Välkommen vecka 25!

Mamman
Vissa gravida kvinnor har problem med ryggen. Och eftersom tyngdpunkten skjuts framåt allt mer så kompenserar många genom att luta sig bakåt. Detta frestar på ryggmusklerna. Man bör försöka ha en upprätt hållning och tänka på att man sitter rätt. Korta promenader är också bra. Då kan du som partner passa på att också sträcka på dig över vackra blivande mamman!

Avståndet mellan livmoderns lägsta och högsta punkt är nu 20-22 centimeter.


Barnet
I början av denna vecka är fostret 22 veckor gammalt. Balanssystemet i fostrets öron är nu på plats. Nu kan hon/han därför hålla balansen bättre.

I motsats till vad många tror så är livmodern ingen tyst plats. Fostret hör sin mamma andas, ljud från hennes matsmältning och pulserandet från blodomloppet. Det hör sin mamma och andra prata, men man vet ännu inte hur mycket av dessa ljud som fostret faktiskt kan förstå. Det är ju omgivet av fostervatten och har det i öronen också.

Andningsorganen utvecklas fortfarande, men syret går ännu inte från lungor till blod utan tar vägen via moderkakan.

Vikt: 650 g 
CRL: 21 cm 
Full längd: 29 cm

Såhär känner jag
Har börjat bli riktigt trött, framförallt på kvällarna. Lägger mig mellan kl 21-22 varje kväll för jag knappt kan hålla ögonen öppna. Började med Niferex för en vecka sen, hoppas det ska bli bättre av dem men det känns som det är pga dem jag är trött då tröttheten kom i samma veva. 
I övrigt mår jag bra, känner av fogarna direkt om jag jobbar men inte så farligt mycket, halsbrännan kommer och går. Annars är allt riktigt bra och bebisen sparkar runt där inne och det är så kul att märka hur han eller hon flyttar runt sig och sparkar åt olika håll. :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback