Valborgsmässoafton 2015

Igår skulle vi åkt till min mamma och hälsat på men precis när vi skulle klä på oss och ge oss iväg så kräktes Alice, från ingenstans kom det. Så vi avvaktade och stannade hemma, det verkar inte vara magsjuka då hon är hur pigg som helst, ingen feber eller mera kräkningar. Igår åt hon knappt nått på hela dagen och sen när hon väl åt så kanske det blev konstigt för magen istället. 

Nu är vi iallafall hos mamma och väntar på atr hon ska komma hem från jobbet. Ikväll ska vi ge oss iväg och kolla på brasan som de tänder här, det har vi gjort varje år. Om det inte ösregnar förstås, då stannar vi inne. Blivit lite som en tradtion nu. En mysig sådan. :)


Hoppas ni alla får en lika mysig Valborgsmässoafton ni med. :)

En lugn stund

Denna vecka hade jag bara en dag där jag var bokad för jobb, vilket var igår. Så resten av veckan får jag vara hemma. Eller iallafall till imorgon kväll, då åker Alice och jag till mamma/mormor och hälsar på. 
Alice är på dagis idag, hon får gå 15 timmar de veckor jag inte jobbar mer än det. Känns bra så att hon inte tappar kontakt och rutiner på förskolan. Hon trivs ju som bara den där och säger alltid "ja" när vi frågar om vi ska gå till dagis. Känns riktigt bra, även om lämningarna inte alltid är tårfria. :)

Idag passar jag på att sitta framför nyhetsmorgonen med en kopp te och bara vara. I helgen och igår har vi städat, tvättat och diskat så det finns inget som behövs göras hemma. Då är det bara slå sig ner och njuta av en stunds lugn innan det är dags att hämta Alice igen. Dessa lugna stunder kommer inte så ofta längre. 
 
Senare idag vet jag inte vad vi ska göra. Jag skulle behöva ta en sväng ner på stan så efter Alice kommit hem och sovit så kanske vi tar en liten utflykt, eller så går vi ut och leker en stund. Det är ju soligt och fint här just nu så det är ju synd att sitta inne. Senare i veckan, typ på valborg, så kommer det förmodligen regn så du har vi tid till att sitta inomhus. :)

 
 
 

Årets första pinnglass

Nu har det blivit en liten paus sen sist. Det har hänt en hel del på senaste tiden för oss. Förra veckan var ett ända stort stressmoln, vilket som tur är har lagt sig nu. Nu när allt har lugnat sig känner jag att jag har tid för detta igen.

Igår avslutade vi veckan med att köpa årets första "pinnglass" och Alice fick sin alldeles första egna glass. Gott tyckte hon men hon åt inte särskilt mycket för hon hade bråttom iväg för att leka. Igår hängde vi på de stora barnens lekplats dessutom. Roligt tyckte Alice. :) 

 
Tänk att om inte ens 3 månader så är hon redan 2 år. Tiden går sådär sjukt fort just nu. Hon kom ju nyss ju? Hon var ju nyss min lilla spädis? Vad hände? Snart är det väl dags att planera hennes kalas antar jag. Det kommer inte bli lika stort som 1 års kalaset, hoppas jag. :)

I solljuset


Håret blir helt okej, jag trodde det skulle bli mycket ljusare än vad det blev men det tror jag alltid. Inomhus ser det väldigt väldigt mörkrött ut, nästa lite åt svartlila hållet men i dagsljus/solljus så syns det är det är rött. Innan denna bild så trodde jag inte att håret är så pass rött som det faktiskt är. Det blev bra trots allt! :)

Rött

Gårdagen blev mycket bättre än i tisdags. Efter två samtal och lite beröm på jobbet så känns det så mycket bättre, mer om dessa samtal kommer framöver. Just nu håller jag det lite hemligt, eller hemligt och hemligt är det väl inte men outar det inte riktigt än förens jag vet hur det blir. Spännande va?! Inte så värst enligt mig.. :P

 
Vet inte hur bra det syns på bilden men för 3 veckor sen fyllde jag på mina fransar, har gjort en fransförlängning för ett tag sen och snart börjar det bli dags för ännu en påfyllning. Sist höll de i 4 ½ vecka innan jag fyllde på och gissar på att det antagligen kommer bli samma igen OM jag väljer att fylla på dem. Funderar lika mycket på att ta bort dem och låta mina fransar vila lite men det är sååå skönt att vakna och se ut som på bilden. Man känner sig så fräsch! På bilden ovan hade vi precis vaknat. :)

Annars ikväll gör vi inte så mycket, Alice och jag har dansat och sjungit barnvisor i någon timme efter dagis och sen var det dags för middag och efter det sängdags. Jag själv har precis nyss slängt i lite färg i håret och hoppas verkligen det blir bra. Jag har länge funderat på om jag ska färga det rött eller inte och ikväll blev det så. Tänk om det blir helt fel, haha fy då får jag skämas på jobbet imorgon! 

Skitdag!

Idag är en sån där dag då inget har gått som det ska och nu är jag så otroligt less på denna dag. Ska bli skönt att snart sova och hoppas verkligen att morgondagen blir bättre. Det ända positiva idag har väl varit jobbet, trivs som bara den där men har inte många dagar kvar där tråkigt nog, och sen när jag hämtade Alice på förskolan tillsammans med F. Oh vilka kramar man får nu när man hämtar henne, man ser hur hon verkligen lyser upp som en sol när hon ser en. Då blir det full fart och hon kommer springandes och fnittrandes rakt in i famnen. Hon är helt underbar även om det följer med en hel drös trots med henne. ;)

 
Såhär såg det ut idag när vi gick och handlade i eftermiddags, för er som har mig på Instagram så kanske ni har sett filmklippet. En viss liten tjej hade skippat att sova middag idag på förskolan och var såå trött. Vi tyckte att det var väldigt tyst i vagnen och där sitter Alice och håller på att somna. Hon fick sova hela turen i affären och vakna på vägen hem av blåsten. Inga problem att natta om henne som tur var, annars var vi rädda att rutinerna skulle bli helt upp och ner. :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på några timmars sömn. Godnatt fina ni! 

Superseg start

Alla vet ju hur måndagar är tror jag. Fy vilken seg dag. Haft det jättetrevligt på jobbet men har gått med huvudvärk precis hela dagen trots värktabletter. La mig till och med och vilade en stund på jobbet men det gjorde ingen nytta. Imorgon hoppas jag att det inte är lika för det vet jag inte om jag orkar. Runt lunchtid blir det som värst med. Det är nog någon förkylning jag åkt på, och jag blir sällan såhär sjuk. Visst är jag snorig till och från men när jag väl blir sjuk så mår jag riktigt dåligt. Nåja! 


Ikväll är F på spelkväll på jobbet. Han har den lyxen att jobba på ett företag som är väldigt måna om sina arbetstagare och ger dem en hel del förmåner. Ibland är det nästan så att jag vill plugga i 5-6 år för att få jobba där. ;)
Jag har funderat lite på att börja plugga igen. Jag trivs kanonbra inom vården men samtidigt så vill jag även göra något annat, och framförallt ha ett jobb med bra lön! Inom vården är lönen inget att skryta med måste jag erkänna, inte med tanke på vad man har för arbetsuppgifter och de arbetstider man får jobba. Vi får se, än är det inte aktuellt med plugg, jag vet ju inte ens vad jag vill läsa till. 

Jag la Alice för nästan 2 timmar sen och hon sover som en stock just nu. Själv har jag kollat på Gravid vecka för vecka på youtube och samtidigt målat mina naglar. Jag tycker det är superkul att få följa Isabella och Odd i deras resa till deras lilla tjej, de är så fina tillsammans.:)

Undra om jag skulle våga videoblogga när det nu skulle vara aktuellt med ett syskon, kan det va nått tro? :)  
 

Lagom typiskt

Gårdagens kalas var supermysigt och Alice var dödstrött när vi kom hem. Jag började känna mig täppt i näsan och snorig om vart annat under eftermiddagen så jag trodde först det var pga pollen men idag när jag vakna var jag genomförkyld. Har i princip levt på panodil sen igår och haft jätteproblem när jag ska sova. Ligger jag plant så blir det helt täppt i näsan så jag inte kan andas, att ligga på sidan är också bara glömma. Kan tillägga att jag typ ALDRIG sover på rygg. Men just nu är det det ända som funkar. Sover halvsittandes, sååå skönt eller inte. :/
Hoppas verkligen det ger med sig tills imorgon för denna vecka har jag jobb inplanerat varje dag, vilket är första gången sen jag slutade föräldraledigheten. Lagom typiskt att bli sjuk nu..


Idag har vi ändå hunnit med en massa hemma känns det som, diskat diskberget, sovit middag, putsat hälften av alla fönster, dammsugit lägenheten och balkongen. Äntligen har vi städat balkongen! Så skönt att kunna sitta ute nu snart när det börjar bli varmare. Ska dessutom köpa dynor, filtar, krukor, ljusslingor och lyktor i lite fina sommarfärger snart tänkte jag. Kanske köper vi till och med infravärme så vi kan sitta ute fast det är lite kyligt. Ska bli så mys! :)


Nu ska vi iallafall sova så vi hinner få några timmars sömn innan det är dags att gå upp igen. Hoppas ni alla haft en mysig helg! :)

Efter en seg natt

Äntligen en stund över till bloggandet. Senaste tiden har vi haft en hel del att stå med. Vi har varit bortresta, firat påsk och jag har börjat gå bredvid på ett par ställen och har en del jobb inplanerat framöver. Känns skönt men samtidigt ovant att börja jobba så mycket när jag varit hemma för det mesta.

Jag har egentligen inget speciellt att skriva om idag. Är seg och trött efter en natt med väldigt lite sömn. La mig sent igår och hade svårt att somna. När jag sen precis skulle somna väcks jag av F och det blev ännu svårare att somna om. 5,5 timmar senare vaknar Alice och gnäller lite till och från ett tag. Så kunde bara ligga och dra mig men inte somna om. Så jag gick upp och F fick sovmorgon. Imorgon hoppas jag att jag får lite sovmorgon men det är inget jag räknar med. :P

Senare idag ska vi iväg på kalas hos en flicka som fyller 2 år. Denna flicka och hennes mamma har vi umgåtts med sen barnen bara var några månader gamla. Tänk att de redan fyller 2! Tiden går så snabbt, om 3 månader är det Alice tur att fylla. :)