Instagram Bloppis

Nu har jag tagit tag i att starta en bloppis för att sälja alla kläder som Alice har växt ur. Har sparat en hel del som jag måste gå igenom ännu en gång och rensa lite till. Har mängder med kläder och man kan ju inte spara allt heller.

På instagram finns min bloppis vid namn:

weeonebloppis

Har ni små bebisar, känner någon som har eller kanske väntar barn så skulle jag bli superglad om ni vill tipsa. Det mesta säljs för en billig peng då jag vill bli av med det fort för att göra plats för större storlekar som ska läggas undan inom kort. :)Glimtar

Tänkte bjuda på lite glimtar från vårt hem.
Dessa bilder är på ett av mina favoritställen här hemma, köket, eller rättare sagt matplatsen.

 
 
 

Kalashelg och förkylning

Här hemma har vi sjukstuga i helgen. Både Alice och jag har blivit ordentligt förkylda efter första veckan på förskolan. Visste att det bara var en tidsfråga innan det skulle ske man hade inte räknat med första veckan. Imorgon är det dock dags för förskolan igen, även denna dag(och hela veckan) helt utan mamma.
I fredags gick det jättebra att vara där utan mamma, hon var lite ledsen precis när jag gick men det gick över efter en stund. Dock är Alice väldigt snabb och har ofta bråttom så hon hade lyckats ramla in i en hylla och fått sig ett litet märke i pannan. Typiskt första dagen. :P

Igår trotsade vi förkylningen och gick på 3 års kalas, det var Alice pappas kusin som fyllt år. En riktigt trevlig dag med mat, fika och massa bus utomhus i det underbara sommarvädret. Tänk att vi har sånt här fint väder nu! Jag fick till och med en liten bränna. ;)

 
Även om vi är förkylda och eländiga så har helgen varit riktigt bra. Idag var vi även på stan en sväng och kollade runt lite innan det stängde. Passade på att gå till panduro för att köpa lite garn och nålar för att börja virka. Efter att ha fått mycket inspiration från fina Sandra, så tänkte jag försöka mig på det jag med. Ska bli intressant att se om tålamodet räcker till. ;)

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig helg! ♥

Att sova på förskolan

Idag var sista dagen jag var med på inskolningen, imorgon ska jag alltså lämna alice själv där. Jag har ont i magen när jag tänker på det, känner mig inte redo för att hon ska vara mrd nångon annan än mig. De har ju inte koll på henne varje sekund som jag har.

Idag har alice viljat sitta en hel del i min famn när vi var där, hon ville heller inte sova efter lunchen. Försökte inne först i rummet där barnen ska sova, det gick inte alls så vi försökte i ett rum där vi var ensamna. Det gick inte heller, så försökte i vagnen utomhus vilket tillslut gick när vi hade försökt i över en timme sammanlagt. På slutet var jag så frustrerad och trodde vi skulle behöva gå hem och sova.
Vi vill att hon ska sova inomhus på en madrass egentligen men om det inte funkar så gör det inte. Viktigaste är att hon sover. Hela nästa vecka ska hon sova där, undra hur det kommer gå för dem att söva henne. Fröknarna ska prova sig fram till vad som funkar bäst, och de kommer börja inne.

Ni som har barn i förskoleåldern, hur har det gått för era barn och sömnen på inskolningen?


Nu ligger vi i soffan och väntar på att pappan ska komma hem så vi kan äta middag sen ge oss ut och leka i den nyöppnade lekparken som ligger precis bredvid där vi bor. Vi var där igår och kikade en stund och Alice tyckte det var jättespännande. :)

Första inskolningsveckan

I måndags hade vi första inskolningsdagen på Alice förskola. Både jag och Alice pappa följde med första dagen för att se hur det skulle gå till. Vi har bara varit där till lunchen innan men idag så vi stannade till 13.30. Samma imorgon.

Inskolningen har gått riktigt bra hittills, jag tror inte det skulle kunnat gå bättre. Alice trivs jättebra där och har inte varit ledsen eller reserverande alls mot fröknar eller de andra barnen. Redan från första stund så har hon lekt på för fullt och vi/jag har bara behövt sitta i ett hörn och titta på. Gillar personalen och deras sätt att jobba med barnen, och man ser hur mycket barnen gillar dem. :)

Valet av förskola känns riktigt bra även om jag egentligen inte känner mig helt redo med att lämna ifrån mig Alice ännu. På fredag är det dags för hennes första dag där utan mig. Hoppas att det ska gå bra och att hon inte kommer vara så ledsen. Känns som jag bara kommer sitta och räkna minuter tills jag får hämta henne. Jag har massa att göra men jag tror inte att något kommer bli gjort här hemma. Hela nästa vecka ska hon också vara där själv utan mig, och då även sova där varje dag. Spännande att se hur det kommer gå. :P


Nu är vi hemma och slappar, superfint väder ute men jag är så himla trött så vi blir nog hemma i eftermiddag. Alice har lekt ute massor under förmiddagen iallafall. Så har inte så dåligt samvete för att vi blir hemma framför barnkanalen idag. :)