Nu har hon ett namn!

Våran älskade skatt har nu äntligen fått ett namn efter en del funderingar. Vi har haft namnet till henne redan sen vi var på BB men har viljat prova det lite innan vi bestämde oss helt och har därför inte sagt något till nån om det. Men nu kan vi med säkerhet säga att hon kommer heta Alice och vi tycker det passar henne så fint.

Hon är verkligen en liten Alice. :) ♥

Skriver förlossningsberättelsen

Efter att ha fått förfrågan om det kommer någon förlossningsberättelse så kan jag meddela att jag just nu håller på att skriva en. Det är väldigt mycket som ska kommas ihåg och man får tänka tillbaka en hel del. F hjälper mig att komma ihåg väldigt mycket av dagarna och sen får jag ta journalen som hjälp med. Själva tiden inne på förlossningen är lite halvt suddig för mig. Har inte riktigt koll på klockslag men ska försöka komma ihåg så gott jag kan. Så håll utkik här på bloggen för inom kort kommer det en förlossningsberättelse. :)

Hembesök från BVC

Jag bloggar väldigt mycket (läsa bara) från mobilen just nu och kan inte svara på kommentarerna härifrån. Jättesynd tycker jag men ni ska veta att jag läser dem och blir så glad av dem med. Hoppas kunna svara på alla snart och komma igång med skrivandet igen! Ni får ha lite tålamod bara. :)

Idag var BVC sköterskan här på hembesök. Allt gick bra och lilla fröken hade ökat 50 g sen i måndags. Eftersom amningen inte riktigt kommit igång och att hon snuttar på bröstet dygnet runt kan bero på att hon är hungrig. Så vi kom fram till att öka ersättningen med ett antal milliliter och ge var 3e timme istället för var 4e. Har gett henne ersättningen som vi kom överens under dagen och hon har sovit i stort sätt nästan hela tiden sen vi gav först gången! Hur skönt som helst att vila armar och brösten. Har även hunnit duscha utan att känna stress. Underbart.

Jag kommer amma, men bara när jag känner att jag orkar och vill och jag passar på innan hon får ersättningen. Det känns som ett bra tillfälle och jag behöver inte ge upp amningen helt. Känns riktigt riktigt bra. :) Ersättningen ger vi nu i flaska istället för tillmatningskopp som vi hade innan och vi har även hittat en napp hon gillar. Provade först en napp från MAM i några dagar men den tyckte hon inte alls om, provade istället en från esska ikväll och den tuttas det livligt på en stund innan hon somnar. Ikväll har hon även sovit själv, antingen i vagnen eller brevid i soffan. Ska bli intressant att se hur natten kommer att bli. :)

Nu sitter vi i soffan (som alltid ;)) och ska snart kolla på någon film och äta lite, sen blir det att krypa till sängs.
:)

23 år

Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag. Nu är det hela 23 år sen jag föddes. :) Dagen har dock spenderats som alla andra dagar senaste veckan men det gör ingenting. Har redan fått det finaste som finns och min älskade F gav mig frukost på sängen fast jag var vaken och satt och ammade. Helt underbar är han, får sånt stort stöd och kärlek av honom. :)

Resten av dagen spenderas i soffan med våran lilla tös på bröstet, hon är så snuttsugen av sig. Amningen har inte kommit igång så sitter och överväger om jag ska ge upp amningen helt och börja med ersättning istället eller inte. Imorgon kommer en från BVC hit och ska prata med henne om detta då. Vill inte ge upp amningen för jag vill verkligen kunna amma men samtidigt känner jag mig stressad, otillräcklig och mår dåligt av att det inte kommit igång, tvivlar också på att det äns kommer komma igång med. Det har gått 8 dagar sen hon kom nu. Känns heller inte riktigt som det är värt all slit om jag bara mår dåligt om dagarna. Vill att alla ska må bra och då kanske ersättning är det rätta valet. ;S


Magen idag

Tänkte att det kan vara dags att lägga upp bild på magen nu efter förlossningen. Den har sjunkit in en hel del men har en hel del kvar också som ska bort. Har idag gått ner prick 10 kg, har 12 kvar till startvikten. :)

Vecka 42(41+3)

Precis efter förlossningen

Dagen efter förlossningen

Idag en vecka efter förlossningen

Samsovning

Inatt var första natten sen fröken kom som jag känner mig utvilad efter. Jag har varit så nojig och orolig när vi samsover, att hon ska bli mosad av oss, hamna på mage eller liknande. Hon vill nämligen inte sova själv alls, utan somnar alltid i min famn vid tutten om dagarna tex. Jag liggammar på nätterna och vi ligger på sidan med mage mot mage. Detta funkar helt okej och är smidigt så jag alltid kan ha tutten framme men känns läskigt samtidigt då våran säng är så mjuk och hon lixom rullar in på mig lite. Det är så himla mysigt med samsovning men jag är rädd för att somna och sova tungt och inte vakna om det skulle hända nått. Jag hadd faktiskt heller inte alls förväntat mig samsovning innan utan tänkte att hon skulle sova i vaggan om nätterna. Dock har väl inte något blivit riktigt som man trott att det skulle bli. ;)

Hur har ni läsare sovit/sover med era så nyfödda knyten?

Börjat landa

Nu har vi varit hemma i några dagar och börjar landa sakta men säkert. Har haft lite jobbigt med amningen då mjölken inte runnit till än så fröken gick ner en hel del och var även väldigt missnöjd och frustrerad. Men vi började med tillmatning i lördags och sen dess har hon varit riktigt nöjd och inget skrik eller protester. Hon har kunnat sova och även vi har det. :)

Idag var vi på BB på en andra kontroll av vikten och hon har ökat jättefint sen i lördags och de är nöjda så nu kommer vi få byta till BVC för nästa kontroll. Hoppas amningen kommer igång riktigt ordentligt nu närmaste dagarna bara och vi kan trappa ner på tillmatningen. :)


Ett bra dygn

Efter ett par tuffa dagar med amningen så börjar det nu kännas lite bättre. Dock har min mjölk inte runnit till än och det känns så tråkigt men det känns som mjölken börjat öka liiite i mängd för hon verkar mätt längre nu. Igår var vi på BB på återbesök, vi vägde henne där och hon har gått ner lite för mycket så vi skulle börja komplettera med lite ersättning för att hon ska gå upp och så att amningen fortfarande kan komma igång. Vi har kört med ersättningen ett dygn snart och det har varit ett bra dygn känner jag. Hon har varit mätt och ganska nöjd och vi har fått sova en del. :)

Just nu ligger vi i sängen och ammar då och då och myser lite. Finns inga planer alls på att gå upp än på ett tag. :)


Äntligen är hon här!

Som några av er redan kanske listat ut pga min frånvaro på bloggen så har vi spenderat våra senaste dagar på förlossningen och på BB. :)

Natten till tisdag kl 02 så åkte vi in till förlossningen och i tisdags den 16/7 kl 16.15 kom våran tösa till världen. 52 cm lång och 3770 gram. Så fin och helt perfekt. :)



Igår kom vi hem från BB och det är lite läskigt att vara hemma, det har varit så skönt att kunna larma på barnmorskan vid minsta lilla fråga. Just nu har vi det lite kämpigt med amningen då min mjölk inte runnit till och liten är hungrig och ilsk pga det. Skriver mer när vi landat hemma ordentligt. :)

Liten uppdatering

Uppdaterar lite snabbt med att vi fortfarande är hemma och väntar, värkarna har blivit glesare under dagen och kommer med 10-20 minuters mellanrum nu istället för 7 min. Känns så drygt att det blev såhär och inte kom igång ordentligt. Har iallafall lyckats sova mellan värkarna nu under dagen och tagit igen lite sömn från inatt. Nu ska jag bara slöa i soffan resten av dagen/kvällen och hoppas det drar igång igen med täta och regelbundna värkar. :)

Nu är det nog nära!

Nu är det förhoppningsvis någonting på gång! Under hela kvällen igår hade jag regelbundna värkar med 3-6 minuters mellanrum, dessa var dock inte så kraftiga nu när jag tänker tillbaka i efterhand men just då kändes det som de.
Runt kl 00 började de bli glesare och mer oregelbundet mellan varje värk så vi gick och la oss och försökta sova. F somnade snabbt men jag låg vaken ett tag, av att det gjorde ont och av nervositet. Lyckades iallafall sova i 4 timmar till o från innan jag vakna imorse av en sån smärtsam värk. Började klocka igen och det har varit först 9 min mellan, sen 7 min mellan vilket det fortfarande är nu och fy vad de gör ont även fast jag tog Alvedon för 2 timmar sen. Har även ont i ryggslutet nu vilket jag inte hade igår. :)

Har precis tagit en varm dusch som jag inte tyckte hjälpte så mycket alls. Ska snart äta lite frulle och fortsätta klocka värkarna. Hoppas det drar igång ordentligt nu under dagen! Det verkar ju gå framåt iallafall! :)

Utflykt och förvärkar

Idag så åkte F och jag en sväng till Bergs slussar med hans föräldrar och syster. Kände att vi ville komma ut lite grann från hemmet även fast det är så nära förlossningen. Bergs slussar ligger strax utanför Linköping, precis lagom för en utflykt. Vi promenaderade längs kanalen och gick ner till stranden och satte oss en stund. Fläktade riktigt härligt vid vattnet, hur skönt som helst i denna värme. Idag har det ju varit otroligt varmt. Sen gick vi tillbaka längs kanalen och satte oss och åt lite glass innan hemfärden. På slutet började jag även få förvärkar med inte så långt mellanrum, så hoppas att promenaden och utflykten gjort lite nytta. :)

Just nu ligger jag hemma på sängen och klockar förvärkarna sen 2 timmar tillbaka. De kommer med 5-8 minuters mellanrum (förutom mellan 2 där det blev 30 min) och håller i sig ca 50-60 sekunder var. Antar att det är förvärkar eftersom de kommer som mensvärk och sitter i nedre delen av magen och inte i övre delen eller i ryggen. Vissa förvärkar är väldigt kraftig gör även riktigt riktigt ont men inte så att jag måste koncentrera mig på bara dessa. Hoppas verkligen det fortsätter såhär nu under kvällen och drar igång på riktigt snart. Men känns lite som önsketänkande. :)


Hoppas ni alla haft en trevlig dag och får en fortsatt trevlig lördagskväll! :)
 

BF +9

Nu är det 9 dagar sen BF, tänkt att tiden ändå gått så fort? även fast jag känt att jag "plågats" varje dag av att det inte hänt något. Nu är det max 6 dagar kvar tills vi får träffa våran bebis och för varje dag som går så kommer vi närmare. Försöker tänka positivt men det är så svårt. Trodde verkligen inte att det skulle vara såhär jobbigt att passera BF men det är hemskt verkligen. Börjar ställa in mig på den 19e nu och tar inte så hårt på att inget hänt på morgonen när jag vaknar. Imorse kände jag bara att det var skönt att verkligen fått sova ut under natten. :)


Jag är så glad för alla fina ord jag får från läsare och nära och kära, som stöttar mig när allt känns rent ut sagt skit. Det är ni som får mig att se det positiva som jag glömmer bort när jag känner mig nere och deppig.
Ni alla är guldvärda ska ni veta! :) ♥



BF +8 - Ingen bebis än?

Nä här har det inte kommit någon bebis än!

Inget nytt har hänt, jag trodde verkligen det skulle hända något inatt eftersom slemproppen gick i omgångar under hela dagen och kvällen igår och blev även röd och blodblandad på eftermiddagen. Men sent igårkväll så slutade det komma och har inte kommit mer sen dess typ. Har haft enstaka förvärkar idag, kan räkna dessa på en hand tror jag så räknar inte det som något tecken på att det är på G. Blir så besviken när jag verkligen börjat hoppas och tro att det ska sätta igång men så gör det inte det iallafall. Börjar bli riktigt deppig och less på att vara gravid nu. Vill ha min lilla bebis i famnen nu ju, det är ju dags nu! 

Ikväll ska vi bara sitta hemma och mysa, jag känner inte för att göra någonting alls just nu. Vill bara att dagarna ska gå. Att det antingen sätter igång av sig självt nu eller att det ska bli nästa fredag, den 19e, snabbt. Tycker inte alls det är roligt att vara gravid längre och känner mig så färdig med den biten just nu, men är ju illa tvungen att stå ut lite till. :P

Vecka 42

Säger välkommen till vecka 42, som även är den absolut sista veckan jag är gravid i. Känns riktigt skönt att det snart är över faktiskt och att jag slipper alla gravidkrämpor och denna eviga väntan som är så dryg. Om prick en vecka senast så är vi på förlossningen och väntar på att bli igångsatt, riktigt spännande känns det och det är ju inte alls lång tid kvar egentligen.
Jag har inga förhoppningar om att förlossningen kommer dra igång tidigare än dess och lika bra är väl det. Jag blir så besviken varje morgon när jag vaknar upp och inget har hänt. Känns som man bygger upp ett stort hopp på dagen pga slemproppen, molande värk och förvärkar som kommer ibland och sen på natten står allt still. Frågan nu är ju bara vad jag ska hitta på de kommande dagarna för att få tiden att gå. :P


Såhär säger minbebis.se om vecka 42:
Sista veckan av din graviditetet. Om inte förlossningen startar naturligt denna vecka blir du igångsatt. Inom en vecka är du mamma!Igångsättning innebär att förlossningen sätts i gång på konstgjord väg.
Det fins två olika anledningar till att man gör en igångsättning, medicinska skäl eller om du har gått över tiden mer än två veckor. Vilken metod man använder beror på hur mogen livmoderhalsen är.

Dumma utslag

Utslagen på magen kliar något så enormt vissa stunder och inatt så kliade det helt otroligt. Höll verkligen på att bli galen. Märkte imorse att jag kliat sönder en del av dem under natten dessutom, känns ju sådär. Usch varför var de tvungna att komma nu?!

Slemproppen

Ska väl varna för ett äckelinlägg om slemproppen innan så att ingen tar illa vid. :)
Detta är ju trots allt en gravidblogg och till graviditeten så hör dessa saker till. ;)


Igår vid kl 10 så släppte en bit av slemproppen för mig, det kom sen små små bitar under resten av dagen och jag blev ju såklart väldigt hoppfull. Nu har det ju inte hänt någonting än, inga värkar eller liknande har kommit bara lite molande värk till o från på dagarna. 

Idag så märkte jag att ytterliggare en bit av min propp hade släppt, fast denna gången var den mycket större och hade annan färg. Varje gång jag varit på toa idag har det kommit ännu en bit. Igår var proppen rosafärgad och idag är den mer genomskinligt brun. Så nu hoppas jag att det ska hända något inom kort. :)



För er som inte vet vad slemproppen är så kan jag berätta lite snabbt:
Slemproppen är en bit geléaktigt slem som sitter i livmoderhalsen och fungerar som ett skydd för bebisen från bakterier och dylikt. Slemproppen bildas tidigt i graviditeten och följer med under hela graviditeten. Den kan släppa antingen hela på en gång eller i omgångar och kan även återbildas, detta om det är tidigt i gravidteten. 
När slemproppen släpper så betyder det inte direkt att förlossningen har satt igång utan att det börjar närma sig och att livmoderhalsen har börjat vidga sig. För det mesta lossnar den när värkarna börjat, men inte alltid.

Många undrar kanske hur den ser ut och det är väldigt olika vad jag har förstått. Men ofta så beskrivs den som en geléklump, som snor eller vissa säger som tapetklister. Den kan även ha olika färger så som genomskinlig, vit, gul, beige, rosa, brun eller röd och kan vara blodblandad eller ha röda strimmor i sig.
Om man blöder lite när proppen släpper eller om den är blodblandad så är det helt normalt, det finns massa sköra blodkärl där den sitter som lätt brister. Detta kallas även teckningsblödning och är ett tecken på att förlossningen kommer att starta inom kort. Blöder man mycket ska man dock kontakta förlossningen!



 


BF +7

Ingen bebis än, inte heller några känningar och jag har vaknat med världens sämsta humör. Blää...


