Vecka 33

Bebis
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.


Du
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.
 
 
Såhär känner jag
Känner mig stor och tung ofta, är otroligt varm av mig med om dagarna och nätterna. Att ha kläder på sig är ingen hit alls, känner mig som en stoppad korv bara. Äter fortfarande niferex och är inte lika trött om dagarna längre men kl 23 somnar jag utan problem på kvällen. Känner mig lite tråkig pga det, speciellt nu på helgerna. ;)
Har börjat få mer ont i framfogen på nätterna nu, ont som tusan när jag ska resa mig från sängen och även när jag vänder på mig.  
Ang vikten så har den ökat lite snabbt kan jag tycka men enligt BM så har den ökat bra och att det inte var något fel eller att hon oroar sig över det. Jag äter ju bra oså, kan ju inte äta stora portioner heller längre så det är bara fortsätta som vanligt. :) Lite bristningar har även börjat titta fram på magen nu, snett under naveln på varje sida. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback