Välkommen vecka 33!

Mamman
Vad säger drömmarna dig?
Många drömmer mer intensivt än vanligt när man väntar barn. Drömmar är viktiga. De hjälper oss att hantera livet. Kommer du ihåg det du drömmer? Det kan annars vara en hjälp att ligga kvar en stund i sängen när man vaknat och försöka minnas, ofta sitter känslan av drömmen kvar i kroppen. Man kan också skriva ner det man minns i en drömdagbok. Efter ett tag går detta lättare och lättare och man minns bättre genom att träna sig.
Vid denna tid drömmer även barnet. Från vecka 24 har man registrerat REM-rörelser (drömsömn) hos fostret. Om vad kan man undra. Ja, det kan vi bara drömma om.

Barnet
I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.
Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.
Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben. Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.

Vikt: 1800 g 
CRL: 28 cm 
Full längd: 38 cm

 
Såhär känner jag
Nu kommer det här inlägget en vecka för sent och jag kommer knappt ihåg hur jag kände förra veckan. Lever som i ett vakum ibland eller något liknande. Minnet är ju inte det bästa nu under graviditeten. 
Börjat känna mig riktigt stor nu, och tycker att vikten ökar lite för snabbt. Annars är det nog inget mer speciellt som hänt sen en vecka tillbaka. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback