Välkommen vecka 35!

Mamman
Vissa kvinnor börjar läcka mjölk under graviditeten. Hormoner påverkar brösten som sväller upp och börjar producera mjölk. Den första mjölken, som är gulaktig och fet, kallas colostrum.

Samma hormoner som påverkar kvinnan påverkar också barnet. Vissa nyfödda flickor kan faktiskt också ha en mjölkaktig vätska i sina bröst.


Barnet

I början av denna vecka är fostret 32 veckor gammalt. Nu flyter det inte i fostervatten längre eftersom det är så trångt. Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover.

Ögonfärgen på barnet är vanligtvis blå eftersom pigmenteringen inte är färdig ännu. Det behövs ljus för att utveckla de sista stegen och det är inte förrän barnet är två år som ögonfärgen är som den kommer att vara resten av livet.
Nu är fingernaglarna så långa att barnet kan råka riva sig själv.

Vikt: 2300 g 
CRL: 30 cm 
Full längd: 41 cm
Såhär känner jag
Det är tungt och jobbigt nu! Inte alls lika kul att vara gravid längre. Nätterna är jobbiga med pga av foglossning, halsbränna och en lite fröken som ligger som en igel runt mig. 
Bebis trycker sig neråt titt som tätt och det ilar ganska ordentligt men har ännu inte fixerat sig. Har börjat få förverkar sen nån vecka tillbaka. Det kommer som mensvärk och håller i sig nån halvminut - minut innan det släpper, vissa dagar kommer det flera gånger och framförallt på kvällen och vissa dagar bara någon enstaka gång. Sammandragningar kommer då och då. Men oftast inte i samband med förvärkarna vad jag kan se.
Nu är det inte långt kvar, även om det känns som en evighet! Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback