Vecka 18

Bebis
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.


Mamma
Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

 

Såhär känner jag
Har gått upp max 4 kilo hittills och det känns riktigt bra. Äter faktiskt ganska bra tror jag, bättre än jag trodde jag skulle göra. Magen blir bara rundare och rundare och naveln börjar bli mer grund än innan har jag märkt. När jag sitter och lutar mig framåt känns det att det är något i magen (livmodern) som tar emot.
Väntar fortfarande otåligt efter att bebis ska ge någon buff. Kändes som om någon petade lite lätt från insidan långt ner på höger sida igår morse när jag låg i sängen. Kändes på samma ställe först 2 ggr sen efter en stund 3 ggr till. Men vet inte om det var bebis eller tarmar eller så.
Idag är det även två veckor kvar till vårat rutin ultraljud, som görs i vecka 20 här. Längtar!! :)
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback