade innan kvällens äventyr. :)

Nu på kvällen har jag och F varit på restaurang med min familj och firat min storebror som fyller 25 år idag. Blev asiatisk mat och åh så gott det var. Kan dock inte äta lika mycket som förr. Magsäcken ligger klämd tillsammans med lungorna. :P haha.
Hade iallafall riktigt trevligt och mysigt och nu är vi hemma igen. Jag sitter i fåtöljen och har inga planer på att resa mig härifrån förens det är dags för kisspaus och senare sängen! ;)

Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig fredag i det underbara vårvädret! :)


80 %

Idag är det 8 veckor kvar till beräknat datum. Tänk att det är ynka 20% kvar?! Tiden har gått så himla fort hittills, det är inte klokt! Men jag klagar inte, vill träffa min lilla bebis redan nu om det gick. Imorgon är det dags för ny vecka, nämligen 33 och med andra ord inte många veckor kvar nu. :)


Chocolate chip cookies

Idag ska fortsätter städningen här hemma. Tänkte att jag tar ett rum i taget och hinner jag bara ett rum om dagen så får det vara så. Det blir iallafall så småningom gjort. :)  Tänkte även passa på att baka lite idag. Är så himla sugen på sånna där kladdiga chocolate chip cookies som de har på Subway bl.a. Så ska försöka mig på det här hemma själv idag. Whis me luck! ;)



Vaggan bäddad och redo

Denna dag har bara flugit förbi känns de som. Spenderade denna dag en del på soffan och en hel del med att städa. Har plockat iordningen i sovrummet som såg ut som vet inte vad och ställt iordning vaggan. Ikväll kände jag även att jag inte kan hålla mig längre och bäddade vaggan. Det är ju trots allt bara 8 veckor kvar till BF och man vet ju aldrig om liten bestämmer sig för att komma tidigare heller. Känns bra att ha den redo och klar. Den är så fin och söt att kolla på dessutom, man kan inte annat än att le. Nu känns det nära! :)


Storkok innan förlossningen

Sitter och funderar lite på att göra dtorkok av olika rätter och sen frysa in som matlådor. Detta innan förlossningen för att underlätta vardagen sen när pappadagarna är slut osv.
Ska köpa lite matlådor så det finns hemma, antingen engångs eller vanliga. Beror på vad de finns för några att köpa och hur stora/små de är. Ska nog även baka lite och frysa in så man kan ta fram vid de kommande besöken. :)

De rätter jag har som förslag just nu är:
Tacogratäng
Flygande Jacob
Pasta och köttfärssås
Pasta och köttbullar i tomatsås
Pasta carbonara (som jag aldrig lagat innan :p)
Biffar

Som fika får det bli bullar och minismulpajer av olika slag(rabarber, bär osv) samt några kakor. :)


Har ni fler förslag på olika rätter/fika så tackar jag och tar emot så gärna! :)


Underbara efterlängtade sol

Sitter ute på balkongen idag och solar lite. Det ska tydligen bli regn i några dagar framöver så jag känner att man bara måste passa på nu när det äntligen är varmt och soligt. :) Läste först lite om att sola när man är gravid och det ska gå bra bara man lyssnar på sin kropp och på bebis. Börjar det bökas runt där inne kan det vara tecken på missnöje nämligen. Läste även ett tips, att lägga en fuktig handduk på magen för att svalka och ge skugga till bebisen. När jag kände att det började bökas runt så la jag en handduk över magen och då blev lungt igen. :)


Magen vecka 32

Slänger in magbilderna för vecka 32 nu såhär sent på kvällskvisten, eller natt kanske?
Haft en hel del att göra och glömt bort att ta bild men nu så är de tagna.

Har fått en harry potter bristning (blixt) på höften som syns lite grann på andra bilden, uscha. Lägg även märke till naveln i skuggan på första bilden. Kan tillägga att ja inte har mycket till navel kvar. Den är så gott som platt och putar ut lite halvt. Börjar känna mig stor nu faktiskt. :)

Vecka 32 (31+3)

BIO

Ikväll är vi på BIO och ska se Iron man 3. Ska bli riktigt mysigt. :)
Gäller att passa på nu innan bebis är här känner jag, sen blir det inte lika ofta. Vi har passat på att köpa ett var sitt rabattkort så vi går för bara halva priset på 4 filmer. Hur bra är inte det? Nu får vi se till att gå på BIO massa denna månad och nästa. :)


Graviditetskontroll vecka 32

Idag var det dags för kontroll hos BM igen. Veckorna går så himla fort, känns som att det var här om dagen vi var där sist. Allt gick kanon och allt såg även bra ut. Järnvärdet hade sjunkit lite sen sist men inte mycket. Jag redan Niferex så ska fortsätta med dessa framöver. Idag kollade BM även hur bebis låg i magen. Liten ligger med huvudet neråt, fortfarande rörligt så ska bli spännande och se om hon fixerat sig till nästa besök, som blir om 3 veckor. :)

15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5kg. 
06/5 - (31+3) Blodtryck: 100/60, SF-mått: 30, Hjärtslag 140, Järn: 107, + 16 kg. Huvudet ner - rörlig.
28/5 - (34+4) Nästa kontroll.



SF-måttet är fortfarande precis mitt i kurvan. :)

Fosterrörelser vecka 32

Tänkte att jag skulle vila igår men fröken i magen tyckte att det var dags för lite kalas där inne och höll igång en bra stund. Det blev inget vila för mig utan jag låg och kollade på magen och myste istället. Lyckades även få med kalaset på film. Dock är hon riktigt duktig på att sluta direkt när kameran åker upp men nu fick jag med en del! ;)


Söndagsutflykt

Blev en liten söndagsutflykt idag. Kände mig trött på att bara sitta hemma dag ut och in och såg att det var en loppis i närheten. Så F och jag begav oss ut och åkte till den. Hittade dock inget som jag ville köpa men det var väldigt trevligt och framförallt skönt att komma ut, eller vi köpte iofs en sockervadd som vi delade på. ;) Efteråt så gick vi och tog oss en fika innan det bar av hemmåt. Nu sitter jag hemma i fåtöljen och är trött som bara den, gäspar som en tok medan jag skriver här. Funderar på att lägga mig och vila en stund innan vi gör oss lite kvällsmat och slår oss ned framför tvn. :)

Hoppas ni alla har haft en trevligt söndag med! :)


Underbara sol

Sitter ute på balkongen och njuter av vädret. Tänkte även försöka plugga lite smått och Simba håller mig sällskap. :)


Skolstressen

Arbetar just nu för fullt med mina skolarbeten för att hinna klart i tid. Har tre veckor till min termin är slut men som tur är så har jag inte så värst mycket kvar att göra. Ska skriva en fallbeskrivning i en kurs och sen en inlämningsuppgift i den sista kursen. Efter det är det bara proven för dessa två kurser kvar och då gäller det att läsa på ordentligt så jag även fixar dessa. Stressen över att inte hinna klart i tid har nu lagt sig och det känns riktigt skönt. :)


Vad har hänt?

 
Undrar vad sjutton som hänt med min blogg? Såhär såg den inte ut sist jag kollade.. :S
Sidomenyn har fallit bort och hamnat i botten på sidan under alla inlägg verkar det som.



Ser den ut så för er andra med?





Uppdatering 14:38
F hjälpte mig att hitta felet och nu ska det vara fixat och fint igen! :)

Vecka 32

Bebis
Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.
 

Du
Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.
 
 
Såhär känner jag
Det har inte hänt så mycket sen förra veckan, är fortfarande lite trött MEN jag har hittat ett sätt som fungerar för mig ang järntabletterna. Nämligen att ta de innan jag går och lägger mig, funkar jättebra. :) Börjar dock få mer och mer ont i fogarna men inte så att det påverkar min vardag speciellt mycket mer än att det tar lite längre tid att gå till t.ex affären osv. Känner mig väldigt tung också, eller magen rättare sagt känns tung och det trycker lite mer neråt. Kanske har hon vänt sig med huvudet ner? kanske fixerat sig?
Den här månaden ska vi även på två stycken "föräldraföreläsningar", den ena om förlossningen och smärtlindring, den andra om BB, tiden efteråt och amningen. Ska bli väldigt intressant. :)


Klädkammaren

Om ni undrar var jag har hållt hus idag så ska ni strax få veta vart. Idag bestämde jag mig nämligen för att städa ur våran klädkammare. Vi hade slängt in sak efter sak efter sak in dit och det gick knappt att komma in där nu. Kände att det var dags att ta tag i det och bäst att göra det nu medans jag orkar. Är helt slut nu efter denna dag och ligger just nu på soffan efter att ha gått 3 vändor med F till skräprummet med massa bråte. Svårt att förstå hur mycket skit vi samlat på oss i våra dagar. :P
Skulle vilja måla väggarna där inne egentligen, det är massa märken och fult, kanske tom tapetsera. Även sätta in lite hyllor så man kan förvara saker lättare. Om och när detta händer är dock en riktigt bra fråga. ;)


Fallbeskrivningar

Precis varit i skolan och kommit hem, fick bra svar på mina frågor och nu känner jag att jag kan avsluta mina kurser ganska så snabbt, hoppas jag iallafall. Har ett par fallbeskrivningar kvar att göra i kurserna och sen efter det prov/tentor. Tycker dock inte om att skriva fallbeskrivningar alls, har sån dålig fantasi så det finns inte när det gäller sånt här. Känns jättekul att ha sparat alla till sist, men jag får skylla mig själv. Men kommer jag igång med en kanske det går lättare med de andra.. :P
 

Idag är det exakt 9 veckor kvar till liten är beräknad, fy vad tiden går fort men oh så underbart!

Home sweet home

Nu är vi hemma sen några timmar tillbaka. Känns skönt även om det såklart skulle vara trevligt att stanna lite längre. Sitter just nu i soffan och har precis kollat klart på kvällens avsnitt av Greys anatomy och slevat i mig lite glass. :)

Dock blir det nog en tidig kväll, dels för att jag som vanligt är väldigt trött och dels för att jag har skola imorgon förmiddag som jag egentligen inte har lust med men är illa tvungen att gå. Börjar känna mig riktigt stressad över att inte hinna klart i tid med min skolarbeten. Har drygt 3 veckor kvar innan min termin är slut, och en hel del att göra. Jag har ingen som helst motivation kvar alls och vill egentligen inte läsa mer nu, men känns inte alls bra att avbryta kurserna heller. Usch trodde inte det skulle vara såhär tufft med plugg och att vara gravid samtidigt. :/


Sommaren runt hörnet

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Jag och F stod och myste framför brasan och kollade på fyrverkerierna. Blev dock en ganska tidig kväll då jag var så himla trött, men det är ingen nyhet direkt. ;)

Ligger fortfarande kvar i sängen, har sovit sådär inatt. Har svårt att sova i andra sängar än min egen. Detta för att antingen är andra sängar mer hårda eller mjuka än min och gör att jag får ont i bäckenet och fogarna. Men är inte bitter över det för idag är det 1 Maj och nu känns sommaren så nära. Den är ju precis runt hörnet, så himla skönt!
Denna månad händer det även en hel del som jag ser fram mot, allt från föreläsningar till kalas till hämta vagnen. :)