Tornby

Om en stund kommer min kära mamma hit, vi ska nämligen ut till IKEA och lite andra affärer idag. Ska handla inför flytten lite smått tänkte jag. Vi har ganska många möbler och har blivit lovade lite dessutom men lite ska jag minsan handla idag. Ska storhandla mat med idag, passar på när man har "massa" pengar. :) Ska alldeles strax fixa håret sen ska vi åka! Hörs!!! :)


Gröten

Gröten blev klar för en liten stund sen och gud vad god den blev. Helt underbar. :) Blev himla gott med den lilla vaniljtouchen i. Gör ni gröt så testa att ha i lite vanilj! :)


Kontrakt

Jag har ju glömt skriva att i Tisdags var vi hos Stångåstaden, vår hyresvärd, och skrev på kontrakt! :D Vi fick 4an ovh flyttar i slutet på november! Så spännande och samtidigt lite läskigt då lägenheten är så stor. Vi behöver egentligen inte så stort men nu har vi att växa i eftersom vi kommer vara fast här i något år till. :) Känns bra och vi(läs jag) har börjat kolla upp vilka möbler som ska köpas och liknande. Ska till IKEA med mamma imorgon och kolla lite. :) Nästa vecka kommer någon och beskitar denna lägenhet och inom kort kommer vi få välja tapeter till nya lägenheten! :) Kommer uppdatera mer om lägenheten osv när det händer mer grejer. Spännande va?! :)


Grötkok

Står just nu och kokar massa gröt här hemma :) Vi hade köpt färdiggröt här om dagen men jag blev så sugen på att koka egen dä det är mycket godare. :) Gör ganska mycket gröt så det finns hemma, det tar ju någon timme att koka gröten med så blir ju inte varje dag. :) Förra julen kokade vi massa gröt, denna kommer det bli minst lika mycket!! :) Provade dock att ha i vanilj i denna gröt. Blir nog smarrigt!! :)


Kaffebesök

Idag ringde min kära pappa mig och fråga om jag inte kunde sätta igång lite kaffe. Det gjorde jag med nöje. :) Det var himla trevligt att han tittade förbi oss på lite kaffe. Vi hörs inte så ofta nu när jag flyttat från hemorten vilket är lite tråkigt så blev jätteglad verkligen! Tack för det fina sällskapet pappa!! :) Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång! :) <3


Skorna är här!!

Hämtade äntligen ut mina skor idag som jag beställde här och dagen. Jag är helt helt kär. :D "Uggsen" är helt okej även om det inte är superbra kvalite men de kommer användas flitigt kan jag lova. Festskorna, klackarna är helt underbara, fattar inte varför de inte var slutsålda. Jag är helt förälskad i dom. Nästan så att man vill rama in dom och bara kolla på dom. :D Undra om de är sköna att gå i bara, det är 13 cm klack på dom :D Wonderful!!!!!!!


Blogg.se appen

Nu är äntligen appen här. Jag har faktiskt velat fram o tillbaka om att byta bloggsida för att kunna blogga i mobilen. Använder inte laptopen så mycket längre utan har mobilen och det ända som fattades var denna app. Nu kan jag göra allt på mobilen, himla skönt :D


Drömmen om ett barn

Tog tag i städningen idag och dammsög och moppade här hemma, och diskade allt som stod på diskbänken. Känns himla skönt att ha allt rent nu, man kan sitta och bara njuta nu. Tills det är dags igen..:) haha

Kollar på Sjukhuset på 3an och efter det ska jag väcka älskling som ligger här bredvid i soffan och sover. Han har haft en lång dag i skolan, stackarn. :) Då blir det att gå till affären en sväng och hämta ut ett paket, INTE mina skor dock.. men ett annat jag väntat på. Och passa på att handla lite grejer som behövs hemma i kylen. :)


Glömde förresten ett program i förra inlägget, programet heter Drömmen om ett barn och har premiär nästa vecka på TV3. Det börjar den 6 okt kl 20.00. Programet handlar om ett antal par som under ett års tid försökt få barn men inte lyckats. Tycker det är himla bra att det äntligen kommer ett sånt program som visar hur det är för många par, som visar verkligheten. Det skrivs inte mycket om sånt här i media så jag tycker det är super att det äntligen kom. Bra TV3!!! :)

Outsiders

Nästa vecka har så många program säsongspremierer. Som man har väntat på det. Har massa program som jag vill se, bl.a. Grey's Anatomy, Desperate housewives och Outsiders. Vet inte vilket jag längtar mest till dock. Såg nyss reklamen om Outsiders, så annorlunda människor det finns i världen men så fängslande att kolla på. Intressant att få veta hur de tänker och resonerar. Så nu har jag paxat tvn ganska mycket nästa vecka. :D

Desperate housewives börjar den 4 okt kl 21.00, det är sista säsongen dessutom, Greys Anatomy börjar den 5 okt kl 21.00 och Outsiders börjar den 4 okt kl 20.00 precis innan Desperate Housewives. :)



Vilket är era/t favorit program på tvn?

Längtan

Usch idag är förkylningen inte alls bättre, är helt torr i halsen precis som jag var sist innan det värsta slog till. Ska snart ta en värktablett och göra lite frukost. Får bli mackor och en kopp Äpple, russin och kanelte, himla gott är det. Känns lite juligt sådär.  :)

På tal om julen, längtar jätte mycket dit. Kommer bli mycket stök hemma hos oss av många olika anledningar. Vill baka lussekatter, sätta upp gardiner, plocka fram pynt och ljusstakar och såklart klä granen. Men det får vänta i lite mer än 2 månader tyvärr. Granen får vänta nästan 3 dock om man följer tradition. :) Åh vad jag längtar. :D


Nu blir det frukost! :)

Not as planned

Dagen blev inte riktigt som planerad, men nästan. Skulle städa oså idag men hann inte allt. Sparar dammsugningen och moppandet tills imorgon istället, antar för att jag är lite lat men skyller på att jag inte är helt på top idag. :P Hann iallafall plocka i hela lägenheten och ställa iordning allting, köra en tvättmaskin och hängt tvätten, fixade och städade lite i köket. Badrummet städade jag helt dock, känns riktigt nice nu, känns helt nytt. Så nytta har jag iallafall gjort idag. :)

Nu är jag nyduscha och har dragit på mig min onepiece och ska strax göra en kopp te och ta fram lite glass från frysen. Sen blir det att mysa ner sig i soffan med älskling med det goda och kolla på någon film innan det blir dags för sängen. :)


Hoppas ni andra haft en bra helg ni med! :)

Sunny Sunday.

Denna natt har varit hemsk, har kännt mig så himla förkyld hela natten och vaknat till och från av det, och att jag inte kunnat andas av att vara så täppt. Det var ingen vidare hit så det blir att lägga sig tidigt ikväll istället. Kommer bli skönt, längtar nästan. :)

Idag blir det att skicka iväg lite jobbansökan om extrajobb på olika ställen. Behöver lite extra cash i månaden om man ska kunna lägga undan lite pengar till saker i framtiden. :) Annars idag så blir det att städa här hemma, beställa en bok till skolan, sen ta en lång dusch/bad och efter mysa i soffan resten av kvällen. :) Skulle gärna tagit en promenad i solen men känner mig inte riktigt på top för det idag. :/ Nåja nu ska det göras lite nytta! :)


SHOOOOES

Klickade nyss hem 3 par skor från internet. Blev två par ''uggs'' och ett par festskor. Är himla nöjd då jag fick alla för 336 kr bara. Det var lite rea och hade en rabattkod. Älskar när man får saker mycket billigare. Och det bästa med att köpa över internet är att de alltid finns i ens egen storlek oftast till skillnad mot i affärerna. Dock får man ju inte prova dessa innan men det går alltid att skicka tillbaka om de inte passar. :)

Här är dom!!



Visst är festskorna helt helt underbara?!! ♥

Omklädnad

Halva denna dagen spenderades ute på Tornby. Vi var och handlade på Rusta, Willys och IKEA. Köpte lite städagrejer på rusta, käk på Willys och på IKEA handlade vi lite smått till våran lägenhet. Sånt som vi behöver men aldrig köpte, sen köpte jag tyg där med, ska klä om köksstolarna tänkte jag. Hittade ett fint tyg med färgglada ränder och mönster och ett med roliga färgglada ''gubbar/ansikten'' på, valde dock tyget med ränder på men sen på fyndavdelningen så hittade vi sånt tyg med ansikterna på för halva priset. Så jag köpte den tygbiten för 50 kr mer än den jag egentligen skulle köpt och fick även 3 meter mer tyg. Grymt bra deal, så nu kan jag både klä om stolarna och sy gardiner eller något av resterna. Det enda som fattas nu är en symaskin, men det får jag önska mig i julklapp antar jag. :)



Nu har jag sån matkoma så jag ska vila en stund innan det blir lördagsmys med älskling :) ♥

He gave me a call!

Haft ett par trevliga dagar hemma hos mamma och familjen. :) Imorgon bär det av hemmåt igen och hem till min älskade sambo. Får hemlängtan till honom snabbt. :) ♥ Fick ett himla trevligt samtal från honom imorse och fick veta massa nytt om lägenheten, men det är inte förän nästa vecka får man se hur det blir helt, om man tar den eller inte! Har redan skvallrat för vissa om samtalet men ni andra får vänta lite. Snällt va?! ;D


Nu ska jag minsan sova, börjar bli lite trött!
Godnatt på er! :)

BreakingDawn

Åh fy vad jag längtar till när filmen kommer. Har nyligen läst ut sista boken av Twilight serien. JAG VILL HA MER!!!!! Känns skitjobbigt att detta är den absolut sista. Filmen kommer dock komma i två delar så som jag fattat det. Är inte helt hundra men har för mig detta. Gud vad jag kommer kolla på dessa filmer om och om igen! Vill inte att detta ska vara den sista. Vad ska man kolla på nu??! :O


Fy vad jag längtar!

US

Om en timmer åker jag till Kisa, ska traska iväg härifrån om 45 min typ. Tiden som är kvar kommer jag spendera framför tvn precis som jag gjorde hela kvällen. :P Skulle egentligen städa idag men fick sådan huvudvärk såå kollade istället bara TV. Kollade på bl.a. Sjukhuset som går på 3an. Där får man följa några som jobbar på Universitetssjukhuset här i Linköping. Jag tycker det är så superintressant då jag kanske jobbar där i framtiden, speciellt på förlossningen om jag väljer barnmorska som yrke i framtiden, vilket är lockande. :) Älskar också dessa förlossningsprogram som Livet på BB och förlossningskliniken, sitter som klistrad framför TVn. Dels antar jag för att jag vill jobba med det och för att jag själv vill ha barn snart och längtar till den stunden på BB. :)



Nåja, nu ska jag kolla lite på tv sen packa ihop det sista och dra mig mot bussen :)
Vi hörs om någon dag eller två igen, Seeya!

Today, Tomorrow, To...

Idag var det tänkt att jag skulle städa men har inte riktigt orkat det än. Blir så lat när man bara sitter hemma. Men ska snart ta tag i det, ska ner på stan en stund idag med och handla en present åt bror som fyller 16 år imorgon. Tiden går så himla snabbt alltså. Känns som det var förra veckan jag lekte att han var min docka. :)

Ska åka till Kisa redan ikväll så jag är där hela dagen imorgon istället för att komma dit sent på kvällen bara. Sen hoppas jag på att få träffa Sofia, en barndomsvän till mig och hälsa på hennes pojkar. :) Jag kommer vara borta 2 dagar tror jag och kommer då kanske inte skriva så mycket här, inte för att jag slriver så mycket nu men jag försöker iallafall. Har ju tid och ork nu. :)

Nåja seeya later.. :)

Middag

Åh vilket svårt beslut det är ang lägenheten. Funderat hela dagen men har fortfarande lika svårt och bestäma mig om jag vill eller inte. Felix och jag kommer diskutera mer ikväll då han var tvungen att gå till skolan. Jag var så himla trött förut eftersom vi gick upp kl 08 imorse så fick bli att sova middag lite. Himla skönt men nu känner jag mig skitseg, varför blir det jämt så?!

Strax ska jag åka hem till mina underbara svärföräldrar på middag. Ska bli himla trevligt! :) Felix ska ju också såklart med men han är inte hemma just nu utan i skolan så han går på bussen vid sin skola och jag här där vi bor. Skulle egentligen tagit bussen som går precis i denna sekund som jag skriver men vågade inte riktigt då mitt busskort börjar gälla 17, nästan 5 min efter bussen gått, så tar nog nästa för att vara på säkra sidan. :)

Hoppas ni alla får en lika trevlig kväll som vi kommer ha! :)

Appartment

Var och kollade på lägenhet idag på förmiddagen. En stor fyra på 96 kvadratmeter. Den var lite stor för oss men det gör ju inget och den ligger i det priset vi kan gå upp till. Dock ligger den här där vi bor just nu och vi vill egentligen flytta härifrån, in närmare stan. Det är svårt att få en bra lägenhet då det är poängsystem här i linköping när man bor inom stångåstaden. Jag har 1000 poäng (man får ett om dagen) och det kanske låter mycket men vi kommer ingetstans på de poängen om vi vill bo nära stan. Men tills vi får en bra lägenhet i det området vi vill så funderar vi på att ta en större någon annanstans med Felix poäng(som är lite mindre än mina) tills vi hittar den ''rätta'' lägenheten.

Denna lägenhet vi kollade på var som sagt en fyra, det är ett sovrum, ett gästrum och ett arbetsrum i vårat fall och det känns okej, det behövs tapetseras om lite där men det får vi gratis. Det finns ett badrum och en toalett, som ska bli renoverade någongång snart när visste dom inte, och det är något som vi inte vet om vi vill gå igenom igen. Vi fick vårat badrum renoverat här och var utan dusch i några veckor, det är ingen hit.

Köket var superfint, jag gillade det jätte mycket, vilket är bra då jag tycker att köket är ett hems hjärta. Älskar och laga mat och fixa i köket. :) Det fanns stora fönster i alla rum vilket är skönt. En klädkammare fanns med, kommer bli min walkincloset om jag får bestämma. ;D Hallen var stor, väldigt stor liksom balkongen. Vi tycket att den vi har nu var stor men denna var enorm verkligen. Det gillar vi! :)



Nu ska vi funderar på om vi ska ta den eller om vi ska strunta i det och bo kvar och vänta till något bättre kommer upp OM det ens kommer upp någon. Det är mycket grejer som spelar in och vid sånna här tillfällen önskar man att någon annan fattar beslutet åt en och det blir bra, men sån lyx får man inte. :)


Frihet

Nu orkar jag inte fixa mer med bloggen för idag tror jag. Ska ta något och äta nu och ta en ipren. Resten av dagen kommer nog som sagt spenderas här i soffan om jag inte får för mig något annat. Just nu kollar jag på ett program som heter Superhuman, det handlar om folk med ''talanger''. En pojke är riktigt duktig på piano och spelar superbra MEN jag tvivlar starkt på att han skulle spelat om inte hans föräldrar tvingade på honom pianot när han var 1-2 år. De bestämmer barnens framtid och de har inget att säga till om, föräldrarna tycker att man slösar bort deras liv annars. Jag tycker barn ska ha friheten att få välja själv vad de vill hålla på med. De har en egen röst, ett eget val. Men vissa föräldrar fattar väl inte det. Suck vad trött jag blir på det, tycker så synd om barnen... Nåja, jag kommer inte tvinga på mina barn något, inte ett dugg.

 



Mina barn kommer få den frihet jag själv fick som barn! :)

Ombyggnad

Gör om bloggen lite smått, vilket kanske märks då och då. Jag tröttnar rätt snabbt på bakgrund, headern och färgerna men det är väl okej, det är kul att bygga om den och inte så svårt när man väl lärt sig hur det funkar. :) Det kommer komma en höstig header inom kort, har ni förslag på hur den kan se ut så säg till!! :)

Peanuts

Dags att ta tag i allt igen, speciellt bloggen?!  Ja jag tror nästan det. Nu kommer jag vara ''ledig'' i 3 veckor. De andra i min klass ska läsa en kurs som jag redan har sen gymnasiet. Det är himla skönt att slippa den. Så jag har fått en egen kurs som jag ska läsa hemma under hela terminen. Ska väl dock börja med den så snart som möjligt så jag har den gjord. Vilken kurs det är kan jag berätta om senare. :)


Idag kommer jag bara ligga hemma i soffan, vaknade kl 05 imorse av att jag nästan gick under av värk i tjejmagen och nu ligger jag med värmekudden och kollar på barnkanalen. Himla vuxet va?! :D  Det går faktiskt ingenting bättre på tvn och tills något bra börjar får det bli BK. Just nu kollar jag faktiskt på snobben, det har jag inte sett på över 10 år. Och för er som inte vet så är Peanuts det engelska namnet serien (inte hunden). :)



Paus

Två veckor sen jag skrev och då var jag i Turkiet. Jag har bestämt mig för en stor blogg- paus. Jag har tid, det har jag mycket av men jag har lixom inte lust att skriva längre även om det finns massa att skriva om. :P


Någon dag kommer jag ta tag i detta och bättre mig men tills dess får ni ha det så bra! :)