Receptet på Tacogratäng
Tacogratäng
6 pers.
Du behöver:
1 kg potatis
600g Nötfärs
1 påse med tacokrydda
2 gula lökar
1 röd paprika
1 burk majs
3 msk chilisås
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk socker
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm vitlökspulver
3-4 dl riven ost
Krossade tacochips
Gör så här:
Skala och skiva potatisen, hacka lök och paprika och bryn lätt, bryn köttfärsen tillsammans med löken och paprikan och blanda sedan i tacokrydda och chilisås.
Blanda mjölk, vispgrädde, salt, peppar, socker och vitlökspulver i en stor kastrull och lägg i potatisen. Låt koka upp och sjuda sakta på svag värme ca 3-5 minuter.
Häll hälften av potatisblandning i en smörjd ugnsform och lägg sedan över köttfärsen. Strö över burkmajs över köttfärsen och avsluta med resten av potatisblandningen. Strö sist över riven ost (och krossade tacochips om man vill).
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i 20-30 minuter tills den fått en gyllenbrun yta. Känn med en gaffel om gratängen känns färdig.
Servera med grönsallad, tacochips och/eller majs.