Friday

Fredag och äntligen helg! En av de sista oplanerade helgerna på ett tag. Som jag nämnde i tidigare inlägg så har vi massa planerat nu framöver. Vi ska nog inte göra nått speciellt i helgen skulle jag tro. Bara vara hemma, kanske en sväng till lekparken men annars inget särskilt. :)

Idag gör vi heller inget speciellt, just nu väntar jag på att Alice ska somna så jag kan göra lite nytta i hemmet. Har bara suttit i soffan hela förmiddagen. En liten stunds lek med duplo blev det också. Men mest soffhäng. Borde plocka fram dammsugaren och skurhinken men motivationen finns inte. Det finns ju så mycket annat roligt att göra men samtidigt orkar jag inte det heller. Är jag lat? Japp!

Nåja städa inför helgen låter som en mindre rolig men bra plan som vu kör på..

Det går så fort

Alltså shit vad veckorna går fort. Kanske för vi har så mycket att göra om dagarna just nu? Framöver har vi massa grejer som händer dessutom. Jag åker till Trelleborg nästa fredag, fredagen efter åker vi hela familjen till Malmö, en vecka senare åker F till Frankrike på jobbresa och efter det är det påsk och vi åker förmodligen iväg då med. Fullt upp med andra ord men det känns skönt och våren är precis runt hörnet. :)
 
I måndags var jag ju iväg och fixade min fransar. Tog lite mer än 2 timmar tills det var klart. Är supernöjd över resultatet och kommer säkert vilja fylla på det senare när dessa börjar trilla bort. Om ungefär 3-4 veckor. Har inte använt smink sen dess, förutom min BB cream och lite färg på ögonbrynen. Sååå skönt! :)


I tisdags var vi på Tempura kväll på Fs jobb. Tempura är en friterad mat som servaras med en dipsås. Vi fick prova på att fritera själva. Riktigt roligt var det. Vi åt sötpotatis, morot, squash, paprika, hallomi, räkor och bläckfisk. Favoriten var nog räkor, är galen i räkor. Efter vi ätit så fick vi smaka friterat godis, så som snickers, kitkat, twix. Fy sjutton så gott! Krispigt på utsidan och smält choklad inuti. Om vi vågar någon dag så kommer vi lätt prova detta hemma. Det är inget svårt alls. :) 

Igår var en väldigt händelserik dag. Tandläkaren för Alice vilken gick kanon men det var lote läskigt tyckte hon. Men vi pratade lite och fick bekanta oss med miljön. Mer var det inte.Efter vi hade jobbat klart för dagen så tog vi en promenad till City Gross som öppnat bara ett stenkast från oss. De är inte dumma som öppnar på löndedagen alltså. Shit vad folk det var och kön till kassan stod vi länge i! Våran storhandling blev genast billigare och de har verkligen allt där. Nu kommer vi inte vilja flytta härifrån. :)
 
När vi kom hem på kvällen var det efter Alice läggdags och hon var så trött srackarn. F gjorde välling och jag skulle byta till pyjamas på henne när hon helt plötsligt börjar kräkas och det kommer massa. Hon hostade innan och vi hoppades på att det var därför men det var det inte. Hon fick välling och sen la vi henne. Hon kan ha sovit 30-40 minuter innan babyvakten gick igång och när vi kom in i rummet var hela hon och sängen nerkräkt. Av med pyjamas och bort med sängkläder och bädda rent. Efter det fick hon vara ute hos oss och sova i min famn ett tag innan det var dags ännu en gång. Dock hade hon ingen mat i magen längre så det kom inte så mycket. Efter det somnade hon för natten, sov i min famn i 40 min innan jag bäddade ner henne i sin säng.
 
 

Natten har gått bra och idag har hon ätit och fått behålla maten. Vet inte vad det kan bero på men vi tar det som magsjuka för att vara på säkra sidan och håller oss hemma idag och imorgon. Nu somnade hon precis och jag får se vad jag ska hitta på. Antagligen hänga lite tvätt från gårdagen. :)

Hur gick det i torsdags?

Alice blev förresten mycket piggare i Torsdagskväll. Hon fick en energikick och började klättra runt och ha sig efter att F kommit hem från jobbet. Vi hade en tid hos jouren sent på kvällen men valde att skippa den för hon verkade lite bättre och vid den tiden vi skulle dit så hade hon somnat för natten för länge sen.

I fredags var hon feberfri och åt en del och drack saft. Även om det inte var mycket var det tillräckligt för vi lekte hela förmiddagen. Nu har hon mest hostan kvar och snorar en del men äter och sover bra och ingen feber. Imorgon är det förskolan som gäller för våran lilla dam. :)

Men jag säger BU för vården och vårdcentralen här, de tar aldrig någon på allvar. När jag var gravid med Alice och hade besvär så försökte de tex skicka mig till mvc eller förlossningen för vård. Och mvc skickade tillbaka mig till vc och förlossningen blev arg för de hade skickat dit mig. Har inget förtroende för våran vårdcentral längre och funderar att byta till privat, både för oss föräldrar och för Alice.

Ännu en helg förbiflugen

Ligger i soffa och är dödstrött just nu. Har badat Alice ikväll och borstat tänderna vilket är en kamp. Hon tycker inte alls om tandborstning. Känns bra att vi ska till tandläkaren med henne på tisdag på 18 månaders kontroll, då får vi passa på att fråga om tips. Vi har försökt allt känns det som men hon vägrar. Men det måste ju borstas, för gör det inte det så kommer hon lida senare av dåliga tänder. Nu nattar iallafall F henne och snart får vi lite egentid.


Denna helg har varit fullspäckad. I fredags var jag ute med vänner och åt middag och gick på bio. Vi såg ju såklart Fifty shades of grey. Tyckte filmen var bra även om jag tycker boken var bättre. Men så är det alltid, för det händer ju så mycket mer i böckerna. Men väldigt kul att se filmen också. :)


I lördags följde jag med min mamma och hennes man för att shoppa lite. Inget märkvärdigt blev köpt direkt. Köpte en potta till Alice. Tanken är att börja potträna lite smått snart. Hon är van med potta från förskolan där hon fått prova att sitta vid varje blöjbyte, även om det vara varit för några sekunder. Vi tar det i lugn takt. :)
Lite ramar och tyger köpte jag med mig hem. Tänkte att jag skulle sy några bäddset åt Alice av dessa tyger. Tyckte de var supersöta tillsammans och alla örngott går att ha till alla påslakan. Bara mixa bäst man vill. :)


Idag tog Alice och jag pendeln till Norrköping och hälsade på min kusin/alice fadder. Blev en sväng på stan och lite lunch. Efter lite lagom med tid där så kom vi hem skapligt. Lagade middag tillsammans och kollade på Alfons Åberg.



Imorgon är det måndag igen, just nu går veckorna jättefort. Helt plötsligt är ännu en helg över, knappt så jag hinner med. Denna vecka har vi en hel del planerat, imorgon ska jag tex göra fransförlängning, tidsdag ska vi på tempurakväll på Fs jobb, på onsdag öppnar city gross här i Linköping. Är så glad att vi bara har 10 minuters promenad till city gross, där kommer vi handla nu framöver, iallafall storhandla. :)

Hoppas alla ni också har haft en trevlig helg! :)

Tappat förtroendet helt

Efter att ha jagat 1177 och vårdcentralen idag då Alice feber fortfarande är kvar och är högre än igår så har vi fortfarande inte fått en tid. 1177 säger att efter 4 dagar med feber ska man kolla upp det men tyckte att vi skulle avvakta fast vi är inne på dag 5 med feber. Ringde vårdcentralen efter det och fick svar att de ringer upp 15.55. Inget samtal kom förens 16.20 typ och de hade inget att säga förutom att vi ska tvinga i henne vätska och ringa tillbaka imorgon för en tid. För dagen är ju snart slut så de kan inte ta emot någon, fast det var minst 40 min kvar. Snacka om vilka dåliga prioriteringar de har. Jag är så sjukt förbannad just nu och snart ringer vi 1177 ännu en gång och kommer inte lägga på luren förens vi fått en tid hos jouren som öppnar kl 18.

Vad har vi vårdcentraler till egentligen? Jag har iallafall tappat förtroendet för dem helt. Vården är inte det minsta bra här i Sverige... Fy fan!


Såhär har dagen sett ut till största del. Alice har legat på mig och sovit eller bara kollat tomt på barnprogram. De få stunder hon har som är pigga och hon leker varar i 15 minuter sen är energin slut och det blir tårar och gnäll och famnen som gäller igen. Vi har byggt lite med duplo och lekt med dockorna idag iallafall. Men mest hängt i soffan och sovit.






Vården är ett skämt

Även denna dag har fortsatt med feber, ledset humör, jobbig hosta för Alice. hon sover okej på natten men inte på dagen och äter och dricker väldigt lite. Inte ens frukt som varit det bästa som finns lockar henne.
I förmiddags kändes det så jobbigt för henne och hon har börjat lukta illa ur mun så vi ringde vårdcentralen. Som inte kunde komma med ett ända bra råd att ge. De sa även att vi skulle sluta ge hostmedicin, så Alice ska alltså kämpa ännu mer med hostan än hon redan gör. En tid för att komma in och kolla hur allt står till fick vi inte heller, det behövdes inte tyckte de. Vad är det för fel på vården? Hur dödssjukt måste ett barn vara för att få komma in? Jag är såå arg på vården just nu, ursäkta men fyfan vad arg jag är. Vården här är ett skämt.

Kvällen blev lite bättre än förmiddag förutom allt gråt. Alice somna på någon minut vid nattningen och har bara en gallerfilt över sig. Stackarn kallsvettas så dant. I förmiddags vakna hon har var genomblöt i hår och pyjamas, jag trodde först hon kanske hade kräkts eller det hade läckt kiss från blöjan men hon vara bara svettig. Tempen ligger på minst 38 om dagarna, hon får alvedon men är lika ledsen ändå. Nått känns fel och ont för henne och det gör så ont i mig att se henne så. Önskar jag kunde veta vad felet är och göra något än att se på.

Först trodde vi det var biverkningar av vaccinet men nu är jag tvärsäker på att det är nått mer. Halsfluss slog det mig när jag märkte att hon luktar ur mun. Kanske förvärades det av biverkningar från vaccinet. Ser morgondag ut som idag ringer jag igen och denna gång ska jag inte ge mig. Vi ska in och vi ska kolla vad som är fel, punkt!
F har vabbat igår och idag. Imorgon och fredag är det min tur. Vi ska inte göra nått annat än leka, mysa, dricka saft, äta glass och kolla på Bamse och Alfons! ❤




Veckan fortsätter med Vab

Idag kör vi ännu en vabb dag, eller F gör det idag rättare sagt. Jag ska jobba några timmar senare efter lunch. Blev en lååång dag igår med feber gnäll och trots hos Alice och en väldigt frustrerad mamma med tålamod som tagit slut. Så ska bli skönt att få jobba lite idag. Imorgon får vi se vem av oss som blir hemma med henne. Blir tråkigt nog inget dagis denna vecka.

Fast hon har feber så leker hon på rätt bra vilket är skönt men mellan något så blir hon ledsen och gnällig. Det är så svårt att försöka lista ut vad som är fel för stunden. Vi föräldrar sitter i soffan och på tvn så rullar Bamseavsnitt ett efter ett. Så skönt med Netflix som har mängder med barnprogram. Nu har även Bamse blivit poppis här hemma, så det är kanon att det finns på Netflix. :)


Utrensning

Vi hade en supermysig alla hjärtans dag här hemma. Äventyr på förmiddagen, god tvårättersmiddag tillsammans och efterrätt på kvällen till en film. Inte så olikt våra andra helger egentligen. Trevligt med en dag man rår om varandra lite extra tycker jag även om man ska göra det årets alla dagar också. :)



Igår vaknade Alice med feber dock, förmodligen är det biverkningar från vaccinet hon fick för 1 och 1/2 vecka sen. Det kunde ta nån vecka sa de på BVC. Just nu ligger hon på mig och kollar på barnprogram. Hon vill inte äta så mycket men dricker lite vatten och leker mellan nått så är inte så orolig ännu. Imorse var tempen precis på gränsen till feber så vi får avvakta och se hur eftermiddagen blir. Hon känns varmare nu dock.

Igår så tog vi även tag i att rensa ur våra garderober och byrå på kläder som inte används längre. 10-11 kassar lämnade vi till myrorna där de får gå igenom allt och sälja eller skicka till behövande. Hade helst sett att allt skickades till hemlösa eller behövande länder men kunde inte hitta någon sån inlämning här förutom myrorna. Nu har vi massa plats till nya kläder, känns så skönt att ha det gjort. Nu har vi bara en garderob med jackor kvar att gå igenom men det går fort som tur är. :)



Hoppas alla haft en supermysig helg och nu är det dags för en ny vecka! :)

14 Februari 2015

Kikar in för att önska alla en mysig alla hjärtans dag!

Vi har varit en sväng på stan idag, tanken var att handla ingredienser till kvällens middag men det blev även lite shopping för oss vuxna.
Jag överraskade F med att gå till en bro här i Linköping där par har satt kärlekslås. Jag hade beställt ett med våra namn och datum på som vi satte dit och sen kastade vi nyckeln i ån. Solen sken och det var jättemysigt. :)

Ikväll kommer vi vara hemma med Alice, visst skulle vuxentid vara mysigt men det finns fler dagar för det. Ikväll står det trerätters på menyn och lite annat gott till senare när Alice somnat. Maten ska börjas lagas om 1-2 timmar, tills dess ska vi bara va! :)



Genomförkyld

Igår fick jag ovanligt mycket pussar av Alice, och idag vaknade jag upp genomförkyld. Alice har varit lite snorig senaste tiden men jag trodde inte det skulle bli såhär. Jag fick iallafall pussar så jag är glad ändå. Hon är inte så givmild när det gäller just pussar och kramar annars nämligen.

Igår var jag så trött och orkade inte göra ett dugg egentligen. Men varannan dag så tränar jag hemma och igår var det dags. Nått som är jobbigt är när träningsdagarna infaller samma dag som min fastedag. Noll energi men jag gjorde dem, mot slutet började jag bli arg och svor en del, haha. Stackars F som hjälper mig med träningen. :P

Igår lagade jag även ett recept ur min 5:2 bok jag köpt. Het rotsakssoppa stod på menyn och det smaka riktigt bra faktiskt och nog var den stark också. Gjorde dubbelt så har ett par portioner kvar i frysen till de andra fastedagarna, så smidigt.

Om en stund ska jag lämna Alice för förskolan och sen hem och vila tills det är dags för mig att åka till jobbet. Kommer bli en lång dag känns det som. Tur att det är sol ute som piggar upp lite. :)



Sol och plusgrader

Då var det måndag och ny vecka igen då. Jag tycker veckorna bara springer förbi just nu men jag klagar inte alls. Idag har vi i Linköping plusgrader och sol, hur underbart som helst! Vill ha sol, värme och vår nu, jag hatar vinter och kyla. Strax ska jag kila till jobbet så hinner inte skriva så mycket mer just nu.   

Hoppas ni som har sol passar på att njuta av den nu när den är här. :)
 
 
 

Fullspäckad helg

Denna helg har vi haft fullt upp. I fredags hade vi vänner över på spelkväll. Vi brukar ses då och då och spela något brädspel, ha lite gott dricka och snacka. Riktigt trevligt faktiskt.

Igår var vi iväg på kalas hela dagen, Fs syster fyllde 25 och även svärfar fyllde för någon vecka sen. Innan kalaset var vi på stan och shoppade lite och fick Alice att somna i vagnen som tur va. Vi skulle vara där 13 vilket är mitt i hennes sovpass egentligen men det gick bra ändå. Hon har sån himla energi och lekte i princip hela tiden. Vräkte i sig smörgåstårta gjorde hon med. Även en liten bit tårta fick hon smaka. :)

Idag har vi hunnit vara iväg på loppis i grannhuset. Hittade väl inget speciellt. En tröja till Alice och en Välkommenskylt till ytterdörren. De sålde även hembakade bullar så Alice fick en innan vi gick hem.
Nu väntar jag finbesök, ändå från skåne. En av mina närmaste vänner har åkt och hälsat på sin familj och passar på att komma förbi hos oss idag. Vi har inte träffats sen i sommras nu när jag tänker efter. Ska bli så kul! :)


Hoppas ni alla haft en trevlig helg!


Rött

Kikade runt på bloggen förut och hittade ett gäng bilder från när jag hade rött hår. Nu är jag sjukt sugen på att färga det rött igen. har sån beslutsångest. Vad tycker ni? :)




Bygeln borta

Igår när jag städade köksbordet och Alice matstol passade jag på att ta bort bygeln på stolen. När vi vsr på BVC berättade vi att Alice klättrar upp i sin stol och sätter sig jättebra, då tyckte hon att Alice kanske var så pass stor att hon inte ens behövde bygel längre. Så igår passade jag på att plocka bort den när jag ändå städade. Det har gått över förväntan faktiskt, jag trosde aldrig hon skulle sitta still och gå ner och upp hela tiden. Men inte! Nu har hon visserligen intw suttit i den så många gånger sen igår så det kanske ändrar sig. Men det lilla hon har suttit där har jättebra, sitter stilla och försöker inte ens gå ner. Nu är der dessutom mycket enklare för henne att klättra upp och sätta sig.
Helt plötsligt känns hon sååå stor, min lilla skrutta är verkligen ingen bebis längre. Det är så roligt att se hur hon utvecklas och blir större för varje dag som går. :)







Bvc 18 månader

Idag bar det iväg till bvc på morgonen. Det var dags för 18 månaderskontrollen och vaccinering. Besöket gick jättebra och Alice utvecklas precis som hon ska göra och följer sina kurvor. Känns så skönt när man varit där och allt ser bra ut, all oro släpper helt.

Alice fick sitt vaccin, innan var jag osäker på det eftersom hon varit snorig och hostig senaste tiden men sålänge hon inte haft/har feber och allmäntillstådet är bra så gick det. F blåste såpbubblor medans BVC sköterskan stack Alice i benet och Alice märkte nog inte av det allt för mycket mer än att drt var lite obehagligt. Hon fnissade mest åt bubblorna och höll för ögonen. :)

Nu är hon alltså 84,1 cm lång och väger 11,6 kg. Det har hänt mycket det senaste halvåret, speciellt på längden. BVC sköterskan ville tom mäta om längden för den har skjutit iväg så mycket, men mycket riktigt så stämde det. :)


Just nu söver jag Alice och hon verkar somnat snabbt idag, tog max 5 minuter. Jag ska strax smyga ut och göra mig lite lunch och hoppas inte alice vaknar till som igår. Igår slutade det med att jag gick in till henne och sa bestämt att nu sover vi. Efter lite protest så somnade hon, och jag med. På golvet dessutom..
När jag sen vakna efter en timme hade jag sådär lagom ont i kroppen men låg kvar eftersom alice inte hade vaknat än. Tog 30 min till innan hon vaknade.. ;P

Frustration

Idag blev det en hemma dag för Alice och mig. Hon har varit lite hostig och snorig denna veckan och idag tyckte jag inte att hon haft samma energi som tidigare i veckan. Det är ju ett högre tempo på förskolan än vad det är hemma så det kändes bäst såhär. 

Har försökt söva henne en stund, lyckades även men när jag är påväg ut vakna hon såklart. Man blir så sjukt frustrerad när det blir såhär efter att ha försökt söva henne i 15-20 minuter och sen få börja om från början. När jag försökt i ytterliggare 20 min slutade det med att jag gick ut därifrån. Hon gnällde lite men nu sitter eller ligger hon där inne och babblar för sig själv. Antar att det blir en dag utan sömn för hennes del, och en mindre rolig eftermiddag för min del.. :/



Skakig

Efter inlägget igår var jag helt skakig. Så utlämnad och sårbar man känner sig efter att ha delat en sån stor grej. Nu vet de flesta om det, och det känns läskigt men samtidigt skönt. Jag vill dela med mig och är glad att jag vågade lägga upp det inlägget. Det är inget jag skäms över längre utan det gör bara ont att jag inte fick njuta av den första tiden riktigt. Men jag njuter nu, även om vissa dagar är riktigt påfrestande med denna trots som börjat visa sig! :)

Lämnade nyss Alice på förskolan, och denna veckan har lämningen varit lite sisådär, lite gnälligt idag och igår var det tårar. Det går över snabbt som tur är och hon har det jättebra tills vi hämtar. Men klart det tar i mammahjärtat när man lämnar henne där och hon egentligen vill va hos mamma. Funderar på om det är för att hon går så korta veckor och inte riktigt hinner vänja sig, men jag har ingen aning. Kan vara en fas också.

Nu ska jag få i mig lite lunch och sen om en timme är det dags att dra sig mot jobbet. :)
 
 

Vi fick en tuff start!

Något som inte nämns eller hörs så ofta är förlossningsdepression. Innan Alice kom visste jag att man kunde råka ut för det. Men att det är så pass vanligt som det faktiskt är hade jag ingen aning om, tills det hände mig...

Detta inlägg har jag funderat länge länge på om jag ska skriva och även publicera eller inte. Många i våra familjer, släkt och vänner vet inte om detta. Vissa vet inget alls och vissa vet lite men inte hur det egentligen var... Vi valde att hålla det hemligt tills jag kände mig redo..
Det är en del av mig, som jag inte längre skäms över men som gör ont till och från. Det handlar om hur våran första tid var och alla dess känslor som hörde till. En del tårar har fällts samtidigt som jag skrivit detta, dels för att det gör ont när jag tänker tillbaka, men också för att jag är så tacksam att jag tog mig igenom det och över den hjälp som jag fick från olika håll.
Jag vill dela med mig och hoppas att om någon känner igen sig så vet denna att han/hon inte är ensam. För det är man inte!

Detta inlägg kommer nog antagligen bli långt, väldigt långt....


Innan Alice kom var längtan och kärleken såå stor, det gick inte att beskriva. Jag boa, pysslade och fixade massa inför hennes ankomst. Läste massa gravidbloggar och hängde på gravidforum. Jag hade fått bilden att det var kärlek vid första ögonkastet när bebisen kom ut och lades på bröstet, det var det alla sa och jag fick höra. Men så var det inte... 
När Alice kom så var jag helt utmattad och trött, allt hade gått bra men jag hade inte sovit på hur länge som helst, kanske bidrog det till hur allt blev som det blev? Jag vet faktiskt inte. När Alice kom upp på bröstet så förstod jag inte riktigt vad som hade hänt, jag tänkte "vad är det här?" "vad sjutton hände precis?" "vems bebis är det här?". Visst jag var glad, helt mållös, log och det kom tårar. Våran bebis var ju äntligen här och hon var så perfekt. Men det var lixom inget mer. Var är kärleken alla pratade om? Denns fanns ju inte där. Känslan att hon var våran bebis fanns ju inte där heller...

På förlossningen/BB så fick jag amma, jag ammade dygnet runt i stort sätt tills vi åkte hem. Under dessa dagar på BB skrek Alice, nästan hela tiden. Det var ju inte så konstigt, hon var ju hungrig, mjölken rann ju aldrig till. Vi åkte hem och hade hopp om att någon av de närmaste dagarna skulle mjölken rinna till och Alice skulle bli mätt och belåten. Den dagen kom aldrig...
Det fortsatte hemma med skrik från Alice, stress, tårar från min sida, samtal till BB som lugnade precis för stunden, jag kände hur jag lixom bara sjönk längre och längre ner. Att inte känna någon kärlek alls och sen dessutom inte kunna ge sitt barn mat var bara för mycket. Känslorna går faktiskt inte beskriva. Det fanns inte ord för hur värdelös och dålig jag kände mig, hur mycket jag skämdes och de skuldkänslor jag hade. Jag kände mig som världens sämsta mamma och att jag inte förtjänade att få vara mamma...

Alice gick ner 500g på några dagar, så vi började med ersättning istället och Alice blev en helt annan bebis. Här lugnade det sig lite, ytterst lite. Jag sörjde att jag inte kunde amma, det var en sak som jag verkligen hoppades få göra. Men så blev det inte och det tog hårt på mig... Alice ville dessutom snutta på bröstet dygnet runt och vägrade napp. Vi samsov, sida vid sida, med bröstet i hennes mun. Men jag kände mig sååå låst, jag avskyde den känslan. Ännu en känsla att lägga på högen med dåliga känslor, fler sånna kommer dessutom komma veckorna framöver...

Alice hatade vagnen, ville bara vara i famnen, ville sällan vara hos någon annan än mig, sov enbart i famnen och absolut ingen annan stans. Jag hade fått höra att bebisar sov i egen säng, eller iallafall kunde sova lite själva och det trodde jag även Alice skulle göra, men när hon vägra blev allt så fel. Jag bara satt där med henne och kände ångest dag ut och dag in. Vissa dagar, speciellt de dagar när Alice var på dåligt humör, ville jag bara kasta henne genom sopnedkastet eller kanske ut för fönstret. Jag var sååååå less...

F var det ända som drog mig upp, skulle jag inte haft honom vet jag ärligt inte hur detta skulle slutat. Jag är en stark person annars men detta är en av få händelser som verkligen fick mig nå botten. Han trösta, torka tårar och höll om mig, sa att allt kommer lösa sig, ringde samtal åt mig till BB, tog hand om Alice och bara fanns där. Att han kunde jobba hemma dessa månader var ovärdeligt. Jag hoppas när du läser detta att du inser vilket enormt stöd du varit för mig! Jag älskar dig så och är så lyckligt lottad som har dig vid min sida.

Veckorna gick, vissa dagar gick jättebra, kanske för vi hade saker planerade utanför hemmet? Då kunde jag ju inte visa denna sida, vad skulle andra tro? Näää, på med ett leende och sen går vi ut! Ingen märkte något då..
Men det kom dagar jag inte ens kunde kolla på Alice, jag ville inte veta av henne. Jag låg i sovrummet och grät, sov eller bara låg där helt glädjelös medan F tog hand om Alice. Jag kommer ihåg hur jag önskade att någon skulle komma och hämta henne, hur jag inte orkade med henne, att jag bara var dålig för henne, att jag saknade mitt gamla liv. Det var ju inte såhär jag ville ha det eller hade trott att det skulle bli..

3 månader gick iallafall och nu funkade det verkligen inte längre. Nu slog det väl till som värst. Ingen visste om hur jag mådde förutom F men han vet nog heller inte om precis alla känslor jag hade. Jag skämdes, fyfan rent ut sagt vad jag skämdes. Hur kan man inte älska sitt barn egentligen? Hur kan man önska att någon skulle komma och hämta det? Jag hatade mig själv för att jag kände som jag gjorde. Jag hatade aldrig henne men jag hatade hela situationen..

Vi hade en tid på BVC runt när Alice var 3 månader, som ofta frågat hur jag mådde, men inte vågade jag säga precis som det var innan. Tänk om de tog Alice i från oss? För samtidigt som jag hade känslor om att jag inte ville ha Alice hos mig så ville jag heller inte lämna bort henne. Hon är ju min! 
F hjälpte mig att berätta på BVC hur dåligt jag verkligen mådde och jag skämdes så. Kunde inte kolla BVC-sköterskan i ögonen för då skulle det brista för mig. MEN hon berätta att det är vanligt, det är inget konstigt, det finns hjälp att få!

Jag fick en tid hos en läkare, som skrev ut antidepressivt och lugnande medicin till mig. Den lugnande medicinen var okej tyckte jag, jag blev så trött och så dåsig av den och just då var det så behövligt. Oron och ångesten släppte för en stund, eller en natt. Jag fick även tid hos BVC-sköterskan att komma och prata själv med henne om hur jag mådde, utan Alice. Det gjorde jag några gånger och har inget negativt med det att säga men det var svårt att öppna sig. Hon berättade även om verksamheten "Råd och stöd" här i Linköping som finns till för att hjälp nyblivna föräldrar som har svårt med bla anknytningen. 

Råd och stöd ringde mig och vi bestämde en tid att ses. Det var jobbigt i början, kunde jag verkligen öppna upp mig till en främmande människa bara sådär? Kunde kanske denna person göra så de tog Alice från oss?  Så var det ju självklart inte! Min kontaktperson där var underbar, att få komma och prata med henne var veckans höjdpunkter. Att så småning om bara släppa ut allt var såå skönt. Jag gick hos henne i 3 månader lite drygt, efter det hade vi samtal med glesare mellanrum. I början på 2014 gick jag med i en grupp som de hade anordnat för andra föräldrar som hade samma/liknande problem. Denna grupp pågick fram till Maj 2014. Att få känna att jag inte var ensam var så skönt, det var inte bara jag som kände såhär. Även om de hade andra svårigheter eller problem så fanns det iallafall andra som förstod. 

Idag mår jag riktigt bra. Medicinen slutade jag med för länge länge sen. Första tiden när Alice kom satte verkligen sin spår, och djupa sånna. När hon kanske runt halvåret började vi knyta an och växte in i rollen som föräldrar och kärleken började växa och ta fart. Det tog tid men men vi tog oss igenom det och kärleken till Alice är obeskrivlig nu, hon är verkligen vårat allt och vi kan inte tänka oss en vardag utan henne. All hjälp jag fått har varit ovärdelig så mår ni dåligt så våga fråga efter hjälp. Det finns hjälp att få och bra sådan! 

Att bli förälder blev inte som jag tänkt över huvud taget, inget blev verkligen som vi trodde det skulle bli. Kan det vara det som gjorde att det blev som det blev?  Att inte kunna knyta an, att inte kunna ge sitt barn mat, att inte kunna älska sitt barn, att synen på föräldraskap var helt anorlunda på riktigt var nog alla bidragande faktorer. Att ha detta i ryggsäcken inför den dagen när vi är redo för ett syskon känns faktiskt riktigt bra.
Nu vet jag att det är okej att känna såhär, jag är inte värdelös och jag är inte ensam!


 
Det blev ett väldigt långt inlägg och det kanske är lite stökigt skrivet. Jag tror jag fick med det mesta, iallafall det viktigaste av vad jag ville få sagt. Mycket känslor och situationer som jag nästan förträngt kommer säkert dyka upp med tiden. Kanske skriver jag mer om det då, men för nu får detta räcka. :)
 
 

Inget tålamod

Vilken helg det blev. Hade det så trevligt på 25års festen men den slutade inte alls lika kul. Arg och förnedrad åkte jag hem och nu efter har jag ont i vänster höft.. Lägger denna helg bakom mig och ser fram mot andra helger och kalas som väntar oss nu framöver.

Just nu försöker jag natta Alice och F är på spelkväll på jobbet. Alice och jag har bråkat hela kvällen känns det som. Hon har vägrat lyssna eller göra som jag sagt och jag har tjatat som en galning och inte haft något vidare tålamod ikväll. Att hon inte vill sova nu gör det inte bättre alls.

Har legat här inne på hennes golv i 50 minuter minst men hon bara vrider och vänder sig och sätter sig upp. SUCK! Idag har jag min faste dag och jag är nu i skrivande stund såå hungrig. Köpte mig en sallad i affären förutom med bara grönsaker, räkor och ett ägg som jag längtar att få äta. Just nu skulle jag kunna äta vad som helst känns det som. Hoppas Alice somnar snart annars kommer jag bli galen.... -.-