Välkommen vecka 26!

Mamman
För många är denna delen av graviditeten den roligaste. En del börjar också nedräkningen nu. Dags kanske att prioritera sig själv och skippa för många borden. Snart nog blir det fullt upp med barnet - vad vill du/ni göra nu? Gå på bio/restaurang/middagar tillsammans eller med vänner...
 
Sexlivet påverkas såklart av graviditeten. En del får ökad lust, andra kan absolut inte tänka sig sex under dessa månader. Respekt för varandra och en generös hållning löser de flesta knutar. Det kan vara bra att påminna sig om att denna period är övergående.
 

Barnet
I början av denna vecka är fostret 23 veckor gammalt. Ögonfransarna växer fram denna vecka och snart kommer fostret att börja blinka. Hjärnan växer fortfarande snabbt och nu börjar längre hår växa på fostrets huvud. Fostret liknar nu verkligen en miniatyrbebis med i stort sätt samma proportioner som ett nyfött barn.

Om babyn föds nu så har det chans att överleva, om det får all tänkbar modern hjälp. Chanserna till överlevnad ökar för varje dag.

Vikt: 800 g 
CRL: 22 cm 
Full längd: 30 cm

 

Såhär känner jag
Jag är fortfarande helt sjukt trött, blir inte klok på det. Efter jag lagt Alice vid kl 19-19.30 så skulle jag lätt kunna gå och sova jag med. Tvingar mig dock vara vaken till iallafall kl 21-22 innan ögonen går i kors och jag verkligen inte kan hålla mig vaken längre. Känner mig så himla tråkig och osocial mot F som inte är ett dugg trött så tidigt, speciellt inte en helgkväll. Förutom detta är allt jättebra som tidigare veckor, har jobbat en del förra veckan och nu känns det även i fogarna men inte så farligt tack och lov. 

 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback