Läkarbesök på förlossningen

Barnmorskan ringde upp mig idag som planerat och visste inte alls vad det kunde vara som gjorde att jag fick ont. Hon ringde förlossningen och kollade om de hade någon läkartid och de hade de kl 15.30. De trodde det kunde vara gallan.
Vid 15.30 var jag och F på förlossningen, fick lyssna på bebis hjärtslag och lite sånt och sen väntade vi på läkaren som kom efter lite mer än en timme efter barnmorskan hade gått. Det tog honom max 5 min och han knappt undersökte mig eller tog provet och han trodde det var magsyra som läckt från magen som gjorde att jag har så ont och skrev ett recept på magsyrehämmande medel som jag ska äta till på måndag till och börja med. Jag tyckte inte om honom alls, han pratade snabbt, var hårdhänt och jag hörde inte ens hälften av vad han sa. :S

Tagit en tablett för 2 timmar sen men har ont fortfarande. Så får se imorgon om det blir bättre. Jag tvivlar lite på att de är det han trodde. Jag tror en nerv ligger i kläm. :/


Hur ska det gå?

Sitter och väntar på att BM ska ringa idag igen. Kvällen igår var hemsk verkligen och jag vet inte längre vad jag ska ta mig till. Var sängliggnade hela kvällen från kl 18 och frammåt och att gå upp för att gå på toa var fruktansvärt. Det enda som hjälper mot min värk under hö bröst vid revbenen är att ligga helt plant på rygg. Men det kan jag ju inte göra dygnet runt heller? Speciellt inte eftersom jag måste sitta vid datorn och plugga, alla mina kurser är via internet och det finns ingen kurslitteratur. Funderar även på hur det ska gå med min praktik som börjar om 1 och ½ vecka, om jag är hemma och är helt gråtfärdig av värk, hur ska det gå om jag måste jobba istället?

Hoppas iallafall på en läkartid inom kort och hoppas de kan göra något, även om jag läst att de som haft sån här värk har varit pga en nerv som kommit i kläm och att det då inte finns något annat att göra än att hålla ut till förlossningen, vilket för min del är om ca 18 veckor. 

Paket

Idag har det kommit två paket hem till mig. Det ena var ett gravidpaket från alltförföräldrar.se där jag fick lite rabattcheckar och en tidning. Det andra var ett paket från snutten.se. Där beställde jag ett paket med snuttetrasor/filtar i en fin färg till skruttan. Man får med 3 mindre (28x28 cm) och 3 större (65x65 cm) i paketet och materialet är så himla mysigt och skönt. Kan verkligen rekommendera dessa, och de finns i ett antal olika färger att välja bland. :)


Köpte även ett stödbälte/foglossningsbälte idag av en tjej som bor i närheten.
Får hoppas att detta kan underlätta den värk jag börjar få i bäckenet. :)





Vagnen

Vagnen som vi beställde i söndags blev en Emmaljunga Edge duo. I denna svarta färg som på bilden nedan. Dock med ett annat chassi (bilden längst ner). Vi valde att ha svängbara framhjul då vi bor i "storstad" och åker mycket buss eftersom vi inte har bil. Då kändes denna smidigare att svänga runt i de trånga bussarna. Chassit med svängbara framhjul väger heller inte så mycket så vagnen är lätt att köra, hjulen går även att låsa när man t.ex är ute på promenad eller vid snö osv så inte hjulen snurrar och åker åt olika håll. Jag och F är väldigt nöjda över valet och ser fram emot att hämta vagnen om ca 3 månader. :)



Att sova på rygg

Vaknade för någon timme sen av att jag låg på rygg och sov och antagligen pga det mådde illa för det gick över snabbt efter jag vände mig till sidan. Jag har försökt lägga både kuddar och täcken runt mig i sängen för att inte kunna vända på mig men lyckas ibland ändå. Vet inte hur jag ska göra för att inte vända på mig. Tar gärna emot tips om någon har! :P

Nu ligger jag klarvaken och vet inte om jag ska försöka somna om eller om jag ska gå upp för dagen. Känns ju inte värt att somna om direkt, fast jag är ju lite trött, och jag har inget att göra direkt. :P


Gekåsinköp - Övriga saker

Detta blir sista inlägget med vad som köptes in på Gekås till skruttan. Det är lite blandade saker till bl.a vagn, bil och lite annat smått och gott. Allt vi köpte på gekås som jag visat bild på gick på runt 5300 och det känns som vi sparade en hel del på att åka dit och köpa allt. :)

Detta köpte vi:
Åkpåse
Barnvagnsleksak
Hjulskydd
Mugghållare
Solskydd
Sparkskydd till bilsäte
Babyvakt
Gipsavgjutning med ram
Skåplås
Klämskydd
Fotoram 1-12 månader

 
 
 

Muffins

Blev sådär löjligt sugen på muffins nyss så det fick bli mitt tidsfördriv för en liten stund.
Väntar just nu på att de ska svalna sen ska det smaskas på. ;P


Den här motivationen

Sitter just nu med studierna och har verkligen noll motivation till det. Det är såå segt och så fort man fastnar på en uppgift så börjar man surfa runt på internet istället. Just nu håller jag på med ergonomi och det är väl intressant i sig tycker jag. Men det finns så mycket annat roligt att göra. Som att börja boa inför skruttans ankomst. Har ju massa saker som väntar på att jag ska ta tag i dem som jag hellre vill göra än detta! :P

Besök hos BM

Barnmorskan ringde upp mig som bestämt och jag fick en tid att komma och kolla upp min värk. De vet dock inte vad det kan vara för något och de kan heller inte göra något. Känns så jäkla trist alltså att jag måste ha såhär fruktansvärt ont om dagarna. Avaktar några dagar till innan jag bokar läkartis istället.
Vi lyssnade även på bebisens hjärtljud och oh så mysigt det lät. Ca 148 slag per minut. Helt otroligt. :)

Ikväll har vi byggt ihop skötbordet, hade tråkigt så vi tog tag i det idag. Blev jättefint och jag är jättenöjd att vi köpte det. :) Nu är det bara byrå och vagga oså som ska byggas ihop innan jag kan börja pyssla och inreda. :)

Just nu ligger jag i sängen och försöker vila men det går inget vidare. Står knappt ut med denna värk.... :(


Gekåsinköp - Äta mm

Här kommer bilder på allt som köptes under "Äta m.m".  Här blev det en hel del inköpt, lite av det för senare bruk men passade på att ta allt ändå. :)
 
Detta köpte vi: 
Flaskborste,
Flaskställ, 
Vällingdoserare,
Nappflaskor,
Self-feeding,),
Haklappar,
Pipmugg,
Skedar,
Barntallrik+Sked,
Underlägg,
Matstolsdyna,
Bröstpump,
Amningsnapp,
Amningskupor,
Nappar
(Blandat 0 - 6+ månader),
Napphållare, 
Bitleksak.


Från en annan vinkel

Lovade er en bild på magen från en annan vinkel som jag skulle lagt upp igår men det blev inte riktigt av så jag tog en bild idag istället. Börjar känna mig väldigt rund nu. När man ser bilderna märker man skillnaden ganska mycket, jag tycker annars inte det händer något med magen. Men man blir nog väldigt lätt hemmablind.  :)


Just nu sitter jag och väntar på att min barnmorska ska ringa. Har som ni vet haft som kramp under höger bröst. Något så fruktansvärt smärtsamt ibland och speciellt nu senaste dagarna. Känner att det bara blir värre och värre. Kan inte längre sova på höger sida och nu göra det ont vare sig jag sitter, ligger eller står samt att det börjat ömma när jag rör vid området, vilket det inte gjort tidigare. Så ska höra med min BM vad det kan vara osv. Vissa tillfällen står jag knappt ut av värk och alvedon hjälper inte alls.. :/

Söndagsgott

Kvällens "snacks" blir en frukttallrik. Köpt lite melon, druvor och apelsin. Frukt är ju så himla gott, nu om dagarna måste jag ha minst en sorts frukt hemma till skillnad mot innan då jag sällan åt det alls.

Hoppas ni alla har en trevlig söndagkväll! :)


Gekåsinköp - Sköta

Här kommer det bilder på det som köptes under rubriken sköta och miniapotek. :)

Febertermometer
Nässug
Nagelvårdsset
Borste
Baby bomullspinnar
Salva mot torr hud
Salva mot röd stjärt
Skötbädd
Skötbäddsöverdrag
Engångsskötbordsunderlägg
 























Dagens inköp

Dagen gick kanonbra, även att jag hade ont i bäckenet. Hittade allt jag tänkt att vi skulle köpa så nu är det mesta klart inför bebis. Köpte skötbordet, en byrå och en matta. Även en sänghimmel och lite annat fick följa med hem. Så nu är det bara att montera och sen börja inreda. När det blir vet jag inte än riktigt. :)

Efter IKEA tog vi en sväng förbi babyproffsen och beställde den vagn vi fastnade för sist vi va där och provkörde. Fastnade för den vagnen även denna gång. Blev en Emmaljunga men mer om den i ett annat inlägg. Känns iallafall jättebra och i slutet på maj/början på juni kan vi hämta den som tidigast. Blivit så himla mycket verkligare nu. Snart bara 4 månader kvar till bebis är här!! :)

Väl hemma gjorde vi middag, kollade på tv och sen gick jag och tog en lång nap och F gjorde sällskap efter en stund. Mys. :)


IKEA

Om några timmar bli det en sväng till framförallt IKEA med F, min kära mor och hennes sambo. Tanken är att vi ska köpa de möbler som vi vill ha i skruttans rum. Börjar känna att det verkligen är lika bra att köpa det nu så vi slipper det senare. Dels för vi är upptagna senare och dela för att jag börjat få mer ont i bäckenet. Speciellt i nedre delen av ryggen, det strålar även ner i ljumskarna nu och sitter i under nästan hela dagarna i stort sätt. Innan var det värst på natten bara. Kan det vara foglossning tror ni? :/ Ska iallafall slå en signal till min barnmorska nästa vecka.
Får se om vi även passar på att beställa vagnen idag, beror på hur det ser ut med tid när vi är klara på IKEA och de andra ställen. Spännande som sjutton!! :)


Magen vecka 22

Har såklart inte glömt bort magbilen för denna vecka, dock har batteriet i min kamera tagit slut så har tagit en mobilbild istället och hoppas det ska funka ändå. Ska nog endå ta en ny bild imorgon med kameran och även ta en bild framifrån så ni får se hur det ser ut från den vinkeln. Tycker inte kvalitén är så bra när det gäller mobilen. :P
Nu börjar jag känna mig riktigt stor och rund och skruttan börjar buffa hårdare och hårdare där inne. :) 


Vecka 22 (21+1)

Gekåsinköp - Sova

Har varit riktigt trött idag så har inte orkat skriva något. Vaknade alldeles nyss från en lång tupplur i soffan. Himla skönt att sova men är så trött nu efteråt fortfarande, känns som det var onödigt att sova. :P
Nu tänkte jag iallafall dela med mig av lite mer inköp från Gekås. Denna gång blir det under rubriken "Sova".
 
Detta köpte vi:
2 bäddset till säng (de två översta)
2 till vagga och vagnen (de undre),
2 spjälskydd (varav ett till vagga och ett till säng)
Flera örngott till säng, vagga och vagn,
Några underlakan och dra-på lakan,
Plastad frotté
2 täcken (vagn och vagga)
2 kuddar (vagn och vagga)
Vaggan + madrass.

Vi hade sen innan lite bäddset till vagga och säng, samt kudde och täcke till spjälsängen.


Gekåsinköp - Bada

Här kommer bilder på det jag köpte som har med "Bada" att göra. Balja + stol, badtermometer, 10pack tvättlappar, babyolja, handduk med huva och lite söta badleksaker. :)


Vecka 22

Bebis
Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.
 

Du
Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.


Såhär känner jag
Börjar få lite mer ont i bäckenet när jag ligger (känns en del nu efter man stigit upp på morgonen) eller sitter och när jag sitter så får jag ofta även som kramp under höger bröst vid revbenen som gör så fruktansvärt ont. Vet inte om det är någon muskel eller så och om det har med graviditeten att göra. Mår ganska bra i övrigt, kan känna mig lite tröttare tidigare på kvällarna med det är inte så farligt. Ang huden så var den torr i början men nu efter jag kört med lotion ofta så börjar den bli mjuk och hyn i ansiktet är bättre än aldrig förr. Haft 3-4 finnar sen jag blev gravid, känns helt otroligt. :)


Gekåsinköp - Kläder

Tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder på alla köp vi gjorde när det gäller till bebis. Vi köpte en hel del annat med, men det kommer jag inte ta med. Kommer nog ta lite bilder i taget eftersom det blev en hel del. :)

Så idag tänkte jag börja med kläderna som vi hittade där. Det fanns inte jättemycket i minsta storleken, tyckte jag. Hade förväntat mig en lång lång hylla med bebiskläder i allra minsta storleken så kanske var därför. :P Vi köpte lite blandat i storlek 50 och 56. Jag tänkte att det kan vara bra att ha något i 50 med fast det inte används så länge eller kanske inte används alls, skönt att ha hemma ifall. Sen blev det ett plagg i 62 med. :)    
 
Detta köpte vi:





TV i sovrummet

Igår på Gekås så passade jag på att köpa en antennsladd till TVn i sovrummet. Den vi hade hemma var trasig och fick ingen bild alls på tvn. Men nu har jag provat den nya sladden och hittat alla kanaler och är grymt nöjd. Fast det är via det analoga så är bildkvaliten faktiskt riktigt bra. Nu kan jag ligga och slöglo på tv i sängen på kvällarna istället för soffan. Hur skönt är inte det! :)


Home sweet home

Nu är vi äntligen hemma. Dagen gick verkligen kanon måste jag säga. Är så sjukt nöjd över dagens inköp. Vi köpte nästan allt vi planerade att köpa på Gekås och det var inte så farligt mycket folk alls idag.
Mellan kl 10 och 16 var vi där och hann med allt vi skulle, att äta och till och med att gå ett söligt varv och kolla heminredningen. Lite kö vid kassan men väntade inte länge där heller. Dock upplevde jag inte Gekås som sådär jättestort som alla pratat om, tyckte det var lagom stort och absolut en kul upplevelse. :)

Det enda jag har att gnälla på är att jag får kramp under höger bröst vid revbenen när jag sitter, behöver inte sitta länge innan det börjar och det gör såååå ont. Skitjobbig verkligen och 6 timmars bilfärd med den smärtan är inget jag kommer göra om. :P

Vad som köptes kan jag visa imorgon, nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på Greys anatomy, sen ska jag nog faktiskt sova! Är dödstrött, blev ingen sömn i bilen alls heller pga av smärtan.. :P


Nu bär det iväg

Efter en kort natt så bär det äntligen iväg och vädret verkar lovande, iallafall just nu. Har sovit väldigt lite och väldigt dåligt men får ta igen lite sömn på resan ner dit. Ska bli riktigt intressant och se och uppleva vad alla pratar om. :)

Får se hur mycket jag kommer uppdatera under dagen, annars hör ni av från mig mer imorgon. :)


Listan

Här kommer listan som jag pratade och tidigare. Som sagt så vet jag att mycket av det som är med inte är absolut nödvändigt men jag vill endå köpa grejerna. En del av sakerna kommer vi inte att köpa imorgon så som möbler och vagn osv men allt annat ska försökas få med. Vi ska även kolla efter kläder till liten och det har jag en lista på med och även en lista på grejer till mig  men det skriver jag inte med här. En del är redan köpt som ni kan se, vissa har jag lite av men behöver mer. :)


 

































































































Om ni tycker att jag har glömt något så hojta gärna till! :)

Snart här

Nu är den dagen jag sett fram emot snart här. Imorgon bär det av till Ullared och Gekås för att handla grejer till skruttan. Har suttit och skrivit en lista på allt som ska köpas både där, på IKEA och övriga ställen så listan känns väldigt lång, kanske för jag har med saker som inte är nödvändliga men som jag vill köpa ändå. Kan lägga in listan i ett inlägg senare med allt jag tänkt köpa för den som är intresserad. :)

Vi ska åka till Tranås senare idag för att övernatta där och sedan åka därifrån imorgon. Resa kommer ta oss ca 3 timmar så det blir en väldigt tidig morgon, iallafall för mig som går upp runt kl 10 i vanliga fall. Så idag har jag fört över pengar från sparskontot så det ska räcka och bli över förhoppningsvis och snart ska jag handla lite färdig frukost till mig tills imorgon så jag slipper stressa med det på morgonen och kan äta i bilen istället och även packa en väska med lite övernattningsgrejer och annat. :) 

Hoppas på lite folk imorgon och att vädret håller sig lungt på vägen dit och hem. :)



Klart för rättning

Nu är jag äntligen klar med alla uppgifter som jag suttit och kämpat med de senaste dagarna och de är inskickade för rättning. Nu är det bara ett prov på detta sen är kursen klar. Känns faktiskt väldigt skönt. Sen dags att ta tag i nästa kurs. :)

Nu sitter jag däremot bänkad i soffan med en skål med mango och kollar på Familjen annorlunda. Tycker Wallquist familjen är så mysig! Efter så blir det 'det okända'! :)


Trevlig kväll på er! :)


Fruktansvärt ont

Tidigare idag så flyttade jag och F ut en bäddsoffa som stod i mitt arbetsrum för att göra plats till alla möbelkatronger och grejer som ska inhandlas under hela nästa vecka. Det kommer bli en aväng till Gekås och en till IKEA så det blir en hel del som behöver plats.

Iallafall så var soffan väldigt krånglig att flytta och jag fick aldrig något riktigt bra grepp om soffan när vi bar den. Men fick inte ont eller något så vi fortsatte. Det var ju inte långt den skulle flyttas heller tänkte vi. Men ikväll när jag skulle lägga in nytvättat i garderoben och böjde mig lite framåt för att dra ut en låda så högg det till i hela nedre delen av ryggen och sen dess har jag haft så fruktansvärt ont så fort jag rör på mig. Känns inte alls bra för jag vet att man ska tänka på hur och hur mycket man lyfter. Hoppas det går över de närmaste dagarna så jag orkar med de inplanerade resorna, tills dess är det vila antar jag som gäller. Vad jag känner mig dum nu i efterhand som försökte mig på att flytta soffan. :/


Middag

För länge sen lagade min lillebror quesadillas hemma hos min mamma och idag fick jag sånt sug efter det så det fick bli dagens middag. Man kan ha i lite vad man vill, ta det som man är sugen på helt enkelt.
Vi hade paprika, lök och majs med köttfärs och creme fraiche paprika&chili i tortillabröden. Med lite ruccola, majs och resten av creme fraichen till vid sidan om. Suveränt och går väldigt snabbt att laga. :)


Mindre tid

Blir en heldag med studier idag också och då blir det mindre tid till bloggen. Men jag känner att stressen börjar komma krypande nu. Borde varit klar med kursen jag håller på med för länge sen egentligen. Så sen igår har jag suttit med min böcker och sitter just nu och skriver på sista inlämningsuppgiften så är inte långt ifrån klar nu. Sen återstår bara 3 kurser.

Att hitta motivation till att sätta sig med böckerna är ju inte det lättaste just nu när det händer så mycket annat spännande runt om kring och framförallt det hela med graviditeten. Sitter hellre och klickar runt på olika sidor och kollar efter sånt som jag vill köpa och inreda barnrummet med. Där kan jag fastna i timmar. Måste bättre mig! :P

Duger som bäst när..

Jag duger som bäst att gosa med när jag är upptagen. Likadant varje gång. Så fort böckerna åker fram så kommer min prins och ska gosa. Förstår inte varför. :P


Magen vecka 21

Lördag och dags för magbild. Känns som det inte händer så mycket nu varje vecka men det kanske bara är en tidsfråga innan det säger poff igen. Dock tycker jag det känns som magen börjar mycket högre nu än innan. :)

Vecka 21 (20+1)

Lyckligt lottad

Idag har det helt enkelt inte varit min dag, och därför inte skrivit något här. Allt har känts jobbigt och tråkigt. Har inte orkat gör något alls och varit på ledsamt humör. Känner mig så lyckligt lottad som har en alldeles underbar man vid min sida som har tagit hand om mig och gjort mycket för att hålla min glad idag.

Nu har vi nyligen kollat klart på Gladiatorerna och ska kika på en film och bara vara resten av kvällen. ❤


Vecka 21

Bebis
Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.
 

Du
Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.


Såhär känner jag
Mår oförskämt bra om dagarna förutom på nätterna då jag har svårt att sova pga värk i bäckenet. Vrider och vänder mig från sida till sida fortfarande efter ca 15 min på varje. Märkt att jag vaknar på rygg mer ofta nu än innan. Antagligen för att det är i det läget jag kan sova. Jag har inte känt några "riktigt" sparkar än utan skruttan bökar runt där inne mest om dagarna, väldigt mysigt. :)


Kvällens planer

Kvällens planer för min och Fs del ser ut så som att vi har bokat bord på en mysig restaurang i centrum vid kl 19. Där ska vi spendera kvällen och äta gott, mysa och bara njuta av varandras sällskap. Känns viktigt att kunna unna sig sånna här kvällar, det ska egentligen inte spela någon roll vilken dag det är men vi passar på ikväll för att det är alla hjärtans dag och för att vi är halvvägs till att få vår bebis i våran famn. :) Efter middagen ska vi hem, sätta igång någon film och fortsätta mysa i soffan med lite gott. :)

Så nu kommer ni nog inte höra från mig mer idag och ikväll. 
Hoppas ni alla får en riktigt mysig alla hjärtans dag med er nära och kära! :)


Bolan

Kommer ni ihåg att jag berättade om att jag beställt en Bola? Jag fick den på posten förra veckan och den är så fin. Jag ville dock ha silverkedja istället för svart snöre som man får med som standard. Egentligen skulle jag beställt silverkedjan direkt från första början då de sätter dit bolan direkt på den. Ville även har berlock och pärla på halsbandet medan jag ändå var igång och det bästa var att göra en beställning på en kedja och det andra jag ville ha, och skicka tillbaka min Bola till företaget så de kunde fästa allt tillsammans och sedan skicka det tillbaka till mig. Så jag postade min bola i måndags och har väntat med spänning på att få den igen.

Idag fick jag tillbaka den och den blev så himla fin och jag är glad att jag valde att göra så som jag bestämde mig att göra. Så nu har jag en superfin kedja, ett hjärta och en rosa pärla tillsammans med bolan som pinglar så sött när jag går. Trodde det skulle låta massa från den men det är precis lagom "volym". :) ♥


Visst blev den himla söt?! :) 


Halvvägs!!

Idag är jag äntligen halvvägs! Känns som man nått ett av målen på vägen nu. 140 dagar har gått och 140 dagar återstår. Känns sjukt att det gått så pass fort tills nu måste jag säga, nyss kändes det som det var flera flera veckor kvar. Eftersom det har gått snabbt tills nu så borde väl gå lika snabbt till BF. ;) ♥


Mango

Under hela graviditeten har jag varit så sugen på frukt och ätit det nästan varje dag. I början var det massa citrusfrukter, vilket gav mig en misstänke att det var en tös i mage. ;) Ett tag var jag så inne i röda vindruvor om ni kommer ihåg, på senare dagar har det varit apelsiner igen och även mango. Innan jag var gravid tyckte jag faktiskt inte om mango alls, tyckte det smakade konstigt men nu kan jag äta det jämt. Så gott!


Helt såld!

Hittat ett babygym som jag fastnat otroligt mycket för. Är helt såld på dessa ugglor! :)

synd bara att den är himla dyr..

Trög dag minst sagt

Skulle försöka mig på att möblera om i mitt arbetsrum idag med det blev inget bra alls och mitt i allt gick jag och och sov istället. Inte så bra val men jag blev så less på att det inte blev som jag ville. Nu får det vara så som det är tills vi köper skruttans möbler, vilket kommer bli inom kort tror jag.

Tog tag i att möblera klart där inne förut och sen la jag mig i soffan igen. Känt att jag inte orkat så mycket idag eller haft lust till det. Senaste dagarna har jag även börjat få som kramp under vänster bröst, vid revbenen när jag sitter i soffan. Får det varje kväll och tillslut vet jag inte hur jag ska sitta för att inte ha ont. Någon som känner igen detta?

Nåja nu ska jag och F mumsa semla. Längtat som en tok efter detta! ;)


Headache

Huvudvärk from hell idag vill jag lova. Ville inte alls gå upp ur sängen för en stund sen men är illa tvungen. 
Ska ta tag i hemmet strax och sen gå och handla. USCH vad jag inte tycker om dessa dagar.

Namnbok

Hemma sen ett tag tillbaka efter en heldag på stan med lite lunch och shopping med mina underbara vän. Hade kanontrevligt och hittade lite fint att köpa. Dock inga mammakläder eller kläder till bebis, men oh så mycket fint jag hittade till liten. Väntar till efter Gekås rundan innan jag går loss på utbudet här i stan. Hittade ett par jättesköna mjukisar och lite underkläder och strumpor och en bok idag iallafall. :)

Väl hemma tog jag ett fotbad i väntan på att F skulle komma hem. Mina stackars fötter gjorde så ont efter allt gående idag men fotbadet som även har vibration lindrade det mesta av värken. Underbart skönt så det kan jag rekommendera er att köpa. :)

Nu ska vi käka lite middag och kika efter namn i den nyinköpta namnboken! ;)


Fika

Idag blir det en sväng ner på stan och kolla efter lite saker. Bland annat en namnbok, för vi har bra svårt att hitta ett namn vi klickar med. Blivit tipsad om att köpa en sån bok så så får det bli med. Ska även kolla om utbudet på mammakläder igen och se om det kommit in något fint, även babyavdelningen. Men framför allt ska jag träffa en väldigt nära vän på en fika och prata om allt mellan himmel och jord och bara vara! :) ♥


Återkommer senare idag när jag kommit hem. :)

Inspiration

Suttit och kollar efter inredning till bebisens rum. Kommer hålla det ganska neutralt tror jag, med bara vita möbler och sen få in färg i rummet genom att textilerna. Har inte hittat så mycket inspiration än men vill ha det ljust, luftigt och mysigt här inne. Om det blir som jag ser det i huvudet kommer det bli helt perfekt. Gäller bara få till det med. :P

Här är lite av det jag vill ha. Har redan sängen dock! :)




It's a ..


På vårat RUL i fredags fick vi även veta att det är en liten tös som gömmer sig där inne.
Man ska även ha i åtanke att de ju aldrig är 100% säkra fören bebisen tittar ut.


 

Magen vecka 20

Fixat och tagit fram kameran nu så from nu ska jag försöka skippa mobilbilderna.
Idag kommer det dock med 1 av varje. ;P

Vecka 20 (19+1)
 

RUL bild

Här kommer bilden på vår älskade och efterlängtade lilla bebis! 
Bebis låg högt upp så att min navel var i vägen och gjorde det svårt för ultraljudsteknikern
när hon skulle ta en profilbild men lyckades iallafall få denna bild. Mys! :)


Även magbild kommer komma upp senare idag. :)



Älskade bebis

Dagens RUL kunde verkligen inte gått bättre, var så himla nervös men det i onödan. Bebisen växer på i bra takt och är precis så stor den behöver vara, även anatomin var precis som den skulle och hon kunde inte så något avvikande alls. Hjärtat slog på så fint så. Det är verkligen helt otroligt att man kan se så mycket med dagens teknik. Är så lycklig just nu, finns inte ord!
Är fortfarande beräknad till den 4 Juli vilket känns kanonbra. Bild och lite kommer imorgon för nu ska jag och F ha lite fredagsmys! :) ❤


Hoppas ni alla får en trevlig fredagkväll! :)


RUL

Om drygt en timme sitter jag och F på Universitetssjukhuset här i Linköping och väntar på att få göra RUL (rutin ultraljud). Har väntat som en tok efter den här dagen kan jag lova. Är så nervös även fast jag egentligen nog inte har något att vara nervös över men kan inte hjälpa det. Ska iallafall bli så mysigt att få se vårat knyte igen, och KANSKE få veta kön på liten. Hoppas på lite fina bilder att få med oss hem också. :)

Ska strax göra mig iordning och sen bär det av mot US. :)

Vecka 20

Bebis
16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.
 

Du
Grattis, nu har du gått halvvägs!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Om du väntar tvillingar kan ditt mått redan vara 28 cm. Ät mer järn, minst 100 mg järn per dag rekommenderas av Livsmedelsverket. Järnbrist orsakar även trötthet.

 

Såhär känner jag

Jag räknar dock inte att jag är riktigt halvvägs än. På torsdag 14/2 har jag gått 140 av 280 dagar, då är jag halvvägs! :)


Börjat få ont i bäckenet sen i förrgår. De två senaste nätterna, speciellt natten nu som var har varit hemsk. Haft så ont och inte hittat en bra ställning. Under övrig tid på dygnet så är det ganska lungt dock vilket är skönt. 
Är lite torr om huden men har hittat en lotion som verkar passa min hud riktigt bra och den har slutat att klia som det gjorde i början. Jag känner bebisen som bökar runt flera gånger om dagen och ibland kan det hålla på en stund, vilket är himla mysigt. Än är det inte tillräckligt starka sparkar för att F ska kunna känna, det kommer. :)

 


I eftermiddag är det dags för RUL, äntligen!! :)


Dålig start

Haft en riktigt dålig morgon. För någon vecka sen hade vi och de andra i huset inbrott i våra förråd men de tog inget för oss som tur var tänkte vi. Hyresvärden skulle skicka någon att komma och sätta upp en metalgrej så man inte skulle kunna bryta sig in i förrådet så lätt och skulle gjorde det strax efter men de sköt upp det tills idag men det var redan försent. När vi öppnade förrådet imorse hade de varit inbrott igen och de saker vi hade där som var värda något är tagna. Är så himla arg på att man inte kan få ha saker ifred. 

I vår förra lägenhet hade vi med inbrott och fick även cyklarna stulna, när vi flytta därifrån och skulle tömma det förrådet så märkte vi att de hade försökt göra inbrott igen, men denna gång inte lyckats. Vi däremot fick ringa någon som fick komma och klippa upp låset då det var helt sönderborrat och inte gick att öppna med nyckel längre. Varken polis eller hyresvärd gjorde något då och kommer inte göra något nu heller. Hur långt ska det behöva gå funderar jag på...

Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att vissa inte vet vad 'mitt' och 'ditt' är. Usch!

Pyjamas

Suttit i pyjamas i soffan hela dagen och kollat på repris av "En unge i minuten" och suttit och pluggat en hel del. Det är verkligen såå tråkigt att plugga. Skulle kunna sitta och kolla på förlossningaprogram dag ut och in istället. :P

Ska väl snart orka göra någon middag också, frågan är bara vad.


Hemsk natt

Fy, inatt har jag sovit som jäkla dåligt så det inte är klokt! Vaknat 100 gånger av att jag fått ont i den sida av höften jag legat på och då varit tvungen att byta sida. Hur många gånger som helst. Sen upp på toabesök tidigt, de har skottat utanför 2 gånger imorse vilket jag vaknat till av plus att jag drömt massa konstigt inatt. Så nu har jag huvudvärk och är grinig och känner inte alls för att gå upp från sängen idag.
Ber om ursäkt för att det bara blev ett klagoinlägg..


Två veckor

Vi har preliminärbokat in en resa till Ullared och 2 veckor. Det känns lite tidigit men har inte tid senare i mars/april och sen börjar högsäsongen och då orkar jag inte gå där och trängas. Hatar att trängas i affärer i vanliga fall och jag är inte mer sugen nu som gravid heller. :P  Så om förhoppningsvis två veckor bär det av ner till Gekås och då kommer det mesta som finns med på våran "att handla till bebis" lista att inhandlas förhoppningsvis. Ska även kika efter lite mammakläder när jag ändå är där tänkte jag och hoppas att jag hittar något fint. :)
 

Någon mer som planerar in en resa dit så småningom? :)

Baby to be

Mötet gick bra men som jag trodde fanns det inget direkt att göra åt det som hänt. Är så arg och besviken på min lärare som undanhöll all viktig information för mig. Men vi kom överens om att jag ska försöka gå dessa 5 veckors praktik som det är sagt och orkar jag inte hela så är det inte hela världen, utan jag kan bli godkänd ändå då hon kan ta lite hänsyn till min förra praktik. Det känns bättre än innan nu iallafall och hon som jag prata med var väldigt förstående och tillmötesgående. Ska kontakta henne senare när det börjar närma sig för praktik och så kollar vi upp hur jag mår oså och om jag kommer orka med mm.

Efter mötet gick jag ner på stan och hämtade ut en babybox hos apoteksgruppen. Om man "anmäler" sig på deras hemsida att man vill ha en box får man ett ordernummer som man säger i affären och så får man ut sin box. Smidigt som sjutton, och gratis är aldrig fel. :)

I boxen fick vi med detta:
2 tidningar från föräldrar och barn,
1 pappa tidning,
1 påse tuggummi,
1 paket med två nappar från AVENT som även lyser i mörkret
1 liten nessecär med prover från sebamed (2 tuber baby cream, 1 flaska baby olja, 2 flaskor badskum och en vattenleksak i form av en gris.)


Inga förhoppningar

Strax bär det av till skolan till mötet jag nämnde igår. Ska bli spännande att se vad det kommer sägas och bestämmas. Dock har jag inga förhoppningar alls att de kommer kunna lösa problemet. :/ men vi får se!


Naveln

De senaste veckorna har jag märkt hur min naveln förändrats. Det låter kanske skitlustigt men jag är helt fascinerad av hur den ändrar och har ändrat sig. För varje vecka som går blir den mer och mer utplånad eller vad man ska säga. Den är inte alls djup längre och det känns så konstigt. F tycker att jag är hellustig och tjatig om denna navel var och varannan kväll! ;) haha!


Bola

Klickade hem ett gravidsmycke idag, en såkallad bola. Har länge funderat på att köpa en sån och nu hittade jag en som jag verkligen fastnade för. Förhoppningsvis kommer den om 1-2 dagar. :)
 
Änglapingla (Bola) – Gravidsmycke
Att bära ett smycke kring halsen med en pingla som vilar på magen då man är gravid är från början en mexikansk sed som spridit sig över hela världen. Dess ursprungliga namn är ’Bola’ men har med tidens gång blivit kallad graviditetspingla, änglapingla m.m.

Inuti smycket finns en liten xylofon som ger ifrån sig ett svagt ljud när kvinnan rör sig.
Det svaga ljudet sägs ha en rogivande och lugnande verkan på bebisen när den ligger i magen. Efter födseln ska det nyfödda barnet känna igen ljudet och kan då åter finna lugnet.
Vid amning kan det också vara en bra idé att låta barnet hålla i pinglan och därmed stänga ute omgivningens ljud lite bättre.



Möte

Ringde den ansvariga på skolan i förmiddags och bokade in ett möte för att prata om min praktik och det strul som läraren gjorde, som i princip förstört för mig. Ska bli intressant att se om hon kan hjälpa mig att lösa detta problem. För er som inte vet så gjorde jag ett kort inlägg om detta HÄR, lite osammanhängade inlägg kanske men ja det mesta är nog med. Nu är det bara hålla tummarna att det går att lösa.


Nu ska jag och F fixa frukost och sen så väntar en hel dag med bara massa plugg. 

Omega-3

Köpte omega-3 kapslar idag på apoteket. Gravida rekommenderas äta fisk 2-3 dagar i veckan men sist jag skulle äta fisk så tyckte jag det lukta så äckligt och fick inte alls i mig det så får bli kapslar from nu istället.
Dessa kapslar ska man ta 1 om dagen vilket känns bra för på de andra förpackningarna stod det 2-6 om dagen = dyrt! :P


Snuza go!

Förra veckan vann jag ett andningslarm på tradera och idag fick jag hem det. Gick otroligt snabbt med frakten. Det är ett andningslarm vid namn snusa go! som man sätter på blöjan som ger ifrån sig ljud efter 15, 18 eller 20 sekunder om bebis skulle sluta andas. Många kanske tycker det är onödigt men jag känner att jag nog kan slappna av lite mer med detta. Med andra ord så har man en chans att göra något OM det skulle finnas något att göra dvs. :)


Kalas

Idag är vi på kalas hos F's föräldrar. Hans pappa fyllde i slutet på förra veckan och hans syster fyller år idag så idag är det kalas. Vi blev bjudna på lunchbuffe på en vitnamesisk restaurang tidigare idag vilket var kanongott. Nu sitter vi hemma hos dem och ska strax fika lite med övrig släkt. :)


150

Kollade i min app nyss och ser att det är 150 dagar kvar bara. Känns inte som så lång tid. Kom även att tänka på att det idag är exakt 5 månader kvar till BF. Tiden har verkligen gått fort och jag hoppas den fortsätter att göra det. :)


Middag

Detta blev dagens middag, så gott och så efterlängtat! :)
 

Dålig kondition

Efter en jobbig natt, där jag vaknat till och från under hela natten och lixom inte kommit till ro så är jag så fruktansvärt trött idag. Inte nog med det så städas det här hemma idag och jag har nu märkt vilken sjuk dålig kondition jag har fått. Blir helt slut efter lilla minsta, tur att vi har en självgående dammsugare iallafall. Skulle aldrig orka städa annars. Nu ska jag bara damma av lite sen lägga mig i ett bad och njuta tror jag. :)



Magen vecka 19

 
Dags för magbild denna vecka. Känner mig stor nu. 
Märket är från mudden på byxorna, slöade i soffan en stund innan jag orkade mig upp för att ta kort. ;)

Vecka 19 (18+1)

Resultat

Såhär blev bagelsen. Inte riktigt som jag tänkte för att receptet lurade mig lite tyckte jag. Det stod att man skulle göra hålet i mitten större än vad man vill ha det eftersom det jäser sen men det gjorde det inte riktigt så blev väldigt stora hål. Men nästa gång, när det nu blir, blir nog bättre. De blev himla goda iallafall och ytan lite sådär lagom krispig. :)


Vecka 19

Bebis
15 cm lång, väger 250 - 280 g. Ögonbryn, naglar och håret på huvudet är synliga.
 
 
Du
Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, det är så klart olika från kvinna till kvinna.



Såhär känner jag
Illamåendet försvann men har kommit nångång då och då under denna vecka, speciellt när jag inte ätit på jätte länge. Förutom det har jag mått fruktansvärt bra senaste tiden. Magen börjar bli mer rund och bebis buffar på flera gånger om dagen, speciellt när jag satt mig i soffan och sittar still. Det är så mysigt. :)
 

Om en vecka så är det dags för RUL, längtar så! 



Bagels

Spenderat lite av förmiddagen till att baka bagels, de är just nu på jäsning och det ska bli så gott sen när de är klara. Köpt cream cheese, tomat, sallad och bacon som jag ska ha mellan. Lyxar till det lite idag. :)


Idag går jag även in i vecka 19. Tiden springer iväg känner jag. Bebis fortsätter att runt böka på, flera gånger om dagen sen igår. Mer om vad som händer denna vecka kommer senare under dagen. :)


Ny favorit

Oj vad det har buffats mycket i magen idag. Känner det mycket tydligare nu. Det är en väldigt skum känsla men sååå mysig. :)

Har fått en ny favorit yoghurt. Köpte den på Willys när vi var och shoppade. Det är himla synd att den inte finns på våran mataffär här där vi bor för den är så sjukt god. :)