Välkommen vecka 21!

Mamman
Livmodern kan du känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost.
Tänk på hur du sitter och ligger men även hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt, har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som ”fixerar” bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som hjälper, prata med din barnmorska.

Barnet
Ditt barn är ca 16 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 420g. Barnet rör sig mycket fritt i fostervätskan, du kan känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga.
 
 
 

Såhär känner jag
Nu känns det som att veckorna går i rasande fart. Jag skrev ju nyss ett sånt här inlägg. Jag mår riktigt bra. Fogen fram bråkar lite men senaste dagarna har det varit ganska lugnt. Får sammandragningar lite då och då under dagarna, märker av det mest när jag sitter still.  Hjärtklappning och halsbränna här också till vardagarna. Men jag mår faktiskt riktigt bra måste jag säga och bebis har börjat böka runt en hel del där inne nu. Det är kul att vara gravid när det är såhär!  :)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback