Det här med bristningar

Jag kände att jag måste ta upp lite ang bristningarna. De försvann ju inte bara sådär och inte syns längre. Utan de blekna och blev vita efter ett tag. Mina syns knappt på "långt håll" på magen men tittar man nära nära så ser man alla vita strimmor där, de som en gång var knallröda.
Fullt av dom är det också. Jag är himla glad att de äntligen är vita och visst hade jag tyckt det var toppen att inte få några alls. Men på ett sätt är jag ändå glad över dem, de är beviset på att Alice har legat och bökat inne i min mage i 9 månader och det är så värt att ha hela magen full med vita strimmor när man fått det finaste man kan få, tycker jag. :)

Tog en närbild på hur bristningarna ser ut just nu. :)10 Månader efter

Jag tänkte, både innan förlossningen och efter, att de kilon jag gick upp under graviditeten skulle försvinna snabbt. Jag skulle lägga om kosten och börja träna och promenera så ofta jag kunde. Det var lättare sagt än gjort måste jag säga. Kosten lyckades jag lägga om och åt mest frukt o grönt och protein. Kolhydrater skippade jag nästan helt. Men träningen blev det inte lika lyckat med, jag började och kom igång men sen tappade jag motivationen helt. Så inget har gått i den fart jag trott och planerat.
På dessa 10 månader så har jag ändå kommit en lång väg tycker jag. Jag har ca 2 kilo kvar till inskrivningsvikten vilket innebär att jag tappat 18-19 kilo hittills och det låter helt otroligt. De första 8 kilona försvann direkt efter förlossningen men resten fick jag kämpa med. Jag är inte nöjd än med hur jag ser ut men jag mår heller inte längre dåligt och har ångest över det som jag gjort för ett par månader sen. Jag tycker jag ser okej ut ändå, för att ha fått barn för 10 månader sen, och det är väl det viktigaste. Även fast jag känner såhär och har kommit långt så finns det en del arbete kvar att göra. Något jag mår himla bra över är att bristningarna på magen knappt syns längre, lite på höfterna syns fortfarande. :)

Jag bjuder på en bild, funderat fram och tillbaka om jag verkligen ska lägga upp en bild men vad sjutton, såhär ser jag ut! ;)Alice rum

Tänkte att jag kunde visa er hur Alice rum ser ut. Ända sen Alice kom nästan har jag pysslat och fixat med hennes rum för att få det så som jag vill ha det. Det började kanske innan hon kom till och med, när jag började boa. Men eftersom man inte kunde vara 100% att det stämde att det var en flicka på UL så vågade jag inte fixa för mycket. Men nu är hennes rum klart, för ett tag iallafall. Det kommer möbleras om inom sin tid igen när bebissakerna flyttar ut och barnsakerna flyttar in. Tänk att hon är mer barn än bebis nu, helt otroligt vad snabbt tiden har gått. Hon blir ju 1 år om 2 månader!  Bilderna är tagna för ett tag sen, men såhär ser rummet ut iallafall, färdigt men lite stökigt tydligen.. ;)


Mysiga hemmadagar

De senaste dagarna har det varit riktigt dåligt väder och vi har i princip bara varit hemma. Jag verkar inte vara ensam om att bli trött och seg när det är sånt här regnväder. Alice har varit väldigt gosig de senaste dagarna och har ofta viljat sitta i famnen med sin snutte och napp. Idag lyckades jag faktiskt för första gången läsa en saga för henne utan att hon försökte äta upp boken eller riva ut sidorna. Hur mysigt som helst! :) ♥

Mer sommarkläder

Idag trillade det ner ett paket till Alice i postlådan men lite mer kläder inför sommaren plus en filt. Bibodyn är ju hur söt som helst ju! :)
Utflykt

Här hemma har vi tagit ett rum i taget när det gäller att 'inreda'. Just nu är det arbetsrummets tur att fixas iordning och det är på tiden. Det är det enda rummet som inte fixats något alls sen vi flyttade in för över 2 år sen så nu är det hög tid. Senaste tiden har Alice rum varit det rum vi lagt mycket fokus på och nu är även hennes rum klart sen en tid tillbaka. Hur det blev kan jag visa i ett senare inlägg om någon är nyfiken. :)

Så idag gjorde vi en utflykt till Ikea för att köpa lite saker till arbetsrummet. Alice fick, för första gången, åka i kundvagn och tyckte nog det var väldigt spännande. Mycket att spana på. Hon lyckades få upp napphållaren med nappen och har förmodligen slängt den nånstans inne på ikea utan att vi märkt någonting. Ena stunden var den där andra inte. Men hon fick med sig en söt liten gris hem som farfar köpte till henne. :)Nu tar hon en tupplur på mig och jag har inte hjärta att väcka henne nu. Såhär är det väldigt sällan hon somnar så vill njuta av varje minut, det är ju så mysigt, men det betyder att hon somnar sent ikväll. Dagens utflykt störde hennes sovrutiner idag tråkigt nog men det är okej, det händer inte så ofta som tur är. :)

Sommarplagg

Hittade en gäng med söta och svala sommarplagg till Alice idag. Tyget på dessa byxor är helt underbart tunt och skönt, kommer bli perfekt i sommar när det är varmt. Nu är sommargarderoben i storlek 80 snart komplett, fattas bara några enstaka grejer. Dock kommer jag förmodligen mycket mer under hela sommaren. :)

Här är några av plaggen och även lite basplagg som också fick följa med hem. :)