Nr 18 och Nr 19

18. Hepp! Dagens filmtips.

Jag får tipsa om filmen jag såg på bio igår. Jag fick lite egentid igår och gick på bio med en av mina närmaste vänner. Vi såg nya Paranormal activity. Den var faktiskt bra, både rolig och läskig. :)


19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.

Åh det här med fynd. Jag fyndar inte så ofta tyvärr så jag vet inte vad jag ska välja. Jag köpte dock en systemkamera för ett tag sen, riktigt billigt och då ingick även väska och minneskort. Räknas det som fynd tro?!
Helt plötsligt, över en natt..

Åh tänk så fort tiden går, har säkert sagt samma innan men jag säger det igen. Varje dag så händer det nya grejer i Alice utveckling. Från att inte ha kunnat en sak så kan hon det nästa dag.

Innan helgen har Alice bara kunnat hasa sig bakåt när hon har försökt ta sig någonstans eller dra med händerna åt sidorna för att vända sig om. Sen helt plötsligt, i söndags på morgonen, så fick hon för sig att dra sig framåt med händerna. Det gick även om det gick väldigt väldigt sakta och hon blev frusterad hela tiden. Sen inte ens 24 timmar senare, utan att ha övat särskilt mycket, så hade hon fått in en teknik och nu ålar hon sig fram i lägenheten och det ganska snabbt med.

Tänk att över ett dygn har hon lärt sig något nytt. Trodde det skulle komma lite åt gången men tji fick jag, allt kom på en gång. Helt plötsligt kan hon det. :)Det är så underbart att se henne ta sig runt i rummet och fram till sina leksaker som kan ligga en bit bort. Hon blir även så glad nu när hon kan åla sig fram och det värmer att se. :)

Nr 17 - Ost

17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…

Hmm åh ost är ju sååå gott. Jag älskar både babybel och boxholms gräddost. Men om jag måste välja en så är Boxholms min absoluta favorit. Kan äta skiva efter skiva. ;P
Nr 16 - Mitt sovrum

16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.

Försökte mig på en sån där lång bild igen. Blev sådär men man ser nog ändå. Vårat sovrum går i färgerna svart och vitt. :)
Vaggan står kvar fast Alice sover i eget rum. Har inte viljat montera ner den än, den är ju så fin! Men den är lite ivägen ibland med. Får se när jag tar mig i kragen och fixar den. :)


Nr 14 och Nr 15

14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…

Hmm, jag kollar på väldigt mycket serier men ändå så kan jag inte direkt komma på någon jag skulle vilja byta liv med. Tycker att alla personer i någon serie har ett eller flera problem de brottas med som inte är bättre än mina.
Men om jag nu blev tvingad så skulle det bli Hiro från serien Heroes. Han kan stanna tiden, vilket jag kan känna att jag skulle behöva många gånger och typ gå och ta en nap eller bara va. Det här med egentid finns det inte jättegott om just nu... :P


15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

Inte en så jättesvår, något jag blir helt galen på är alla katthår som finns precis överallt här hemma. Även om man städar aå finns de där strax igen. Skulle köpt mig två nakenkatter istället. 😚 hihi

6 Månader

Igår blev Alice 6 månader. Tänk så snabbt tiden går, det är ju inte alls länge sen hon kom in i våra liv och redan halvvägs till sin första födelsedag. Vart försvinner tiden egentligen, det går alldeles för fort kan jag ofta känna. Hon lär sig saker hela tiden och efter varje sak kommer en ny direkt.

Nu vid 6 månader kan hon rulla från mage till rygg och rygg till mage utan problem. Hon ställer sig i krypställning så fort hon får ligga själv på golvet och gungar fram och tillbaka. senaste tiden har hon även börjat ställa sig på sina fötter, ser ganska kul ut men än är det ostadigt. Åla gör vi inte riktigt än bara skjuta sig bakåt och inte heller sitta själv, bara nån sekund eller två med stöd av armarna. Två tänder har kommit och allt ska smakas och gnagas på, man får passa sig för att stoppa in fingret i hennes mun. ;)
Hon pratar väldigt mycket, både ljust och mörkt. Favoriten är så ljusa och höga toner som det bara går att vråla ut. Överröstar ofta mamma och pappa när de pratar. Kör bil gör hon också, med munnen, lixom pruttar med munnen. Detta gör hon både glad som arg. Lite kul ser det ut när hon är arg och gör det. hihi

I matväg så får hon ersättning dag och natt. Utöver det så blir det lite gröt med fruktpure till frukost, och matpuréer till lunch och middag och en och annan majskrok under dagen.
Senaste tiden har hon börjat äta godnatt välling som sista mål under kvällen och det känns som hon sover en aning bättre på det.

När det gäller sömn så är det lite sisådär, från att ha sovit hela nätter började hon för en månad sen att vakna allt från 2 gånger till 10 gånger per natt. Det började i samband med tänderna men håller fortfarande i sig. Hon äter även lite varje gång hon vaknar, vilket vi tycker är okej för hon inte vill äta så mycket på dagarna. Att hon inte äter som hon ska på dagen resulterade i att hennes vikt stannade av, nu när hon äter på natten så ökar hon igen. Hoppas hon vill börja äta mer på dagarna och sova mer på nätterna snart.

Sömnen på dagen bråkar vi också med. Hon sovvägrar och vill vara vaken och kolla på allt fast hon är övertrött. Vi kan få behöva söva henne i allt från någon minut till 1 och 1/2 timme i värsta fall. Det är sååå frustrerande! Ni mammor som har likadant vet precis vad jag menar. Man blir galen när inget hjälper.
När hon väl somnat sover hon ofta 30 minuter men ibland upp till 2 timmar. Ofta vaknar hon efter 30 min för hon är hungrig för att hon inte äter som hon ska innan. Allt blir en ond cirkel som är svår att ta sig ur. Har provat det mesta men det blir ingen skillnad så det är nog bara att vänta ut det. Det blir ju bättre så småningom. Hoppas jag?!
Hon är en riktigt glad, nyfiken och charmig tjej sålänge hon är mätt och inte trött. Hennes leende får mitt mammahjärta att smälta varje gång. :) ♡

Nr 12 och Nr 13

12. Hepp! Dagens tv-tips.
Kollar inte så värst mycket på tv. Även om tvn står på på dagarna så fokuserar jag mest på Alice och hänger inte med i programmen. Jag kollade inte på något speciellt igår så jag tipsar en Sveriges mästerkock som nyligen har börjat på tv 4 och går på onsdagar kl 20 framöver. Matprogram är alltid kul, tycker jag. :)13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
Men va? haha, ja jag vet då inte om jag sett en ful bok. Har jag säkert men ingen jag kommer på. Det är inte riktigt så att jag kollar på böcker i affärer eller bibliotek och tänker "oj den här var ful". Så dagens 'fråga' jag kan inte ge svar på tyvärr. :P

Nr 11 - Grönsaken

11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…


Jag har ganska många favoritgrönsaker. Älskar nämligen grönsaker och sallad. Men den absolut bästa måste nog vara isbergssallad. Den delen av salladen som är lite vitare älskar jag, så vattnig och god. :)

Gymkort

Nu har jag äntligen köpt mig ett gymkort. Mitt allra första dessutom. Känns kanonbra och jag hoppas jag kan komma iväg 2 gånger i veckan till gymmet. Har redan varit där ett par gånger och tränat på några gratis provtillfällen som jag haft. :)

Ang vikten så körde jag på efter förlossningen men inget hände. Blev så frustrerad när jag åt väldigt lite och inget hände på några veckor så jag valde att stanna upp och vänta ett tag till. Kändes som kroppen inte var redo? eller vad man ska säga. Men nu kör vi igen!!
Har sen två veckor tillbaka lagt om kosten. Kanske inte direkt bara ätit nyttigt. Har unnat mig en del godis och gott ändå men jag räknar kalorier och ser till att inte hamna på mer än jag ska och det har gett resultat. Igår var det 2 veckor sen jag började prick och vågen visade -3,5 kg och jag är mycket medveten om att en del är vatten men det känns ändå bra. :)Jag kommer nog inte skriva ut vikten här ännu mer det jag gjort i tidigare inlägg. Förutom när jag nått min målvikt och det dröjer ett tag till. Då kanske jag tom kommer lägga ut före och efter bilder. :)


Nr 9 och Nr 10

9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.

Oj vilken svår fråga, har funderat massa. Det enda jag kan komma på är att jag vill vänja av min ilska. Blir lätt arg nu for tiden känner jag och det är inget roligt alls. :/
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.

Hmm snygg? Är det omslagtet frågan syftar på, ja då måste jag välja 50 nyanser böckerna! Svarta med en sak på framsidan som har än stor del med boken att göra. Enkelt och fint! ;)Nr 7 och Nr 8!

I helgen har vi varit och hälsat på hos Alice mormor och morbröder så har inte haft tid till detta men nu är vi hemma igen och kör två frågor på en gång. :)


7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.

Inget märkvärdigt ställe utan i soffan bara eftersom jag bloggar från mobilen. :)

8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…

Ernst Kirchsteiger! Han kanske inte skrivit böcker som är romaner eller dylikt men han har skrivit ett par böcker om jul och sommar och sånt. Då tycker jag han räknas som författare helt klart! ;)

Nr 6 - Boktips

6. Hepp! Dagens boktips.


Oj vad svårt.. Jag läser inte jätteofta längre, har svårt att få tid och lust till det. just nu läser jag "50 nyanser av mörker" som är den andra boken i 50 nyanser triologin. Har svårt att komma på en annan bok just nu så tipsar om den(och första boken). ;P

Nr 5

5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…

Jag tycker allt onyttigt snacks är så sjukt gott så jag har svårt att välja. haha. Men är jag tvungen att välja så faller rösten på natur/lantchips med sourcream & onion smak! :)

Nr 4 - Vardagsrum

4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.Hoppas det går att titta på bilden utan att det ser konstigt ut. Det var svårt att få med hela vardagsrummet så jag tog en sån där lång bild. :P Nåja, såhär ser det ut hemma hos oss.

Nr 3 - En grej

Hann inte blogga igår så svar på nr 3 kommer nu istället, ska svara på nr 4 senare ikväll också. :)


3. En grej jag skulle vilja lära mig.

Jag har länge viljat lära mig språken från de två länder jag har mina rötter. Min mamma kommer nämligen från Makedonien och pappa från Island. Jag har största delen av min släkt i dessa två länder och skulle gärna kunna prata med dem. Visst engelska funkar, men inte alla som kan det. :)

Nr 2 - Citat

Dags för nummer 2!

2. Om jag blev tvingad att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Vilken svår fråga! Jag skulle nooog välja "It's always darkest before the dawn". Citatet är från låten "Shake it out", jag hörde den första gången i ett Glee-avsnitt och det blev snabbt en favoritlåt. Av mina erfarenheter så är det alltid som mörkast innan man når botten när man mår dåligt, men just då, så börjar det se ljust ut igen sakta men säkert. :)

Lista - nr 1

Ser att en lista cirkulerar på ett par av de bloggar jag läser så tänkte att jag med skulle köra den listan.
Vill ju hålla bloggen vid liv. :)

1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.

2. Om jag blev tvingad att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…
6. Hepp! Dagens boktips.
7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.
8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…
9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.
11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…
12. Hepp! Dagens tv-tips.
13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…
15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.
16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.
17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…
18. Hepp! Dagens filmtips.
19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.
20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film…
21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
23. Hepp! Dagens musiktips.
24. En grej jag borde ta tag i.
25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.
26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet…
27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…
28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.
29. Hepp! Dagens middagstips.
30. En grej jag är himla bra på.
31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet…

Jag har en hel drös med bilder på mobilen, speciellt på Alice. Men denna är en av de jag gillar mest. Ett riktigt sånt där kodakmoment. Kortet är från strax innan jul när vi skulle ta kort till årets julkort. Hon är så underbart fin min tomtenissa. :)