6 Månader

Igår blev Alice 6 månader. Tänk så snabbt tiden går, det är ju inte alls länge sen hon kom in i våra liv och redan halvvägs till sin första födelsedag. Vart försvinner tiden egentligen, det går alldeles för fort kan jag ofta känna. Hon lär sig saker hela tiden och efter varje sak kommer en ny direkt.

Nu vid 6 månader kan hon rulla från mage till rygg och rygg till mage utan problem. Hon ställer sig i krypställning så fort hon får ligga själv på golvet och gungar fram och tillbaka. senaste tiden har hon även börjat ställa sig på sina fötter, ser ganska kul ut men än är det ostadigt. Åla gör vi inte riktigt än bara skjuta sig bakåt och inte heller sitta själv, bara nån sekund eller två med stöd av armarna. Två tänder har kommit och allt ska smakas och gnagas på, man får passa sig för att stoppa in fingret i hennes mun. ;)
Hon pratar väldigt mycket, både ljust och mörkt. Favoriten är så ljusa och höga toner som det bara går att vråla ut. Överröstar ofta mamma och pappa när de pratar. Kör bil gör hon också, med munnen, lixom pruttar med munnen. Detta gör hon både glad som arg. Lite kul ser det ut när hon är arg och gör det. hihi

I matväg så får hon ersättning dag och natt. Utöver det så blir det lite gröt med fruktpure till frukost, och matpuréer till lunch och middag och en och annan majskrok under dagen.
Senaste tiden har hon börjat äta godnatt välling som sista mål under kvällen och det känns som hon sover en aning bättre på det.

När det gäller sömn så är det lite sisådär, från att ha sovit hela nätter började hon för en månad sen att vakna allt från 2 gånger till 10 gånger per natt. Det började i samband med tänderna men håller fortfarande i sig. Hon äter även lite varje gång hon vaknar, vilket vi tycker är okej för hon inte vill äta så mycket på dagarna. Att hon inte äter som hon ska på dagen resulterade i att hennes vikt stannade av, nu när hon äter på natten så ökar hon igen. Hoppas hon vill börja äta mer på dagarna och sova mer på nätterna snart.

Sömnen på dagen bråkar vi också med. Hon sovvägrar och vill vara vaken och kolla på allt fast hon är övertrött. Vi kan få behöva söva henne i allt från någon minut till 1 och 1/2 timme i värsta fall. Det är sååå frustrerande! Ni mammor som har likadant vet precis vad jag menar. Man blir galen när inget hjälper.
När hon väl somnat sover hon ofta 30 minuter men ibland upp till 2 timmar. Ofta vaknar hon efter 30 min för hon är hungrig för att hon inte äter som hon ska innan. Allt blir en ond cirkel som är svår att ta sig ur. Har provat det mesta men det blir ingen skillnad så det är nog bara att vänta ut det. Det blir ju bättre så småningom. Hoppas jag?!
Hon är en riktigt glad, nyfiken och charmig tjej sålänge hon är mätt och inte trött. Hennes leende får mitt mammahjärta att smälta varje gång. :) ♡


» Thess

Vilken mysig blogg å vilken fantastisk liten tjej ni har :) Kommer defenitivt att kika in här flera gånger.

Svar: Vad kul! Jag har inte skrivit här på superlänge nu och funderar på att ta tag i bloggandet igen! :)
dottir.webblogg.se

2014-04-21 // 20:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback