Hängande mobil

Kom hem vid kl 20 igår kväll efter våran "shoppingrunda". Var trött och orkade inte göra så mycket så vi kollade lite på tv och sen spelade Zelda på Wiiet tills vi skulle sova.

Det var himla mysigt att kolla IKEAs babyavdelning. Fick faktiskt med mig en sak hem därifrån som jag tycket var himla söt. Det är en mobil att ha över skötbordet, med djur som hänger från ballonger. Fastnade jättemycket för den. :)
Annars väntar vi med att köpa saker till bebis till våran ullaredsresa som blir någon gång i slutet på februari förhoppningsvis. Då planerar vi köpa (nästan) allt på en gång. :)


Helt säker!

Är nu helt säker på att det är bebis som buffar runt. Det har blivit starkare nu även om det fortfarande inte är så starkt som sparkar. Har gått runt i flera affärer ikväll och varje gång jag satt mig ner har det börjat att buffas. Så mysigt! Börjar le varje gång! :)


Hemåt

Sitter just nu på bussen hem. Haft två jättetrevliga dagar men det ska bli skönt att komma hem och få sova i en mjuk säng istället för på hård bäddsoffa. ;P

Senare i eftermiddag ska jag och F åka och handla present till hans syster och pappa som både fyller år inom en vecka. Medans vi ändå är ute så ska vi ta en sväng förbi IKEA och kolla in babyavdelningen och se vad de har för mysigt. :)


Arv

Idag hände det inte så mycket alls. Träffade en nära vän nu på kvällen som jag inte träffat på länge, rättare sagt inte sen nyår och då var det bara lite snabbt ute. Vi har suttit och pratat och bebis och allt som hör till. Väldigt trevligt och ska se till att hälsa på lite oftare nu. :)

Mamma och jag gick även igenom alla bebisgrejer från när jag och mina syskon var små. Har redan fått kläderna som fanns. Det fanns fortfarande en del andra grejer så som täcke och kudde och sånt som jag plockade ner för att ta med imorgon(idag) när jag åker hem. En del får vara kvar här när t.ex jag, F och bebis kommer och hälsar på och lite kommer jag hämta senare i vår. :)

Hittade mina första skor från när jag var runt 1 år och började tulta runt. De är så himla söta, och fortfarande i så fint akick fast man ser att det är lite grus under och skrapmärken vid tårna från när jag ramlat. Är väldigt glad att mamma sparade dessa åt mig, mysigt med sånt här som går i arv! :)


Upp & hoppa

Shit vad trött jag är!! Jag vaknade strax efter 06 av de började göra sig iordning för att gå till jobbet här hos mamma. Och strax efter 07 gick jag upp för att äta lite, min mage började låta och göra ont som sjutton för jag var så hungrig. :P
Gick och la mig direkt efter jag ätit igen och vaknade för en stund sen av att det ringer telefonförsäljare. Så känner att det kanske är dags att gå upp nu även om jag skulle kunna lägga mig och sussa vidare utan problem. Så får vi se vart dagen bär iväg senare. :)


Buffar

Sitter återigen framför "det okända" fast denna gång hemma hos mamma. Vi har lagat mat tillsammans idag åt familjen och pratat om allt mellan himmel och jord, och oj vad vi pratat. Skönt att få pratat av sig riktigt ordentligt och detta är vi bra på. Haha.

Ligger nu i soffan och tittar på det okända som sagt och tycker just nu att jag känner bebis buffa där inne. Det är som om någon petar från insidan av magen. Samma känsla har jag haft ett par gånger tidigare denna vecka, vare gång på samma ställe så jag tror det är bebis som bökar runt lite. När jag ligger på mage så känner jag samma sak fast lite tydligare. Hoppas iaf det är bebis som bökar. Mysigt! :)




Hem till mami

Hade en ganska kass dag igår. Hade inte lust alls som jag nämnde och orkade inte logga in här och skriva. Det hände inte alls mycket igår för den delen. Spenderade i stort sätt hela dagen i soffan med F. :)

Idag är det bra, dock har jag haft en dålig natt. Vaknade tidigt för toabesök och märkte då att jag mådde illa? och har gjort det sen dess. Blev helt förvånad eftersom jag mått så bra ett tag nu. Kämpade lite med frukosten då jag började få ont i magen och illamåendet gjorde sig påmind lite mer. Nu har det lugnat sig lite igen.

Idag så bär det iväg till min mamma. Inte träffat henne på snart 1 månad tror jag!! Kommer inte ihåg om jag varit hos dem sen nyår. Så ska bli riktigt trevligt och mysigt.
Ska strax börja packa men först ska jag njuta av min kopp med te och gosa med mitt hjärta! :)


Träliga dagar

Hade inte en så vidare bra morgon. Kände mig så trött på det mesta och hade inte lust med något. Spenderade hela förmiddagen i soffan och kollade på Unga mödrar. Men efter jag tog en dusch och gjorde mig iordning blev det lite bättre. Har varit och handlat med F och nu sitter jag i soffan igen med plattan och fortsätter kolla på serien. Har fortfarande inte nån stor lust att göra något. :P Hatar sånna här träliga dagar.


Längtar

Ligger i sängen sen en stund tillbaka och kollar på "Unga mödrar Norge". Blev lite piggare efter jag gjort mig iordning för sängen så kollar på detta medan jag väntar på att bli trött igen. :)
Åh sitter med tårar när de tjejerna i programet föder sina små knoddar. Jag längtar tills min knodd är här nu! :)


Mäktigt

Även ikväll ligger jag dödstrött i soffan vid denna tid. Verkar som tröttheten kommer i perioder. Ett tag pigg, ett tag extremt trött. Blir nog att sussa tidigt ikväll igen. :)
Jag bytte om till pyjamas och bäddade ner mig i soffan för en stund sen. Hade även gjort lite marängsviss att smaska på. Fast jag glömde köpa grädde och tur det för det blev tillräckligt mäktigt ändå. Men så himla gott det var alltså, detta hade jag längtat till. :)


Magen vecka 18

Här kommer magbild för denna vecka. Den har blivit lite rundare nu. 
Känns som magen sitter högt upp med. Eller vad säger ni?! :)

Vecka 18 (17+1)


Lägger upp ännu en skillnadsbild på de 4 senaste veckorna. :)

Konstigt nog

Legat och gosat med min karl nu på förmiddagen innan han drog tillbaka till deras lan igen. Ska fixa lite frukost strax och plocka lite här hemma. Igår blev det inte mycket gjort nämligen. La mig konstigt nog tidigit igår, brukar annars inte komma i säng fören 02 annars, och brukar då ändå ha svårt att komma till ro vid den tiden. Kanske det som är felet?

Senare så kommer jag lägga upp veckans magbild. Det har lixom blivit lite så att lördagar är "magbildsdagen" och kommer antagligen fortsätta vara det tills liten kommit ut. Känner mig lite rundare denna vecka. :)

Marianne

Precis tryckt i mig en pastasallad med tonfisk. Var så mycket godare än vad jag trodde det skulle vara måste jag säga. Som gravid rekommenderas det även att man äter fisk 2-3 gånger i veckan så detta passade mig kanon. Så detta kan jag tipsa varmt om! :)

Nu har jag bäddat ner mig i soffan med en påse mariannegodisar och kollar på postkodmiljonären. Hade sånt sug efter mint och choklad så var tvungen att köpa hem lite marianne!
F är iväg på lan med några vänner och jag kommer vara ensam hemma hela helgen i stort sätt. Han kommer bara hem och sover några timmar innan han drar dit igen. Skönt att få lite egentid men jag vet inte alls va jag ska hitta på. Antagligen bara lata mig. :)

Har ni något förslag på vad jag kan göra så tipsa på! :)


Vecka 18

Bebis
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.


Mamma
Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

 

Såhär känner jag
Har gått upp max 4 kilo hittills och det känns riktigt bra. Äter faktiskt ganska bra tror jag, bättre än jag trodde jag skulle göra. Magen blir bara rundare och rundare och naveln börjar bli mer grund än innan har jag märkt. När jag sitter och lutar mig framåt känns det att det är något i magen (livmodern) som tar emot.
Väntar fortfarande otåligt efter att bebis ska ge någon buff. Kändes som om någon petade lite lätt från insidan långt ner på höger sida igår morse när jag låg i sängen. Kändes på samma ställe först 2 ggr sen efter en stund 3 ggr till. Men vet inte om det var bebis eller tarmar eller så.
Idag är det även två veckor kvar till vårat rutin ultraljud, som görs i vecka 20 här. Längtar!! :)
 

God morgon vecka 18

Idag är det dags för vecka 18. Har längtat hit på något sätt även om det kanske inte händer något speciellt just denna vecka. :)
Just nu ligger jag i sängen och är dödstrött, ska strax orka mig in i duschen för att om 1 och 1/2 timme så får vi besök av F's familj och hans farmor och farfar. Känner mig som en zombie just nu och vill helst ligga kvar 1-2 timmar till och sova. :P


Så besviken

Haft en riktigt dålig dag. Fick veta att min lärare har undanhållt viktig information om min praktik och skyller på att jag missuppfattat henne. Blir så arg och besviken på hennes skitsnack och det sabbar min kurs och utbildning.

Jag blev lovad att kunna göra 2 veckor praktik eftersom min förra blev avbruten sista veckan pga att min handledare fick mig på psykiskt dåligt. Men fick veta igår att om jag ska ha en annan praktikplats är det 5 veckor som gäller och att det är 2 veckor på min gamla plats. Tänkte att jag kunde stå ut och vara på min gamla plats i två veckor för att få det gjort.
Men så får jag veta idag att det inte går för att jag var tvungen att säga till, om att jag ville ha två veckor alltså, i höstas vilket ingen sa till mig så nu går det inte alls.

Så nu har jag att välja på att ha praktik på nästan 100% i fem veckor (fast jag bara missade tre dagar på förra praktiken) samtidigt som jag nästan är höggravid och dessutom har 100 % studier vid sidan om. Jag förstår inte vem som skulle kunna orka detta överhuvudtaget? Eller att få IG i kursen.

Fick som svar att jag kommer hinna göra hela praktiken innan man går hem på havandeskapspenning, och att jag kommer orka men de som jobbar innan de går hem inom detta yrke har väl inte inte 100 % studier vid sidan om deras jobb på 100% samtidigt?

Jag vet inte alls hur jag ska göra. Hur ska jag orka? hur ska jag hinna med? Skickade mail om hur besviken jag är på hur detta blev pga att hon undanhållt detta för mig. Usch!!! :(


Varmt

Solen ligger på och lyser in genom hälften av alla fönster typ och jag trodde jag att jag var varm och svettades pga av graviditeten men det är inte så konstigt att jag kände mig varm, såg nyss att det är över 27 grader inomhus!!!


Årets första

Somnade jättesent inatt. Vaknade sent idag och ligger just nu helt utslagen på soffan efter frukosten. Skulle kunna gå och sova en stund till egentligen. Att man kan vara så trött är helt ofattbart. :P

Åt årets första semla idag efter frukosten. Åh va jag hade längtat. Gått och suktat i några veckor efter semla men tänkte egentligen hålla mig till fettisdagen som är om några veckor men det gick inte! ;)

Nu ska jag fortsätta att ligga här och slöa tills jag samlat mer ork....


Gott

Ikväll unnar jag mig lite gott! :)


Drygt

Sitter med plugg sen någon timme eller två tillbaka. Denna kurs är så hemskt stor känns det som fast den bara är på 100 poäng. Sitter och kämpar timme efter timme men känns som det är lika mycket kvar. Helt sjukt så mycket frågor jag har att svara på. Kommit lite mer än halvvägs som tur är. Imorgon ska jag nog gå på handledningstid för att få hjälp med lite frågor jag inte kunnat svara på. Svaren finns inte med i kurslitteraturen och att hitta en tillförlitlig källa på internet kan vara drygt ibland. ;P


I väntans tider

La mig tidigt igår i hopp om att vakna skapligt nu på morgonen men ändå så vaknar jag vid kl 10 tiden. Sovit alldeles för länge vilket alltid resulterar huvudvärk.

I väntan på att alvedonen jag tog för en stund sen ska börja hjälpa så ligger jag och försöker känna efter om bebisen buffar. Men vet inte riktigt vad man ska känna efter. Buffar eller fladder sägs det att det känns som i början. Känner ingenting och börjar bli mer och mer nojig för dagarna som går. Men jag antar att jag får vänta till bebisen är redo! :)


Kläder till liten

Har suttit ikväll och gått igenom min kartong med bebiskläder. Hade mycket mer än vad jag trodde nu när jag har räknat allt. Har samlat på mig en del med åren och fick även med kläder från mamma från när jag var liten som även där var en del. Det är fortfarande lite till som ska köpas i de minsta storlekarna men det är svårt att veta hur mycket man ska ha av allt, speciellt nu när bebisen kommer på sommaren. Ska köpa mer kortärmat och omlott tänkte jag. :)


+ En gallerfilt
+ Bäddset till vagn
 

Detta är vad jag har hemma än så länge. :)

Dessa nätter

Idag mår jag inte alls bra. Mår skit rent ut sagt. Sovit så himla dåligt under hela natten och vaknade imorse av att rullgardinen lagt sig konstigt och det lyste in rakt i mitt ansikte och inte nog med det sprängande huvudvärk. Jag har noll ork idag till något men vet att jag måste sätta mig med plugg, igen.. Alltså dessa hemska nätter, jag blir galen!
 

Sitter även och väntar på att få känna bebisens första buffar men ingenting än så länge. 
 
 ♥

Det okända

Från och med nu kommer jag sitta bänkad framför tvn varje måndag kl 21.00. 'Det okända' har äntligen säsongspremiär! Har väntat länge efter denna dag känns det som. Jag är lite skeptisk till andevärlden och kommer nog inte tro helt fullt på det fören den dag jag upplever det själv. Jag kan dock inte låta bli att dras med i programet, tycker det är himla intressant! :)


Välbehaglig lur

Tog en alvedon förut för att jag började må konstigt och gick och la mig i sängen. Tog en välbehaglig och väldigt väldigt lång tupplur och med mig fick jag hela "familjen". Både sambon och våra två katter kom och la sig i sängen tillsammans med mig. Hur mysigt som helst. Nu har vi alla, förutom katterna, vaknat till och jag mår mycket bättre nu. Ska ta fram lite röda vindruvor och mysa ner mig i soffan nu. :)


Ger upp

Suttit med min inlämningsuppgift sen tidigare idag efter jag skrev förra inlägget och är helt slut i huvudet nu och så himla irriterad eftersom de frågar efter saker som inte finns med i den rekommenderade kurslitteraturen. Ger nog upp för dagen nu och går och lägger mig i soffan istället. Börjar få ont i ryggen av att sitta här vid datorn och huvudvärk på det med. >.<

Livliga drömmar

Då börjar vardagen igen, tillbaka till skolarbete och hemmasysslorna. Känner mig inte helt sugen, är fortfarande väldigt trött och skulle egentligen vilja ligga framför tvn och slappa. Har i och för sig haft en trälig morgon, vaknade klockan 06 av att jag hade ont i livmodern pga växtvärk. Jag har vaknat av det förut men inte av såhär stark. Mellan 06 och 10 vaknade jag 3 ggr av det. Men sen gick det över och jag gick upp en stund senare och har inte känt något sen dess.

Har även märkt en sak. Som gravid kan man ha väldigt livliga drömmar vilket jag har, och har haft sen strax efter jag blev gravid. Drömt allt från att jag är Pi i filmen "berättelsen om Pi" till att gå på spökjakt med bästa vännen till att föda barn. Många av ni som är eller har varit gravid kanske känner igen er. Iallafall så har jag kollat på skräckfilm två kvällar i rad innan jag ska sova och ni kan ju gissa vad mina drömmar har handlat om. Precis, om skräckfilmen och det är inte alltid jättetrevliga drömmar. Funderar på om man ska dissa skräck framöver kanske?! Usch. :P
 

Nu borde jag bita ihop och ta tag i plugget! :-*



Hemmagjord pizza

Varit himla trött idag och mest suttit och glott mellan stunderna i köket när jag diskat, gjort deg och lagat mat osv. Sov även länge idag, orkade upp nästan vid 11.30 i förmiddags, skulle kunnat sova mer egentligen. Förstår inte varför är så trött just idag. :P

Nu sitter vi i soffan mätta och glada. Degen jag gjorde tidigare idag var till pizzan som vi åt till middag. Hemmagjord pizza är så himla gott! Det blev dock väldigt mycket pizza så det räcker till lunch och middag imorgon vilket vi inte klagar på! :)

Nu ska vi slappa resten av kvällen framför tv eller film med lite godis! :)


Tävling amningskudde

Jag är med och tävlar om en Dreamgenii Donut: amningskudde från Gravidochbarn.se 
genom Emmas blogg "På smällen"! :)
 
 
 
 

Vackert

Sen igår har det vart så himla kallt ute och det har lagt sig som ett tjockt lager frost runt alla grenar på träden, vilket jag tycker är så himla vackert. Lite sagolikt på något sätt, kanske för att det gnistrar så fint. Speciellt när det är soligt ute samtidigt! :)


Kalasfika

Fick veta sent igårkväll att F's gammelmormor skulle firas idag. Hon fyller hela 94 år och är en pigg och mysig tant! :) Så idag vid lunch firade vi henne på ett mysigt café här i stan med lite fler från F's släkt. Jätte trevligt och himla goda bakelser. :)

Efter fikat, innan vi åkte hem så gick jag förbi H&M en sväng. Dels för att kolla om de fått in sommarkollektionen av barnkläder. Letar nämligen efter pyjamas med kort ärm och ben och lite sånna plagg åt liten. Dock hade de inte fått in det än. Sen kollade jag in lite make-up, mitt är påväg att ta slut så det var dags för nytt kände jag och detta på bilden var dagens "fynd". Fick rabatt på några och sen 10% på hela köpet som medel hos dem. :)

Nu ska jag vila innan det är dags att laga middag! :)


Magen vecka 17

Återigen dags för en bild på magen. Känner mig stor men tycker inte magen blivit mycket större sen förra veckan. :)


Vecka 17 (16+1)


Craving

Ikväll blir det massa gott och mys framför tvn. Just nu sitter vi och kollar på Gladiatorerna och har precis dukat upp kvällens snacks. Jag valde morötter och röd paprika till mig och F valde naturchips till sig, och sen två dippar till det. Vindruvor finns framme varje kväll nästan. Har nog fått lite av en craving efter vindruvor, speciellt röda, så det är ett måste! Tur att det är nyttigt! :)

Önskar er alla en trevlig fredagkväll!


Knäppo

Varför ska han var som gosigast när man inte har tid för honom? Annars duger man sällan till att gosa med har jag märkt. All uppmärksamhet ska kretsa runt honom hela tiden, gör det inte det blir man allt påmind. Knäppo! :P


Vecka 17

Bebis
Bebisen är 11 till 12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.

 
Du
Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.

 

Såhär känner jag
I stort sätt alla symtom har lagt sig, mår inte illa längre, huvudvärken har blivit bättre om dagarna, lite lite molvärk finns kvar men det växer ju för fullt där inne så. Känns som att det är nu man får börja må bra igen.
Har inte börjat känna bebis än utan väntar otåligt fortfarande. Är hungrig HELA tiden och äter ofta. Men har som tur inte gått upp mycket i vikt. Sen inskrivningen i vecka 10 har jag gått upp 0,5 kilo och sen innan jag blev gravid har jag gått upp runt 3 - 3,5 kilo bara. :)
 

Välkommen vecka 17

Idag så är det dags för nytt veckobyte igen och denna gång till vecka 17. :)

Mer om vad som händer i vecka 17 med bebis och mig skriver jag senare. Just nu ligger jag kvar i sängen, somnade om i förmiddags och vaknade nyss istället med sån hemsk huvudvärk. Blir alltid såhär när jag sovit förlänge, usch att jag aldrig lär mig! ;P


Plugg

Idag har jag suttit med min böcker och jobbat på och med andra ord varit ganska osocial både här och överallt annars. Man blir rätt trött efter ett tag dock men är snart halvvägs genom kursen som tur är, lite till sen är den klar och då återstår bara 3 stycken. Borde va klar i April om jag jobbar på såhär. :)


Tävling babysitter

Jag är med och tävlar om en Babysitter från Barabus.se genom Emmas blogg "På smällen"

 

Om Babysittern:
"Den 
färgglada babysittern har en mjuk borttagbar leksaksbåge med 3 leksaker som bebisen kan leka med. En skallrande elefant, en plingande flodhäst och musikaktiverade bananer så att bebisen själv kan aktivera ljud och musik. Babysittern har också lugnande vibrationer för bebisen. För att bebisen ska sitta bekvämt har den en deluxedyna som går bra att tvätta i maskinen. Bebisen sitter säkert på plats i babysittern med en 3-punkts säkerhetssele och halkfria fötter gör att babysittern hålls på plats."


Sjätte filmen

Middagen var himla trevlig och de har en söt liten 1 och 1/2 åring där hemma som knattar runt för fullt. Längtar bara mer nu! :)
Ikväll är det dags för den sjätte Harry Potter filmen. Har fastnat lite i allt detta med Harry Potter, haha saknade lite att kolla på det igårkväll. Knäppt. Men nu är det dags igen och denna film heter halvblodsprinsen. ;)

Trevlig kväll!


Home sweet home

Nu är jag hemma efter nästa ett dygn med min tjejer. Saknar de redan. Ville gärna stanna längre men har så mycket att göra, ikväll ska jag och F till hans morbror på middag tex. Sen har jag en hel del att plugga, har iofs hela terminen men vill göra så mycket som möjligt innan det närmar sig BF nämligen. :)

Nu ska jag ta en powernap i soffan en liten stund tills vi ska gå. :)


Gårdagen

Hade en väldigt trevlig kväll igår med mina tjejer. Blev väldigt god middag på en Kina restaurang. Maten var god som sagt men räkorna jag beställde hade konstig konsistens så jag vågade inte äta mer än någon enstaka. Visste inte om de var helt klara? Men annars var allt kanon. :)
Efteråt gick vi hemåt och satt och kolla lite smått på tv och snacka om allt mellan himmel och jord samt åt lite mer gott. Sånna kvällar är guldvärda måste jag säga. :)


Vimmerby

Idag bär det iväg till Vimmerby. Ska hälsa på min underbara vän Fifi som bor där. Vi lärde känna varandra under gymnasiet, vi gick i samma klass och sen dess har vi kommit att bli riktigt nära vänner. Nu för tiden ses vi inte allt för ofta dock vilket jag tycker är lite tråkigt. Så det ska bli riktigt mysigt att hälsa på, även vår nära vän Amelia som också gick på gymnasiet med oss (och usk utbildningen med mig där jag bor) ska komma så det blir riktigt tjejkväll och på menyn ikväll så står det kinamat har vi planerat. Det som är sååå gott! :)


Fenixordern

Har varit sugen på tårta nu i några dagar. Ända sen jag såg "hela england bakar" på tv där de bakade massa tårtor. Så idag unnade jag mig faktiskt lite tårta! Blev prinsesstårta dessutom. Jag är egentligen den som inte är jätteförtjust i tårtor men just nu är jag himla sugen! :) Köpte även lite druvor som vi ska snaska på ikväll. Vi har nämligen haft Harry Potter maraton senaste kvällarna och ikväll ska vi kolla på den 5e filmen som är fenixordern.


Trevlig kväll alla! :)


Checklista

Sitter just nu och kollar in en lista med allt som ska hinnas köpas till bebis. Hittade en lista på babyproffsen som verkar bra att kanske utgå ifrån. Det är himla mycket som ska köpas och jag tackar mig själv att jag la undan all lön från sommarjobbet, det lär behövas. :) Men ang listan så vet jag inte riktigt om allt finns med och vad som kanske inte behöver köpas. Så därför frågar jag er:
 
 
Är det något mer som ni tycker skulle finnas med på listan?
Eller är det något som inte behövs som står där?
 
 
Ni får mycket gärna dela med er av era egna listor om ni har med. :)
 
 
 
 

Bitter? Nää

Varje gång jag går in i mitt arbetsrum, eller det blivande babyrummet, så ser jag spjälsängen stå där i ett hörn. Jag blir lika sugen varje gång att bygga ihop den men har nu bestämt att vänta till efter nästa ultraljud som är om inte ens 4 veckor. Lika bra att se att allt står rätt till och KANSKE få veta vem som gömmer sig där inne. ;)

Ikväll gör jag inte ett dyft. Har absolut ingenting att göra. Sitter just nu att kollar på film som går på 7an men är uttråkad till max. Funderar på att gå och sova snart så det blir morgondag snabbare. Haha känner mig inte alls bitter eller liknande ikväll. :P

Förresten så har typ alla symtom försvunnit nu. Hoppas att det är nu det vänder och jag äntligen får börja må riktigt bra. Hoppas hoppas! :)


En speciell känsla

Haft en väldigt trevlig förmiddag med massa besök och god fika. Alltid trevligt att träffa släkt man inte träffat på länge, även om det inte är ens egen släkt. Kommer väldigt bra överens med alla i F's släkt som jag träffat, speciellt mina svärföräldrar vilket känns superskönt faktiskt.

Fick låna en VHS av F's föräldrar för att kolla på  en gammal film med klipp från när jag var liten. Allt från när jag föddes och låg på BB till jag var ca 10 år. Väldigt spännande och kul att se. Liknar inte alls mig själv längre, men bra söt var jag med mitt gyllenblonda hår, dock hade jag kolsvart hår när jag föddes vilket jag tycker är så fruktansvärt sött på bebisar. Det var en speciell känsla att se sig själv som en liten bebis och även mina bröder när de var små. Helt otroligt och underbart! :)



 
 

Klippt slut

Denna dag har gått åt till att storstäda hela lägenheten. Är helt klippt slut just nu, märks tydligt att man inte orkar lika mycket som innan. Skulle kunna gå och sova en stund nu men håller på med middagen som strax är klar. Det kommer i och för sig inte sitta dumt med lite mat heller. Efter det blir det nog att slappa i soffan resten av kvällen.

Imorgon får vi besök, lite av F's släkt kommer, har inte träffat de på 2 och ½ år snart så det ska bli jättekul! :)

Magen vecka 16

Dags för magbild igen. Står fortfarande still tycker jag, eller så märker jag inte för jag ser magen varje dag. :)

Vecka 16 (15+1)
 

Myskväll

Ikväll kör vi på ordentligt fredagsmys. Det var länge sen sist känner jag. Visst har vi myst då och då men inte såhär ordentligt. Ska tända ljus och släcka ner lampor och krypa upp i soffan brevid min kärlek. Köpt en drös med naturgodis istället för vanligt godis dessutom. Kändes som det var mycket bättre och nyttigare att äta det för mig, det är det nog överhuvudtaget. :P


Hoppas ni alla får en trevlig fredagkväll!! :)


Vecka 16

Hälsar vecka 16 välkommen, tiden går verkligen snabbt nu! :)

Bebis
Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Du
Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga frågor är:

Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
Träna? Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.
 
 
Så här känner jag
Den där extrema huvudvärken fortsätter och vårdcentralen vet inte vad man kan göra åt det men jag har fått en ny tid nästa vecka. Illamåendet har så gott som gått över helt nu vilket är himla skönt. Mår ganska bra i övrigt. Har inte börjat känna sparkar ännu, längtar som sjutton dock tills det börjas bökas runt där inne. :)


Vill ha vår

Jag som trodde våren var påväg eftersom nästa allt hade smält bort men sen igår har det bara kommit snö och imorse ska vi inte ens prata om. Snöar till och med fortfarande och blåser så snön yr överally. Jag som hade börjat se fram emot lite sol, fågelkvitter och knoppar på alla träd. Tycker inte alls om snö och dessutom börjar mina vinterjackor bli ganska tajta runt magen så hoppas det blir lite varmare ganska så snart. Idag kommer jag hålla mig inne bara. Försöka plugga lite och spela mario kart! ;)


Säng

Detta åkte vi och hämtade tidigare i eftermiddags. Hittade en annons på en i princip ny spjälsäng med madrass för ett jättebra pris och det var precis en sån säng vi tänkt köpa senare ändå, så vi slog till nu. Den står just nu nedmonterad, till det är dags att börja fixa och dona i barnrummet antar jag. Men åh vad det kliar i fingrarna nu iallafall, vill montera ihop den! :)

Vart går gränsen för att påbörja ett barnrum för tidigt? :)


En kurs mindre

Väntar på att läkaren ska ringa men det är nog förgäves. De är väldigt bra på att inte ringa tillbaka till en, det är inte första gången de struntat i det med andra ord. Huvudvärken bara fortsätter och fortsätter, orkar knappt sitta vid datorn och plugga. Men eftersom jag läser på distans så måste det göras via datorn tråkigt nog. 

Det blev lite ändrat igår på studieplaneringen. Jag trodde att jag var tvungen att läsa 550 poäng denna termin eftersom jag blev antagen till så mycket men CSNs krav för en termin är 450 p som jag fattat det så jag kunde välja 4 kurser med 100 p istället för 5 st, sen hade jag 50 p sen förra terminen som jag flyttade till denna. Detta var väldigt passade för att den femte kursen jag egentligen tänkte läsa, var en kurs där de hade slagit ihop två andra kurser till en stor, och de två kurserna har jag redan läst tydligen. Med andra ord så har jag redan klarat den kursen. Känner att detta blev ganska rörigt nu..haha. Men detta löste sig iallafall kanonbra tycker jag.  


De kurser jag kommer läsa är: Ergonomi, Friskvård och hälsa, IT i vård och omsorg och
Vård och omsorg vid demenssjukdom. Kommer nog bli intressant. :)

 
 
Om 40 minuter ska vi åka och hämta vårat första möbelinköp till bebis. Vad det är avslöjar jag senare! ;)
 
 

Studieplanering

Sitter just nu i skolan och väntar på att få göra en studieplanering med en lärare. Har bestämt nu vilka kurser jag ska läsa men det var en väldigt svårt val måste jag säga. Har redan läsa allt kurser jag tycker är intressanta men hittade faktiskt några till som kan vara kul. De jag förmodligen ska läsa är tre kurser inom Hälsa och friskvård, en om IT i vården och en om vård och omsorg vid demenssjukdom. Förmodligen kommer jag även läsa på distans, kan vara någon enstaka kurs som går i klass som jag kan gå på. Jag tror detta kommer bli väldigt bra nu, jag hoppas det iallafall. :)


Inköp till mamma och bebis

Idag efter skola gick vi (jag och min vän jag nämnt tidigare) en stund på stan. Hittade några linnen som jag, eller min mage rättare sagt, kan växa i och en tshirt som magen kan växa i även där och som är jättesöt vid kragen. Allt var på rea och kostade inte många kronor styck alls. Gick även en sväng till stadium för att kolla efter en väska. Hade läste lite på olika forum och bloggar där många hade rekommenderat just den här väskan som skötväska. Jag hittade den omtalade väskan och den var även på rea och inte nog med det, det var halva reapriset! Så jag gick därifrån lycklig med en fin väska och bara 25 kr fattigare. :) Denna väska kommer blir BB-väska med bebisens alla saker och kläder och senare som skötväska. Den är precis lagom stor dessutom. 


Kanonnöjd över dagens inköp! :)


Hormoner / spänningshuvudvärk?!

Det gick bra på vårdcentralen. De gjorde mängder med neurologiska undersökningar men allt såg bra ut. De tog även blodprov och lite andra prover för att se så det inte var en början på havandeskapsförgiftning. Alla prov som de kunde se resultatet på idag såg bra ut. Läkaren ska ringa senast på torsdag ang resultaten på de andra proven och se hur jag mår. Känns bra att de kolla allt men de kunde inte hitta varför jag har sån huvudvärk, antagligen pga hormoner eller spänningshuvudvärk. Fanns tydligen inga andra värktabletter att ta förutom morfin som läkaren inte ville ge mig pga beroenderisk? och sen alvedon/panodil vilket inte hjälper alls. Så bara stå ut och vänta på att läkaren ska ringa och se vad man ska göra därefter. Någon hjälp måste man väl få?

Sitter just nu i soffan med världens huvudvärk ännu en gång och känner mig helt slut. Hur ska jag orka med saker om det fortsätter såhär?! :S


Första dagen

Första dagen i skolan var seg som sjutton. Allt som gicks igenom visste jag redan men eftersom jag sökt till skolan på nytt så var jag illa tvungen att lyssna. ;) Imorgon ska jag dit igen för att göra en studieplan över vilka ämnen jag ska läsa denna termin men jag har inte bestämt mig än för va jag vill läsa. Så ikväll blir det att läsa om kurserna och sen bestämma sig.

Var även på stan idag och shoppade lite efter skolan och nu ligger jag hemma och väntar på att klockan ska bli 15 så jag kan bege mig till vårdcentralen. Hur det gick får ni veta senare i eftermiddag. :)


Ompysslad

Ikväll har jag en nära vän över på besök. Hon ska precis som jag börja skolan (samma skola) imorgon så hon sover över här då hon egentligen bor långt bort. Mycket trevligt :)

Så ikväll har vi kollat på bl.a farmen och sveriges mästerkock och haft massa tjejsnack om allt mellan himmel och jord, men speciellt om förhållande, bebis och framtiden. Det har jag saknat enormt. Blir ju inte så mycket tjejsnack här hemma med F. ;)
Hon passade även på att färga mitt hår. Skönt att få ordning på det och att bli lite ompysslad. Resten av kvällen blir de lite mer tjejsnack och kolla lite på tv innan det är dags att sova. Blir en tidig dag imorgon. :)


Bjuder på en bild på magen från ikväll. :)


Vårdcentralen

Nu har jag lyckats få tag i MVC ang min huvudvärk som fortfarande inte gått över ett dugg. De hänvisade mig till vårdcentralen istället så jag ringde dit och fick en tid imorgon eftermiddag. Hon som svara i telefon var en sån surkärring och inte alls trevlig att prata med, hon frågade även samma saker flera gånger. Hoppas läkaren är trevligare och att jag får bättre värktabletter, om det finns dvs?.

Funderar på om jag ska ta med F och ge oss ut på promenad om en stund, kanske mår bättre av lite frisk luft?
Fast, först mys med min skrutt som sussar för fullt i mitt knä just nu. :)


Fruktansvärd huvudvärk

Suttit och legat i soffan större delen av dagen pga fruktansvärd huvudvärk. Förstår verkligen inte varför alvedon inte hjälper mot detta. Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt och ringa barnmorskan och fråga vad det kan bero på och vad jag kan göra åt det. Orkar inte göra något alls när jag mår såhär vilket är himla träligt. Just nu ligger jag med en kall handduk över pannan men det hjälper sådär, men skönt är det iallafall.

Vet någon vad det kan bero på och vad man kan göra för att underlätta?


Magen vecka 15

Dags för en magbild denna vecka med. Det har inte hänt så mycket med magen senaste veckan (tycker jag) utan den står still. :)
Mammabyxorna på ena bilden är de jag köpte för nån vecka sen som jag egentligen tänkte byta men bestämde mig igår att ha kvar dem iallafall, underbart sköna! De kommer från H&M. :)


Vecka 15 (14+1, 14+2)


Jungel

Idag åkte jag och F en sväng till stan för att handla lite grejer till hemmet och till skafferiet. Vi passade även på att gå till babyproffsen för att kolla in banvagnsjungel som finns idag. Herregud va mycket olika vagnar och märken det finns alltså. Vi fastnade för en av emmaljungas vagnar med chassit som har svängbara framhjul. Passar nog oss kanon eftersom vi bor i storstad och åker mycket buss och går i affärer titt som tätt. Hjulen gick även att låsa när man tex ska på promenad och när det är snö ute osv. Så sjukt bra! :)
Det var himla mys att kolla vagn där tillsammans och allt kändes plötsligt så otroligt verkligt, att det faktiskt kommer komma en bebis i år. Dock kommer vi inte beställa vagn fören om 10 veckor eller något sådant så vi har tid att ändra oss många gånger och välja färg. Undra hur det kommer kännas då! ;)

Med oss hem fick ett bäddset från babyproffsen med nalle puh på, till vagn eller vagga. Från IKEA fick en ny matta till vardagsrummet följa med hem då jag tyckte ryamattan vi hade var så otroligt ful och äcklig. :P

Denna kväll avslutas med lite godis och en film tror jag. Idag är jag riktigt trött efter en halvdag på stan. Sov en timme på soffan förut men är fortfarande trött så blir väl sängen tidigt ikväll. :)
Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig lördag! :)


Vecka 15

Bebis
Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Du
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd.
 
 
Så här känner jag
Illamående är fortfarande kvar och jag kramar toan då och då när jag går upp på morgonen. Haft väldigt mycket huvudvärk senaste dagarna, kommer sent på kvällarna oftast. Med magen har det inte hänt så mycket, det står still känns det som. Är inte alls trött om dagarna, går upp runt kl 10 och lägger mig sedan mellan 02-03 på natten. Måste verkligen vända dygnet tillbaka innan skolan börjar! Annars mår jag faktiskt hyffsat bra känner jag.
Nu är det bara 6 månader kvar! :)


Välkommen vecka 15!

Idag går jag in i vecka 15. Tiden går så himla fort just nu tycker jag, vilket den gärna får göra. 99 dagar har gått än så länge och 181 återstår. Kom att tänka på att idag den 4 Januari är det 6 månader/ett halvår prick kvar till 4 juli då bebis är beräknad. Det känns inte alls som så länge. Helt sjukt! :)

Mer om vad som händer med bebis och mig denna vecka kommer senare ikväll! Just nu ligger jag på soffan, proppmätt, och orkar inte riktigt ta mig till dator. :)


iRobot Roomba

För en vecka sen beställde jag och F en robotdammsugare, en iRobot Roomba. Vi kände att ingen av oss gillar att dammsuga alls, vem gör det egentligen men vi rent av hatar det. Nu när vi bor på nästan 100 kvm så känns det helt otroligt stort att städa och ingen av oss orkar, speciellt inte jag nu under graviditeten.

Idag fick vi hem den och startade den efter den hade laddat upp sig så fick den sköta sig själv. Visst är man lite skeptisk att den ska städa allt men resultat blev otroligt bra måste jag säga, kan säga att vi inte städa hemma på en månad så det var smutsigt på golven, haha skäms på oss :P. Är iallafall jättenöjd och detta måste vara ett av våra bästa köp helt klart! :)

Lite(mycket) info om den:
Den tar ca 3 timmar att ladda upp sig från tomt batteri. Detta gör den i en laddningsstation som står på golvet och är kopplat till ett eluttag. Den städar upp till 4 rum åt gången, den är även mycket mer tystgående än en vanlig dammsugare. När den är klar eller batterierna är påväg att ta slut så återvänder den till sin laddningsstation för att laddas till nästa gång.
Den klarar trösklar på 3 cm, och är låg så den kommer under alla våra möbler vi har som står på ben. Vi har ryamattor som knappt går att städa med vanlig dammsugare så där har den lite svårt. (Ska köpa nya mattor i helgen!)
Lösa sladdar är egentligen inget problem men det är lite ivägen och grus kan gömma sig längs dem. Sladdar som sitter fast längs golvlister är inga problem. Dammsugaren städar ett rum tills den tycker att det är helt rent där.
Vid fel eller liknande så stannar den, piper till och så säger en röst vad som är problemet, tex att borstarna måste rensas från damm och behållaren måste tömmas. Behållaren behöver inte tömmas varje gång utan varannan eller vartredje beroende på hur smutsigt det är.
Allt man behöver göra är alltså att trycka på startknappen så den börjar och om den stött på ett problem, åtgärda detta. Annars sköter den sig helt själv!


Kan verkligen rekommendera denna dammsugare till er som är lika lata som oss! ;)


Dagdrömmar

Det är kul att se statistiken varje gång jag loggar in här på bloggen. Trodde inte det skulle vara så många som skulle börja läsa min blogg. Även de dagar jag inte gjort inlägg så tittar många in. Så härligt måste jag säga! :)


Sitter just nu vid datorn i mitt arbetsrum, brukar annars blogga mycket från mobilen, men appen funkar sådär. Detta rum jag sitter i ska även komma att bli ett babyrum inom snar framtid. Drömmer mig bort om hur det ska inredas och vad som skall köpas in senare. Vill börja redan nu men det är lite tidigt känns det som, är ju bara i vecka 15 (imorgon). Så jag väntar till efter RUL åtminstone vilket är om en dryg månad innan jag börjar köpa in saker lite smått. Eftersom jag pluggar denna termin och alltid har mycket på slutet så känns det att det nog skulle vara skönt att ha rummet klart innan det stressiga börjar så jag kan lägga all tid och tanke på skolan och efter det så är det inte långt kvar till bebis kommer förhoppningsvis. Tills det är dags så letar jag inspiration. :)

(Bild lånad från IKEA)

Äntligen 2013

Hade en underbar nyårsafton med F, min familj och några från släkten. Blev fika ett antal gånger i väntan på tolvslaget. Känner att det inte alls var bra egentligen men gott var det.
Vid tolvslaget gick vi ut för att kolla på alla raketer. Hur mysigt som helst och sen vidare in för att skåla. Har svårt att få in att det är 2013 nu, det år vår skatt kommer. Äntligen! :)

Idag mår jag inte bra alls. Fy för denna eviga huvudvärk och detta illamående som inte vill ge med sig alls. Trodde det skulle bli bättre nu faktiskt. Men har endå lyckats tvätta och fixa lite hemma så nu ska jag vila på sängen med mina små troll en stund. :)