Välkommen vecka 37!

Mamman
Nu står livmodern som högst, precis under bröstbenet så det är inte konstigt att ha problem med matsmältningen. Tyngden av livmodern och barnet trycker bröstet uppåt och de nedre revbenen trycks ut en aning. Nu kan barnets huvud när som helst vändas nedåt och då blir det lättare att andas! (Men då är det urinblåsan som utsätts för mest tryck och det blir många toalettbesök istället...)

Barnet
I början av denna vecka är fostret 34 veckor gammalt. Moderkakan var länge tyngre än fostret men väger nu endast en sjundedel av fostret. Matsmältningssystemet och inälvor på fostret är inte helt färdigutvecklade och kommer faktiskt inte att vara det förrän barnet är tre eller fyra år.

Ungefär 15 procent av fostrets vikt består nu av kroppsfett men huden är fortfarande rosaaktig eftersom blodådrorna ligger så nära yttersta hudlagret. Nu kan man se hudveck runt barnets knän, anklar och hals.

Fullängd: cirka 44 cm
CRL: cirka 32 cm
Vikt: 2700 gram

 


Såhär känner jag
Jag är fortfarande lika trött på att vara gravid. Det är tungt, jobbigt, gör ont, sömnlösa nätter till och från och alla dessa tusen toabesök. Känner mig så redo för att bebis ska komma nu men får nog snällt vänta lite till. På söndag räknas bebis som färdig och kan komma när som helst, helst innan eller runt beräknat tycker jag skulle passa bra. 

Bebis har det nog ganska så trångt där inne, den trycker och sparkar på revbenen hela tiden känns det som, speciellt när jag ligger ner. Inte funkar det att lägga sig på andra sidan heller får då blir det tryck på den sidan istället. Bebis är ju faktiskt ganska stor nu, det är svårt att förstå tycker jag. Nyss var den stor som en böna? :)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback