Dålig bloggapp

Vad trött jag blir på blogg.se appen, undrar ni varför det kommer flera av samma inlägg ibland så kan jag berätta att det är pga appen. Funkar inte som den ska ca hälften av alla gånger, börjar ledsna riktigt ordentligt på den nu.. >,<


Helt slut

Efter att ha mätt, räknat, sågat och skruvat ihop några av ramarna till balkongen är jag nu helt slut. Det tar verkligen tid och ork att pyssla med det här, mer än vad man tror. Nu kan vi dock inte göra mer på några dagar då vi stötte på ett problem. Tydligen hade vi, när vi skruvade ihop ramarna första gången, skruvat ihop dem med sexstjärniga skruvar och vi kom fram till att vi lånade en sån sexstjärnig bits till skruvdragaren sist och äger alltså ingen egen. Så vi kan inte skruva isär de andra ramarna som ska förkortas och göras om. Kändes lagom typiskt och dumt att ha skruvat med dessa..:P
Bara vänta till nästa vecka då affärerna öppnar eller tills svärföräldrarna kommer hem och vi kan låna. ;)


Jobbig natt

Skulle inte sagt igår att halsbrännan blivit lugnare. Fy vilken jobbig natt jag haft. Vaknade mitt i natten av att det gjorde hemskt ont i hela strupen. Gick upp för att dricka en samarin och sen försöka somna om. Gick sådär att somna om och samarinet hjälpte inte som sist men jag hade iallafall inte lika ont när jag vakna nu på morgonen som inatt. Nu sitter jag och äter lite sötmandlar efter att ha läst att det kan hjälpa lite grann mot halsbränna så vi får se. Annars så fick jag utskrivet magsyrehämmande läkemedel när jag kollade upp smärtan vid revbenet som jag funderar på att prova, igen. Annars har jag fått tipset om novalucol. :)

Ni som haft/har halsbränna, vad hjälpte er bäst? :)


Projekt näta in balkong

Så småningom så ska jag och F dra igång projekt "näta in balkong" tänkte vi. I förra lägenheten nätade vi in balkongen åt katterna och det blir riktigt fint och katterna trivdes som sjutton när de kunde gå ut och vi var glada att vi kunde vädra och öppna upp. Så nu är det dags att fixa balkongen för även denna lägenhet. Vi har kvar alla ramar med nät från förra innätningen och kommer kunna använda alla dessa till denna balkong vilket ju är himla bra.

Så idag har vi mätt på balkongen och kollat vart alla ramar kan stå samt kommit fram till vad som fattas. Det vi behöver göra är en till ram och det har vi virke och nät till hemma redan. Det enda vi inte har är några balkar som kan bära takramarna bl.a och som gör hela bygget stabilt. Sen får vi även förkorta en del av de ramarna vi redan har för att de ska passa in rätt. Ser väldigt mycket fram emot att få detta fixat nu. Känns ju som att våren är på gång nu (kanske inte just idag men det blir ju varmare för varje dag så går). :)


Vecka 27

Bebis
Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg. Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta. Sjung för din bebis redan i magen, den kan höra dig!
 

Du
Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.
 
 
Såhär känner jag
Allt som det står att man kan känna här över har jag börjat känna av sen några dagar tillbaka. Halsbrännan har lugnat sig nu verkar det som dock, kommer bara ibland. Ang tryck, så varje gång jag böjer mig ner framåt för att plocka upp något så känner jag det där trycket mot lungorna, jätte obehagligt vissa gånger. Inga strimmor än på magen men på ena låret har jag fått några stycken.
Nu börjar sparkarna även komma högre upp och jag känner de strax nedanför revbenen ut mot sidorna, ibland kan det känns lite obehagligt samtidigt som det kittlar en hel del, och jag ska tillägga att jag inte är kittlig för 5 öre annars. En väldigt konstig känsla måste jag säga. Bebis har sina lugna dagar med lite bök då och då och sen de dagar då det det är sånt ståhej och ska bökas och möbleras om i magen i princip hela dagen. Fortfarande är det lungt om nätterna, och jag klagar inte alls på bebisens dygnsrytm. :)



Stora boken om barn

Igår hade vi F's föräldrar över på lite kvällsfika och även hans morbror med barn kom. Det blev massa goda våfflor och och prata om alla från bebis till utbildning osv. Hade det jättetrevligt och dessutom fick vi en bok av F's föräldrar, en bok som jag även funderat på att köpa ett tag, vilket var tur att jag inte gjort. Boken heter "Stora boken om barn" och handlar om graviditeten, förlossningen, tiden efter och upp till barnet är 6 år. Det finns även med om sjukdomar och tips på mat och lite annat. Denna bok kommer komma väl till användning tror jag. Tittat igenom den lite snabbt och den verkar kanon! :)


New things

Tog en sväng till stan idag med F. Ville komma hemifrån lite kände jag så vi passade på nu efter att F blev klar med sina tentor. Var egentligen bara ute efter ett par skor men hittade lite annat som också fick följa med hem, bla annat ett par gravidshorts i bomull, två pyjamas till bebis och ett paket med gipsbindor att göra en avgjutning av magen senare i graviditeten. Ska bli spännande att se hur det går och hur resultatet blir. :)

Hittade även ett par skor som jag vill ha men tänkte att jag väntar med att köpa dessa tills senare i vår men börjar redan ångra att jag inte passade på idag. Hoppas att de finns kvar senare bara!
Nu blir det att vila en stund, är slut efter dessa få timmar på stan. ;P


Tvåsiffrigt

Nu är vi äntligen nere på tvåsiffrigt. Idag är det 99 dagar kvar till BF och tiden har bara sprungit förbi. Vart försvann alla 181 dagar egentligen? Känns som jag nyss gjorde graviditetstesten eller att jag och F var på första ultraljudet men det är flera månader sen nu. Inte klokt vad tiden gått snabbt!! Nu börjar det närma sig ordentligt och jag kan knappt vänta. :) ❤


Sista kursen

Idag påbörjade jag min sista kurs på denna termin. Känns jätteskönt att börjat på sista måste jag säga, är helt fri sen. Har lite kvar på två andra kurser men bara någon enstaka grej. Snart är det över och jag kan knappt vänta. Det är bara två månader kvar av terminen nu och sen får jag gå hemma och vänta på att bebis ska komma istället. Myspys. :)

Just nu sitter jag som vanligt bänkad framför tv och har precis kollat på "familjen annorlunda" och nu "det okända". Tänkte strax sleva upp lite glass i en skål och unna mig. ;)


Hej halsbränna

Har sen igår haft jobbig halsbränna. Idag har det varit ordentligt och jag kunde knappt äta lunchen för det kändes konstigt och obehagligt i strupen. Tänkte inte på det igår att det var halsbränna, eftersom jag aldrig haft det förut vet jag inte hur det skulle kännas men nu är jag helt säker. Köpte hem samarin här om veckan då jag tänkte att det kunde vara bra och ha och det visar sig det vara också. Efter jag drack ett glas samarin så har det blivit mycket bättre och det är skönt som tusan. Känner dock att det börjar komma smygande igen så ska fixa ett glas snart igen. Synd bara att det inte är något vidare gott. :P


Graviditetskontroll vecka 25

Tänkte skriva lite om besöket hos BM. Var ju där den 15 mars, samma dag jag gick in i vecka 25. Det som gjordes var att vi lyssnade på bebisens hjärta, mätte SF mått, tog järnvärde, och blodtryck(BT). Så jag tänkte att det kan vara kul kanske för er att se och även att se hur det förandras mellan alla graviditetskontroller :)

15/3 - (24+0) Blodtryck: 120/70, SF-mått: 23, Hjärtslag 152, Järn: 120, + 9,5 kg.
12/4 - (28+0) Nästa besök



Vet inte om man ser, men det är en liten röd plupp där jag ligger på SF-kurvan. Precis lagom. :)

Sammandragningar

Har sen igår haft sammandragningar till och från under dagarna. Igår tänkte jag inte så mycket på det men idag har jag lagt märke till det mer och blev nojjig först. Har läst att det är normalt att ha det, att livmodern förbereder sig typ inför vad som komma skall så kände att det nog är lungt. Men nu börjar nojandet igen när jag tycker att det ibland händer ofta under dagen. Sammandragningarna gör oftast inte ont (bara någon enstaka som gjort lite ont) utan jag känner mer obehag. Hela magen spänner och drar samt blir stenhård.

Ni som haft eller också har sammadragningar, hur har det känts för er och hur ofta har ni fått sammandragningar om dagarna?


Magen vecka 26

 
Dags för magbild denna vecka. Tycker att hormonranden börjar syns lite mer för varje gång jag tar kort,
även om den fortfarande är väldigt svag. Här kommer iallafall kulan:

Vecka 26 (25+1)

Asos

Hittade tillslut lite kläder hos asos som jag klickade hem. Tycker det är kanon att asos har fri frakt hit dessutom och priserna är faktiskt bra där. Är nöjd över mina fynd och hoppas bara de sitter som de ska också, var lite klurigt med storlekarna tycker jag men man får mäta oså. Tips till er gravida som också letar kläder. :)


Fina mammakläder?

Jag är så irriterad just nu på min garderob. Har inte så mycket mammakläder och nu kan jag inte ha mina vanliga kläder heller, bara enstaka linnen. Är på jakt efter lite nya kläder men hittar absolut inget fint alls känns det som. Vill kunna känna mig fin och inte gå i mjukisbyxor eller pyjamas om dagarna som jag ofta gör nu. Tycker jag letat lite överallt men hittar inget jag fastnar för. Blir så ledsen på att det inte finns något stort utbud på mammakläder. Känner mig så ful och stor nu när jag knappt har något som passar...>,<

Mer nytvättat

Tvättat mer av litens kläder, även strykt och vikt dem och lagt ner dem i byrån. Så nu ligger de där och väntar på att liten ska komma till världen. Har hälften kvar att tvätta ungefär och även alla sängkläder till både säng, vagn och vaggan så tar lite varje vecka nu så blir det gjort i lagom takt. Längtar efter min lilla snutta nu som sjutton. Låt det gå fort tills den dagen hon är här! :) 




Vecka 26

Bebis
Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.


Du
6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.


Såhär känner jag
Är väldigt morgonpigg och sover gärna nån timme eller två på dagarna och vid 22-23 håller jag nästan på att somna igen. Känner mig mer trött nu dessa senaste veckor än början på graviditeten. För övrigt mår jag utmärkt och tycker att tiden går jättefort, nu är det inte alls långt kvar innan bebis är här. Det känns så overkligt tycker jag men oj vad jag längtar. :) Även börjat känna sparkar några cm ovanför naveln sen igår, mest på höger sida. Mysigt som sjutton, än så länge när det inte sparkas hårt så det gör ont. ;)


Skatten

Har ni kikat in hos skatteverket och kollat om och hur mycket ni får tillbaka på skatten?
Visste ni även att man kan få sina pengar innan midsommar? :)


Det visste inte jag förens alldeles nyss. Trodde jag skulle få en liten slant om jag hade tur. Men att få så mycket som jag ska få trodde jag aldrig skulle hända. Dessa pengar kommer komma någon/några veckor innan bebis kommer dessutom vilket inte kunde bli mer passande. Oron för ekonomin är inte lika stor nu och det känns så jäkla skönt alltså!!! :)

Kika in hos skatteverket och kolla ni med vettja. :)


Färdig uska inom äldrevård

Oh vad det är segt att plugga, hittar aldrig motivation till det. Satt iallafall med det idag, vilket är anledningen till att jag inte skrivit något här. Är halvvägs igenom nästa kurs och sen är det bara en kvar. Känns riktigt skönt.
Fick även reda på svar från provet/tentan som jag gjorde på en kurs för några veckor sen. Fick B i kursen vilket motsvarar ett betyg mellan VG och MVG. Hade siktat på ett E(Godkänt) för att få det gjort bara så gissa om jag blev snopen när jag såg resultatet!! Nu är jag färdigutbildad undersköterska inom Äldrevården. Känns så himla bra och jag är jättenöjd! :)

Läste även en kurs så jag skulle bli utbildad uska inom sjukvård men eftersom min praktik ingick i den kursen och jag skjutit upp den pga av värken så blir jag inte färdigutbildad i det området denna termin. Men det gör inget alls jag är nöjd och glad endå. :)
Nu är det bara kämpa på med de övriga kurserna som jag har kvar och sen efter föräldraledigheten är jag redo att börja jobba, längtar lite faktiskt! :)


Älskade Skrutt

Som jag nämnde i inlägget inatt så skulle jag ringa veterinären och gjorde även det imorse. Fick en tid under dagen att komma in med kissen så de fick titta på honom. Jag kände även att det börjat lukta om klon imorse så det var skönt att komma in samma dag. De ville ha kvar honom under eftermiddagen för att ta bort kloresterna och göra rent. Kändes jättetungt att lämna honom där, hade inte förväntat mig att gå därifrån utan kisse men de ringde efter bara någon timme och sa att allt var klart och att han hade börjat vakna till.
Nu sitter han här hemma och är med, tittar och går runt men samtidigt är det som om det inte är någon hemma i hans huvud. Helt tomt där inne. Väntar på att han ska bli lite mer piggare innan han ska få något gott att äta. Han letade efter maten ett tag förut när vi kom hem så han är nog väldigt hungrig stackarn. Ikväll ska han dessutom få extra mycket kärlek. ❤


Deppig kisse

Ligger sen eftermiddagen i sängen. Har inte känt mig så kry idag alls faktiskt. Har även min lille kisse brevid mig som har varit ovanligt mycket mammig idag. Han har hela tiden viljat sitta eller ligga i min famn och varit väldigt närgången. Har bara tänkt på att det var mysigt men tidigare ikväll märkte jag att hela hans klo har lossnat på ena baktassen och att han verkar ha ont. Kanske därför han sökt sig till mig såhär extra mycket idag nu när jag tänker efter?
Efter en stunds googlande så kom vi fram till att tratten fick åka på för att han inte ska slicka där klon satt och sen ringa veterinären imorgon. Just nu ligger han som sagt brevid mig här i sängen och sover djupt, drömmer mycket livligt. Han har verkat så deppig sen han fick tratten, som om han hatar allt lixom. Usch det är inte kul att se honom såhär, tycker så himla synd om honom, min lille gos. :/


Kärlekstrollet

Verkar som mitt lille kärlekstroll börjar tycka att magen börjar vara ivägen för att han ska kunna sussa skönt på den. Dessutom så rör magen på sig ovanligt mycket vilket han inte verkar uppskatta heller. ;)
Men han ska minsann allt ha sitt gos och står ut. Han är för go.. ;)


"Att köpa" listan

Har nu kryssat i allt som är köpt, eller som vi har hemma rättare sagt, på våran "att köpa" lista. Vagnen och dess tillbehör har vi beställt men den kommer vi inte hämta förens i slutet på maj/början på juni så det får stå okryssat sålänge. Annars är det inte alls mycket mer som ska köpa, lite smågrejer mest & saker som inte är jättebråttom med. :)




Rörelser på film

Lyckades få skruttans runtbökande på film igår när jag låg i soffan,
det var inte det lättaste att hinna men mysigt är det iallafall. :)




Vill ha värme

Vilket väder va? >,<
 
Här snöar det sen inatt någongång när jag gick upp för att besöka toan. Usch blir så trött på denna snö, vill ha sol och lite värme nu. Längtar som sjutton till våren verkligen är här och till sommaren. Som tur är så är det inte många veckor kvar nu iallafall. Har dessutom drygt 15 veckor kvar till BF och det kommer nog gå fort tror jag, bara snön försvinner. ;P

Tyckte jag kände mig bättre imorse och tänkte att det kanske inte var en förkylning på G men nu känner jag samma tryck i ansiktet och tinningarna och är inte alls sugen på att sitta här vid datorn och plugga, men jag är illa tvungen känner jag. Det måste ju bli klart. Tycker det är jobbigt när kurserna ligger helt på internet och allt finns där. Ville egentligen sitter i soffan med en kurslitteratur och plugga, det funkar bättre för mig. Kursen jag håller på med nu är helt hopplös. Ingen kurslitteratur, bara några PDF-dokument och resten ska man leta fram på internet vilket inte är världens lättaste då man ska ha tillförlitliga källor dessutom. Wish me luck! ;P

Nytvättade bebiskläder

Idag tvättade jag första maskinen med kläder till bebis. Har en hel del som ska tvättas så tar lite i taget nu framöver. Det var så mysigt att lägga allt i maskin och senare hänga upp de på tork. Varje sån här sak som man gör första gången får det att bli lite mer verkligt att det faktiskt är en liten bebis som kommer i sommar. Känns ibland som en dröm fortfarande tycker jag. :)
När kläderna torkat ska de strykas, vikas och läggas i nya byrån som står och väntar i blivande barnrummet. Ville inte lägga i kläderna innan de är tvättade eftersom de legat i kartong väldigt länge och fått konstig lukt från kartongen blandat med sköljmedelslukten från när de sist tvättades. Nu luktar de "gott" även att de är tvättade i parfymfritt. :)


Förkylning?

Idag är jag så trött och mår lite halvdant. Vaknade ett par tillfällen under natten och har varit väldigt täppt i näsan, mer än vanligt som är pga graviditeten. Känner mig tung i huvudet och det trycker lixom i tinningar och ansikte och det känns som det är en förkylning på gång. Hoppas verkligen inte det, orkar inte med det också. :P
Så denna dag kommer förmodligen spenderas på soffan framför tvn och mysa medan skruttan bökar runt i magen. Iallafall ett tag. :)


Magen vecka 10 - 25

Mycket har hänt på 15 veckor. :)


Magen vecka 25

Förra veckan blev det ingen magbild. Väldigt synd att jag inte tog någon och är lite besviken på mig själv över det men det händer ju inte så jättemycket med magen över en vecka (tycker jag) så det kanske inte gör något. Nu har jag iallafall tagit bild på magen denna vecka och den börjar bli stor nu. Har fått lägga undan mina vinterjackor och ha en flera år gammal jacka för det är den enda jag får på mig i dagsläget. :P


Vecka 25 (24+2)

Resultatet

Är äntligen klar med sängmobilen nu, det tog inte alls så lång tid fast jag sydde allt för hand och jag har kollat på tv samtidigt så det kan ha dragit ut lite på tiden med. ;) Innan var det ganska tråkig vit plast vilket jag inte alls är så förtjust i. Gillar mycket färg och textiler så fick blir rött velour(tror jag det heter). Kaninerna fick även små rosetter runt halsen dessutom för att knyta ihop det hela lite mer. Är faktiskt nöjd över hur resultatet blev. :)

Innan:



Efter:

Sängmobil

Igår var Mamma och hennes sambon här över en fika och hade med sig en sängmobil till spjälsängen från när jag var liten. Jag tycker den är kanonsöt men själva grejen som man sätter fast på spjälsängen och pinnarna som nallarna är fästa i är i vanligt naturvitt plast och det känns lite sådär fint. Så jag sitter och pysslar lite med sängmobilen och syr lite tyg runt om plastet. Än så länge ser det fint ut iallafall men får se om resultatet är lika bra när allt är klart. Återkommer med mer bilder då. :)


Vecka 25

Bebis
Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm mellan huvud och stjärt. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.
 

Du
Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.


Såhär känner jag
Börjar känna mig tröttare om dagarna nu och sover gärna en timme eller två på eftermiddagen. Somnar ganska tidigt på kvällarna med och jag vaknar även väldigt tidigt. Förr kunde jag gå upp runt 11 men nu är det inte sällan jag vaknar mellan 7-8 på morgonen och är pigg. Imorse vaknade jag 06.30 tex och var klarvaken. 
Sparkarna blir bara kraftigare och kraftigare men är fortfarande i nedre delen av magen. Ingen spark över navel än så länge. :) Skulle det inte vara för sparkarna och att magen växer så skulle jag inte tro att jag är gravid. Mår väldigt bra (förutom smärtan i revebenen som jag tjatat om) även om jag är lite trött med. 
Har börjat få kramp i vaderna på nätterna men det släpper ganska snabbt efter, händer några gånger per natt. Även börjat känna att det trycker mer neråt i bäckenet och såklart blir man orolig men läst att det är normalt. :)


Uttråkad

Just nu har jag så fruktansvärt tråkigt och känner att jag vill hitta på något. Kanske åka en sväng någonstans men F är inte lika sugen på det. Så det blir att vara hemma istället och jag blir så grinig när jag har tråkigt. Haha. :P.
Vill inte bara sitta hemma fast jag har ont, läkaren sa att det vore bra om jag rörde på mig ifall det är något mekaniskt. Men vill heller inte gå iväg nånstans själv. >,<

Tar gärna emot tips på vad man kan hitta på hemma! ;P


60 procent

Känns som tiden springer iväg nu och jag hänger knappt med själv. Imorgon går vi in i ny vecka redan vilket känns så skönt för jag vill att detta ska gå fort nu. Vill ha min bebis i famnen istället. :)
Idag har 60% av graviditeten gått, och det känns inte som det var 4 veckor sen man hade kommit halvvägs. Det är även mindre än 2 veckor kvar tills vi går ner på två siffrigt när det gäller hur många dagar det är kvar. Spännande!! :)


Ruta ett

Är tillbaka på ruta 1 känns det som. Ultraljudet idag visade ingenting, allt var bra med både galla och levern och de vet inte alls vad värken kan bero på. Antagligen någon muskel eller liknande. Eftersom jag väntar barn så finns det heller ingen medicin att ta utan jag får prova med alvedon fast jag vet att de inte funkar. Väntar in provsvaren från läkaren jag var hos igår men har börjat ställa in mig på att värken kommer sitta i tills förlossningen iallafall och det är bara hålla ut tills dess nu. 

Känner även att det inte funkar med praktik just nu så jag valde att skjuta upp den tills någon senare termin. När det blir vet jag faktiskt inte utan tar det när det kommer. Känns skitjobbigt att det blev såhär men kan inte göra så mycket alls åt situatuionen. >,<

Såhär ligger det till

Varnar såhär i förhand att detta kan bli långt.. ;P

Nu kikar jag in igen efter att ha tagit hand om mig själv i några dagar. Som tidigare nämnt har jag haft och fortfarande har riktigt ont under höger bröst i några veckor nu och försökt få tag i en tid hos en läkare i 2 veckor lite drygt men utan framgång. Helt sjukt att man inte kan få träffa en läkare när man mår dåligt och bara blir runt skickad hela tiden. Kände att ingen tog mig på allvar eller ville ge mig hjälp och det fick mig må så dåligt. Det är inte såhär det ska vara. Vården finns för att hjälpa de som mår dåligt, inte för att få de må ännu sämre.

Efter en del tjat från min sida lyckades jag tillslut få en läkartid på vårdcentralen här där jag bor. Hon jag pratade med i receptionen blev väldigt förvånad när jag ringde tillbaka igår efter helgen och utbrast: "Har det inte blivit bättre?"  Seriously? Varför skulle jag ringa om det nu blivit bättre? Ibland så tar vissa människor f*n priset i dumhet. Sa ifrån på skarpen att NEJ det är inte bättre och nu vill jag ha en läkartid. Surt bokade hon in en tid åt mig tills idag på förmiddagen.

Läkaren jag träffade idag lyssnade på mig när jag berättade och undersökte där jag har ont, mer än vad det undersökts på både förlossningen och MVC de senaste två veckorna. Läkaren trodde att det var gallan och gallgångarna som det är problem med och om det inte är det så är det något mekaniskt antagligen. Det känns som att denna läkare vet vad han pratade om och jag litar på honom. Den läkaren jag träffa på förlossningen rörde mig knappt och konstaterad att det var magsyra som var problemet och thats it. Läkaren idag sa att skulle det vara magsyra så skulle jag känt av det i magsäcken och strupen på vänster sida, inte på höger sida och det har han rätt i. (Känns nu i efterhand som förlossningsläkaren bara slängde ur sig en diagnos för att komma därifrån) Fick även lämna en del prover idag och fick en tid för ultraljud av gallan imorgon förmiddag.

Nu börjar det hända lite saker och det känns så skönt. På de 20-30 minuterna jag var på vårdcentralen så fick jag mer hjälp än vad jag fick på förlossningen och MVC. Under denna vecka kommer jag få mer svar om det är gallan eller om det är nån muskel eller likande som är problemet. Bara vänta in svar nu och ta det därifrån sen.

Tänkte även försöka mig på praktiken. Bättre att försöka sig på det och kolla om kroppen/jag orkar med det än att ge upp direkt innan jag vet om jag kommer orka eller inte. Vill bara få det gjort så jag slipper det sen. Att skjuta upp praktiken till hösten skulle inte funka känner jag. Bebis kommer vara 2-3 månader och jag kanske kommer amma, det känns inte jättelockande att ha praktik då. Så hoppas på det bästa nu och att allt löser sig. För en gångs skulle ser jag lite ljus i tunneln av allt detta elände. 


Nu ska jag fixa lite middag, är vrålhungrig! ;)

Paus

Tar en liten paus härifrån för några dagar. Mår inget alls bra och vården är helt totalt värdelös. Får absolut ingen hjälp någonstans och jag är så trött på det nu och mår bara mer dåligt av dem. Så ska pausa härifrån och bara vara, med mig själv och med F. Kan berätta mer om allt detta när jag är tillbaka, vilket förhoppningsvis inte dröjer. Hoppas ni alla stannar kvar ändå. ♥

Vecka 24

Bebis
Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm mellan hjässa och stjärt och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.
 

Du
Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.


Såhär känner jag
Bäckensmärtan kommer smygande mer och mer. Har ett bälte som jag börjat använda som jag hoppas underlättar lite. Magen växer på och även bebis. Känner väldigt starka och tydliga sparkar nu och har märkt att bebisen har börjat utveckla ett mönster när det gäller att böka runt. Har läst att bebisar är som mest aktiva när mamman ska sova. Här är det tvärt om, det börjas böka när jag går upp på morgonen och under dagen och lite in på kvällen är bebis som mest aktiv för att sedan lagom till jag ska sova "lugna ner" sig. Det är väldigt fascinerande att se hur magen rör på sig och nu kan man även se på vilken sida av magen som bebis ligger i. :)
Har fortfarande världens värk och ska kontakta förlossningen för en läkartid för 3e gången, börjar bli så less men i övrigt mår jag oförskämt bra. :)


Dagens vård

Jag är så fruktansvärt trött på vården. Man bara slussas runt för att ingen vill ta en på allvar. MVC skickar mig till förlossningen som i sin tur skickar mig till vårdcentralen. På vårdcentralen säger de att det inte är akut så jag fick igen tid utan ska avvakta till måndag och kolla om det finns tid då. Helt sjukt! Vadå inte akut? Visst det är inte så att jag avlider men fan jag kan ju inte ens göra något pga av värken. Vad är det de inte förstår? :S
Imorgon gör jag ett nytt försök att ringa MVC och säga att jag inte orkar ha det såhär mer och jag är så trött på att slussas runt. Jag kommer aldrig orka göra praktik med denna smärta, inte en chans. Åh jag är så arg på vården just nu!!! ;(


Byrån

Idag har vi lyckats bygga ihop byrån i barnrummet och även möblera om där inne så att det blev mer plats. Jag vill egentligen flytta ut mitt skrivbord och datorn till F's arbetsrum men det får vänta lite till trots allt och får stå kvar i barnrummet ett tag till. Vi båda pluggar och behöver lugn och ro för att koncentrera oss och det kommer inte hända så ofta om vi delar rum. :P
Känns iallafall skönt att börja få lite mer ordning på litens möbler även om det är en hel del kvar. Men nu kan jag börja sortera och lägga ner allt i lådor istället för att ha allt i kassar på golvet. Ska bli spännande och se hur mycket kläder man har av allt nu dessutom. :)


Längtan efter liten

Just nu längtar jag som sjutton efter förlossningen och till att träffa min lilla bebis. Ser faktiskt fram emot förlossningen, alla jag lyssnat på har sagt att det är en himla upplevelse och jag hoppas jag också får uppleva det. Vill helst inte behöva göra ett snitt, men det som är bäst för bebis är huvudsaken. Det jag är mest nojig över just nu är nålen i handryggen man får. Töntig som nojar över det kanske men kan inte rå för det. Är inte nålrädd direkt men synen och känslan att veta att man har en nål i ådran äcklar mig lite. :P Tänkte att jag ska ta tag i att skriva ett lägre inlägg om mina tankar och känslor om förlossningen någon dag nu framöver. :)

Just nu halvligger jag i soffan och kollar på Greys anatomy med tissen i famnen att gosa med. :)


Skitdag!

Idag är jag så fruktansvärt trött på allt. Dagen började bra hos sjukgymnasten som prata om foglossning och visade övningar som man kan göra, även hur man ska fördela tygden av kroppen när man sitter och står. Kanonbra saker. :)

Efter det hälsade jag på min praktikplats och visade vem jag är osv. Fick info och lite papper med mig hem. Lite där började dagen bli dålig, inte pga av platsen utan av en som jobba där som kläckte ur sig: "grattis till bebisen, såg först ite din mage utan bara att du var rund i ansiktet." Tack lixom? det där gav verkligen självförtroendet en boost. Känner mig rund som en j*kla tallrik i ansiktet nu efter den kommentaren.
Varför har vissa människor ett behov att de måste påpeka att man är tjock/rund i ansiktet/lagt på sig? Kan de inte tänka sig för och lista ut att man redan vet att vikten ökar och att man ser sig själv i spegeln varje dag. Vad tror de lixom? Nä fy och detta är bara början.

Efter det blev det "möte" på skolan om praktiken, skrev på lite papper och fick lite med mig hem. Det gick också bra men jag började få ont som sjutton under revbenet. Kommer hem och ringer läkaren/förlossningen som min BM hänvisade mig till, men de hänvisade mig till vårdcentralen. Så får ringa dit imorgon. Verkar som igen vill a detta på allvar.

Nu ska jag äta middag och sen bädda ner mig under täcket. Noll lust alls till något just nu. Jag blir så trött på sånna här dagar så jag vara vill kräkas på dem och att vara gravid var då inte den dans på rosor jag trodde det skulle vara.


Fortfarande ont

Trodde de senaste dagarna att det hade blivit bättre med värken och att de tabletter jag fick av läkaren fungerade men å andra sidan så har jag varit väldigt stillasittande de senaste dagarna. Idag när jag hade ett antal ärrenden på stan och i skolan och har gått samt rört på mig mycket så har jag haft lika ont som innan tabletterna, helt gråtfärdig vissa stunder. Är så besviken att de inte fungerade fast jag nästan visste att det skulle bli såhär.
Imorgon har jag också en hel del att göra fram till kl 15. Efter det ska jag ringa förlossningen om en ny läkartid för detta orkar jag inte längre, kommer aldrig orka praktiken om jag ska må såhär heller. :/
Nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska strax sova. Blir en tidig dag i morgon. Börjar dagen hos sjukgymnasten på informationsträff om foglossning och lite sånt. Men mer om det imorgon. Det jag vill ha sagt var iallafall att det ska bli riktigt skönt att sova efter denna dag.. :)


Mer inköp till bebis

Idag har det varit mycket på schemat. Jag och F tog en sväng ner på stan. F skulle klippa håret och jag satt och pluggade medan jag väntade tills han ar klar. Efteråt blev det en shoppingrunda, en snabb sådan innan jag skulle till skolan och göra prov (som för övrigt knappt kunde gå bättre). Tog en sväng in på kappahl där vi hade en valfri body att hämta ut plus att vi hade 25% rabatt på ett till plagg. Så fick med oss massa fint hem. Köpte bl.a en klänning som jag inte kunde motstå. Så sommrig och så söt. :)
Vi var även och köpte en babybjörn bärsele hos en jättetrevlig tjej. Kvaliten var kanon och den kosta bara 300 jämfört med en ny som ligger runt tusenlappen. Är sjukt nöjd och hon visade även hur man använde den och satte i sin bebis och tog ur. Hon hade en liten charmig skrutta hon med. :)


Mer kläder

Fick en drös med kläder av min underbara vän som jag hälsade på när jag var i hemorten i helgen. Blev en hel del och hälften neutralt och hälften flick. Känns bra att ha lite extra kläder ifall det kommer gå åt. Ett gång blöjor i minsta storlekarna fick jag med mig också. :)
Fick även låna lite mammakläder vilket är kanon. Jag kände endå att de var dags att köpa lite mer mammakläder då jag inte längre kan ha så mycket av mina vanliga, bara några enstaka tröjor. :)


Inte hunnit med

Det har inte blivit något inlägg under den tid jag var när jag hälsade på mamma. Hade så himla mycket att göra och prata om med familjen så den hans lixom inte riktigt med, tråkigt nog. Just nu ligger jag hemma i min egen säng och ska alldeles strax sova. Gick upp riktigt tidigt imorse och hade inte ens tid att sova middag en stund så är himla trött.

Saken jag ville säga var iallafall att jag hade ett mycket trevligt dygn hos mamma med massa skratt och mys. Saknar att bo nära familjen och att träffa dem ofta. Hoppas att det blir mer ofta när bebis är här och skolan är slut. :)

Godnatt alla, hoppas ni haft en fin helg! :)


Magen vecka 23

Ny vecka innebär också såklart en ny magbild. Sakta men säkert blir magen större.  :)

Vecka 23 (22+1)

Kyld vetekudde

Har hittat något mer som dämpar smärtan lite nu förutom ligga på rygg. Jag har en vetekudde som jag lägger en stund i frysen för att kylas ner och lägger sedan den över revbenen där jag har ont. De bedövar smärtan lite grann. Så hela kvällen igår satt jag halvsittandes med en stor kudde bakom ryggen och vetekudden på bröstkorgen. Gick helt okej att sitta med sambon och kolla film även om jag inte var helt fri från smärta. Riktigt mysigt var det, det är något jag inte klarat eller orkat senaste kvällarna annars.
Vi såg The Hobbit igår och jag tyckte faktiskt den var riktigt riktigt bra. Ser fram emot nästa som jag har för mig kommer i December. :)


Lådbygge

Denna dag har ägnats åt att plugga och även att bygga ihop alla lådor till byrån i barnrummet. Själva byrån får vi bygga nästa vecka för idag så ska jag ta en efterlängtad tupplur strax och min trötta prins gör mig sällskap, sen blir det lite mer plugg innan vi rundar av kvällen med mys framför tvn. :)
Innan vi börjar bygga ihop byrån så måste vi bl.a gör plats i F's arbetsrum, vårt blivande gemensamma arbetsrum och sedan flytta in mitt skrivbord och datorn och allt sånt där. Detta får som sagt bli nästa vecka. :)
Imorgon åker jag dessutom hem till mamma för att fira mammas sambo som fyller år, ska bli riktigt mys att träffa dem och mina bröder igen. :)


Vecka 23

Bebis
Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång från huvud till stjärt. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.
 

Du
Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.


Såhär känner jag
Börjat få lite mer ont i bäckenet men inte så att det påverkar vardagen än. Dock har jag fortfarande fruktansvärd smärta vid revbenet som jag inte vet vad det beror på, tror inte riktigt på läkaren som sa att det var pga av att magsyra läckte. Annars mår jag faktiskt riktigt bra, kan känna mig trött ibland på dagarna. Nu känns det väldigt tydligt när skruttan sparkar där inne och man ser även tydligt på magen också. Än så länge är det bara nedanför naveln som det sparkas. Det är så himla mysigt med detta bök men jag längtar som sjutton tills hon kommer. :)


Välkommen vecka 23

Säger välkommen till vecka 23. Jag tycker veckorna går så himla fort nu. Kan inte fatta att det är 3 veckor sen RUL redan. Känns som jag inte hunnit med nånting sen dess, men jag är glad endå. Längtar så mycket till sommaren, till sena varma sommarkvällar, till grillat men mest av allt till min lilla bebis. :)