Välkommen vecka 24!

Mamman
Nu utvecklar fostret smaksinnet. Vad barnet gillar och ogillar för smaker hänger samman med vad mamman äter. Passa alltså på att äta älsklingsrätterna nu!

Barnet
I början av denna vecka är fostret 21 veckor gammalt. Man vet nu att fostret kan höra, eftersom det reagerar olika på olika ljud. Höga ljud får till exempel fostret att hoppa till. Nu blir fosterrörelserna allt mer kontrollerade efterhand som nya nervtrådar kopplas samman i nervsystemet.

Vikt: 500 g 

CRL: 20 cm 
Full längd: 28 cm
 

Såhär känner jag
Men lägg vad tiden går fort nu!
Jag mår riktigt bra förutom att jag har en del halsbränna. Bebis sparkar på inne i magen och det känns riktigt ordentligt. Ibland så är sparkarna så starka så jag hoppar till för att det kittlas. F har fått känna flera små sparkar senaste dagarna och jag har även börjat känna sparkar mitt på magen vid naveln. Innan har det sparkats mest mot sidorna av magen och ner på urinblåsan. 
När jag ligger på sidan så sparkar gärna bebis rakt ner i soffan eller sängen så det kittlas massa. Lite frustrerande när man vill sova även om det är riktigt mysigt. Bebis är väldigt lugn hela morgonen och förmiddagen. Inte fören runt kl 20 så börjar bebis böka runt ordentligt och håller på hela kvällen. :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback