iRobot Roomba

För en vecka sen beställde jag och F en robotdammsugare, en iRobot Roomba. Vi kände att ingen av oss gillar att dammsuga alls, vem gör det egentligen men vi rent av hatar det. Nu när vi bor på nästan 100 kvm så känns det helt otroligt stort att städa och ingen av oss orkar, speciellt inte jag nu under graviditeten.

Idag fick vi hem den och startade den efter den hade laddat upp sig så fick den sköta sig själv. Visst är man lite skeptisk att den ska städa allt men resultat blev otroligt bra måste jag säga, kan säga att vi inte städa hemma på en månad så det var smutsigt på golven, haha skäms på oss :P. Är iallafall jättenöjd och detta måste vara ett av våra bästa köp helt klart! :)

Lite(mycket) info om den:
Den tar ca 3 timmar att ladda upp sig från tomt batteri. Detta gör den i en laddningsstation som står på golvet och är kopplat till ett eluttag. Den städar upp till 4 rum åt gången, den är även mycket mer tystgående än en vanlig dammsugare. När den är klar eller batterierna är påväg att ta slut så återvänder den till sin laddningsstation för att laddas till nästa gång.
Den klarar trösklar på 3 cm, och är låg så den kommer under alla våra möbler vi har som står på ben. Vi har ryamattor som knappt går att städa med vanlig dammsugare så där har den lite svårt. (Ska köpa nya mattor i helgen!)
Lösa sladdar är egentligen inget problem men det är lite ivägen och grus kan gömma sig längs dem. Sladdar som sitter fast längs golvlister är inga problem. Dammsugaren städar ett rum tills den tycker att det är helt rent där.
Vid fel eller liknande så stannar den, piper till och så säger en röst vad som är problemet, tex att borstarna måste rensas från damm och behållaren måste tömmas. Behållaren behöver inte tömmas varje gång utan varannan eller vartredje beroende på hur smutsigt det är.
Allt man behöver göra är alltså att trycka på startknappen så den börjar och om den stött på ett problem, åtgärda detta. Annars sköter den sig helt själv!


Kan verkligen rekommendera denna dammsugare till er som är lika lata som oss! ;)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback