Vecka 14

Bebis
Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.


Du
Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt.Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.Så här känner jag 
Magen har börjat synas mer och mer och har inte kunnat ha många av mina vanliga jeans ett tag, förutom 2 par. Dags att köpa mammabyxor nu kanske? Illamåendet finns kvar, vissa dagar mer än andra och mest på morgonen. Har inte reagerat på lukter som triggat igång illamåendet och samma med mat förutom kyckling som jag har svårt för att äta. All frukt går hem, känns som jag inte gör annat än att äta frukt om dagarna. Är hungrig hela tiden känns det som, 1 timme efter måltid börjar magen kurra som om man varit utan mat en halv dag. Även börjat få ont i höft och ryggslut, men annars är allt hyffsat.
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback