Välkommen vecka 22!

Mamman
Vissa kvinnor har vid denna tid problem med svullna händer och fötter. Att vara så aktiv som möjligt är bra och hjälper cirkulationen. Att ligga eller sitta med fötterna högt kan också hjälpa. 
Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta punkt är nu 16-18 centimeter.


Barnet
I början av denna vecka är fostret 19 veckor gammalt. Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern –så fostret tar ut svängarna ordentligt. Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka. Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar. Även om fostret har växt mycket så är det fortfarande en tunn och skör varelse. Kroppsfettet är nämligen inte så tjockt ännu. Fostret tränar nu aktivt på andningen.

Vikt: 400 g 

CRL: 17,5 cm 
Full längd: 26 cm


 

Såhär känner jag
Denna senaste veckan har varit helt okej och idag mår jag riktigt bra. Härligt att vara gravid. Får lite ont i fogarna och lite halsbränna till och från men oftast är det riktigt bra. Börjat få sammandragningar som kommer några gånger om dagen, mest när jag sitter still eller ligger i soffan/sängen, inget som gör ont men lite obekvämt när det drar.
Bebisen har börjat sparka på ordentligt i magen och det är hur mysigt som helst att få känna lite livstecken. För det mesta har bebis sparkat strax under naveln men senaste 2 dagarna har det sparkats rakt neråt, rakt på urinblåsan. Så nu känner jag mig kissnödig 1 sekund åt gången typ när bebis sätter igång med sin gympa. :)
Tänk att bebis ungefär är hälften så stor som den kommer vara när den kommer ut. 26 cm kanske inte stämmer på pricken med till ett ungefär iallafall. Tänk att det finns en 26 cm lång bebis i magen. Nyss var den inte större än en böna ju! Så häftigt! 


Jag har även bytt till babyvarlden.se där jag hämtar information ifrån, tycker det stämde mer överens än babygruppens info, och bilderna är dessutom lite mysigare. :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback