Vecka 30

Bebis
Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.
 

Du
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.
 
 
Såhär känner jag
Börjar bli trångt i magen, känner bara sparkar ibland men mest så trycks och bökas det ut mot sidorna vilket ibland kan kännas ganska obehagligt. Övrigt mår jag faktiskt helt okej, har ingen värk längre vid revbenen eller någon annanstans med för den delen, känt mig lite trött senaste dagarnar bara. Längtar tills bebis kommer ut för just nu känns det ganska jobbigt att vara gravid, det är lite tungt, vikten ökar och bristningarna kommer mer och mer. Saknar min kropp från innan graviditeten nu vilket gör mig väldigt peppad till att börja med träningen i höst.
 

Tänk att det bara är 10 veckor och 6 dagar kvar till BF!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback