Trevlig Valborg!

Kikar in såhär sent på kvällskvisten och hoppas att ni alla haft en mycket trevlig valborg! :)

Det har vi haft, även om liten skrutta blev väldigt trött och ledsen på slutet. Dagen har beståt av besök från mina mostrar, ett besök hos min pappa/Alice morfar, grillat, busat, kikat på majbrasan och mys med min fina lilla familj. Denna dag har varit kanon och inatt kommer jag sova som en stock. Man blir lagom sliten efter att ha varit i farten sen kl 07. Det är tur man får ladda upp krafterna innan det är dags ingen. ;P



Nu ska jag slå mig ner i soffan brevid F och bara vara en liten stund, innan det är dags att sova. Ni alla får ha en fortsatt trevlig kväll, kram på er! :)

Ute i det gröna

Idag vakna jag väldigt tidigt av någon konstig dröm. En sån där dröm man längre funderar på under dagen vad den handlade om egentligen. Det var ingen läskig dröm men heller inte en så trevlig. Nog om den, när jag ändå var uppe med tuppen och de andra sov så gjorde jag mig iordning och åkte ner till kvinnohälsan för att gör ett cellprov. Fick en kallelse precis efter förlossningen och sen fick jag en förra veckan. Den förra veckan gick jag inte på pga förkylningen så idag åkte jag ner när det var drop-in. Det var ingen märkvärdig undersökning, 5 minuter sen var det klart. Glömde dock fråga om hur lång tid det tog innan svaret kommer på posten, någon som vet?

När jag kom hem tog Alice och jag med oss pappan för att äta frukost (för oss föräldrar) och mellis ute i det soliga och gröna. Svängde förbi affären och köpte lite gott sen gick vi och satte oss på en stor gräsplätt. Lite kyligt var det i skuggan men underbart i solen. Efter en stund ringde Alice farmor och farfar och kom ut till oss för att fika och prata lite. Supermysigt!
Kände att vi måste passa på att vara ute nu sålänge det går innan det tråkiga vädret kommer. Skulle bli lite mulet och regnigt verkade det som tråkigt nog. Men kan nog tycka att lite regn behövs med, tänk så grönt det kommer bli efter. ;)




Nu packar jag väskorna för senare i eftermiddag åker vi hem till Alice mormor och kommer vara där över valborg. Ska bli väldigt kul och mysigt. F kommer åka dit imorgon efter att han jobbat lite och då går vi och kikar på brasan och fyrverkerier. :)

Sulkyfrågan

De senaste kvällarna har jag suttit och googlat efter vilken sulky som passar våra krav bäst. Jag vill ha en vagn som vi kan ha när vi reser någonstans, som är liten att packa med sig. Emmaljungan vi har nu blir väldigt stor när man packar in den i en bil. Älskar den men jag är inte jättesugen på att ta med den när vi gör små utflykter.

Det finns ju en hel djungel av sulkys där ute. De krav jag har är framförallt att den ska vara vändbar, ha liggläge och är hyffsat lite ihopfälld. Om suffletten är stor är det ett mycket bra plus. Jag fastnade för mest Njoy Bubble, Akta graco evo, Akta graco fusio. Den sista är den jag kikat på en hel del ikväll. Den ser ju väldigt bra ut på bild måste jag säga, frågan är om den är lika bra när man kör den?!  


Bild lånad från google.se
Detta är Graco Fusio, den jag fastnat mest för. Den är vändbar och hyffsat liten och den har i princip helt plant liggläge. Den ser väldigt fint ut tycker jag för att vara en vändbar sulky. Suffleten är inte gigantisk utan mer som en vanlig som på de flesta vagnar. Jag har ändå tänkt köpa en solskyddssufflet till våran Emmaljunga som jag kan använda på denna om jag skulle välja denna. Fotstödet går inte att reglera själv, utan fälls upp när man fäller till liggläge, vilket jag tycker är ett litet minus men inte hela världen. Det är ett väldigt litet minus om man kollar andra vagnar som saknar andra viktiga saker. :)


Vad har ni för sulkys? Har någon av er erfarenhet av de Njoy, Evo eller Fusio?

Sommargarderob

Jag skulle kunna handla hur mycket som helst till Alice, och skulle gärna göra det med om jag badade i pengar. Men idag klickade jag hem litw nytt till hennes sommargarderob. Egentligen var jag påväg att klicka hem lite basicplagg också men de brukar alltid finnas i butik så tänker istället köpa de nästa gång jag åker till stan. Har presentkort och värdecheckar att utnyttja som inte kan användas på nätet tråkigt nog.
Allt som klickades hem idag kommer från H&M, nästan allt av det fanns heller inte i butik igår när jag var där. Medan jag ändå var i farten så klicka jag hem en jättesöt filt med plastad baksida som vi kan sitta på ute i sommar, utan att fukt och kallt kommer genom.

Jag är även på jakt efter en jumpsuit till Alice, men det är hur svårt som helst att få tag i en tycker jag. Om någon har tips på söta jumpsuits så tar jag gärna mot! :)

Trotsat förkylningen

Idag trotsade vi förkylningen och gav oss ut i det underbara vädret. På förmiddagen åkte vi ner på stan för lite shopping till oss föräldrar för en gångs skull. Skönt att hitta lite kläder som passar efter graviditeten som inte ser konstiga ut. Kilona är påväg bort men det tar sin tid och degmagen är kvar tråkigt nog. Nu har jag iallafall lite kläder vilket känns jättebra. :) Innan vi åkte ner till stan var jag så arg, alla kläder jag hade framhävde bara degmagen och i många plagg såg jag gravid ut. Kändes verkligen inte kul. Trodde jag skulle vara någorlunda platt om magen såhär lång tid efter förlossningen men det är lättare sagt än gjort. Hur det går med kilona osv tar vi en annan dag. :)

Eftermiddagen spenderade vi utomhus i solen. Vi tog med oss en filt, gick till en stor gräsplätt i närheten av där vi bor. Vi föräldrar njöt av solen och Alice satt brevid och lekte samtidigt som hon åt sina smörgåsrån. Alice är väldigt nöjd och glad utomhus sålänge hon slipper röra gräset. Det är ju faktiskt läskigt och sticksigt. Även om hon kände och slog lite på det idag. :)



Nu är vi hemma igen och skruttan har inga planer på att sova. Så vi får helt enkelt leka ett tag till. :)

Plötsligt händer det

Alice utveckling fortsätter att gå i rasande fart. Denna gång, igår rättare sagt, så började hon gå med sin gåvagn. Innan har hon bara gått längs möbler och har inte visat så mycket intresse alls för vagnen. Men så igår, då vill hon ställa sig upp och tog tag i vagnens handtag eftersom det var närmast. Vagnen i sin tur började samtidigt rulla iväg och Alice började traska efter, förvirrad men glad verkade det som. Vi blev så himla snopna, som många andra gånger, för plötsligt händer det verkligen. Så hela dagen igår övade vi på att gå med vagnen, iallafall så mycket Alice ville gå.




En annan sak som hände igår var att vi lekte tittut på golvet. Jag satt hukad och hon stod framför mig och höll i mina händer och mitt huvud/hår. När jag än en gång sätter händerna för ögonen igen för att strax säga tittut så känner jag hur hon släpper mina händer och jag tänkte att hon satte sig ner. Men ingen duns kom och jag kikar försiktigt efter vad hon gör, då står hon precis framför mig, helt själv utan att hålla sig i. Detta varade bara kanske 5 sekunder för sen sträckte hon sig efter mig och tippade framåt på mig. Men shit vad snopen man blir. Vet inte om det räknas som att stå själv eftersom hon tippar precis efter men det är iallafall en bit påväg dit och det är så spännande. Även om det går för fort.

Nu känns det verkligen som att hon är mer barn än bebis även om hon kommer vara min bebis länge länge till. Läskigt och kul på samma gång. Läskigt för att tiden går så himla fort och denna underbara bebistid snart är över, samtidigt är det superkul när hon växer, lär sig nya saker gång på gång och utvecklas till en egen liten individ men en riktigt stark vilja. ;)

Barnvagnsmarchen

Idag har jag inte känt mig alls kry, är hes och har ont i halsen, snuvig och värk i kroppen. Men det stoppade inte oss, för idag gav vi oss ut och gick med i barnvagnsmarchen här i Linköping. Vi gick med en annan mamma och hennes söta grabb. Det var riktigt skönt att komma ut i friska luften lite och att vi fick trevligt sällskap är bara massa plus. Barnen var nöjda, solen sken och vi blev bjudna på fika. Underbart! :)

Vi fick även ett regnskydd till vagnen idag av RFSU. 
 
Alice har precis somnat för natten och nu ska jag lägga mig i soffan och inte göra något alls resten av kvällen. Hoppas att denna förkylning ger med sig snabbt för det här var ju ingen höjdare alls. Trevlig kväll på er!

Efter en lång bloggpaus - Vardagen idag

Det har varit en lång bloggpaus här som ni kanske har märkt. Anledningen är inte så komplicerad utan tiden har inte räckt till att blogga helt enkelt. Vilket är synd för jag gillar och blogga och dela med mig. Nu hoppas jag att jag kan ta tag i bloggandet igen och hoppas att några av mina läsare fortfarande vill och kommer kika in här! Självklart hoppas jag på nya med!! :) 


Våran vardag just nu ser nog ut som många andras med en 9 månaders knodd. Alice har utvecklats i rasande fart de senaste månaderna och jag känner ibland att det går för fort. Hinner ju knappt med. Idag kryper hon för fullt, ställer sig upp mot allt och går längs möbler. Hon är nyfiken på precis allt och allt ska smakas på, inte bara en gång heller!  
Hennes humör har hon fått från sin mamma, det är ingen tvekan om den saken. Får hon inte som hon vill, ja då bryter helvetet löst ungefär. Det är nog kanske inte så illa som det låter men hon blir riktigt arg och viftar med händerna och skriker. Får hon som hon vill, ja då har hon världens flin och sitter där nöjd och flinar lite och skrattar till. Hon är så go min lilla tokunge. 

Pratar gör hon mycket, väldigt mycket. Högt som lågt, mörkt som ljust. Hon säger mycket dada, mamma, baba (pappa), titi, och titta (vet inte hur medveten hon är med betydelsen för just ordet titta än). Något som är superkul är att prata på inandningsluften, jag tycker dock det är lite småläskigt. Tänk er själva när man går in till henne mitt i natten när hon vaknat och hon sitter där i sängen i mörkret och säger ma ma ma på inandning. Lagom creepy. ;P


Detta är nog det jag kommer berätta idag, måste ju spara lite spännande vardagsinfo till de kommande inläggen också. Just idag är hela familjen hemma i sjukstuga. Alice blev ordentligt förkyld lagom på påsk och nu är även mamman och pappan smittade. Om nu de kommande inläggen skulle dröja en aning så är detta en av anledningarna. :)