När kommer bebis? Listan

Nu är det bara få gissningar kvar i listan. Ska bli spännande och se om någon av dem har gissat rätt! :)


Beräknat datum var den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
8 Juli: Elin (3890g, 50 cm) 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
12 Juli: Mikaela,
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Absolut inga känningar

Vilken dag det är idag! Vet inte hur vädret hos er andra är men här totalt vräker det ner regn i skrivande stund och blåser även en hel del. Det blixtrar och åskar också då och då och jag är sån där person som tycker att det är så himla mysigt att bara sitta och titta ut och lyssna på mullret som kommer. Mysväder! :)



Igårkväll hade jag förvärkar under 1-2 timmar som gjorde ont fast jag tagit två alvedon. Bestämde mig för att ta ett bad för att se om det hjälpte lite, vilket de gjorde för efter badet så försvann de helt, typiskt nog.
Inatt hände det absolut ingenting förutom att jag vaknade utan anledning ett par gånger och hoppades på att något skulle vara på G. Vilket det aldrig var, kände av någon förvärk imorse när jag låg och drog mig lite i sängen men inget mer än det har hänt sen igår. Har inte så mycket hopp om att svepningen hjälpte fast jag vet att det kan ta lite tid med, känns bara som min otur. :P Jag borde verkligen ställa in mig på att det blir att åka in den 19e istället. Lika bra! :P



Puppp?

Har fått sån fruktansvärd jobbig klåda på magen vid mina bristningar ett par dagar och frågade F om han kunde se något för jag ser ju inte hela magen. Han kände att det stack ut som utslag och tyckte sig även se några. Så igårkväll började jag googla runt lite på både forum osv efter vad det kan bero på och hittade en hel del andra personer som har precis samma sak.
Misstänker nu att jag har fått nått som heter/kallas för Puppp. Det är som nässelutslag som börjar på magen och sprider sig senare till armar o ben osv. Dessa kliar något så sjukt, mina speciellt om nätterna och när det är varmt. Bristningarna på magen där utslagen sitter är även klarröda och lite svullna känns det som, trodde först de var de som kliade men nu känns utslagen tydligt. Mina utslag sitter mest under naveln men har även några över. Dessa verkar som tur är försvinna efter förlossningen men var det lixom tvunget att komma nu när det är så kort tid kvar. Lite onödigt kan jag tycka! Orkar jag lixom hålla på att jaga MVC eller VC för att få hjälp när det är så kort tid kvar?


Någon som haft något liknande?



När kommer bebis? Listan

Blev ingen bebis igår och det verkar inte som det blir någon bebis idag heller, det är ju bara några timmar kvar av dagen. Åh jag som hoppades att jag skulle ha rätt ju! ;D haha. 


Beräknat datum var den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
8 Juli: Elin (3890g, 50 cm) 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Graviditetskontroll vecka 41 - Hinnsvepning gjord

Idag var det dags för det absolut sista besöket hos BM innan bebis kommer. Allt som bra ut, SF måttet ökar som det ska och nu är även bebis fixerad, vilket känns skönt. Hon såg direkt att magen hade sjunkit när jag komer.
Vi bokade en tid på förlossningen för igångsättning idag. Så fredag nästa vecka kl 7.30 ska vi till förlossningen om bebis inte tittat ut innan dess dvs. Vilket hon förmodligen har, för det var inte många procent som behöver komma på dessa bokade tider sa BM, men man vet ju aldrig. Känns skönt att det trots allt inte är så lång tid kvar nu. :)

BM gjorde även en hinnsvepning idag, var osäker på om hon ville göra en eftersom det var min ordinare BM som hade sagt att de kunde göra en men hon har gått på semester och jag har fått en annan BM tillfälligt. Men det var inga problem. Tappen var mogen och mjuk och hon kunde lätt göra svepningen. Om detta inte funkar och det trots allt blir igångsättning så slipper jag iallafall få läkemedel som ska mjuka upp tappen (kan ta 1-2 dagar tydligen) och de kommer istället direkt ta hål på hinnorna. Men nu hoppas vi på att denna hinnsvepning ska sätta igång det hela! :)



15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Blodtryck: 105/60, SF-mått: 27, Hjärtslag 145, Järn: 111, + 12,5 kg. 
06/5 - (31+3) Blodtryck: 100/60, SF-mått: 30, Hjärtslag 140, Järn: 107, + 16,0 kg. Huvudet ner - rörlig.
28/5 - (34+4) Blodtryck: 110/55, SF-mått: 32, Hjärtslag 150, Järn: 113, + 18,0 kg. Huvudet ner- ruckbar.
10/6 - (36+3) Blodtryck: 110/60, SF-mått: 34, Hjärtslag 145, Järn: ---- , + 19,5 kg. Huvudet ner- ruckbar.
24/6 - (38+3) Blodtryck: 105/65, SF-mått: 35, Hjärtslag 140, Järn: ---- , + 20,5 kg. Huvudet ner- ruckbar.
09/7 - (40+4) Blodtryck: 115/65, SF-mått: 36, Hjärtslag 150, Järn: ---- , + 22,0 kg. Huvudet ner - Fixerad.


 





Magen vecka 41

Förhoppningsvis kommer sista magbilden nu. Kommer ta en absolut sista bild när vi är på förlossningen också såklart.

Vecka 41 (40+3)


Fy vad jag känner mig som en zebra nu på magen, har fått massa strimmor/bristningar. ;/

När kommer bebis? Listan

Dags att stryka lite datum igen, bebis verkar trivas bra som sjutton i min mage! ;)


Beräknat datum är den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
8 Juli: Elin (3890g, 50 cm) 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

BF +4

Denna dag har jag spenderat på stan med min kära mamma och hennes sambo. Har vandrat runt i massa affärer och kollat och även hoppats på att det ska skynda på bebis att komma ut. Än så länge har jag bara molande värk, inga andra känningar så vi får se senare ikväll om det händer något mer. Köpte med mig ett par supersöta strumpbyxor till liten med hjärtmönster och volang på rumpan. Tycker det är så himla bedårande. :)

 
Imorgon är det dags för kontroll hos BM igen. Vi kommer då även boka tid för igångsättning och förmodligen kommer en hinnsvepning att göras. Om svepningen funkar så blir det förhoppningsvis en bebis innan helgen. Hur spännande är inte det! Börjar bli lite nervös nu med, inte över att det inte ska gå bra men utan för att jag inte vet vad jag har att vänta mig riktigt. :)

Dock ska jag inte ha så stora förhoppningar, kommer bli så grymt besviken och tjurig om svepningen inte fungerar. :P

Lång väntan

Vad segt det är att vänta nu efter man passerat BF. Varje dag sniglar sig fram känns det som. Har provat de flesta "husknepen" som tex, promenad, äta ananas, färdknäppen, vila mm. Men inget har funkat eller gett mig några tecken eller känningar att det är på G. Det sista jag ska prova är att gå i trapporna här utanför. Jag är skeptiskt och tror inte att sånna här saker funkar men det är värt ett försök iallafall. Funkar inte trapporna så ger jag upp och kommer slöa bort sista tiden i soffan. :P

När kommer bebis? Listan

Dags att stryka lite igen. Vad dagarna går fort samtidigt som de sniglar sig fram. :)


Beräknat datum var den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
8 Juli: Elin (3890g, 50 cm) 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

BF +2 - Det här med namn

Ingen bebis ännu, däremot så har ångesten över namn börjat komma krypande. Vi har inget namn bestämt än, men vi har några fina namn som vi båda gillar. Jag tycker det är så svårt att välja ett, men samtidigt så är jag sån som vill ta emot bebisen med ett namn och inte bara kalla henne för bebis eller liknande den första tiden. Så idag ska vi sitta och spåna namn som bara den och förhoppningsvis komma fram till något/några som vi gillar. :)


Har ni några namnförslag så säg gärna till! :)

När kommer bebis? Listan

Ännu en dag har smitit förbi nu, känns lite sådär men vad ska man göra. Bebis kommer när det kommer. ;)


Beräknat datum är den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
8 Juli: Elin (3890g, 50 cm) 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Syprojekt

Idag skippar jag Gossip Girl, som har varit mitt tidsfördriv de senaste 2 veckorna typ, och tar tag i mina syprojekt som jag gav upp på för flera månader sen. Gardinerna som jag köpte till barnrummet har jag sytt upp och nu hänger de klara på sin plats. Nästa projekt efter det blev lapptäcket som jag såg så mycket fram emot att göra men tröttnade på. Vill att det ska bli klart innan bebis kommer så det är väl hög tid att fixa klart det nu. ;)
Även om jag inte tycker detta är det allra roligaste så går trots allt tiden ganska fort. Kollade klockan nyss och insåg att det hade gått 1 och ½ timme sen sist jag kollade. Efter detta syprojekt kommer jag nog inte sy mer på ett bra tag dock, om jag inte måste laga några kläder dvs. :P





Vecka 41

Det händer inte så mycket med din bebis de sista dagarna innan förlossningen. Det är trångt i magen och bebisen förbereder sig på förlossningen. Cirka 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Din barnmorska kommer att boka in en tid för igångsättning om din bebis inte kommer ut innan 42 fulla veckor.


Fördelar med att gå på övertid
  • Försök att njuta av tiden du går på "övertid" och vila.
  • Du får lite extra tid på dig att förbereda dig själv inför förlossningen
  • Din kropp hinner förbereda sig på förlossningen
  • Livmodertappen blir mjuk och öppnar sig
  • Hormonet relaxin mjukar upp dina bäckenfogar
  • En förlossning som startat av sig själv är bäst så länge graviditeten har varit komplikationsfri




BF +1

Som jag även misstänkt sen långt tillbaka så har vi nu passerat BF, iofs bara med en dag än så länge. Vet att man inte ska ställa in sig så mycket på BF datumet men det gör man ju ändå tycker jag. Man har ju gått och väntat på detta datum i många många månader nu och sett fram emot det. Det var dock inte så att jag gick och tänkte på det hela dagen igår, utan jag var samtidigt rätt säker på att jag skulle passera BF. 

Börjar känna mig riktigt otålig och rastlös nu om dagarna. Jag har inget att göra och känner att jag lika gärna kan ha bebis på magen och mysa istället för inne i magen. Jag sitter ju bara hemma om dagarna ändå så då är det ju bättre att sitta hemma med bebis. Men hon verkar ha det riktigt bra där inne och har inga planer (som det verkar just nu) att titta ut. ;)

 
 

När kommer bebis? Listan

Ingen bebis ännu som sagt. Men förhoppningsvis kommer hon snart iallafall, längtar som en tok nu. Har strykt ännu ett datum nu och idag är det F som tror att bebisen tittar ut. Lite mer än halva dagen har gått men än finns det tid antar jag. ;)


Beräknat datum är den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Today's the day!

Idag är dagen vi väntat på äntligen här men bebis ligger fortfarande kvar i magen och har det väldigt mysigt kan jag försäkra er om. Det känns konstigt att dagen redan är här, det har ju gått så otroligt fort när man tänker tillbaka måste jag säga. :)
Har inte direkt några känningar precis i skrivande stund inatt trodde jag det var på G när jag fick vad jag tror var förvärkar. Dessa kom var 10e minut som varade 40-60 sekunder, detta mellan ca kl 02-05. Värken gick även ner i ljumskarna och samtidigt så ilade det i blygdbenet. Efter det så försvann de och har bara känt ytterst pytte lite molande värk nu på förmiddagen. Så typiskt att det verkade vara falskt alarm, skulle varit kul om hon kom idag på beräknat datum. Mest för att det idag är 20 dagar sen F fyllde år och det är 20 dagar tills jag fyller år. Hade varit lite kul tycker vi här hemma. ;)



Jag lovar att jag ska försöka göra ett inlägg när det är på G och innan vi åker in, när det nu blir.
Om jag hinner och orkar såklart. Jag tror dock det dröjer ett par dagar till innan det är dags. :)

1 dag kvar

Nu är det alltså bara 1 dag kvar till dagen man väntat så länge på. Det känns jättekonstigt att den redan är här faktiskt. Nu tror jag inte att bebis kommer titta ut imorgon men hoppas gör jag för fullt. Det gör även F, han har ju gissat på att bebisen kommer imorgon. ;)



Vaknade precis och ska orka mig upp strax för att äta lite, är vrålhungrig. Har haft en riktigt jobbig natt och morgon med massa foglossning och smärta och har inte kunnat ligga långa stunder på någon sida alls. BM rekommenderade mig att ta 2 Alvedon innan jag lägger mig och det gör jag också men det hjälper bara i hälften av fallen känns det som. Har även börjat ta omeprazol mot halsbränna och det är helt gudomligt måste jag säga. Har inte haft halsbränna på snart en vecka, varken på dagarna eller nätterna. Så även om jag har ont om nätterna så slipper jag halsbrännan iallafall så sömnen blir en aning bättre och det är ju alltid något. :)





Magen vecka 40

Kan detta vara bland de sista magbilderna som jag tog igår tro? Njaa, jag hinner nog gå någon vecka till innan liten väl tittar ut. Nu händer det inte så mycket med magen längre utan den är som sist skulle jag väl påstå. Vet inte om jag tycker att den har sjunkit/fallit ned heller faktiskt, inget jag märkt direkt så antagligen inte. Jämförelse från förra veckan finns längst ner i inlägget. ;P

Vecka 40 (39+3)

Jämförelse från förra veckan.
Vecka 39 -------------------------------------------------------------- Vecka 40
 
 

När kommer bebis? Listan

Blev ingen bebis på gårdagens datum heller. Även lite mer gissningar har trillat in. Börjar ju bli riktigt spännande nu! ;)

Beräknat datum är den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love,
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara,
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), Christel,
7 Juli: Matilda (ca 3200g, 49cm),
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm),
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Utökning av litens garderob

Ikväll fick vi två påsar/kassar med kläder av F's morbror och hans fru. Hans fru hade fått dessa kläder av sin bror att ge till oss om vi ville ha och det tackar vi så himla mycket för. Det är en del pojkkläder men mycket är neutralt också så mycket kommer komma till användning tror jag. Det är även blandade storlekar med lite i minsta och en hel del i de större storlekarna vilket är uppskattat. Sitter just nu och sorterar kläderna efter det vi är ute efter och sorterar bort en del av pojkplaggen så som skjorta och en del blått. Har inget emot blått så lite blåa plagg kommer vi behålla men kanske inte alla. ;)


Förutom alla plagg på bilden så fick vi även en teddyoverall och en fleeceoverall i perfekt storlek nu till vintern. Hur bra som helst! :)

När kommer bebis? Listan

Stryker lite datum på listan och lägger till lite gissningar som inte hunnit skrivas in än. Känner mig lite som en tickande bomb nu om dagarna, man vet lixom inte om det sätter igång om 2 minuter eller 2 timmar eller 2 veckor. Har inga känningar alls än så det ser lite tajt ut med tid för de som gissat på dagens datum. ;)

Beräknat datum är den 4 juli.


21 Juni:
 Christine,
29 Juni: Fifi,
1 Juli: Amelia (3280g, 48cm),  F's pappa, Love
2 Juli: Mats,
4 Juli: Min F (3500g, 50cm),
5 Juli: Åsa (3200g, 50cm),  F's syster, Klara
6 Juli: Min mamma (3600g, 50cm), 
9 Juli: Jag (3640g, 50cm),  F's mamma, F's morfar,
11 Juli: Nina (3470g, 49cm)
 


Vill någon mer gissa så är det bara säga till! :)

Redo i denna eviga väntan

Idag känns det mycket bättre än igår även om det inte är hundra. Har känt mig arg och ledsen på ingenting, riktigt deppig med andra ord samt trött på att vara gravid. Jag vet att det snart är över men det känns som en evighet tills dess. Letar tecken varje dag men det är egentligen meningslöst, har inga tecken eller känningar alls just nu. Hade en del sammandragningar i förrgår men de är som bortblåst. Hon kommer när hon är redo eller efter jag blivit igångsatt och det är inte ens 3 veckor tills vi garanterat har henne hos oss. Tiden dit går sjukt sakta bara. Vi är redo och hennes rum är även redo och står klart nu. Känns så himla skönt att inte behöva stressa med sånt nu utan bara sitta redo även om väntan blir lång. Tänk att det bara är 3 dagar kvar till BF nu, vad tiden gått fort om man tänker bakåt, men framåt saktare än någonsin. ;P